Reddedilmek endişesi. Hemen herkes kendini beğeniyor ve değerli görüyor. Bu şekilde mutlu kalıyor. Kızlarda bu daha çok. Teklif eder de reddedilirse kendisi hakkındaki algısı değişecek. Bu da onu mutsuz edecek. Sevdiği kişiyle bir araya gelemeyeceği gerçeğiyle de yüzleşmiş oluyor. Umutları tükeniyor.
Erkek için de kadın için de zor. Ama ben kadınların teklif götüren taraf olmasını destekliyorum. Çünkü kadınlar daha doğru tercihlerde bulunuyor. Benim gönlümü kaptırdıklarım benimle zıt karakterler çıktı mesela. İkinci bir neden de her kadının alıcısı muhakkak vardır. Biri reddetse diğeri olur. Halbuki erkek reddedilince yapayalnız kalacağı endişesi taşıyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şöyle bir şey var bunun Aslında cinsiyetle alakası yok ama diyelim ki bir kavga oldu ve bu kavga esnasında Kadın erkeğe yazmış olsa diğer bir kavgada yine Erkek kadından bekleyecek İnsanoğlu hep bu şekilde bir kere bir adım geldi mi sürekli bekliyor adımı bunun dediğim gibi cinsiyetle alakası yok erkek bir kere adım atsa bu sefer kadın sürekli bekleyecek. Bazı şeylerin karşılıklı olması Gerçekten güzel oluyor Evet karşılık bekleyerek bir şeyler yapılmamalı Ama karşılıksız da bir şeyler yapılmıyor maalesef sürekli ben gelirsem bu sefer ben sıkılacagim Ben kendimi geri çekersem karşıdaki bu sefer gelecek bu döngü bu şekilde ilerlememeli.
Bu ilk adımı atma mevzusunda Erkekler Yok aşık olduğunu İlk o söylesin yok o sevdiğini İlk o söylesin yok İlk evlenme teklifini o etsin çıkma teklifini o etsin gibi gibi durumlarda toplum bunlara alıştığı için kadının yapması Ters Düşüyor çoğu kadında topluma ters düşmesin diye yapmıyor ama ben buna karşıyım şahsen.
şahsi düşüncem seven sevdiği için her şeyi yapabilmeli yapmalı Ama karşıdaki insan da buna değmeli ve bunu kullanmamalı ben adım atıyorsam sürekli benden beklememeli o da adım atmalı Kendini geri çekmemeli Maalesef ki bu gibi durumlarda karşı taraf nedense kendini geri çekiyor erkeği olsun kadını olsun bu bu şekilde ilerliyor hep.
Ama dediğim gibi karşılıklı olduğu sürece her iki tarafta adım atmalı ben bundan gocunmuyorum gerçekten buna değdiğini gördüğüm bir insan olsa her şeyi de yaparım ilkadım'ın erkekten beklenmesi taraftarı değilim kadında Atabilmeli.10 Yorumla
+1 yılÇünkü bu güzel ülkemizde ilk adımı atan kadınlarımıza o*rospu diyen erkeklerin sayısı azalmadığı sürece kusura bakmayınsa hiç bir kadın size adım madım atmaz...
erkeklerinde o güya sevdiği kadınlarda nude diye kıvranmasına ne demeli biraz bunu konuşalım istersen at at diyip sonrada ohoo bu k*şar bana attı herkese atar diyip ayrılmanın manası ne?
nasıl bir orgazm bu?
bizim erkeklerimiz kızlara baskı yaptığı için yok yürüyen kız o*rospu yok nude atan kız k*şar...
siz kendinizle çelişiyorsanız kızlar neden ilk adımı atmıyor diyede bizde değil kendinizde sorun arayın ayrıca genelleme yapmayın 2021e geldik ilk adımı atan kızlarda var çoğunun sonu o*rospu lakabına dönsede ayrıca ilk adımı atmaktan çekinen erkeklerde var sadece kızlar değil...10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 937 cevap paylaştı. Bence bu durumun tek sebebi reddedilme korkusunu ilikerine kadar yaşadıkları için ve gurur yaptıkları icin bahane arkasına sığınıyorlar "ilk adım erkekten olmalı" diye.. Sanki karşısındakiler insan değil sığır.. onlarda gurur ne arar, hoşlandığı kişi tarafından reddedilmeye bayılıyorlar. Bu kadınlar bizi çok guzel kullanıyorlar olm 😄 vallahi bak.. işine geldiğine eşitsiz sizinle, işine gelmediği yerde erkeksin tabi yapican oluyor. Ve katılıyorum bu yüzden kaç aşk bitiyor belkide.. Candan ablamizin dediği gibi " Yarın çok geç olunca pişman olmak boşuna. Gururun neye yarar ki yalnız kalmaktan başka" artık bı kulak verin şu ablamizin şarkı sözlerine de DAHA BAŞLAMADAN BİTMESİN ASKLAR BE! 😕
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 20,5b cevap paylaştı.
u +1 yılİlk adımı atmak için seninle gerçekten ilgilendiğinden emin olmalısın çünkü, malum Erkekleri çözmek de hiç kolay değil, aynı anda bilmem kaç kişiye yürüme potansiyelleri var. Hoşlandığı kişiden atak beklemeleri gayet normal bu durumda, ilk adımı Erkek atmalı zaten kadın atınca “basit” oluyor bazılarının gözünde 🤷♀️
30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. belki o hoşlanmıyor..
karşılığı olsa bile erkekler emek harcamadıkları için olsa gerek cepte görüyorlar..
ben ölsem ilk adımı atamam heralde bi köşede onunda benden hoşlanmasını beklerim sonra avucumu yalarım falan hehe40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKadınların ilk adım atmasını çekici bulmayan güruhun, sebep olduğundan olmasın. :D
30 Yorumla
+1 yılErkekler "bana yaptıysa herkese yapıyordur" düşüncesinden kurtulmadığı sürece daha çok aşklar heba olup gidecek.
Bizim ülkemizde neden kadına bu kadar baskı var anlamıyorum. Bizi robot gibi yapıp sonrada ne işvesi var ne cilvesi.. diye şikayet eden erkeklerimiz ne istediğini bilmiyor sanırım.
Öyle yapsan o'sun böyle yapsan şu'sun şaştık kaldık inan100 Yorumlaİlk adımı atmama sebeplerden biri kulaktan kulağa duyulan doğru ya da yanlış düşünmeden kadının ilk adımı atmasının kötü sonuçlar doğururması söyleyen ve kadın ilk adım atmaz kilise cümleleri benimsediğimiz için kolay kolay bu kısır döngüyü kırmak zor...
Bir de söyle bir durum var. Karşı tarafın egosunun tavan yapması ve kendini bulunmaz hint kumaşı zannetmesini istemediğimiz için geri duruluyor. Bir bakıma da doğru aslında tabi her erkek için geçerli değil.20 YorumlaGüzel bir soru. 😀
Bende kolay kolay ilk adımı atamam ama hiç atmadım demek değil bu. Bence bir kadının ilgisini belli etmesi, karşı taraf için kendini ulaşılır kılması bile bir adımdır. Gerisi de erkeğe düşer. 😀
Bunu bazı kadınlar erkekler bu şekilde kendilerini daha iyi hissettikleri içinde yapıyorlar diye biliyorum. Böyle düşünüyor olmama rağmen güncellemeye katılmadan edemeyeceğim çok yazık. 😀21 Yorumla
+1 yılbir söz vardır erkekler avcıdır kovalar kızda kaçar diye bence ilişkiyi heyecanlandıran eylemlerden biridir bu ilk erkek arkadaşıma çıkma teklifini bir cesaretle ben etmiştim ve flört bile değildik gece birden bire mesaj atmıştım 😂 çok sağlam bir ilişkide değildi açıkcası herşeyi hep ben yapmak zorunda kalıyordum. bir gün bu durumdan rahatsız olduğunu ve ilişkinin tuaf ilerlediğini söyledi gerçekten öyleydi ilişkinin bir heycanı yoktu ki o kovalayamıyordu bende kaçamıyordum aksine tam tersi olmuştu ben kovaladım o kaçtı
00 YorumlaValla reis bizim bazı şerefsiz hemcinslerimiz adlarını lekeliyor "o.. pu, Kevase, bu herkese veriyordur" falan gibi imalarla. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer.
Çoğu da ego yapıyor, abazalar yatmak için yazıyor yürüyor kıza ama kız "peşimde o kadar çok çocuk var ki" diyor. Halbuki tek gecelik düşünüyorlar o kızla kız kendini kandırıyor 😉10 Yorumla
+1 yılMantıklı aciklamasi şu olabiliir toplum onunde kiz v3 erkek arasinda daglar kadar fark var kiz eger teklif ederse hafif olur ya da biriyle sevgili olursa o... pu olur diye nitelendiriilir toplumda bu baskıyla buyuyen kadınların ilk adımı da atamamasi gayet doğal bence
10 Yorumla
+1 yılAlışılagelmiş bir düşünce kalıbı var çünkü, bunun sebebi genelde bu. O belirlenenin dışına çıkmak, farklı olmak yanlış anlaşılır diye düşünülüyor. Şahsen bunu hiçbir zaman bu şekilde görmedim, birine adım atıp bir şeyleri paylaşabilmenin cinsiyeti olmaz. Sadece burada önemli nokta dengeli olması, aşırılık içermemeli.
10 YorumlaToplumsal en büyük handikap insanların cinsiyet gözetmeksizin önce insanca bakış açısı diye düşünüyorum ancak!!! yinede aile baskıları neticesinde (annelerin kızlarına erkekler tu kaka&erkelen babalarının Aslan oğlum yakaladığını s2p geç tavsiyeleri)
Eh birazda kızlarımızın kendilerini kasmaları neticesinde durum ortada10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 663 cevap paylaştı.
+1 yılKendilerini erkeklerden üstün gördükleri için. Bir erkek bir kıza itirafta bulunabilir ama kadın için bu çok zordur zira gururları olduğunu söylerler. Bu mantıkla erkeklerin gurur düzeyini %0 yapıyorlar. Böylece bu kadınların kendilerini yüce bir varlık olarak gösterdiklerini ortaya koyar.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü Türkiye'de yaşıyorsun , çünkü kültür seviyesi var, çünkü zengin deilsindir,çünkü bir kızın etrafında bir sürü erkek kosturani vardir ve ne oluyor biyormusun, kadın seçen erkek seçilen konumuna düşüyor. Ve halen yalnizsan bunu okuyan arkadaşım o kızın etrafında koşan erkeklerden seçtiği deilsindir, ne kadar begensende sana ayıracak , seni dinleyecek bir kaç saat bile değer vermiyorsun sana.
10 YorumlaÇünkü erkekler genel olarak ilk adımı atan kişilerdir, ee tabi normal olarak da kadınlar beyinlerini buna göre ayarlıyorlar. 🤷🏻♀️Ve "ilk adımı her zaman erkek atar" diye düşünüyorlar.
Sonra da ilk adımı karşı taraftan bekliyorlar.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılBenim öyle bir sendromum yok iyi mi kötü mü bilmiyorum ama istiyorsam adım atarim istiyorsam koşarım.
30 Yorumla
+1 yılBen bu durumu bir tek Türkiye' ye has bir şey gibi görüyorum. Biz de kız da erkekte ben "gelmem o gelsin" diye diye ortaya ipin ucu belli olmayan "flört" bahanesiyle en az 10 kişi denemesine girilen saçma sapan ilişkilerin olduğu döneme girildi. Bunu biz yaptık kabul edelim. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde boş egoyla aşk yaşandığının ispatı yokken bizse bunu yaşamaya ve yaşatmaya ant içmiş gibiyiz kusura bakmayın. Sendromu yapan bizsek bu sendromdan çıkmakta yine bizim elimizde diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılAtaerkil toplumlarda oryantalist Kültürle yetişmiş bireyler cinsiyet fark etmeksizin bu tarz eylemleri erkeğe yüklemiştir. Dolayısıyla erkeğe yüklenmiş anlamı olan bir eylemi kadından görmek, kültürel geçmişi böyle olguları barındırmayan erkek egosu üzerinde şüpheci tepkiye neden olur. Ego o kadar yükselir ki kadının da beğenme isteme ve beğendiğini ifade etme özgürlüğü
“ acaba hafif kadın olarak mı görünürüm“
Kaygısı içerisinde kısıtlanır ve yok olur.10 Yorumla
+1 yılCesaretsizlikten ve korkaklıktan dolayı ilk adım atamazlar...
Etkili bir şekilde kur yaparlar ama adım atmaya korkarlar... Karşı taraftan bekledikleri adım gelmeyince de, sinirlenirler, karşıdan bakıp söylenirler, yakınımızda ise ters davranırlar... O atmıyorsa ilk adımı, bende atmıyorum... Banane... Kadın dediğin; gözükara ve cesur olmalı...10 Yorumla
+1 yılBulunduğumuz coğrafya içerisinde çok haklı görülebilecek durumdur. Hayatını yaşayan aşkını gizlemeyen cesur her kadına teker teker k*şar, or*spu, s*rtük gibi kalıplar giydiriliyor. Önce bunları aşmamız lazım.
20 Yorumla
+1 yılErkeğin dötü kalkıyor çünkü. Niye karşı tarafı havalara sokayım ki.
24 Yorumla- +1 yıl
Herkes kendini bir b*k sanmayı bırakırsa olaya böyle bakmamıza gerek kalmayacak 😃
- +1 yıl
🙏🏻😄
+1 yılBence hiç o topa girme ben hayatımda bir dönem hep kendim açıldım tahmini 10 kişiden 3 kişi kabul etmiştir sonra onları sevdik falan ardından bir daha kimseye açılmam dedim o zamandan beri nereye gitsem gelir bir iki kişi hemen bana yavşar yani demem o ki zamanı geldiğinde doğru yerlerde olursan duygusunu açan taraflar değişir ama sen karşıdan gelen isteklerden kabul edip mutlu olur musun bence olmazsın
00 Yorumla
+1 yılBu problemin aynısı artık erkeklerde de var. Kadınların bu durumu garipsenmiyordu önceden çünkü erkekler özgüvenli bir şekilde tavırlarını davranışlarını sergiliyordu. Artık erkekler çekimser ve özgüvensiz oldukları için bunu karşısındaki insandan (erkek veya kadın) bekliyorlar.
01 Yorumla- +1 yıl
@aimpediatrician aslında kadınlar ilk adımı atmalı son zamanlarda bazı kadınlar bu beni taciz ediyo diye şikayetlerde bulunuyorlar. Ama kadınlar erkekler tarafından böyle problemlere maruz bırakılmaz
+1 yılvar bız yazarsak aa bu kız cepte muamelesı yapmanızdan korkuyoruz öyle de cogunuz yapıyorsunuz bu zaten yanık bana o yuzden agırdan alıyoruz kendımızı :D
20 Yorumla
+1 yılKendi adıma o tarz çok komplekslerim olduğu soylenemez. Bunun ne ile alakası olduğunu bilmiyorum ama istersem ilk adımı atarım, sorun olmaz.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı.
s +1 yılDuygularımızı söylediğimiz zaman "cepte" gören erkekler olmasa daha çok kız açılacak da... ben o hatayı yaptım bi kez, bi daha da yapmam. Aşkımdan ölsem de olmaz yani
10 Yorumla Cevabı çok basit bir soru kadının değersiz görüldüğü her yerde ilk adımı atan kadın basit hafif kadın olarak algılanır çünkü erkeğin zihninde yanlış bir profil oluşturmamak yanlış anlaşılmamak gibi nedenlerden dolayı çekimser davranır ilk adımı karşıdan bekleriz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılKaba tabir, özür dilerim kızlardan
Kendilerini ağırdan satmak için
Türkiyede ki gençlik bu kadar aç olduğu için bir şey sandıkları için
İnsanız en nihayetinde10 Yorumla Bazıları ilk adımı atıyor ama söyleyim, iş yerinde bi kadın vardı hoşlanıyordum ondan o da bunu fark etmiş yazdı bana ilk mesajı o attı yani sordu bana benden hoşlanıyor musun diye bende evet dedim bende senden dedi bir hafta kadar görüştük konuştuk sonra bu kadar sık görüşmemize konuşmamıza gerek yok dedi sektir çekti bana kadınlar garip ya çoğu kafayı yemiş haa ben söyleyim
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Mantıklı bir açıklaması yok hoşlanıyorsan yazıcaksın kadın ya da erkek ne farkeder bazen kendince söyle düşünüyorlar ben yazarsam havalanır iyice diye kendince bir stratejileri var galiba
10 Yorumlao sendromu yasayan benim askerden kalma vietham sendromum gibi.. istese de yapamiyor biraz genotipsel sorunlar fazla yuklenmemek lazim empati kurmak lazim..
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılErkek havalara girip kendini bişey sanıyor ve vazgeçilmez görüyor. Gözlemlediğim kadarıyla..
Hiç ilk adımı atmadım sanırım atmam da.21 Yorumla- +1 yıl
Aslında siz öyle hissediyorsunuz.
Aşk İlişkileri konusunda 6,1b cevap paylaştı. Toplumdaki düzenden dolayı, ilk adımı kız atsa Yollu, rahat, kaşar atmasa Kezban oluyor. Niye ilk adımı kızlar atsınki.
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ağır durayım yazarsam beni basit görür düşüncesi olsa gerek
31 Yorumla- +1 yıl
Basit olmuyorsunuz ama.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen attım bi kere red edildim
bi daha da yapmam
kendini bi şey sandı hödük
hemen profil fotosunu filan değiştirdi10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış olur algısı var toplumda.
Aslında kim seviyorsa adımı o atmalı. Bunda hiç yanlış ya da basitlik durumu yok10 Yorumla Karşı tarafın gözünde farklı bir imaj çizmekten çekiniyorlar sanırım.
Ama bir adım sadece. İnsandan çok da bir şey götürmez.10 YorumlaAttım da ne oldu?
Kaç kişiye yazıyorsun...
Kaç defa yaptın...
Gibi gibi.. uğraşamam walla20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılbenim mesaj attığımda oldu karşı tarafın benden hoşlandığına ama çekindiğine emin olunca
20 Yorumla
+1 yılHiç öyle problemim olmadı hoşlandığım kişilere açıldım hep.
20 Yorumla
+1 yılÜlkede sevgisini, isteğini belli eden kadına “kolay kadın” imajı verildiği için
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılHava atmak oluyor genelde başka kızlara, kanka bak ayağıma geldi, köpek ettim ama ben adım atmadım o yaptı vs duyuyoruz görüyoruz. Ben kimsenin ayağına gitmen oluyor. Özgüvensiz çok kız var bu konularda ve bahaneleri dağlar kadar. Devam edebilir
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 314 cevap paylaştı. Karşı cins çok egolu. Aklıma birşey geldiğinde kendi kendime gülümsesem ve o sırada bakışlarımı rastgele biryere çevirsem bir erkekle karşılaşıyorum, onlarda kendilerine gülümsediğimi sanıp hiçbir mimik hareketi yapmazlar derhal arkalarını dönerler.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Cidden mantıksız bulduğum bir şey, seven adım atar, bunun cinsiyetleşmesi hoş değil.
10 YorumlaBende de var bu ama neyden kaynaklandığını henüz ben de çözemedim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlar kendisinden daha üst erkeklere açılır sadece. O yüzden reddedilme olasılığı fazla olduğunu bilirler. Kendi gubi bir dengine açılan bir Türk kadını bu korkuyu yaşamaz
10 Yorumla
+1 yılAtmak isterlerse atıyorlar ben ben buna inanmıyorum :)
10 Yorumla
+1 yılKadinlar adim atar ama sadece piclere efendi erkeklere o atsin der
10 YorumlaBahaneleride şu omo olk odomo otorsom dogorsoz koz olurum
Mk her şeyi erkekten bekliyorlar10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBana hep kadınlar adım attı, esas biz yazarsak adım atarsak sapık muamelesi görüyoruz, biraz surundurmus gibi olsam da her zaman kadının ilk adımı atmasını sağladım
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılToplum baskısını yenip bunu yapabilen öz güveni yüksek kadın çok az ve değerli. Eski sevgilim gibi:) Bu arada gif hangi dizi veya filmden bilen var mı?
00 Yorumla Ben adım atarım belli ederim baktık oralı olmuyor birdaha suratına bakmam sonuçta adım atması için gerekli ilgiyi gösteriyorum karşıdmakş bunu anlamayacak kadar salaklsa veya anladığı halde istemiyorsa ben daha uğraşmam kendi bepenmiş ukala bencil egoist erkeklerden nefret ediyorum zaten istediği kadar cirkinnolsun bi kadın adım atınca burunları kalkıyor prensip gereği belli ederim ama kimseye açılmam kıymetim olmaz onun gözünde zaten nasıl olsa cepte olursun erkek kafa yapısı böyle
00 Yorumla
+1 yılEğer kız onu gerçekten seviyorsa o erkekten ilk adımı atmasını beklemez daha doğrusu bekleyemez istem dışı bir şekilde o adımı atan kendisi olur. Bunun sonucunda eğer erkek geri çevirirse o kız ilerideki ilişkilerinde ilk adımı atmaktan çekinebilir, "ya aynısı yaşanırsa yine" diye. Bence en mantıklı açıklama bu olsa gerek.
Umarım anlatabilmişimdir :)00 Yorumla
+1 yılaslında ilk adımı kadınlar atmalı zaten yanlış anlaşılacak birşey yok. Biz konuşmadan önce bu kadın bizi tacizci çıkarır diye düşünüyoruz riskleri dşünemiyo kadınlar
00 Yorumlaİnanır mısın bilmiyorum ama
Şu zamana kadarki olan abartısız tüm ilişkilerimde (1 tanesi hariç) açılan ilk taraf ben oldum.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın belli eder erkek açılır. Tam tersi olursa erkek belli bir zaman sonra kadın gibi davranmaya nazlanmaya başlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkeklerde de "ilk adımı atamama sendromu" var. Kızlar kibarca hayır demeyi bilmedikleri için kızlardan kesin bir sinyal almadan ilk adımı atmıyoruz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen yazarım ya banane ben hoşlanıyorum sonuçta yazsam ne kaybedeceğim yani en fazla ne kaybederim yaz gitsin ne alaka kadın yazmaz çok saçma bence
10 YorumlaDevletler arası daima bi değişiklik vardır kültüre gelenek ve göreneğe dayalı bir şey değişeceğinide hiç sanmıyorum.
00 Yorumla
+1 yılÇoğunun paşa gönülleri ve gururları kırılmaması için yani bir kısım böyle bir kısım da aşırı utangaç oldukları için
00 Yorumla
+1 yılBizim Türk kızlarımız korkak ve özgüvensizler çoğu, avrupaya git kızlar kendi gelip teklif ediyorlar ciddiyim
00 Yorumla- Devamını Gör (66)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat