Sevgilinizin sizi sahiplenmesi, sizin dertlerinize siz istemeseniz de burnunu sokmasına yol açabilir mesela. Bazıları ben pet miyim sahipleniyor diye düşünebilir ya da. Bu duruma bakış açınız nedir?
Sahiplenmek hoş bir kelime değil. İnsan insanı sahiplenemez. Sahiplenmek denince sevmeyi ve destek olmayı çok yanlış anlayanlar oluyor. Bu kez de adam veya kadın bu benim malım söverim döverimde severimde kimse karışamaz mantığına giriyor. Kelimeleri düzgün seçersek, seçseydik sahiplenme burada kullanılmazdı belki de
Sahiplenilmek ülkemizde biraz buyruk altına girme, izinsiz bir şey yapamama, tüm ipleri karşı cinse verme gibi lanse edilse de bu şekilde olaya yaklasilmazsa güzel olabilecek bir durumdur. İnsan doğası gereği de aidiyet duyma ve sahiplenme/sahiplenilme durumlarını ister.
Kararında, beni dikkate alması, ilgilenmesi, gerekli konularda tatlı kıskançlıklar yapması, hayatında (ailesi harici ) merkeze alması elbette ama kişisel alanıma ve mahremiyetime el uzatmaya kalkarsa orda bir dur derim.
Sahiplenmek adı altında beni kuklası yapmaya kalkacaksa gitmez hatta ilişkimin bitme nedeni olur. Dozunu bilerek ve hissettirerek sahiplenirse hoşuma gider
Sahiplenme olayına nasıl bakıldığı önemli. Bu eğer hayatındaki insanı gözünden sakınmak, bakışını ben sen değil biz yapmaksa ve böyle hissetmek, hissettirmekse dünyanın en güzel yaklaşımlarından. Aşırıya kaçtığı zaman her şey gibi bu da anlamını yitirip bambaşka rahatsız edici bir duruma dönüşebilir.
Destek olmak sevilmek ve değer görmek güzel şeyler ama sahiplenici tutumları kontrol etmek önemli, sevdiğin için korursun kollarsın orası ayrı ama sahiplenmek aşırı bir hal aldıysa ve adı üstünde olan gerçekten sahiplenici bir yapı da rahatsız eder. Bunun sınırı olmalı.
Sevdiğimiz insanı biz kendimiz seçemiyoruz. Ne kadar beyinsiz, kro veya cahil bir insanla sevgili olup olmadığımızı zamanı gelince geçte olsa farkına varıyoruz, kendisini daha iyi tanımış oluyoruz falan. Böyle birinin sahiplenmesi kimsenin hoşuma gitmez ama diğer türlüsü kabul edilebilir, hoşuma gider.
Ne kadar özgürlükçü bir ruha sahip olsam da sevdiğim adamın beni sahiplenmesi hoşuma gider. Hele ki bir şeylere kızıp gitmek istiyorsam beni durdurmasını isterim, bu özgür iradeye saygısızlık değildir çünkü o bunu yaparken gitmek istemediğimi bilecek kadar beni iyi tanıyor olmalıdır. Öyle birine rastlasam bu zamana kadar kafamda belirlediğim tüm kriterleri silerdim ama maalesef öyle biri yok.
Tabi sıkıntılarimda yanimda olsun destek ciksin birqz kiskansin ama en ufak bisiye kariscaksa ya da en ufak olaya istemedigim halde burnunu sokucaksa kalsin burun yüzde güzeldir hayatimda değil
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evet çok hoşuma gider beni birisi sarsa sarilsa bütün olumsuzlukları beraber yensek