Bazı erkekler kesinlikle bu konu da çok net oluyorlar , sizce böyle yapmalarının sebebi nedir? Gerçekten güvenmedikleri için mi izin vermezler , yoksa eşim çalışırsa kendimi evin erkeği gibi hissedemem korkusu olduğu için mi?
Eşinin çalışmasına izin vermeyen erkekler güvenmedikleri için mi böyle davranırlar?
Ben o kadar dirsek çürütüp okul bitirmişim beyefendinin güvensizliği sebebiyle iş hayatından mı vazgeçeceğim? Gitsin kendine köyden okumamış kadın bulsun o halde
Tamamen erkegin ozguvensizliginden. Kadının ekonomik özgürlüğü, kendi cevresi olsun istemiyor çünkü kendisine bağımlı kalmasını istiyor. Kadin kendisine muhtac kalirsa onu terk edemeyecegine inanıyor cunku erkek ne kadar verirse kadın o kadar alabilecek boylece, erkek olmadan kadın hicbir seye sahip olamayacak. Bu fikir de onları rahatlatıyor. Yani baskı ve hakimiyet kuruyor. Tabi bundan 5.10 yıl sonra sen bir bok yapmadın hicbir zaman, bu evi ben gecindiriyorum, cocuklari ben okutuyorum senin hiçbir seye katkın yok, anca yat kalk, ne ise yarıyorsun vb. diye aşağılamaya da baslarlar. Hic sasmaz. Asla asla hiçbir kadın bir erkege boyun egmesin, ne olursa olsun.
Kadının iş hayatı erkeği neden rahatsız eder? Öncelikle kadının saf "çalışma" durumundan rahatsız olan bir erkek varsa bunu ona sormak lazım neden diye. Çünkü cevaplar çok çeşitli olabilir. Çocuklara ve eve daha verimli vakit ayırmanı istiyorum diyenler bile var. Hırgür çıkartıp sebep sunmayanların ise çoğunlukla özgüven problemi olabiliyor. Vs vs
Güvenmemek değil bence aldatan bir kadını zincire bağlasan zinciri ile sevişir Bir kadın bizler gibi değil çabuk yorulur bir çok çalışan kadın evinde oturmak ister çalışmak istemez bir kadın çabuk yorulur kıyamadıklari için
Sektöre göre de fark eder. Ben şu ana kadar özellikle özel sektörde çalışıp da insanı koşullara sahip olan, tacize uğramamış, kötü durumlar yaşamamış ya da mobbing uğramamış bir kadın görmedim. Eşim olsa, özel bir mesleği olmadığı takdirde (doktor, mühendis, avukat vs... ) ben de gidip çalışmasını istemezdim. Tezgahtar vs olanlar özellikle üç kuruş maaş için büyük sıkıntı çekiyorlar.
Kişiden kişiye değişir ama bence söyle de düşünüyor olabilirler eşim şu an evde benim elimdeki paraya bakıyor ben me dersem onu yapıyor yani bir nevi onu yönetiyor kadın çalışınca kendi maddi özgürlüğü olacak ve kadını artış yönetemeyecdl de olabilir
Ona bakarsan İslamiyete göre Kadının çalışması şart değil. Erkek Kadına her türlü bakmak zorunda. Genel konuşmak doğru olmaz. Herkesin kendine göre sebepleri vardır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kadın milletinin cebine 3 5 kuruş para girdimi gotü kalkmaya başlar hemen ondan o söylem :D