+1 yılHayır. Alakası yok. Yani annemdir, canımdır ama anneme benzeyen hele ki huyu benzeyen bir kadınla asla bir ömür geçiremem ki tanışma aşamasında özellikle anneme benzeyip benzemediğini anlayabileceğim sorular sorarım cevaplar anneme benzeme yolunda gidiyorsa orada bitiririm sohbeti.
11 Yorumla- +1 yıl
😯 anladım..
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Biraz evvel okuduğum araştırmadır.
https://www.youtube.com/embed/DrKWxY1dmos
Bir erkeğin, onu dünyaya getiren, ve geldiği dünyada tanıdığı ilk kadın olan annesine olan saygısı ve sevgisi neticesinde, hep hayranlık duyacağı fikri bana çok mantıksız gelmiyor.
Kendisinde bu kadar sıcak duygular uyandıran insanı da ömrünün sonuna dek hatırlatacak bir insanı seçmesi çok mantıklı, çok açıklanabilir bir hareket..
İyi bir aile ortamı, iyi bir anne oğul ilişkisini ele alırsak, bir çocuk babasının mutluluğunu gördüğünde, bu mutluluğu elbet kendisi de ömrü boyunca yaşamak isteyecektir. Bu tabloda, mutluluğun kaynağı olan anne de doğal olarak yegane hedeftir.
Ya da çocuk olarak ele alırsak, kendisine şefkatle yaklaşan, sevgiye boğan, her derdinde her sıkıntısında yanında olan bir kadın olarak anne, yine yeniden en tepededir. Gerek ilerideki çocuklarının mutluluğu, gerek bu sevgiyi ömrü boyunca yaşamak arzusu iter bu erkeği buna.
Bir incidir yahu anne, her erkek ister bu inciyi sevdiğinin boynunda görmeyi.
Çok güzel bir araştırmadır vesselam. Şöyle de minik bir şarkıcık bırakıyorum alta.Bir kız istiyorum, tıpkı sevgili yaşlı babamla evlenen kız gibi,
O yegane inciydi babamın sahip olabileceği
İyi, eski moda bir kız, doğru bir kalbi olan
Senden başka kimseyi sevmeyen bir kız
Bir kız istiyorum, tıpkı sevgili yaşlı babamla evlenen kız gibi.
(Çeviri çok edebi değil, kusura bakmayın artık, benim adım Hıdır, elimden gelen budur :) )14 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bi yorum olmuş.. şarkı da sözleri de çok hoş ☺️🙏
- +1 yıl
Rica ederim ☺️
Bu araştırma neye göre, kime göre yapılmış? Belli bir kaynağı var mı? Erkekler annelerine benzeyen kadınları çekici bulmaz, eşlerinde annelerini arayabilirler. Yani buradan şu sonuç çıkabilir; Erkeklerin kadınlardan daha çok anlaşılmaya ihtiyacı var.. Erkekler acaba ilişkilerinde gerçekten anlaşılmak mı istiyor?
Allahım yorumum nereye gidiyor. :) Genellikle günümüz ilişkilerinde; Kadınların erkeklerle, erkeklerin beklentileriyle ilgili genelleşmiş peşin hükümleri olduğunu inkar etmeyelim. Kadın erkeğe itiraz etmemeli, erkeğe yüksek sesle cevap vermemeli gibi gibi.. Aslında erkeklerin büyük kısmı ilişkiden ve kadından ne istediğini gerçek anlamda bilmiyor olabiliyorlar. :)12 Yorumla- +1 yıl
“Erkeklerin kadınlardan daha çok anlaşılmaya ihtiyacı var..” bu cümleye takıldım kaldım. Ben bunun hep tam tersini düşünüyordum. Mantıklı.
Araştırmaya gelince dün bunu gördüm :)
www.google.de/.../1031081-erkekler-annelerine-benzeyen-kadinlari-cekici-buluyor
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Ne anneme ne de babama benzeyen birisi ile arkadaş bile olamam ben. Anne babamla saygım gereği gider ellerini öperim, bir kac saat geçiririm o kadar. O birkaç saat uzadıgi anda tartışma başlar. Saygısızlık edip tartışmak istemediğim için de uzatmam. O yüzden hiç benlik bişey değil ama bilemiyorum. Belki de doğruluk payı vardır.
16 Yorumla- +1 yıl
Düşünceler ikiye ayrılıyor, yorumlara bakarsak 😅
- +1 yıl
Sen başkasın zaten 👊🏻😊
- +1 yıl
Yaa.. o da başka bir konu, bak bundan da güzel Soru çıkar 😃
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
86Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. babama benzeyen biriyle asla..😃
20 Yorumla
+1 yılbunu bende okumuştum..
yani annem gibi hamarat bir kadın evet:))
cekici gelebilir bana büyük ihtimal21 Yorumla- +1 yıl
Mantıksız gelmiyo değil mi, annenizin size davranma şekli, beklentisiz sevgisi.
- Aşk İlişkileri konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılErkekler anesine benzeyen kadınlarla evlenmek ister ve kendinden mayan çevresinde kimseye benzemeyen kadınlarla birlikte olmak ister şöyleki bir erkeğin ilk aşkı annesidir ilk anesini sever onun kokusunu duyar bilinç altında anesinin doğruları davranışlarıyla sekilenir
10 Yorumla Kısmen doğru...
Şöyle ki;
Biz erkekler büyüyemeyen çocuklarız.
İçimizde hep bir anne şefkati arayan/isteyen çocuk var...
İtiraf edemesek de...
Bu yüzden de karşımıza çıkan kadınların içinden;
"Anne şefkatli" olanı seçiyoruz
Farkında olmadan...
Bilinçsizce...
Tam olarak doğru olan bu...
Ama buna; "... ÇEKİCİ buluyorlar" diyemeyiz...
Kısmen doğru dediğim de buydu...10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Benim için geçerli olmayan araştırma. Yani bu zamana kadar hiç bir ilişkimde aa bu anneme ne kadar çok benziyor / benzemiyor demedim. Neden diyeyim ki? Annem kadar hamarat olmasına da gerek yok onun kadar vicdanlı olmasına da ya da sevmesine de. Sonuçta birine benzeterek sevmek uzun vade de sorun yaratır. Zamanla hiçte benzemiyor düşüncesi sararsa? Çekici bulmaktan vazgeçecek mi? Değişik konular.
10 Yorumla
+1 yılDurum şu eşlerimizdede tıpkı annelerimizin babalarımıza karşı olan profesyonel tutumunu ararız profesyonel hanımlığını ararız ama mesele bedensel değil mesele başarılı bir evlilik sürdüren kadına benzer, başarılı bir evlilik sürdürebilecek kadın bulabilmek.
10 Yorumla
+1 yılErkekler anneleri gibi kadınlarla evlenmek isterler... Çünkü hayatlarından hep anne onlara örnek olmuştur, her zaman sevmiştir. Hep, evlenecekleri insanda annelerini ararlar, bulamayınca da hayal kırıklığı yaşarlar...
12 Yorumla- +1 yıl
O zaman doğruluk payı var
- +1 yıl
%99 diyebilirim 🙂
Doğru olabilir kızlarda babalarına benzeyen erkekleri seçiyorlarmış 🤷🏻♀️ Güven ile alakalı bir durum olabilir bu
22 Yorumla- +1 yıl
Sanırım bir de anne/baba ve çocuk arasındaki ilişkiyle alakalı, yani Annesini herhangi birşeyden dolayı sevmeyen Adam öyle kadın aramaz, Babasını sevmeyen Kadın da öyle Erkek aramaz 🙄🤷♀️
Aşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. Annem kadar seveceğim bir kadın var bi yerlerde... onun kadar güzel... istemem mi? kızımın yüzüne her baktığımda iki kadını birden görmeyi.. ölecek kadar çok sevmeyi!!!
110 Yorumla- +1 yıl
Şeeeeey bak görmemişim bile bu yorumu, hemen like atayım 😀
- +1 yıl
Heeey Hugo ben buna ne yazacağımı bilemedim :D gözlerim görüyordur belki çiçeği de taşı da ne biliyorsun 😏
- +1 yıl
Tamam pes 😥 gözler bi işime yaramıyor mu o vakit
- +1 yıl
Ufff köşeye sıkıştıracak şeyler yazma 😃
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılYoo. Geçen anneme dedim evlsneceğim kıza diyeceğim ki gelip bizde 1 hafta kalıcan. Baktık ki annemle iyi anlaşıyosunuz derhal o evi terket beni engelle 😃
12 Yorumla- +1 yıl
😃😃 güzelmiş
- +1 yıl
😃😃
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılEğer annem gibi yemek yapmayı biliyorsa, hamarat ve temiz ise bu yönü bana çekici gelir ama annemdeki sinire sahip biriyle şahsen evlenmek istemem 😀
126 Yorumla- +1 yıl
Sinir etme kadını 🤨
- +1 yıl
Sinir hastası ama😔 biz sinir etmiyoruz ki o her şeye sinirleniyor her sabah çatıyor akşam melek oluyor 🤷
- +1 yıl
Hahaha ya şeyi merak ettim şimdi Burcu ne?
- +1 yıl
Bilinmiyor 🤷
- +1 yıl
Kesin Boğa kesssssiin 😅
- +1 yıl
Bana da öyle geliyor, akşam bir şeyler yiyor hep çünkü yatmadan 😀 bir de şey var suçunu hiç kabul etmez, hep başkaları hatalı boğa öyle mi?
- +1 yıl
Hahaha aşağı yukarı 😃 sabahları sinirli oluyor dedin ya uykuyu severiz, kalkınca yataktan ayrılmamın acısı yüzümüze vurur 😃 açken de biz biz değiliz
- +1 yıl
Sende mi boğasın 🤦
- +1 yıl
Ee yanii aşırı tatlı ve sempatik oluşumuzdan belli 😃
- +1 yıl
Görmediğim tanımadığım için yorum yapamam bu konuda ama annem mesela mutfağa hiç sokmaz bizi asla kendi evde iken yemek yaptırmaz. Sen de mi öylesin
- +1 yıl
Yok değilim
- +1 yıl
Yapan olursa yerim diyorsun yani 😀
- +1 yıl
Yok yaparım, ama kendi yaptığım yemeği yemekten çok benim için yapılan yemeği yemekten zevk alırım 😃 nasıl ama
- +1 yıl
Aşçı biriyle evlen bence sen😀
- +1 yıl
Yok biriyle evlenecek olursam, Zeka küpü birşey olsun, Zekası ikimizi de zengin etsin ahhaeuah bakarsın özel Chef tutarız 😃
- +1 yıl
Ben zekadan ziyade merhametli biriyle evlenmeyi tercih ederim. Zeka küpü ile evlenirsin yarın Allah korusun sen hasta olup yatağa düşsen sana kendi bakmaz bakıcı tutar gider başkasıyla evlenerek kullanır zekasını
- +1 yıl
Neyse konumuz bu değil 😌
- +1 yıl
Bu sadece öneri yine de hayat senin hayatın bir şey diyemem 🤷
- +1 yıl
Sorun yok evlilik bana çok uzak bi konu.
- +1 yıl
İstesen evlenirsin sen çok seçicisin o yüzden uzak bakıyorsun
- +1 yıl
Tam isabet, Seçici olmak iyidir, ince eleyip sıkı dokumayı öğretti hayat bana
- +1 yıl
Seçici olunca istediğin gibi biri çıksın diye beklerken yaş ilerliyor. Bende senin gibiydim ama artık öyle düşünmüyorum daha çok içindeki vicdan merhamet Allah korkusu önemli artık benim için.
- +1 yıl
Yaş ilerliyor diye evlenecek değiliz. Bu aynı evden kaçmak için evlenen kızların hikayesine döner. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak, denize düşüp yılana sarılmak vs vs. Herşeyin bir zamanı vardır, ha şöyle yarın olur belki de seneler sonra aceleye getirilecek bi durum yok (kendi şahsi fikrim) 😃
- +1 yıl
Orası öyle ama kadınların annelik hormonları 40 a kadar biliyorsun ki yani tabi ki sana önüne çıkan ilk kişi ile evlen demiyorum ama bazı kriterlerinden feragat etmen gerekebilir diyorum sadece
- +1 yıl
Bıdbıdbıd 😃 timam sağol varol
- +1 yıl
Rica ederim düşünceli biriyim elimde değil 😇
Aşk İlişkileri konusunda 869 cevap paylaştı. Bir erkek dünyaya gözünü ilk actiginda onu menfaatsiz seven, yediren içiren koruyup kollayan en büyük destekçisi onun annesidir.. anneler ilktir, ilk aşktır... bu sebepten ötürü doğaldır yani..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,7b cevap paylaştı. Benim için doğru değil.
Annem inanilmaz fedakar iyi bir insan ama aynı karakterde biriyle sevgili olamam ilişkide sorun olucak karakteristik özellikleri var.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAhh bu araştırmaları kimler, nasıl yapıyor acaba? 🤦♀️ Öyle olduğunu düşünmüyorum.
21 Yorumla- +1 yıl
Finlandiyalı araştırmacıların yaptığı çalışmada, 70 erkek ve kadının partnerlerinin yüzü ebeveynleri ile karşılaştırıldı. “Sonuçta kadınların birlikte olduğu erkekler babalarına hiç benzemezken, erkeklerin eşleri ile anneleri arasında ‘önemli ölçüde’ benzerlik olduğu gözlendi” diye belirtiyor
Falan filan 😃
+1 yılkadınlar babaları gibi erkek arıyorlar hayatlarına onu nabıcaz ayrıca ben hiç öyle anneme benzeyen biri olsun diye düşünmedim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 995 cevap paylaştı.
+1 yılBence hicbir temeli olmayan osuruktan teyyare arastirmalar, oidipus kompleksi olan freud amcamizdan sapikca hipotezler,
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılAnne ve baba iyiyse olabilir de anne ve babası kötü olanlar için geçerli değil bence bu.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılevet dogruluk olasılıgı yuksek rol model anne alınınca eş secımınde etkılıyor.
10 Yorumla
+1 yılEşim babama benziyo ama benim kaynanamla hiç ilgim yok bence
10 Yorumla
+1 yılO araştırmayı ana kuzuları, süt çocukları üzerinde yapmışlar kesin.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı. Hayır yani en azından ben öyle birini aramıyorum 🙄
10 Yorumla
+1 yılKimse annen gibi saf temiz sevemez o yüzdende mümkün olmayan şeyler bunlar.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 872 cevap paylaştı. Tabiki saçma bişey. Öyle şey olmaz. Onlar üvey annesine saldiranlardir
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİnsan yetiştiği ortam iyi ise bu ortamı sağlayan kadını illa ki sevecektir ancak bazı insanlar bu istisnanın dışında sıkıldığı için farklı modeller peşinde koşabilir.
10 Yorumla
+1 yılNasil bir ana baban olduguna bağlı😄güzel iliskin varsa oyle eş istemen normal
10 YorumlaBizler için karakter olarak olabilir. Sizler için değil.
10 Yorumla
+1 yılfiziksel olarak değil tabiki, davranış ve onların sevdiği gibi sevmeleri bekleniyor...
10 Yorumla
+1 yılUlan belkide o yüzden kendime göre birini bulamıyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Haha güzel 😀
+1 yılÇekici buluyor demeyelim onun gibi biriyle evleniyor Diyelim :)
14 Yorumla- +1 yıl
Aynı kapıya mı çıkıyor sanki 🙄
- +1 yıl
Çekici bulamadığım biriyle de eğlenebilirim ben çekiciyim yeterli olur:)
- +1 yıl
😃 çekici bulmadığı biriyle evlenmez hiçkimse diye düşünüyorum, eğlence kısmına birşey diyemeyeceğim
- +1 yıl
Samimiyetim ile söylüyorum çekici olmayan biriyle de evlenirim.. çünkü aramızda ego savaşları çıksın istemiyorum o sana niye baktı o kimdi tanıyor muydun şu kim hiç çekemem. Hem eğlenecek hem evlenecek adamım... Sadece korkuyorlar o kadar :)
Sorudan sonraki açıklama. KAFAN FARKLI ÇALIŞIYOR ZEHİR GİBİSİN. 😂
15 Yorumla- +1 yıl
Aklıma gelen Film Sahnesi 😃😃
https://youtu.be/WiEOIbpel5s Hahah - +1 yıl
Ulan siz kime şekil yapıyorsunuz 😅 haheuahah benim Adım bomba soyadım Ölüm 😃👊🏻
- +1 yıl
Hahah süper ya 😃
+1 yılöyleymiş bebeğim bu benzeme ama duygusal benzeme genelde
10 Yorumla
+1 yılannemi çok severim ama onun gibi biriyle asla evlenmem..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBana gelmiyor tam tersi benzerse yolumu değiştiririm konuşmam bile benzemesin mümkünse
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılSanmıyorum ama annesine benzeyen kadın evlencek kadın olur anaç olur çekici olmaz
10 Yorumla
+1 yılAlakası yok... Önce vicdanı sahibi bir insan olsun, sonra da güzel ve çekici...
11 Yorumla- +1 yıl
*vicdan
Çok normal, ama annesiyle anlaşamayanlar için geçerli değil 😂
10 Yorumla
+1 yılAnnem bile inanmadı şu an
210 Yorumla- +1 yıl
Sordun mu 😅
- +1 yıl
Mesaj attım da sadece görüldü attı 🤦♂️
- +1 yıl
Pislik yapmasana 😃
- +1 yıl
Eşsiz olduğunu düşünüyor galiba ne bilim. Mavi tik
- +1 yıl
Eşsizdir o vakit. Kabul et
- +1 yıl
😀😀Anneci değilim
- +1 yıl
Bunu söyleyenden korkacaksın 😋
- +1 yıl
Haha bi de anneme sor bence. Onun eskiden beri klasik sözüdür "Raşit sen söyle sen işit"
- +1 yıl
Tuttum ben bu lafı 😀
- +1 yıl
Haha özetle ben işte 😅
+1 yılBence alakası yok. Annem gibi olamaz asla😄
14 Yorumla- +1 yıl
Büyük konuştun kesin öyle olacak 😃
- +1 yıl
Olsa olurdu olmadı: )
- +1 yıl
Bundan sonra olabilemez mi
- +1 yıl
Olabilir elbet. Olduğu an sahiplenirim.
+1 yılAnnem gibi olursa birbirimizi yer dururuz shshssh
12 Yorumla- +1 yıl
Olmasa da yer durursunuz belki 😅
- +1 yıl
Duruma göre şuanlık bekar olmak iyidir
+1 yılBenim düşüncem tam tersi yönde. Enses hissi yaratır. Zaten karakter olarakta annem gibi biriyle asla anlaşamam
10 Yorumlayanlis. Abim annemin tam zitti biriyoe evlendi. benim esimin annesine ben hiv benzemiyoruz , tamamen zittiz
10 Yorumla
+1 yılAnneme benzeyen kadın görürsem direkt uzaklaşıyorum.😒🙄
10 Yorumla
+1 yılBir erkek annesine benzeyen kadına aşık olmucakta kime olacak? 😑
10 Yorumla
+1 yılAnnesiyle arası iyiyse olabilir. Aksine ben anneme benzeyen birini asla istemiyorum
10 Yorumla
+1 yılFotoshoplu, boya kupu biseye benzetebilsek zamane ehlini ah
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Coğu erkek acık gıyenen vücut hatları belli olan her kadını çekici buluyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılYoooo ben dayıma benzeyen kadınları çekici buluyorum
00 Yorumla Kesinlikle öyle bence
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Annem gibi bir kadın bulsam bugün evlenirim.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılDavranışlar açısından evet
10 Yorumla Tam tersi iğrenirim kanka. Midem bulanır.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet millet neden SugarMommy arıyor.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılSaçma bir araştırma. Yanlıştır büyük ihtimalle
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Annem gibi biri, sahi var mı öyle birisi?
10 YorumlaGenel olarak bu doğru
10 Yorumlaannesi her işi yapıyorsa ondandır
10 Yorumla
+1 yılAlakası yok ya kim çıkardı bunu
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı. Hayır hiç öyle değil di bu zamana kadar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Kesin uzun sürmez. Yok ben almıyayım 🤦🏼♂️
10 YorumlaBen annem gibi biriyle asla anlaşamam
10 Yorumla- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne