Ben bunu doğru bulmuyorum. Çok cinsiyetçi bir yaklaşım. Özel günleri her iki tarafta hatırlamalı ve sürpriz yapılacaksa illa o günde yapılmamalı bence. Sürpriz dediğin şeyin günü, zamanı olmaz. İçinden gelen bir şeydir. Yani ben sevgililer günü zırvalığına da inanmayan biriyim o yüzden fikirlerim çoğu insana ters gelebilir. Ama sorunun asıl cevabına gelirsek. Biz kadınlar çok ayrıntıcıyızdır. On yıl önceki olayı bile en ufak anına kadar hatırlayabiliriz ve her olaya duygusal yaklaşırız. Erkekler daha realisttir. Ayrıntıları bizim kadar göremezler. Olaylara aşırı duygusal yaklaşmazlar (Burada yanlış anlaşılmasın bende eşitlikçi bir insanım ama her canlının bir fıtratı ve farklı özellikleri vardır illaki). Dediğim gibi kadınlar bu özelliklerinden dolayı beklentiye girerler beklentileri karşılanmadığında da bu bir sorun teşkil eder. Bundan kaynaklı da sanki sürpriz yapmak , hatırlamak erkeğin görevi gibi düşünülür. Ama sürprizi es geçersek aslında hatırlamak bir görev değil önem vermektir. Saygılar sevgiler.
Herkes de yapabilir Çünkü Allah her iki cinse de Akıl mantık ve düşünme yetisi vermiş iki tarafta karşı cinsi mutlu etmek için uğraşmalı elinden geleni yapmalıdır Ama erkekler hazıra giderken kadınlar daha çok ince düşünürler ince düşünüp de özel çok özel süprizler hazırlayan erkeklerde var onlar tamamen bir nimettir öpüp başının üstüne koymalısın Allah inşallah bana öyle birini nasip eder Amin Ama genel olarak dediğim gibi erkekler hazır olarak bir şeyler yaparken kadınlar daha çok el emeği ne önem gösterir.
Yoo özel günlerde kadın da sürpriz yapabilir. Hatta daha hoş olur. Şimdiye kadar kadınlar zaten hep daha romantiktir, onlar hiç bir özel günü zaten unutmaz mantığı yerleşmiş olduğundan özel günlerde sürpriz yapmak erkeğe verilen bir görevmiş gibi görünür ama tam tersi asıl sürpriz olur..
Bu erkekler ne yapacak çok merak ediyorum , herşeyi erkek yapacak , evlilik teklifi erkek , yıl dönümü erkek , çıktığımız gün erkek , tanıştığımız gün erkek , evi erkek bakar , evlenirsin bütün masrafları erkek yapar , anlamadım yani bu erkekler ne yapacak böyle aga 😂
Çünkü kadınlarımız kendi ayakları üzerinde durmak, meslek edinmek yerine erkenden evlenerek eşinin kendisine bakmasının doğru olduğunu düşünerek büyüyor Sonuç olarak ben hiçbir şey yapmayayım yemek yapayım temizlik yapayım hediyeler alsınlar bana hayat böyle boş boş geçsin diye bekliyorlar
Tek taraf yapacak diye bir kaide yok, 🙂 her iki tarafta yapabilir, 👍🏻 fakat sevdiğine değer verdiğini hissettirmenin, en iyi ve en güzel yolu, sürpriz yapmak için özel güne gerek duymadan, hiç beklemediği anda yapılan sürprizlerdir, beklenmedik anda yapılan sürprizler, çok daha hoş oluyor ve daha çok mutlu ediyor, kesinlikle denemelisiniz 🙂 tecrübeyle sabit 😉
Hayır değildir herhangi bi durumun cinsiyetlestirilmesinden nefret ediyorum mesela niye bı kadın sevgilisine çiçek almıyor niye abi utanılacak komik bir durum mu bu eminim çoğu erkeğin de hoşuna gider
Bu tek tarafli olacak bişey değil. Sürpriz yapması olsun, evlilik teklifi olsun vs. kadın tarafı da yapabilir ki bu sadece ilişkilerde de sınırlı değildir. İş dünyasında da kadın istediği taktirde her işi yapabilir.
Bence sürpriz yapmak bir görev haline gelmiş olmamalı ilişkide, içten gelmeli. Bunun da kadını erkeği olduğunu düşünmüyorum. Önem verilen günler veya anlar sadece bir tarafa has değildir.
Dizi ve filmlerden kaynaklı bir algı operasyonu. Sürpriz her zaman olursa yani her özel günde yapılırsa zaten sürpriz olmaktan çıkar beklentiye dönüşür. Partnerler birbirlerinin ilgi alanlarına içerikleri yer ve zamanda hitap edebilmelidir.
Bunu görev olarak algılamamalı ve tek taraflı olmamalı diye düşünüyorum. Çünkü hayatındaki insanı seviyorsan ve yaptıklarını hak ettiğini düşünüyorsan sadece özel gün değil sıradan bir günde de alınır.
Değil. Bana sorarsan özel günleri mantıksız buluyorum. Programlamış herkes kendini ne hediye alacağım diye kara kara düşünüyor. Halbuki sevgi özel gün istemez içinden gelir alırsın ve bu da en güzelidir