Arkadaşımı reddettim ama hala sanki umutlu gibi davranıyor ne yapacağımı bilmiyorum?

Olay şu ki ben ona açılmıştım geçen yaz, o da beni reddetti. Üstüne sonradan benimle beni reddederken dediği "arkadaşız ya dalgasını geçerim" sözünü uygulayarak benimle dalga geçti. Bana söylediği bir söz çok koymuştu. Yadi istemsizce ahımı aldı resmen. O hareketi üzerine aramız açıldı. Sonradan zamanla o buzlar eridi yani yine arkadaş olduk.
Aradan 10 ay geçti. Hic beklemediğim bir anda bana ilanıaşk etti."Sen çok safsın. Ben o zamanlar birini unutmaya çalışıyordum ve seni yara bandı olarak kullanmak istemedim. Seni reddederken bile senden daha iyisini bulamayacağımı biliyordum."falan dedi.
Ben sonraki günlerde mesajla "bizim arkadaş kalmamız daha doğru olacak" falan dedim. Ama hala bariz bir şekilde umutlanıyor. Kendimi çok kötü hissediyorum. Onun üzüldüğünü, bunun nasıl bir his olduğunu biliyorum ve bunu ona yaşatan olduğum için kendimi çok ama çok kötü biri gibi hissediyorum. Çok geriliyorum hatta ağlayasım geliyor hatta bazen bu kötü hisse karşı dayanamayıp ağlıyorum ne yapacağımı bilmediğim için. Etütte resmen bana baktığını özellikle arkadaşlarımın gözüne sokar gibi bakıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum bana sorduğunda ona sevgilim yok dedim çünkü yoktu ama yalandan var da diyemem onu incitmek istemiyorum üstelik sınavıma bir ay kaldı ya onun ahını alırsam diye korkuyorum.
Onu incitmeden bunu halletmenin bir yolu yok mu?
Arkadaşımı reddettim ama hala sanki umutlu gibi davranıyor ne yapacağımı bilmiyorum?