Hayır, öyle olmak zorunda değil, aldatma sanıldığı gibi bir ilişkideki en büyük günah olmak zorunda değil. Soruyu başka türlü sorayım; aldatma neden bu denli kızgınlık sebebi? İnsanlar birbirinin malı değildir, birbirimizin üzerinde hakkımız yok, bir insanın bedeniyle ne yaptığı son kertede kendini ilgilendirir. Dolayısıyla aldatma bir başkasının o bedene erişimi olmasından çıkıyorsa, aslında bir hayli bencilce bana kalırsa. Hem bencilce hem de küstahça... Eğer bir insanın en değerli ve biricik varlığı bedeniyse, sevdiğin insanın kendi bedeniyle ne yapacağına ben nasıl karar verebilirim ki?
Hiç aldatılmadım ama bunca zaman eğer aldatılırsam affetmem kafasındaydım. Şimdi öyle düşünmüyorum. Karşımdakinin pişmanlığına, ilişkiye verdiği çabaya ve bundan sonraki davranışlarındaki değişime eğer beni ikna edebilirse affederim kafasındayım. Herkes mutlu olmak için bir ilişkiye başlar. Mutsuzlukla kimse yaşamak istemez. Aldatıldın bundan sonra mutlu olamazsın kafasından çıkarsan karşındakini affetmen belki de senin için daha iyi olacaktır
Aldatılmak insana yetersiz hissettiren, kendini sorgulatan bir süreç. Böyle hissetmekten kurtulmak için aldatan kişinin hatasını telafi etmek için çırpındığını görmek istiyorlar bence. Beni çirkin veya yetersiz olduğum için aldatmadı öyle olsa beni geri kazanmak için bu kadar uğraşmaz diye düşünmek istiyorlar. Hemen terk etseler aldatan kişi umut yok diye gidebilir, bu da aldatılan kişilerin özgüvenini iyice kırar.
Yoo bence alakası yok. Aldatan insan sevmiyordur net bunun başka açıklaması yok. Ama o ilişki devam ediyordur çünkü alışkanlıklar, zorunluluklar vb. O yüzden aksine kendisi aldatan insanlar aldatıldıklarinda affetmezler bence. Şahsen ben affetmem. Ohh mis gibi haksızken haklı konumuna geçip ezer giderim.
Olabilir, Çok sevdiği için kendinden ödün veriyor da olabilir. Bunu biz değil onunla yaşayan sen bilebilirsin. Kişi karşısındakini de kendinden bilirmiş. Belki bunu düşünen arkadaş onun da yaptığını düşünerek geri döndüğünde kendi vicdanını da rahatlatmaya çalışıyor olabilir, ihtimaller ihtimaller. Garip, insanlar çok garip.
Aldatıldım bir tane kızla evde fotoğrafını gördüm o fotoğrafın benimle çıkarken olduğunu bile bile benimle çıkmadan önce olduğuna inandırdı ve inanmak istedim biliyordum beni aldattığını ama kendimi buna inandırdım ve affettim yani mesela seninde aldatman değil çok sevmen ihanete uğradığın halde bırakamaman
Bir kısmı öyle olabilir fakat bircogu dopamin bağımlılığı yüzünden onsuz yaşayamam diyip ne olursa olsun devam ediyor."olsunda nasıl olursa olsun " kafasıyla