Hindistan’da nikah esnasında damat düğünden kaçtı hıçkırıklara boğulan gelin o kadar masraf yaptık boşa gitmesin diyerek düğüne gelen konuklardan biriyle evlendi pic.twitter.com/yfno1WbQQa— RULING (@atavrattroll) May 19, 2021
Hindistan'da Damat düğünden kaçınca, gelin masraflar boşa gitmesin deyip, konuklardan biriyle evlendi. Ne düşünüyorsunuz?
Düğünde damat kaçınca, gelin masraf boşa gitmesin deyip konuklardan biriyle evlendi. Ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten çok zekice bir yaklaşım, dünyanın masrafını yapıyor insanlar belli ki boşa gitmesin demiş, ama gerçekten de bizim ülkemizde olduğu gibi saçma sapan israf yapılıyorsa var ya insan düşünmez değil, bu yüzden sıcak bakmıyorum.
mantıklı bir yaklaşım hem hindistan da düğünü çeyizi her şeyi kız taraf üstleniyor. aslında bu ingilizlerden geçmiş bir kültür olabilir bak şuraya yazıyorum çünkü siz film ve dizilerde her ne kadar ingilizleri evlenmeden önce seks yapan kadın egemen ve eskileri bile yeni kafa izlesenizde aslında okuduğum kitaplarda cidden başka bir töre gördüm. okuduğum kitaplarda kızın bekareti önemliydi ve kızın düğünü yapmak çeyiziyle (para toprak değerli eşya gibi) erkeği memnun etmesi gerekiyordu, kadın aklıyla erkek işine karışmamalı ve uysal olmalıydı tabi bunlar onların taaa kaçıncı yüzyıl düşünceleri ve bizimki neden hortlayıp hortlayıp diriliyor aklım ermiyor o işe ama...
@Ümitsixzzzz @Ümitsixzzzz kitapların isimlerine bakmam lazım ama kitaplar 1. Edward , George dönemini falan anlatıyor yani bir süre sonra kafaları gelişmiş ama tam olarak ne zaman sonra gelişmiş söyleyemem. İsimlerine baktığımda yazarım
Avrupa'nın özellikle İngiliz ve Fransızların kökeni keltler. Biz gibi çok iyi savaşçıymış, biz gibi doğudan batıya göçmüşler. Türklerden çok önce. İyi savaşçıymış ama az barbarlarmış. Tek bağlantı o olabilir. Ama Japonlarda da doğu kültürü var, onlarda da erkek daha önemli ve kadınların erkekleri ayarladığı çok oluyor.
Hindistanda gelinin ailesi yapıyor düğünü ve bayağı şaşalı yapmak zorundalar yoksa damat evlenmiyor evlerini satanlar ipotek ettirenler bile varmış. Yani gelinin yaptığı bana mantıklı geliyor. Birdaha nerden bulacak o kadar masraf için parayı. Ki evlendiği kişi başlık parası istemediyse kabul etmiştir o da.
Ya ne aptal insanlarımız var ya. Şaka gibi diyorlar. Nesi şaka? Siz Hindistan'da evlilik ne denli zor biliyor musunuz? Ülke insanının evlenememe çilesini? Milyoner olup evlenemeyen insanların olduğu bir ülke tahayyül edebiliyor musunuz? Oturduğunuz yerden yazmak basit. Ömür boyu yalnızlığa itilen 100 milyonun üzerinde insan var biliyor musunuz bu rakam ne demek? Türkiye'nin nüfusu 81 milyon. Oradan hesaplayın.
Evlilik nasıl oluyor zaten konuşuyorsun tanışıyorsun anlaşıyorsun evleniyorsun gelin zaten önceden tanıyordur ne yapsa yine oturup ağlasam mı yine en iyisini yapmış sen bu kafayla gidersen oh oh oh
Öyle çok da üstünkörü seçmemiştir, zaten gözünü kestirdiği bir adammıştır o. Hatta epey tanışık olabilir. Bizde de yaygın çocukluk aşkın, lise aşkın, flörtün, platonik aşkın, açılamadığın aşkın vs olur en son biri denk gelir onla evlenirsin ama diğerlerine de çok boş değilsindir.