Beyaz atlim bi türlü gelmedi
Aynaya bakınca lokum gibiyim hala
ama yok işte yok ☹️
Gelen ya ipsiz ya sapsız
Evde mi kaldim şimdi
Aynaya bakınca lokum gibiyim hala
ama yok işte yok ☹️
Gelen ya ipsiz ya sapsız
Evde mi kaldim şimdi
Bir şey sormak istiyorum yanlış anlamazsanız, 40 yaşında bekar ve çocuksuz olmak bence toplumun abarttığı kadar kötü bir şey değil. Yani şöyle demek istiyorum evlenmek o kadar da gerekli değil inanın bana 40 yaşıma daha çok var ama evlenmektense gezip hayatımı yaşamayı tercih ederim. Tabi hayat bu ne olacağı hiç belli olmaz ama benim karşıma gerçekten tamam işte budur dediğim adam çıkana kadar ben evlenmezdim ve sizde eğer bu soruyu sorduğunuza göre henüz o adamı bulamamışsınız demek. Evlenmek için değilde gerçekten bir bütün olmak için evlenmek doğru olan bana kalırsa. Kaderinizde varsa elbet karşınıza çıkıcaktır, ama yoksa fazla da üzülmeyin çünkü güçlü bir kadın olmak için bir erkeğe ihtiyacınız yok.
Bu konuda dertlenmeden önce bence şunu düşün; ben çocuk sahibi olmadığım, bekar olduğum için bunları istememe rağmen sahip olmadığım için mi mutsuzum yoksa ben zaten bunları istemiyorum ama toplum bana bunları dayattığı için ve ben bu toplum dayatmasını karşılamadığım için mi mutsuzum? Bunu sor ve kendince doğru cevabı ver zaten gerisi gelecektir.
Eğer ÖSYM gibi elemeye yönelik bakarsanız evleniceğiniz insana zaten farkedeceksiniz ki dünyada ne öyle beyaz bir at ne de öyle bir prens yok.
Size hüsran ve hayal kırıklığından başka bir şey getirmemiş tüm beklentilerinizden arınmanız ve çıtayı kendi boyunuza denk gelicek şekilde düşürmeniz şart. Aksi halde aşk hayatınız maraton koşanları tribünden seyretmenin ötesine geçmeyecek.
Unutmayın
Sürekli bunu düşünüp , kafana takarsan psikolojin bozulur boşver akışına bırak , bekarlığın tadını çıkar. Eğer çıkarsa karşına istediğin gibi birisi evlenirsin , eğer çıkmazsa da yine hayatına bir şekil de devam ediyorsun sonuçta. Yanlızlık insana bazen çok zor gelebiliyor evet , ama bunu kafana takıp sorun haline getirmemen senin hayatın için daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Cevap
86Cevap
Siz nere istiyorsanız orada kalmışsınızdır. Herkes evlenmek zorunda mı? 21. Yy dayız yahu. Bırakın artık bu kalıplaşmış düşünceleri. Sizi kim mutlu ederse onunla olursunuz. Ister evlilikle ister evliliksiz. Hem şu devirde çocuk yapmak cocuğq yazık, fikrimce.
Eeee bize de sanki o yol görünüyor ufaktan :) bende evde kalıyorum sanırım 🤣
Yaptığının arkasında duramazsın pişmanlık ve üzüntü kaçınılmaz olur. Bir karar verdin ve bu zaman kadar geldin. İstersen fikrini değiştirirsin ki evlenmek için aşırı geç bir yaş diyemeyiz. Kendine ne kadar baktın, ya da nasıl göründüğünü bilemem ama bakımlı kadınlar 40 onda çökmüyor... Bu yüzden bence karamsar olma ve önüne bak.
Evde kalma kelimesini bir kenara bırak önce. Sonra da kriterlerini düşürmeyi dene bir kademe, tabiki yanına da gönlüne de yakişmayan biri olup kahır çekeceğine, ipsiz sapsız biri olacağına, yalnız kafan rahat olsun daha iyi... Sevgiler...
Senin akranların 3 çocukla mahkeme mahkeme geziyor boşanmak için boşver belki hayırlısı budur
En iyisini yapmışsın, bekâr olmak en iyisi bak ciddiyim. Sakın evlenme, zaten çocuk falan boş işler, ayrıca bu dünyaya çocuk getirilmemeli bence
Yani kafana uymayan bir ile hayatın zehir olsaydı daha mı iyi olurdu? Ayrıca neden toplumdaki diğer insanlar gibi yaşamak için koşulluyorsun ki kendini? Hem yalnız kalmanın nedenini sadece karşı tarafa atma bence, kendi düşünce yapını da bir sorgula derim.
Ooy derdi dağlardan büyük ablam sen evde mi kaldın?
Kıyamam ya 😊😊
İyi de ablacım kariyer peşinde koşmaktan ziyade evliliği de sıkıştırma yapsaydin şu an böyle bir durumun olmazdı
Teşekkür ederim 😊
Ben yalnız yaşamayı daha çok seviyorum. İnsanın derdi fazla olmuyor bir kere. Ayrıca kendisi çalışıp kendisi yaşıyor.
Gülü gençken koklarlar canım. Zamanında erken daha diyip armudun sapı üzümün çöpü diye diye evlenemeyenler çook
bekarlık en iyisi ya napcan başkasını dersi tasası bitmez tek arkadaşın olsun yeter işte hatta ev arkadaşı falan olun eğlenceli olur bence xd
eşten umudu kestiysen evlat edinebilirsin tabi çocuklara bi düşkünlüğün varsa. onun dışında evlenirim diyorsan bekle bulunur kısmet illa vardır
Bu yaştan sonra zor sen nasıl dayandın bu yaşa kadar nasıl kendini tatmin ediyorsun
Lokum var lokum var 😂 Nasip kısmet işi bu işler takma kafana denk gelir bi enayi 😂
Bekar olsaydım taklirdik. Seni her gece ziplatirdim, kendinden geçerdin
evlensende çocuğun olmaz. çocuğu olmayan birini kim kabul eder . . inşaallah bulursun
Şansına tükür ne diyelim belkide daha iyi böyle hakkında
Bu yaştan sonra evlen çocuk yap zor olur böyle dewamkeee
Nedense boyleleri cogaldi. Evlenmek guzel ya cok kusur aramadan zamaninda secmek lazim.
gelene şans verip denemelisin.. mutlaka karşına kısmetler çıkıyordur..
Şartlarını durumunu bilmiyorum ama umarım tez vakit kısmetine kavuşursun
Çok fazla seçicisiniz sanırım. Mükemmel insan yoktur kafanıza en uygun olanı seçin derim.
Umudunuzu kaybetmeyin derim. Ayrıca en güzel yaştasınız.
Doğru adamı bulamamışsın bende bekliyorum ama gelen yok böyle beklemeye devam
Bu hayatta herkesin bir imtihanı olur sizinkide bu demekki Allah buna karşılık size kim bilir neler verecek sabredin.
Yaş olmuş 40 yaşlanmadan versin
Siz geçici olanı istiyorsunuz belki size sonsuz cennet verecek bende farklı bir imtihandan geçiyorum size hak veriyorum ben daha 28 yaşımda isyanlar ediyorum çok zor ama yapacak bişey yok.
İpliyi ipsizi, saplıyı, sapsızı eleye eleye 40 ına girdin. Bence bi kendini sorgula.
evde kalın dedik de cok yanlis anladınız 😆
kismeti cikan evlensin😝
yalnızlıktan keyif almalısınız artık..
çünkü evde kaldınız :)
Beyazlar içinde elinde oragiyla gelir biraz daha bekle
Kısmetten öteye gitmez. Bazen prensesler prensleri bazen de prensler prensesi bekliyor sanırım :)
Yolun yarısını geçmişsin. Bundan sonra da böyle devam et
Bende 32 yaşında bekar ve çocuksuzum istersen dertleşebiliriz
🤗🤗🤗 özelden bi yaz bakalım nasıl bir lokumsun merak ettim yalnız ben makyör Üm moda sektöründe güzellik nedir bilirim 🤗🤗
olmiversin, kaybetmezsin bir şey dünya illaha ki birileri ile evlenince mutlu olabileceğin bir yer değil
hahha :D beyaz atli olmasaksa :D beyaz hondam var :D daha tanişmadık :D ben ibsiz sapsizin :D tanişabilir :D
Ayy ablam Seni seven biri olmadi mi? Kariyer mi yaptin bu yaşına kadar canım?
Yaptım valla ☹️ Evlenmeyi unuttum o ara
Çok seçici mısın bu yaşta canım? Kriterlerin var mı canım?
Eh var tabi yanıma yakışmalı
Fit ve sportif karizmatik olsun
Ayy Canım ozelden konusalim mi? Seni de merak ettim şimdi 😊
Çoktan evde kalmışssın sen teyzem
Dogurganlık yaşında geçti
Bekarlık sultanlıktır en iyisini yapıyorsun boşver evliliği
Sen beyaz atlıyı mı bekliyorusn beyaz Mercedes liyimi
her insan evlenip üremek zorunda değil ki başka hayatlar da mümkün
Evde kalmazsin biryerlerde karsilasmanizi bekkeyen bir nasibin vardir sabret cikar elbet karsina
Ne olmuş haline hayatın keyfini çıkar.
Aman me güzel dert yok tasa yok oh misss
derdin yaşı ve medeni hali olmaz
Bu işler nasip kismet
Allah sana ne yazdıysa o olacak
Tabi tabi, ipsiz sapsız. Üzümün çöpü demiyor da.
Lokum sevmiyorlardır belki...
Bekle bekle 60 da evlenirsin
Emin ol , Böylesi daha güzel gizli üye :d
Kendine dev aynasında değil, boy aynasında bi bak!
İnsan seçersen beğenmezsen böyle kalırsınız işte.
Geçmiş olsun. 15 sene sonraki halimsin şu an
Hemen alayım seni =) sorun çözülmüş olur =)
hayırlısı olsun nasip kısmet bu işler
Belkide sen istemediğin için olabilir
Ekonomik özgürlüğün varsa boşver :)
maşallah yol yarinolmus ama
Armudun sapı üzüm çöpü derken 40'ı gördün demek.
biz evlendik de başımız göğe mi erdi :)
Evde kaldın maleesef.
Trol havası seziyorum yazdığın yorumlara da bakınca
Kısmetin nereden geleceği belli olmaz. Belki de buradan gelir gizli olmasaydın:))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?