Erkeklerin klasik cümlelerinden biridir, sevgililerine karşı bir hata işlediklerinde ''Aşkım sandığın gibi değil, açıklayabilirim.'' derler. Karşı cinsle öpüşürken yakalanırlar ama gene de sandığınız gibi değildir, Lodos rüzgârının itiş gücüyle birbirlerine doğru savrulmuş ve dudakları temas etmiştir. Siz de hemen art niyetli düşünmeyin canım.
''Aşkım sandığın gibi değil, açıklayabilirim.'' diyen bir erkek kıvırıyor mudur yoksa gerçekten açıklayacak ciddi bir meselesi var mıdır? Siz açıklamasına müsaade eder miydiniz?
Bir erkek ''Aşkım sandığın gibi değil, açıklayabilirim.'' diyorsa gerçekten açıklayacak ciddi bir meselesi var mıdır?
Durum tabii ki bu karikatürdeki gibi ise açıklanacak bir şey yoktur. :)
Kadınlar son derece akıllıdır ve dikkatlidir. Üstelik, kadınlar bir konuda huylandı ise büyük oranda haklılık payları vardır. Ancak ilişkilerin herhangi bir anında yanlış anlamalar mümkündür. Eğer ki kadın zaten ayrılmak istiyor ve bir bahane arıyorsa dinlemesin, çekip gitsin veya erkeği kovsun. Ama böyle bir niyeti yok ise dikkatli bir şekilde dinlemekte fayda var. Dikkatli diyorum çünkü erkekler kadınlar kadar ayrıntılı düşünemedikleri ve biraz düz mantıklı oldukları için böyle bir durumda açıklama yapayım derken mutlaka bir açık verirler. Açıklama esnasında kadının araya girmeden sabırla dinlemesi daha iyi olacaktır. Böylece erkeğin anlatmayı bırakarak zaman kazanmasına ve anlattığı hikâyedeki boşlukların farkına varmasına yardım etmemiş olurlar. Sabrederek dinlemeleri ve anlatım sonunda sorularını sormaları gerçeği anlamaları için daha faydalı olur. Yalanı yakalarsa ya da açıklamalardan ikna olmazlarsa kadın zaten gereğini yapacaktır.
23 yıllık evlilik hayatımda benim başıma hiç böyle bir olay gelmedi. Hatta çevremdeki arkadaşlarım da böyle bir durumda kalmadı. Aslında düşünüldüğü kadar yaygın bir durum değil. Bana kalırsa düzgün bir erkeğin böyle bir durumda kalması düşük bir ihtimal ve birisi bu durumda kalıyorsa vardır bir numarası diye düşünüyorum. Ama yine de dinlemeden ani karar vermesinler.
Duruma bağlı. Ortada ciddi bir kanıt olmasına rağmen bir erkek bu sözü söylüyorsa açıklayacak hiç bir şeyi yoktur aslında. Elde tutma amacıyla yapıyordur. Acilen kızların o tarz erkeklerden uzaklaşması lazım.
Ama ortada ciddi bir kanıt yoksa ya da yanlış anlaşılma durumu varsa doğruyu söyleme ihtimali yüksektir. Bir oturup insan gibi dinlemek lazım. Eğer sözleri tutarlıysa tolerans tanınılmalı; eğer tutarlı değilse ve kıvırdığına gayet eminseniz onlara posta koyulmalıdır. Böyle erkeklerle uğraşmaya değmez.
Çok az bir ihtimalle olsa da gerçekten sandığım gibi olmayabilir, yine de kesin hükümlü olmadan karşımdakini dinlerim. Ama ihtimalin az olması gerçekleri değiştirmiyor. Bu cümleyi kullananlar genelde yüzsüz ve fırıldak oluyor.😒
"aşkım sandığın gibi değil" diyorsa kesinlikle sandığım gibidir.. hatası kabak gibi ortadaki benim ne sandığımdan emin.. zavallı bir şekilde karşısındakini hala aptal yerine koyabileceğini düşünüyordur sadece..
sandıgın gibi değil demem. zaten ortada hersey. kız bişiler biliyor değil demekle zaten zıcıyorsun daha cok. öyle değilse açıklamama izin ver dersin vermezse sal ipini zaten güvensiz bir ilişki olmaz. ama o boku da yediysen kabul etmekten baska caren yok etmeyipde sıvarsan daha kötü olur :D
Verdiğiniz örnekteki gibi bir durum söz konusu ise böyle bir şey mümkün olamaz tabii. Fakat daha açıklanabilir bir durumsa söz hakkı tanınmalı diye düşünüyorum. Mesela bir kız arkadaşıyla yolda karşılaşıp bir kahve içebilirler, onları bu şekilde gördüğümde yargısız infaz yapmak pek de doğru olmayacaktır. Ha yine de kızarım tabi bu duruma ama o ayrı.
Sandığın gibi değil cümlesi baştan sıkıntılı. Ne sandığını biliyorsun. Yani, tablonun ne anlama geldiğinin, aşkın (*) kadar sen de farkındasın.
Yani o kadar bariz ki tablo, adam şüpheye yer bırakmayacak derecede emin kadının ne sandığından.
Sorulara soruyla cevap vermek zeki bir izlenim bırakır ya, barizi izah vaadi de bunun gibidir, zaman kazanmak için kullanılan acemice bir yalan şeklidir.
Kendim görmediğim her durum için açıklamasına izin veririm. Bu demek değil ki açıklaması gerçekten vardır ve ben yanlış anlamışımdır. Sadece açıklama şansı sunarım. Sonrasına sonra bakarız. Ama gözlerimle gördüğüm hiçbir şeyin açıklamasını yaptırmam.
Bir Ata sözü vardır, gördüğüne bile inanma diye,,, tabiki görülen şey net değilse,,,, Açıklama dahi gerektirmeyen şekilde bir görüntü alındıysa, o AP açık ortadadır bununda açıklaması olamaz zaten,
%85 kıvırıyor bence nedenine gelirsek her nane yiyişinde böyle demesinin mantıklı bir şekilde açıklaması yok anca böyle şeyler söyleyerek kem küm ediyor işte : D
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Bir erkek ''Aşkım sandığın gibi değil, açıklayabilirim.'' diyorsa gerçekten açıklayacak ciddi bir meselesi var mıdır?