Kişilerin arasındaki münasebete göre değişir dediğin gibi evlilik zaten monoton olabilir. Ama insandan insana değişir Bunu nasıl örnekleyebiliriz. Bir kıyafet istersin çok istersin alırsın bir giyersin iki giyersin üçüncüye dolabın dip köşesinde bulur kendini. Ama bazı insanlar vardır kıyafetin üzerine birşey ekler yine giyer onu elde etmek için geçirdiği zamanları düşünür değer verir zarar görmemesi için kendi zarar görmekten çekinmez (yağmurda bayramlık ayakkabısı kirlenmesin diye çıkarıp çamurun içinden çıplak ayak ile geçen çocuğun sevgisi gibi) Umarım verdiğim örnek anlaşılır olmuştur. Zamanla varlığına alışandan ziyade sen yokken ve varken hissettikleri arasında mukayese yapabilen aklı başında birini bulmak gerek eğer öyle biriyse çekinmeyin derim.
Hayır tam tersi insan belkide büyük bir hatanın eşliğinden dönmüş oluyor. Evlenmeden önce çiftlerin aynı evde kalması onların sadece birbirleriyle dışarıda geçirdiği vakitte birbirlerini tanıdıklarının ötesinde bir tecrübe. Evlenmeden önceki son durak diyebilirim. Bizim toplumda bu dost hayatı diye yadırganıyor gerçi. Ama denemek isteyenlere şiddetle tavsiyemdir
monotonlaştırır mı bilmem ama kesinlikle gerekli olan birşey olduğunu düşünüyorum. İnsanların birbirlerini ev içerisindeki halleri ile tanıyım onca masrafın boşa çıkmasından iyidir. eğer monotonlaşma olacaksa evlendikten sonrada olabilir. çok boş bir iddia.
Onu Müslümanlar düşünsün ve herkes Müslüman değil. Müslüman olmasına rağmen bütün farzları uygulamayan insanlarda var herkes kimseyi rahatsız etmediği sürece istediği gibi yaşama hakkına sahiptir ve kimsenin buna karşı tek birşey söyleme hakkına sahip değildir. Bu durumu onaylamıyorsa kendi hayatında yapmaz olur biter.
bildirim geldi benimde yorum yapmam istendi ve yorum yaptım aynen öyle bende istediğim gibi yaşıyorum bak istediğim gibi yorum yaptım ama yorum yapma hakkınada sahibim ayrıca ufak cocuklarda bu siteye giriyor
Benim bahsettiğim şey sitedeki soru değil. Bir kişini kendisini ilgilendiren şeyler hakkında yorum yapmak. Mesela ben ve kız arkadaşım aynı evde yaşıyoruz ve nikahlı değiliz. İkimizde akıl sağlığı yerinde, ekonomik bağımsızlığı olan ve reşit bireyleriz. Bize kimse hemde hiç kimse "evlenin, ayrılın, lezbiyenler olmaz" deme hakkına sahip değildir. İsteyen istediği gibi yaşar.
Aynen yaşar ama ben sizin hayatınıza müdahale etmiyorum farkındaysan kendi bilgimi paylaştım ayrıca sizi eleştirmedim bilgi paylaşmam sizi neden rahatsiz etti anlamadım rahatsız oluyorsan beni engelerdin ya da şikayet tuşuna basar beni şikayet ederdin
insanlar yüzünden ben pısırık kaldım ya bir toplumda konuşmuyorum çekingensin özgüvenin düşük diyorlar ee konusuncada iki kelime birsey söyleyincede kalbimi kırıyorlar
Birlikte yaşadığın insandan sıkılıyor ve monoton buluyorsan, birlikte yaşamak amacına ulaşmış demektir. Birbirini gerçek anlamda tanıyabilmek, uyumlarını sınamak için birlikte yaşamak elzem. Bundan sonraki safha evliliktir, birlikte yaşamadan evlenilmez..
Kesinlikle sürekli dip dibe bence evlilikte bile biraz ayrı kalmalı hatta kesinlikle çiftler çalışıp bir birini özlemeli. Tabii beraber evde kalma ya da tatile çıkma olmalı yani beraber yaşamak eğlenceli olur aynı evde yaşamak olur sadece gün içinde en azından ayrı kalmalı
Evlenmeden önce birlikte yaşamak önemli bence. Ben 2 yıl yaşadım ve 2 yıl sonunda bunun bana göre olmadığına kanaat getirdim. şu an bir çok arkadaşım var evlenipte pişman olan. Kadınlar içinde öyle midir bilemem. Ama evliliğe hazır olup olmadığınızı anlamak için yapılması gereken birşey bence.
Evlenmeden evliymis gibi yaşamak bana saçma geliyor çünkü evlenince bir daha o günlere istese de donemeyecek , tadını çıkarmak lazım. Aynı evde yaşamayı çok istiyorsa evlensinler bir zahmet , neden bu kadar evliliğe karşı duruluyor ben de bunu anlamıyorum
Bir iki hafta aynı evde yaşanır tatile falan gidilir ama sürekli aynı evin içinde evliymis gibi yaşamaya karsiyim , detayda her evlilik monotonlasacak demissin bence evet her evlilik bir yerde monotonlasmaya mahkum..
L8 aydır erkek arkadaşımla birlikte yaşıyorum güzel oluyor şimdilik bir problem yok zaman zaman kıskançlık krizlerine giriyorum o kadar üstüne üstlük sevgilim ikizler burcu normal yani ☺️
@Faruk_yinegeri_döndü gerçekten sizinle ugraşamıyacagım ben istediğimi yazarım bana bildirim geldiyse ayrıca küfür etmiyorum ben işinize gelmiyor galiba sizin bu bilgiler ayrıca siz avukatımısınn lütfen yazmayın bana benim yazımda absürt birşey yok
Ben burdan seni ne tehdit ederim ne de herhangi bişey yapamam yapmam da her doğru her yerd söylenmez başka yerde kullanırsın senin için iyi olmaz anlamında söyledim herkesin düşüncesine katılmak zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın her neyse sana bol şans 👍😉
Ben sana küfür ve hakaret etseydim o zaman saygısızlık etmiş olurdum Ben istedigim dogruyu istediğim yerde söylerim kimse beni susturamaz sanada saygısızlık yapmadım o zaman bana bildirim gelmesin niye geliyor geliyorsa bende yazarım millet bir dünya şey yazmış benim iki kelimelik yazımı sorunuza gitti
insanlar yüzünden ben pısırık kaldım ya bir toplumda konuşmuyorum çekingensin özgüvenin düşük diyorlar ee konusuncada iki kelime birsey söyleyincede kalbimi kırıyorlar