Aldatmak hata değildir kimse yanlışlıkla soyunup sevişmez. Kimsenin gözü kimseyi yanlışlıkla süzmez. Kimse biriyle neden ve hangi duygularla konuştuğunu bilmeden konuşmaz. Herkes her şeyin farkında ve kimse kimseye yanlışlıkla ihanet etmiyor.
Bu soru neden cinselde? 😂 Bunu yapmak değil de yapma nedeni insanları basit kılar. Yani neden affediyor, başka seçeneği yok mu, düşündüğü şeyler neler vs. Örneğin çocuklarını düşünen bir anne aile ortamı bozulmasın diye aldatılmayı sineye çekmişse ben o kadına basit demem. Ancak, onunla kavuşamasın diye bırakmıyorum diyorsa bir kadın ya da erkek bu benim nezdimde basitliktir evet. İnsanların bedenlerini yanımızda tutabiliriz ama kalplerini ve beyinlerini tutamayız.
Siz aldatmanın sadece bir yüzüne baktınız. Aldatmanın çok yünlü psikolojik nedenleri var. Kimi erkek her gün aynı yemeğimi yer diye aldatır. Kimisi o sadakat duygusuna verecek değeri olmadığı için ( Fakat mevzu eşi olunca kaplan kesilirler) , kimisi eşini annesi gibi görmeye başlar dışarıdaki kadınları dişi olarak görmeye başlar ki bu ülkemizde ve Japonya da çok yaygın kimisi antropoza girer libido noksanlığı çeker kimisi eşi ile yapamadığı cinsel fantazilerini gerçekleştirmek için , kimisi aradığı şevkati eşinde bulamadığı için vs vs daha bir çok nedenleri var. Ne yazıkki bu böyle...
Aslında bu soruya direkt evet diyecektim ama az önce birinin bazı nedenler sıraladığını gördüm bazen duruş biraz daha geniş çerçeveden bakmak gerekiyor. Neden affettiğine bağlı olarak değişir cevap.
Kocası onu aldatan bir kadın belki ekonomik olarak ona muhtaç olduğu için, gidecek yeri olmadığı için, çocuklarının babasız büyümesini istemediği için o adamı affedebilir. (Affetmeye çalışabilir, affetsede affedemesede o ilişkide kalmak için uğraşabilir.) Bu o kişinin basit olduğunu göstermez. Tabi "Ben bu kadar emek verdim." diyen ya da "Ne yaparsa yapsın, ben onu yinede çok seviyorum." diyip ayrılmak istemeyen ve affeden kişiler için ne diyebilirim bilmiyorum.
Sanmıyorum ya insan bazen affediyor çünkü seviyorsun yapacak bir şeyim bir tarafım affetme diye çırpınıyor ama diğer tarafı affetmen için resmen sana baskı yapıyor
Nasıl bir durumun içerisinde olursa olsun aldatılmak affedilecek bir şey değil. Boşanamazsın vs ama affetmek çok içsel bir şey zaten. Şartlar gereği evi terk edemiyorsam bile hasta yatağında bir yudum su vermem o insana. Ölse cenazesine gitmem mesela. Dışardan evli görünürüz, çocuklar mutlu bir aileleri var sanır bir müddet sonrası yok. Sevgiliyken olmuşsa onu affeden düz enayidir zaten. Bir mecburiyet yok bişey yok direkt yol vereceksin o insana.
Detay herhangi bir yerden alıntı mı? Okuyunca çok tanıdık geldi cümleler.
Affetmek basitleştirmez ama her hata da affedilmez. Bir insan sizi aldatıyorsa ya sizin aptallığınızdan cesaret alıyordur ya da kurdugunuz bağdan ( sevgi, güven, benden ayrılamaz vs). Şayet bağlardan dolayı aldatıyorsa ve sizde affederseniz, o bağ artık tasmanız olur bilginiz olsun
Size değer vermeyenlere değer verip değer vermeyi değersizleştirdiğiniz için değer vermemiz gereken insanlara değer veremiyoruz. Sonra da umduğumuz değeri göremediğimiz için kendimizi değersiz hissedip kimseye değer vermemeye başlıyoruz...
Erkek kadın farketmez aldatan şerefsizdir. Birini öldürseniz affediliyormusunuz. İŞTE aldatmak ta ruhen karşıdaki kişiyi öldürmektir. Bosluktaydim, kocam benlen ilgilenmiyor du, karım çok dır dır ediyordu, aşk bu insanı ne zaman bulur bilinmez gibi zırvalar, yapılan kardeşim meşruiyet kazanabilmesi söylenen kelime oyunlarıdır. Sakın affetmeyin. Kendi adıma söyleyeyim ben affetmem.
aldatilmayi kabul etmeyen kadin var mı göster erkek aldatinca hemem bosuyor cogu kadin kabulediyor istedin kadar inkar ed ben kendim hic bir zaman kabul etmedim klassik paara aldatmayi kabul eden kiz olmadim cogu kiz gibu