Dengesiz birini sevmediğimden midir yoksa anne babamın her zaman hissettirmesinden midir bilmiyorum ama hiç değersiz hissetmedim kendimi. Her birey de değerli ve biriciktir diye düşünüyorum. ♥️
Kendine değer vermemeye başladığında etrafında sana değer vermeyenler oluyor, değer verdiğinde değer verenler. Baştan değersizlik batağına düşmemek lazım.
Bu noktada en önemli nokta sanırım doğru bir eş/sevgili/partner seçimi. Ne zaman yapamayacağıma inansam, kendime güvenimi yitirsem, kendimi iyi hissetmesem ve yetersiz hissetsem bakışı bile yetiyor kendime gelmeme. Güçsüz hissedince güç kazanıyorum, yetersiz hissedince “ama ola da bilir hı?” diyorum kendi kendime, yapabilirim ya neden olmasın moduna giriyorum. Kısacası aile evet şans tamamen ama eş seçimi en büyük karar ve etken. Bu noktada da bir yerden kaybettiysen diğerinde güçlü olmaya çalış. ♥️
Haklısın, ama öyle birini bulduğunda da, ailen bu evliliğe razı olmayabiliyor, dolayısı ile doğru bir partner seçimi de çözüm olamayabiliyor.
Her birey kendi içinde tam ve bütün olmayı başarabilmeli, kimseye muhtaç olmadan. Bu çok zor tabi. Yanında seni destekleyen biri olunca daha kolay. Ama yalnızsın diye de imkansız değil.🤷♀️