Eşim benim icin bunları söyledi? Ne yapmalı?

Eşim doktor ben ögretmenim. Ağustosta 1 yıl olacak evliligimize. Bazi noktalarda cok ayrıyız, farklıyız. Gecenlerde arkadaslarimla bulusmaya gittim. Bulustugumuz zamanda 3-4 saatten önce dönmem eve.

Ama gecen aramizdan bir arkadaş rahatsizlandi. Hamile kendisi. Bizde endise ettik. 1 saat oturduk ya oturmadık. O rahatsizlaninca onu eve bıraktık devam etmedik herkes evlere döndü.

Bende eve anahtarla girdim. Esimin cok yakin arkadaşı gelmişti. Hoşgeldin edecektim ki benden konustuklarini farkettim. Eşim sevgiliyken bu kadar belli değildi ama cok ayrıyız yeni farkediyorum dedi.

Ben sabah kalkip spor yapiyorum o uyuyor. Kitap okuyorum o okumuyor. Okuyorda benim kadar degil. Mesela karsilikli kitap okumuslugumuz yok. Bir kitap hakkinda tartistigimiz yok. Sonra cok tv izleyen biri degilim. Izlersemde belli seyler izlerim bilirsin. Belgesel, bilgilendirici seyler izlerim. Sacma sapan diziler izliyor saatlerce.

Sonra ayni meslekten olmayışımızında sıkıntısını cekiyorum. Mesleki bir konuda dertlesmek istiyorum ama olmuyor. Ayni seyi kendi de yaşıyordur belki. Yani boyle hayal etmemiştim, sevgiliyken bu kadar ayri oldugumuzu farketmedim dedi.

Biraz daha onlari dinledikten sonra sessizce çıktım evden. Dolastim biraz. Düşündüm. Ne yapabilirim? Ona sporda eslik edebilirim elimden geldiğince, her gun 1 saat falan kitap okuyabiliriz. Tv de onun izledigi seyleri izlemeye çalışırım. Mesleki anlamda yapacak bir seyim yok ama digerleri konusunda bir seyler yapilabilir.

Ama bir anda bunlari yapmaya başlamam onu düşündürür mu? Duydugumu anlar mi? Ne yapmaliyim? Neler yapabilirim başka? Yavas yavaş mi baslamaliyim? Aslinda bunlari benimle de konusabilirdi bana eslik etmen hosuma gider, beraber daha cok vakit gecirmis oluruz seklinde diyebilirdi. Arkadasina sikayet etmesine gerek yoktu.
Eşim benim icin bunları söyledi? Ne yapmalı?