Merhaba, Site'ye üye olmadan önce bir kullanıcının yaptığı yorumu görmüştüm. O yorumu tekrarlamak ve üzerine bir kaç bir şey eklemek istiyorum. Evet izninizle başlıyorum. Türkiye'de sevilsin sevilmesin uygulanan birçok âdet var. Evlilik teklifini erkek yapar, düğün masraflarının çoğunu erkek karşılar.. gibi önce bu adetlere gerekirse huken düzenleme gelmeden ve daha rahat ekonomi'ye ulaşmadan, kadın'ın belli şartlar'da evlilik teklif etmesi saçma olur ve erkeği maddi manevi zarara sokar. Sonuçta masraflar erkekten.. yani erkek parayı denkleştirmeden evlilik teklifi etmesi de evlilik teklifi alması da saçma. Ama derseniz biz erkek arkadaşımla iyi gelirli bir işe sahibiz ve düğün masrafları ortak, tabi, o zaman kadın evlenme teklifi edebilir. Bence bu konu o an ki; durumlara göre değerlendirilmeli. Eğer durum müaitse kadın da evlilik teklifi edebilir, cinsiyetçiliğin lüzumu yok.
@nebilimismi bir nevi haklılılar eğer çok aşık olmazsam ben de çalışmayan kadın almam. Herşey çok pahalılaştı, tek maaş yetmiyor, erkek adet ve töre ayağına sömürülüyor. Hele bide kadın aldatırsa bir çuval incir berbat oluyor. O kadar para harca kadın aldatsın, dava açsan çalışmıyor pek bir cacık alamazsın. O yüzden çalışan kadın ve denklik önemli. Ama aşk olursam sorun değil, isterse çalışmasın gerekirse ben yemem, o yer. Aşkım için birçok şeyden fazgeçebilirim...
Her tanıştığımız kız, "Aşkııımm, ben senden hiç ayrılmasam, beraber yaşlansak ne güzel oluuurrr" demiyor mu zaten? Bundan başka evlenme teklifi mi olur? * -İrfan! -Efendim aşkım? -İrfan ya beni seviyor musun? -Tabiki aşkım. -Benimle evlenir miydin mesela. -Niye evlenmeyeyim aşkım. -Bilmem, bazen sanki benimle evlenmeyi düşünmediğini sanıyorum. -Yok aşkım niye düşünmüyüm. -Hiç belli etmiyorsun. -Aşkım olur mu ben seninle çok mutluyum. -Beraber yaşlanırız diye düşünüyor musun? -Tabiki. -Çocuklarımız olur diye. -Evet. -Eee o zaman 3 sene oldu hala karşıma çıkmadın. -? * Kadınlar bir şeyi direkt olarak söylemek yerine, karşı tarafı manipüle ederek kendi istedikleri gibi davrandırma yolunu tercih ettikleri için, evlenme teklif etmezler.
bir erkek bir kadını gerçekten seviyorsa zaten ne yapar eder ona evlenme teklif eder.. bir erkek size inatla evlenme teklif etmiyorsa , bu sizinle henüz evlenmeyi düşünmüyor demektir veya bir vakti vardır bunu bekliyordur.. ama bunu yapacağının sinyallerini zaten açıkça verir erkekler.. evlilik aile muhabbetleri yapmaya başlarlar önceden... o yüzden evlenme teklif etmemiş bir erkeğe evlenme teklif edilmesini doğru bulmuyorum... ciddi bir risk almaktır bu.. buna ek olarak da , bunun erkeğe daha çok yakıştığını düşünüyorum, bu sosyal rolün değişmesinden yana değilim..
Erkekler evleneceği kızı değil, kızlar evleneceği erkeği seçene kadar böyle sürüp gidecek...
Kızlar bir yüzük alıp erkeğe evlenme teklifi yapacak, ailelerini “oğlan istemek” için erkek evine gönderecekler..
Aileler gelin almayacak, damat alacak.. Ama bu âdet herhalde en son Türkiye’ye gelecek.. Çünkü kadınlar ne kadar güçlenirse güçlensin burası “erkek” bir ülke, tuhaf..
Bence ederler neden olmasın ki , evlilik teklifini sadece erkekler yapar diye bir kural yok. İlk adımı da kız atabilir , bunu cinsiyet olarak ayırmamak lazım. Seven insan ilk adımı da atar , evlilik teklifi de eder.
Ediyor zaten de öyle yüzükle teklifle süslü puslu şekilde etmiyorlar.. aşkım ne zaman beni istiycen ne zaman evlencez. Artık ciddiye bağlayalım mi diyerekde bı nevi evlilik teklifi etmiş oluyorlar.
Etrafınızda gördüğünüz her çift bir zamanlar aşıktı. Onların aşkının ölüşünü her gün ve neredeyse hiç şaşmadan izlerken nasıl oluyor da evlenebiliyorsunuz?
Her şeye el attık çok da güzel yapıyoruz kadınlar olarak. Bırakalım da bu onlara kalsın, biraz kafa patlatmak, incelik düşünmek zorunda kaldıkları nadir durumlardan malum, onlar yapsın...
çoğu erkek ironi yapıyordur benim gibi. Bir kadın bana evlenme teklif etse abes karşılamam sevginin önceliği olmaz. Bi kadın da bir erkeğe hoşlandığını söyleybilir. Burda suçlu kadın değil onu etiketleyecek erkektedir ;)
rica ederim. Yok hayır bizim toplumumuzda öyle bir algı var. Bu kız bana teklif ediyorsa şöyledir böyledir bu kimlerle neler yaşıyordur gibi bir imaj oluyor o yüzden dedim. Bozuk zihinlerin ürünü yani
Dolaylı yollardan olsada baya bir teklif aldım genelde erkekler seçer ama ben seni seçmek istiyorum, Seninle ciddi bir beraberliğe adım atmak istiyorum. Çok iyi arkadaşsak biz neden evlenmiyoruz. Nişanlıyken daire teklif eden oldu. , Yakışıklı değildim ama kızlar evlenilcek erkeksin derlerdi. Evliyim şu an , kaçarak evlendik😊
Herkes hür bir iradeye sahip. Etmek istiyorsa eder, etmeli de bence hani şey düşüncesine kapılmamalı, ya ben kadınım ne düşünür hakkımda hem kadın dediğin evlenme teklifi eder mi bilmem ne cart curt düşünmemeli..
Bazı kalıplaşmış şeyler vardır bunlar değiştirilemez evlenme teklifi de bunlardan birisi bence erkeğin centilmence sevdiği kadına yuva kuralım demesi daha hoş oluyor ama baktık ki o teklif gelmiyor o duruma biz de el atabiliriz tabi 🥳
Ederler, neden edemesinler? Evlilik iki taraflı kalp ve hayat ortaklığıdır. İki tarafta teklifi yapabilir. Görseldeki hanımefendinin öz güvenini herkese paylaştırmak lazım.
Valla ben sevgilime diyorum çeyizini hazırla iki yıl sonra alıcam seni diye 😹 Bence edebilir yani ama geleneklere uygun olsun diye o önümde diz çöksün, ben teklifi yaparım 🙆🏻♀️
Yo, yo sen beni yanlış anladın 😹Mesela, Ben 2 yıl sonra senle evlenebilir miyim demedim ona, seni alıcam dedim ahahahhaa. Demek istediğim sorma, direk söyle. Ahahhaha şaşkın şebek gibi bakakalıyorlar ya lol
bizi sığdırdıkları kalıptan sıyrılmak çok güzel bir şey bence. kızlar da evlilik teklifi edebilir, ilk mesajı ilk adımı kızlar da atabilir. şahsen yakınımda evlilik teklifi eden bie kız görsem gurur duyarım