Kız arkadaşımla 1 senedir beraberiz huyumuzu, suyumuzu her şeyimizi biliyoruz ve ben artık evlenmek istediğimi söyledim. O da kabul etti ama şöyle bir sorun var kendisi sorumluluk almaktan çok korkuyor ve bazen bu konularla boğuşuyoruz ben de haliyle bazen soğuyorum bu evlilik fikrinden. Kendisiyle aynı şehir'de yaşamıyoruz hep ben gittim yanına o önemli değil ama neden hep ben evlilik konusunu açıyorum? Annesine evlenmek istediğimizi söylemiş güya ama ben inanmıyorum sizce sorun ne arkadaşlar ben nerede yanlış yapıyorum?
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Ya pek sallamıyor ya gönül eğlendiriyor ya seni test ediyor ya da senden daha iyisi için bekliyor
Yok dostum öyle değil, ne zaman bir evlilik konusu açılsın morali bozuluyor resmen ben de bahsetmiyorum artık. İstemeye gidecektik mesela bize hala gün verecek günü geçtim artık daha annesine bile bahsetmemiş.
belki sürpriz yapacaktır belki de diğerini bildiği için söylemiyordur
Sürpriz mürpriz yok dostum, oyalama var resmen ben de anlamıyorum. Diğerini derken? İkimiz de birbirimize ihanet edecek insanlar değiliz Allah'a şükür
Hazır değildir henüz evham yapma hemen
Hazır değilim desin canımı yesin, o da yok sessiz kalmayı tercih ediyor delirtiyor beni ne yapacağımı şaşırdım.
Kanka benimki de öyleydi başlarda
Peki nasıl çözdünüz dostum ben her şeyi denedim ama elde var 0
Kanka bana bi takip at
Yanlışı zaman söyleyecektir
Ben de inan zamana bıraktım eskisi gibi evlilik vs düşmüyorum üstüne.
Kızın endişeleri vardır belki?
Arkadaş olarak 3 sene sevgili olarakta 1 senedir beraberiz. Ne benim ona ne de onun bana bir yanlışı olmadı evlilik teklifini yaptığım da havalara uçan kız gitti yerine hevessiz bir kız geldi istemiyorsa istemiyorum desin inan daha az kırılırım
Belki yaşınızdan dolayı geçiştiriyordur. Kaç yaşındasınız ki
Ben 27 o 25 ikimiz de memuruz. Ben askerim o sağlıkçı ve komşu şehirler de yaşıyoruz.
Yani ikinizde yaşınızı da mesleğinizi de almışsınız. Bence bu durumu kız arkadaşınla ciddi ve net şekilde konuşmalısın. ama konuşurken her şeyi göze almalısın kız sinirlenip bitirelim de diyebilir. Ben senin yerinde olsam mevzuyu açar ben benimle evlenmek istemediğini düşünüyorum bana böyle hissediyorsun evlenmek mi istemiyorsun yoksa başka bir problem mi var bilmek istiyorum dersen kız zaten cevap zorunda kalıcak. Anneme söyledim daha ne istiyorsun derse de o zaman ara anneni görüşmek tanışmak istiyorum dersin duruma göre zaten her şey belli olur. Tabi içini bilemem ama Dışarıdan bakınca oyalıyor gözüküyor ama sebep ne?
Birkaç kere konuştuk bana hiçbir problem olmadığını söylüyor, annemle her fırsatta konuşuyorlar araları çok iyi ama ben onun annesiyle daha bir kere konuşma şerefine nail olamadım yani neden çekiniyorsun değil mi? Geçen ay ayrıldık 1 gün sonra aradı beni ağladı vs tekrar barıştık bana karşı sadece evlilik konusun da net olamıyor diğer konular da çok iyi anlaşıyoruz hiç mesele yok. Ama muhtemel ben yanına gidip bu işi bitireceğim kimsenin kimseyi oyalama hakkı yok. Anneler günün de annesine hediye aldım o gün bile arayıp annesiyle konuşturmadı ama o annemle her gün konuşuyor neredeyse benim günahım ne peki? Bazen uykularım kaçıyor yemin ederim.
Çok haklısın sen onunla birlikte hayal kuruyorsun sonuçta tabiki oyalamaya hakkı. Bu anlattıklarına bakılırsa seni annesine hiç dememiş bence bir de bunca yıl neden denemiş olabilir ki? Madem seni oyalıyor evlilikten kaçıyor her şeyden öte senin moralini bozuk uykularından ediyor... Daha mutlu ve rahat olacağını düşünüyorsan bitirmek daha iyi en azından boşa kürek çekmiyor olursun
Aynen öyle en azından bana net olsa neyse istemem yan cebime koy gibi oluyor ısrarcı olmak istemiyorum zaten bitecek. Peki sence başka bir sorun olabilir mi bir kız olarak sence başka bir sebebi olabilir mi?
Yani şu an düşünüyorum olmayan şey 3+1sene sürer miydi diye... acaba askersin diye mi ne biliyim aklına bununla ilgili kötü şeylerde getirebilir doğrusu her askerin işi tehlikeli olmuyor ama veya seninle ilgili hoşuna gitmeyen seni sürekli uyardığı üzerinde durduğu bir mevzu varsa onunla da ilgili olabilir
Dediğim gibi ne mesleğimle alakalı ne de karakterimle alakalı bir şikayeti yok, sorumluluk almaktan korktuğunu söyledi bana ikna ettim ama gene aynı ya normalde kızlar daha çok üstüne düşer bu mevzuların ama bizim durum tam tersi kafayı yiyeceğim az kaldı.
O zaman seni seviyor ama evlenmeye o sorumluluğu almaya hazır olmadığı için evliliği istemiyor. O da bunu kaçarak çözmeye çalışıyor ama daha ne kadar kaçıcak ki. bir kız evlenmek istese hem de gerçekten sevip, sorun olmadığı halde dediğin gibi çoktan gelinlik bakmaya başlardı. Sen hazırsın o değil orta yol nasıl bulunur bilemem. Allah yardımcınız olsun, üzüldüm ama güzel bir ilişki varken böyle durumun yaşanmasına inşallah halledersiniz.
İnşallah çok teşekkür ederim. Bitecek gibi görünüyor en azından daha fazla üzülmem kafamı meşgul etmem daha huzurlu uyurum. Bitince de ilk işim numaramı değiştirmek olacak zaten. Nereden yazarsa yazsın tek bir cevap alamayacak, bazen bir şeylerin bitmesi güzel şeylerin başlangıcıdır inşallah öyle olur hem ona hem bana.
İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun. İkinizin yoluda açık olsun🙏
Amin inşallah sizin de. Görüşleriniz için çok teşekkür ederim iyi geceler.
Rica ederim iyi geceler
olur öyle
Moralim çok bozuluyor ama