29 Mayıs 2021 Cumartesi Saat 14:53
Anne / Babanız ikinci evlilik yapsa kabul eder misiniz?
29 Mayıs 2021 Cumartesi Saat 14:53

Rahmetli babamın vefatından sonra anneme evlenmek isterse bizim için bir mahzuru olmayacağını söylemiştik ama kendisi istemedi. Hayatlarına müdahale etmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum.
Allah rahmet eylesin ablacığım mekanı cennet olsun
3. Evliliği yaptı.
Annem beni tek başına büyüttü çok mücadele verdi, zorluk verdi yeri geldi annemi kıskanan kadınlar oldu "Zavallı" muamelesinde yeri geldi "Sen çok güçlü" kadınsın çocuklarını bırakmadın ve onlara tek başına baktın dedi
Çünkü ben hatırlarım babam yoktu o zamanlar zor bir mücadele içinde büyüdük ben 6 7 yaşındaydım
Annelerin hakkını ödeyemeyiz
Bizim çok günahımız var, onların yok.
Ama kanser annem ve hala yemek yapıyor, yemek yedin mi diye sorar. O olmadığında yemek yemeyeceğimi iyi bilir ve beni bırakmaz yani o olmadığı zaman 3 gün bile aç kalma gibi bir şeyim var her neyse zorlu mücadelenin başarısı gibi
kardeşim Allah yardımcınız olsun gerçekten çok üzüldüm
rica ederim kardeşim
Onların ikinci evliliği beni ilgillendirmez. Birincide müdahilş olmadığım gibi ikincidede müdahil olma hakkım yoktur. Nasıl mutlu olacaklarsa o şekilde yaşarlar. Herkes kendi hayatını ayakta tutmak ister. İkinci evlilik onların en doğal hakkı ve bunu kendi aralarında halletmeliler.
Yani tabiki mutlu olmalarını isterim ama şahsen babam degilde
annemin Baska adamla evlenmesini sanirim kolay kabul edemezdim. Ha çok mutlu olacaksa mecbur etmek zorunda kalırdimm. ama çok zor bı durum.
(Allah korusun yinede)
Cevap
32Cevap
Karışamam ama onlarla yaşamazdım.
Ayrılma safhasında idi babam öldü annem yeniden evlendi ve o üvey baba nur içinde yatsın mekanı cennet olsun bana gerçek baba oldu.11 yaşında idim.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun abi
Benim kabul etmemi gerektirecek bir durum yok. Kendi hayatları.
İyice tanımak isterdim öncelikle. Anneme ya da babama iyi davranıyor mu, bana karşı kardeşlerime karşı davranışları nasıl, oturuşu, kalkışı, insanlara çevresie karşı nasıl, sosyal ortamlarda konuşması nasıl diye bakardım kesinlikle. Peder rahmetli olduktan sonra anneme hep diyorum evlenmek istersen hayır demem diye.
Zaten ikinci evlilikleri, üçüncüye de kalkışmasınlar Bi zahmet, ha ikincide olsaydı ister istemez sorun ederdim ama engel de olmazdım
neden ederdin :)
Öz annem /babam varken annemi ya da babamı Bi başkasıyla görmekten rahatsız olurum
haklısın kolay değil
2019 da annemi kaybettim
babama eş arıyorum evlenmesinde hayır vardır
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun kardeşim
Rica ederim abi
Ben kabul ederdim. Yarın bir gün ben evlendiğimde annem/babam tek kalsın istemem. Sürekli git gel yapsakta, yanımızda yaşasada çocuk ayrı, eş ayrı sonuçta.
Bu duruma karışmaktansa ikisinden de uzaklaşmayı tercih ederim
Sorun ederdim birbirlerine bir ömür boyu yaşamaya söz veren insan ayrılmamalı ölene kadar beraber yaşamalı.
Umrumda olmaz bana ne kendi hayatı onlar beni en zor zamanımda desteklediler bende onları desteklerim
Düzgün birisiyse her iki taraf için de aynı şekilde kabul ederim. Önemli olan mutlulukları ve pişman olmamaları.
Annem evlendi, bayağı küçüktüm o yüzden bana söz hakkı düşmedi ama bugün olsa tabii ki istemem ama kabul etmem diye bir şey yok sonuçta onun hayatı.
Evet ederim, ettim de.
Gerçi daha biz tanışmadan önce 2. evliliğini yapmış. Herkesin kendi hayatı, kendi kararları.
Babam öldü benim annemin evlenmesini asla kabul etmem red ederim
Ben etmezdim ama oğlum ikinci kez evlen anne diyor..
Çocuklar bûyür evini işini kurur anca öyle kücük çocuk varsa evlenmemeli
Onların hayatlarını yönetme gibi bir lüKSümüz yoktur.
Benim babam evlendi ama elbette ki zorlandım kolay değil. Allah kimsenin başına vermesin.
zamanında etmedim yaşım ufakken ama şu An ki kafayla karışmazdım
Herkesin kendi hayatı pek karışmam. Nasıl mutlu olacaklara öyle yapabilirler.
Evlilik güzel şey ihtiyaç halinde 2 3 4 karşı değilim adabına usulüne gore olsun yeter ki
Neden kabul etmeyeyim? Ben evlenmiyorum sonuçta. Ha evlendikleri kişi iğrenç birisi, kabul etmem.
Annemin kendi hayatı istediğini yapabilirim tabi ki de. Karışmaya hakkım yok
Annem yeniden evlendi. Sorun yapmadım onun hayatı nasıl mutlu oluyorsa öyle olsun
Ben de sorun etmem tabii evleneceği insanın aileme yaklaşımı önemli.
Boşanmışlarsa ve bu kişi düzgün, aklı başında biriyse sorun etmezdim.
İnsana tuhaf geliyor şimdilik ikisinide ölüm hariç ayrılma gibi bir niyeti yok olmazda 😎
Ederim herkesin kendi hayatı var anne baba oldular diye kendilerinden tamamen vazgeçemezler
Üzülürdüm ama yapacağım birşey yok. Kendi hayatları sonuçta
Evliliğe gerek yok anasını satayım babamın benden çok sevgilisi var
Ahahahahhahahahahaha
:D
@hamzakemal :D :D o baba hacı
@faruk6565 baba gibi baba. d
Bu duruma kiz cocuklari cabuk alissada erkekler kabullenmisi cok zordur
Bu benim kabul edebileceğim bir durum olmazdı zaten o noktadan sonra benim işim gücüm olurdu kimseyle muhatap olmazdım kim ne yapıyorsa yapsın.
Ben galiba edemem 2kız kardeşiz ve bambaşka bir adamla aynı evde olamam
zenginse evlenebilir tabi xd
Benimki 3. Evliligini yapti kdbdb
Baban mı annen mi?
Babam
Ben her şekilde kabul eder ve saygı duyardım.
Özgür kararlarlı ya. Beni ilgilendirmez çok
Asla kabul etmem ki annem de evlenmez zaten.
Ayy bizimkiler ayrı hiç gerek yok böyle şeylere
Çok önceden sorulsa evet.
Karışmaya hakkım yok, kabul ederim.
Tercihi onlara bırakırdım. Sesimi çıkarmazdım.
Annem babam ayrılmasın 🥺
Hayır karışmam denge denk ise
Yani onların terciji karışamam ki
Ben asla etmem. Hele ki şu devirde asla asla.
Yapti zaten defoldu gitti ve umrumda degil.
Olabilir ne yapıyorlarsa yapsınlar aw
Hayır kabul etmem asla
Bilmiyorum bunu başıma gelseydi anlayabilirdim
Eğer eş adayı benim de kafama yatarsa sorun olmaz.
Bu beni ilgilendirmez ama soğurum
Kabul ederdim ancak, onlardannuzak dururdum
Sorun etmezdim.
Hem annem hem babam ikinci evliliğinde ayrılar :D
Hizliymislar
anlamsız yere boşanmadıkları sürece sorun etmezdim
ederdim, bencillik yapmaya hakkım yok
Sorun etmezdim. Mutlu olmak onların da hakkı..
Bilmiyom ederim
Sorun ederim
Ama neden?
Ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?