Günah kardeşim ya hadis var hadis Kıyamet yaklaştığında İnsanlar sokak ortasında eşekler gibi çiftleşecek sadece bir kişi onlara bari gidin de duvarın arkasında yapın diyecek bunu diyen de o zamanın Ebu Bekri sayılacak gidişat o yönde. “Yeryüzünde Allah’ın değer verdiği bir tek insan kaldığı sürece kıyamet kopmaz. Hatta öyle bir zaman gelecek ki, yolun gündüzün ortasında, sokakta açıktan kadınlarla cinsi ilişkide bulunurlar da hiç kimse bunu garipsemez ve bu durumu değiştirmeye gayret etmez. Bunlara: 'Keşke biraz yolun kenarına çekilseydiniz ya!' diyen kimse, o devrin en muhafazakâr, en itibarlı adamıdır. Bu adamın o cemiyetteki konumu, (ey ashabım!) sizdeki Ebu Bekir ve Ömer’in konumu gibidir.” (bk. Hâkim, el-Müstedrek, 4/495’den naklen Kenzu’l-Ummal, h. no: 38588)
Efendimiz Hz Muhammed sav efendimizin , kıyamet alametlerini anlatırken bahsettiği, o gün gelecek ki , insanlar sokak ortasında alenen cinsel ilişkiye girecek ve hiç kimse bunu garipsemeyecek bile şeklindeki hadisi şerifinin geleceği noktanın, şu an başlangıç seviyesidir.. bu şekilde başlayarak hep düzeyi arta arta , o hadisi şerifte anlatılan hale gelecektir işte.. bu normal bir şey değildir.. ahlaken yanlış bir şeydir. bu mesele son 30 yılda amerikan sineması ve dizilerinin etkisiyle ülkemize giriş yapmış bir şeydir. biz küçük bir çocukken böyle bir şeyi kime sorsanız ahlak dışı derdi.. sonra filmler şunlar bunlar internet derken , ülkemize de giriş yaptı.. önce üniversite öğrencileri uygulama başladı bunu büyük şehirlerde İzmir İstanbul vs.. sonra yayılmaya başladı.. şimdilerde ise modernlik deniyor.. ben halen hafif meşreplik ve ahlak dışı bir şey olarak görüyorum.. biraz edep.
normal bir durum olabilmekle beraber tabii suyunun çıkarılmaması gereken durumdur. Konu bademcik ameliyatına ilerlememelidir zira bunu gören genç&yaşı küçük kardeşlerimizde çeşitli travmalara sebep olabilmektedir. ( Tecrübe ile sabit) Ekleme: Masum öpücükleri görmeye dahi tahammül edemeyen arkadaşlara da söz konusu eylemin gerçekleştiği yönün tam tersine bakmak suretiyle olaya şahit olmama haklarının saklı olduğunu hatırlatmak isterim.
Ben öperim ne olmuş, o kadar kadınları dövenler oluyor izleyip geçince ayıp demiyorlar insanlık dışı demiyorlar sevgili olanların öpüşmesi mi sorun oldu?
Öpüşmeye kılıf bulmak için kadına şiddeti öne sürmüşsünüz. Yanlışı yanlışla örtmek siz de gelenek. Dediklerinizden ikisi de yanlış. Allah ıslah etsin sizi.
C şıkkı sarmal yani saçma + normal Saçma çünkü herkesin içinde öpüşmek doğal birşey değil. Aksine gösteriş gibi geliyor bana. Yani ilk defa sevgilisi olmuşta göstermek istiyor gibi. Normal çünkü insanların doğasında var. Özellikle de evliliğin. Kısaca sarmal derim
Öpüşme var hiç kimseye rahatsizlik hissi vermeden masum ve kisa Öpüşme var adeta ön sevişme gibi uzun ve tutkulu.. Mekan var sakin ve kuytu Mekan var aile, çoluk çocuk dolu..
Nerede ne yapıldığı, nasıl yapıldığı konunun öznesi olur.
Ben gördm durakta beklerken bi çift kenarda öpüşüyodu güzel ama toplumca alışık değlz ztn o çiftde ergendi yaani özentilik bence hani bi bar falan olur tamam ama orada yeri değl be abi
Bir kadın sokak ortadında şiddet görürken veya taciz edilirken seslerini çıkarmıyorlarda öpüşen bir çift için neden seslerini çıkarıyorlar neden anormal görüyorlar şimdi bu mahluklar insan mı insan mısınız siz var ya hayvan bile olamazsınız
En hassas olduğum konudur bu hatta gördüğümde kavga ettiğim insanlarda oldu. Sonuçta çoluk çocuk vardır orda bu benim küçük kardeşimde olabilir onlara kötü örnek teşkil eder bu tür hareketler
Normal öpse neyse de abananlar var! Bence öyle erkekler, buldum kızı gibisinden gösteriş yapıyor. ya da gizli yaşıyoruz napalım bulduğumuz yerde dercesine abanıyorlar.
O biraz da ulu ortasına bağlı ortam müsaitse toplum arasında da öpüşülebilir. Ama akşam yemeğinin ortasında bir anda ana babanın yanında öpüşmek... değil olmaz.
Öpüşmekten öpüşmeye değişir. Eğer toplum içinde ayrılmaz hale bürünüp görmemiş gibi kitlenmişlerse hoş karşılamam lakin küçük olan öpüşme önemsizdir benim için. Normal karşılarım.