E o zaman gelecekteki ailevi sorunları ve sıkıntıları yalnızca çocuk için çekecek; bir ömür de seni sevmeden seninle yaşayacak? Bunun hiç çekilebilir bir durum olacağını düşünmüyorum. Bu konularda bilgi sahibi sayılmam ama bu tür bir evliliğin ömrünü heba edeceğini görebiliyorum. Bebek kaçıncı ayında bilmiyorum ama eğer yetiştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız onu aldırıp, adamla ayrılmak belki bir ihtimal yapılabilir gibi geldi? Tabii o canı taşıyan kişi sizsiniz ve neticede o sizin çocuğunuz. Buna en iyi siz karar verirsiniz.
Sizi sevmeyen bir insanla kesinlikle evli kalınmaması gerektiği düşüncesindeyim. Bu durumu kendi ailemden gözlemledim... Bunu bir kenara koyduğumuzda asıl mesele bebeğin olması. Adamla ayrılacak olsanız bebeği kendiniz büyütebilir misiniz acaba? Ya da adamla ayrılmak için bebeği aldırmak olabilir mi? Ya bakıldığında bunlar oldukça saçma düşünceler biliyorum. Sözde eşinizin nasıl bir karaktere sahip olduğunu da bilmiyorum. Yani herhangi bir davranışınıza psikopatça bir hamle yapma potansiyeli var mı acaba? Kaldı ki bir şekilde ayrılmış olsanız, bebeği aldırma durumlarının hiç de kolay olmadığının farkındayım. Bu iş elbette ki duygusal olarak size oldukça zarar verecektir. Bunu da geçelim. Her ne olursa olsun bu işin bir de kendi başına yaşayabilme ve tüm bu olanları psikolojik olarak kaldırabilme durumu var. Ama hayır. Emin olun ki sizi sevmeyen biriyle yaşamak da bunlar kadar kötüdür. Kendiniz için en mantıklı kararı vermelisiniz. Kendinize bencillik etmeyin. Bu sizin hayatınız. Çocuğunuzun olması dahi bu düşünceyi değiştirememeli. Duygusal olarak değil mantıksal açıdan yaklaşın! Siz en değerli olansınız. Hayatınızı kimse şöyle böyle düşünmesin, evliliğim bozulmasın, çocuğum babasız büyümesin diyerek mahvetmeyin!20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Nice insanlar vardır, evlenme hayali içerisinde olan ama nasip olmaz..
Niceleri de vardır, amiyane tabirle rahatlık batar ve olmayacak şeyleri ister, olana şükretmez..
Evlenmek öncelikle Rabbimizin bir emri, Efendimizin ise bir sünnetidir. Boşanmak ise Rabbimizin en sevmediği helallerden biridir..
Fakat boşanma meselesi çocuk oyuncağına dönmemeli..
Ciddi bir gerekçe yoksa ortada bunu dile getirmek asla doğru değildir..
3 Aylık bir evlilik hayatında hiç kimse birbirini yeteri şekilde tanıyamaz..
Birbirinize rıza gösterin, birbirinizi sahiplenin, birbirinizi sevin, sayın, saygı gösterin.. Rabbim sizi birbirinize yazmış, bunun farkına varın ve şükredin.. Ne güzel, bir de hamilesin.. Nice insanlar var çocuk hasretiyle yanan, bütün malını mülkünü ortaya seren, tedavi gören ve olmayan..
Sözlerimi çok uzatmak istemiyorum..
Sözün en güzeli, bazı bulduğum ayetleri sizinle paylaşmak istiyorum.. Eşinizin de okumasını isterim..
“Olur ki siz bir şeyden hoşlanmazsınız, hâlbuki hakkınızda o bir hayırdır. Ve olur ki bir şeyi seversiniz, hâlbuki hakkınızda o bir şerdir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara, 2/216).
"Bazen hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlı olur. Kimi zaman da sevip arzu ettiğiniz bir şey sizin için şerli olabilir. Netice itibarıyla neyin hayır ve neyin şer getireceğini sadece Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Bakara, 2/216)
“Olur ki hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olur.” (Bakara, 2/216)
“Olabilir ki bir şey sizin hoşunuza gitmez de Allah onda birçok hayır takdir etmiş bulunur.” (Nisa, 4/19)
“Yerde ve göklerde olan her şeyi bilir.” (Âl-i İmran, 3/29).
“Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın. (Allah) Onun durduğu ve emanet bırakıldığı yeri bilir. Bunların hepsi apaçık bir kitaptadır.” (Hûd, 11/6).
“Gaybın anahtarları O’nun katındadır; onları ancak O bilir. O, karada ve denizde olan her şeyi bilir.” (En’am, 6/59).10 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. İnsanlar bir dinleri olduğu için ahlaka ihtiyacı kalmamış gibi davranıyorlar. - Amin Maalouf
Kocan ibadetini yerine getirmiş olabilir ve gercekten güzel bir şey de yapmış ama söyledikleri tam bir ahlaksız insan anlayışı. Bu söylediği ile senin kalbini kırdığını ve kalp kırmanın günah olduğunu bilmiyor mu?
Bir gün yaralı bir kuş Hz. Süleyman’a gelerek, kanadını bir dervişin kırdığını söyler.
Hz. Süleyman, dervişi hemen huzuruna çağırtır.
Ve ona sorar;
“Bu kuş senden şikâyetçi, neden kanadını kırdın?”
Derviş kendini savunur;
“Sultanım, ben bu kuşu avlamak istedim. Önce kaçmadı, yanına kadar gittim, yine kaçmadı. Ben de bana teslim olacağını düşünerek üzerine atladım. Tam yakalayacağım sırada kaçmaya çalıştı, o esnada kanadı kırıldı.”
Bunun üzerine Hz. Süleyman kuşa döner ve der ki;
“Bak, bu adam da haklı. Sen niye kaçmadın? O sana sinsice yaklaşmamış. Sen hakkını savunabilirdin. Şimdi kolum kanadım kırıldı diye şikâyet ediyorsun?”
Kuş kendini savunur.
“Efendim ben onu derviş kıyafetinde gördüğüm için kaçmadım. Avcı olsaydı hemen kaçardım. Derviş olmuş birinden bana zarar gelmez, bunlar Allah’tan korkarlar diye düşündüm ve kaçmadım.”
Hz. Süleyman bu savunmayı doğru bulur ve kısasın yerine getirilmesini ister.
“Kuş haklı, hemen dervişin kolunu kırın” diye emreder.
Kuş o anda;
“Efendim, sakın öyle bir şey yaptırmayın” diyerek öne atılır.
“Neden” diye sorar Hz. Süleyman.
Kuş sebebini şöyle açıklar;
“Efendim, dervişin kolunu kırarsanız, kolu iyileşince yine aynı şeyi yapar... Siz en iyisi mi, bunun üzerindeki derviş hırkasını çıkartın... Çıkartın ki, benim gibi kuşlar bundan sonra aldanmasın.”
Sanırım senin eşin de derviş hırkası giymiş.40 Yorumla
+1 yılGerçekten sadece şunu düşünüyorum artık insanlık Ne ara bu hale geldi Hani Dünya hangi ara bu kadar kötüleştiği kötülüğü İlke haline edindi Daha doğrusu kötülüğü bir meziyet haline getirdi bakıyorsun orada insanlar birbirine düşman ya Ya gerçekten ben anlamıyorum hani benim mi dünya farklı yoksa insanları mı anlayamıyorum Hani bana birisi yardım etsin gerçekten adeta insanlar birbirine kim kusuyor Ya sadece Ülkede değil dünyada da böyle maalesef yani ben gerçekten anlamıyorum ya böyle diyen bir adamdan senin zaten bir dakika bile işin olmamalı ya o adamı hayatından def et gitsin Bebeği de artık kendimi büyüyeceksin yani Sonuçta o bebeğe Yazık günah Adamın gözünden söylüyorum Tabii ki tek kelimeyle gerizekalının önde gideni imiş bildiğin çöp yani
80 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
102Cevap
+1 yılSevmek iki taraf için de gerekli evlenmelerde. Kafamın almadığı da bu adam madem sevmiyosa neden çocuk yapmış (aslında 1-2 yıl dolmadan çocuk yapmamak gerek çiftlerin birbirini tanımaları için çünkü genelde görücü usulü evliliklerde (günümüzde ki görücü usulü) çiftlerin birbirine tahammülü olmuyo birde kadının ekonomik özgürlüğü yoksa çocuk yapayım da eve bağlansın boşanmasın düşüncesinde olunca mutsuz bi evlilik falan öyle gidiyon)
23 Yorumla
Soran+1 yılHemen olmaz zaten diye düşünmüş ama oldu.
- +1 yıl
öyle düşünmekle olmuyomuş demek ki korunmak gerekiyomuş 😊
- +1 yıl
Sivri zeka kadının erkeğin malı olduğu düşüncesinde ve yaratılıştan ötürü (erkeğin üstün kadının ise onun cariye helalliği olduğu görüşünde dini oldu sanki biraz ama öyle )
Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Kizim evlencek baska birini bulamadinmi gidip seni sevmeyen adamimi buldun ula ben tepemden inmesin bi bebek gibi ilgileneyim benid evide yonetsin yeterki bna ait olsun bi esim bi hayat arkadasim olsun istiyom sizde nerde size obje gozuyle bakan var onlara gidionuz dua et cocuk dussun bu adam yakinda senide aldatir sana esi gibi değil arkadasi gibide bakar keske evlenmeden bana asikmisin die sorsaydin cocugum olmasada beni omur boyu severmisin die sorsaydin bazen Nisan vb durumdan donmek evlilikten daha iyidir benimde yasim 30 ama sahsen gorucu usulu istemiom ben sevip asik olmak istiyom aileler cocuklarinin ic yapisini bilmioki bunlar iyiler yaslarida uygun bide cocuk olursa gecinirler ilk gorus bu hem 3 aylik evliyken hangi ara gebe kaldin once bi esini tani sonra cocuk bakslim anlasabilonuzmu yani cok yazik cok
20 Yorumlagörücü usulü demek kadını adamın kucağına atmak demek değilya tanışmanıza vesile olmuşlar. gerçek görücü usulü duvağı açmadan evlendiğin kişiyi görmemektir İşe kdir gecesini karıştırmasaydınız daha iyiydi müslümanlar böyle yapmaz onun yaptığı ibadetin bir değeri olurmu Allah katında sanki sen hristiyansın o müslüman eğer sevmemişse ve gerçek müslümansa daha üçüncü ayda neden hamile bırakıyor bakıyorum uçkuruna müslüman değil.. vesvese fitne dedikleri bu işte Allah gönlüne merhamet düşürsün ne diyeyim ama çocuğunaa dahi acımayan biri eşine bundan sonrası için nasıl merhametli olur hiç sanmıyorum
10 YorumlaBöyle düşünen adama ne desen boş. Ne konuşursan konuş kendi bildiğini okuyacak. Adam resmen senden kurtulmak için doğmamış bebeğinin ölmesini diliyor. Bu nasıl bi gözü dönmüşlük, merhametsizliktir? O çocuğun günahı ne, senin günahın ne? Evlendiyse size sahip çıkmak zorunda. O çocuğu tek başına yapmadın. Onun rızası olmadan da yapmadım. Eşek gibi de size sahip çıkmak zorunda. Kız buna boşanma davası aç, donuna kadar al. Yaptıkları yanına kar kalmasın. Kimsenin kötü sözlerine maruz kalmak zorunda değilsin. Allah yardımcın olsun kardeşim.
00 Yorumla
+1 yılhem ibadet eden hem de doğmamış çocuğuna ve eşine beddua eden adam olur mu. o insan değil. sen hakikaten boşan o adamdan adam olmaz bırak adamlığı insan olmaz.
ayrıca insanlar şunu anlamıyor. kadir gecesi kültürel bir uygulamadır dini emir değil. kadir gecesinin ilki yani kuran indiği gün en hayırlı geceydi. zaman geçiyor devam ediyor. takvimsel olarak aynı mevsime zamana gelinse de gerçek zamanına dönmüyoruz. bu bir kutlamadır. hatırlamadır. takvim insanın oluşturduğu bir şey. zaman ise başka bir kavram. siz doğum günü kutluyorsunuz ama doğduğunuz güne dönemiyorsunuz. bu da öyle. o gün uyumuş olman sorun olmamalıydı. insan hali yahu. uyku basar uyunur. peygamberimiz de bir çok kez sabah uyanamamış namazını kaçırmış. uyanınca kılmış. bunlar sorun edilmemeli. sen o adamı boşa. kendi evladına eşine beddua eden adamdan haır gelmez00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılSenden ayrılmak için bahane arıyor.. Seni sevmeyeni sende sevme, bu eşin bile olsa..
Sevilmiyorsan git, kalma orda.
Ailene anlat olanı..
Evliliklerde önemli olan sevmek, sevilmek ve anlaşmak..
Kendine şu soruları sor..
Seviyor muyum? Cevabın ne, hayır mı? O zaman o evliliği devam ettirmenin bir anlamı var mı?
Seviliyor muyum? Diye sor kendine, cevabın hayır.. Sevmiyor bu adam seni, söyledi de..
Sevilmediğin kişide kalmak sana mutluluk getilir mi? Hayır.. Sevmek kadar sevilmekte önemli..
Sevilmek bizi besler. Seni manevi olarak beslemiyor bu adam..
Ve anlaşabiliyor muyuz diye sor kendine..
Anlaşamıyorsunuz da, en ufak konuda sorun çıkarıyor..
Eee o zaman bu evliliği devam ettirmenin anlamı ne?
Sevmiyorsun, sevilmiyorsun, anlaşamıyorsunuz..
Çocuğu düşür diye beddua ediyor sana, bu adamdan eşte, arkadaşta olmaz00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılSevmemiş 3 ay da neden çocuk yapmış?
O kadar ibadetine düşkün birinin nasıl olurda böyle duası olur.
Sen onun seni bırakmasını bekleme istemiyorsan şimdi boşanalım dersin.
Sen üzerine düşme sevgini belli etme.
İmkanın varsa ailenin yanına git konuşabileceğin biri varsa konuş kendini yanlız hissetme..30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılayrıl o adamdan
bebek düşse senden boşanırım diyor
çünkü bebek onu şu an bağlıyor sana
bebeği yük olarak görüyor yani çocuğu olarak değil
doğursan bile o adam o çocuğa babalık yapmaz
sana da daha 3. ayından üstelik hamileyken böyle davranan bir adam ileride aldatır hatta döver de40 Yorumla
+1 yılEvladınız sağ ve sağlıklı olmasını öncelikle dilerim.
Kim bilir öfke de akıl olmaz denir.
Fakat geçici bir öfke değil ise, evladınızın doğmasını beklemeyiniz, yaşamınıza bir yön çizmenizi tavsiye ederim, pek tabi imkanlarınız veya aile desteğiniz var ise...
Umut dolu Bayramlar... 🎈🎈🎈20 YorumlaÖncelikle eşini direkt boşa. Bebeğin düşmesine gerek yok. Umarım sağlıklı bir şekilde doğar. Ama eşin sağlıklı mı değil mi o tartışılır.. böyle bir eş ve baba, ailenize huzur getirmez aksine huzursuzluk getirir. Eğer kalacak bir yerin varsa ve mesleğin varsa ayrıl boşan ve bebeğini doğur ona kendin bak. Böyle bir insandan ne baba olur ne de eş.
10 Yorumla
+1 yılyuh şerefsize bak. hayret içinde okudum soruyu. Boşan şu gereksiz adamdan ya insan eşi uyudu diye bunları söyler mi üstelik iki canlısın sen uyku da bastırır istersen 1 ay uyursun o adama ne oluyor hayır normal hayatta da ibadet etmek zorunda değilsin ona mu tutturuyorlar cennete gidecek defterini ne gereksiz adam bu be
10 Yorumla
+1 yılÇok net söylüyorum aldırma şansın varsa aldırman ikiniz için daha iyi olur. Kaliteli bi aile olamayacağınız çok net. en ufak olayda boşanmak isteyen bi adam baba olamaz. Ayrılmasanız mutsuz ayrılırsanız çocuğun psikolojisi kötü etkilenecek en iyisi ayrılmak.Üstelik adam size böyle konuşurken nasıl hala yanında durabiliyorsunuz çok garip gurur var insanda biraz
10 YorumlaGerçekten yazıklar olsun. Bir insanı kırmak bu kadar kolay olmamalı ya , böyle insanlar yüzünden güzel olan her şeye inancımı yitirmek üzereyim. Zamanla severim diye evlenilir mi ya? Bu iş çocuk oyuncağı mı? Masum , daha doğmamış bir bebeğin ölmesini isteyecek kadar kötü bir insan bir gece boyunca ibadet yapsa ne fayda? Kalbinde merhamet olmayan birinin dindarlığının kime ne gibi bir katkısı olabilir ki? Allah ıslah etsin gerçekten çok üzüldüm.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle lütfen kendini üzme. Kocanın yaptığı şey gerçekten çok ayıp bir hareket. İbadet bireysel yapılan bir şey, sen istersen yaparsın istersen yapmazsın kocan buna karışamaz. Hem de üstüne sen hamilesin, yorgun veya rahatsız olabilirsin. Allah için yaptığın ibadetin hesabını o soramaz. Bu kadar dinine bağlı bir insansa nasıl bir bebeğin hem de kendi bebeğinin ölmesi için dua edebiliyor?
10 YorumlaKendi çocuğuna ölsün diyen bir adam sen o çocuğu dogursan da boşan öyle bir adamla büyümemeli
70 Yorumla
+1 yılKardeş bu karaktersizle bir ömür geçmez bu hıyardan bi cacık olmaz ne sana bi eş ne karnındaki günahsıza bi baba olmaz ne kendi hayatını mahvet ne de bebeğinin bak bi sağlık sorunun yoksa çalışır bakarsın çocuğuna böyle şerefsizin yanında çocuğunda kötü olmaz sende daha rahat olursun
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Bence boşanmalisin ilerde çocuk olursa herşey daha kötü olur. Bak çocuğunuzu bile sevmiyor çocuk olunca kim bilir ne olur? İşte iki kişinin beş dakikalık zevki yüzünden doğacak olan bir insanın hayatı mutsuz olucak :/ neden daha tanımadan evleniyorsun neden hemen çocuk yapıyorsunuz neden?
00 Yorumla
+1 yılSenin için üzücü bir durum, sevdiğin daha doğrusu sevmeye başladığın adamdan çocuğun olacak düşüncesi varken sende, o bu gebeliğin pişmanlığın yaşıyor,, senin kalbini bu kadar kırarak kadir gecesi ya da herhangi bir dönemde yapmış olduğu ibadetlerin de meşrutiyetini kaybediyor,, yazık,,
00 YorumlaCok kırıcı bı cumle. Hıc ıstemıyorsa ki böyle dua edecek kadar istemiyo demek ki, yol yakınken ayrılabılırsın. Senı sevmesı ıcın bıle ıstemesı lazım. Ama 3 ayda ne bu nefret. Cocuk neden yapmıs o zaman yangından mal kacırır gibi. Yazık degıl mı sana da
00 YorumlaTek sebep kadir gecesinde uyuman mı? eğer sadece buysa bence böyle değil o yaptığı ibadete güvenmesin kibir bütün amelleri silip süpürür bir bakmışsın hiç bir şey kalmamış geriye o sebeple ameline kimse güvenmesin davranışına dikkat etmesini söyle.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. yok mu baban abin kuzenin yeğenin enişten falan toplat hepsini bütün kemiklerini kırın pipetle beslensin.
Şerefsize bak ayakkabı alıyor sanki seneye severim gibi.21 YorumlaGörücü usulü evlenmemek gerektiğinin örneği onun inancına tükürim bu kadar merhametsiz olunmaz hamile insana bu yapılmaz.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk başta soru trol sandım. Ama böyle bir şey görmedim. Ben senin yerinde olsam onun evinde bir dk durmam. Madem benden bıktın derim çekip giderim. Boşanma davasını açarım. Çocuğumu da göstermem. Çocuğumu istemeyen birinin daha ne yüzünü görürüm ne de çocuğumu gösteririm. Şeref. siz haysiyetsiz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence sen boşan bu ne böyle salak birisi... hamile kadınsın ayrıca olabilir bu Allah ile senin aranda onu ne ilgilendiriyor sanki o senin sevabını günahını üstleniyor. Ekonomik özgürlüğün varsa sen boşan korkma. Boşanırken nafakanı da iste aslanlar gibi sürünsün köpek
10 YorumlaBoyle niyette olan fikri zikri bu olan biriyle hayat gecmez aldirmak normalde mantikli degil ama bunu dusunmelisin cocuk olunca daha buyuk sorunlar yaşayabilirsin bu tip insanlar da varmis maalesef
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. O kadar imanlı birisi ise zaten o çocuğun düşmesini istemez oda bir can çünkü , onun namazı da ibadeti de şov
52 Yorumla- +1 yıl
Bu yorumun alnından öpüyorum helal olsun yürü be jdsfk 😀
Gizli Üye(25-29)+1 yılHamilesin ve uyku bastırmasi çok normal bişey tabiki o kadar dinine bağlı bı adamsa utanmıyor mu eşine bosanalim demeye seni yüzüstü bırakmaya ne kadar kavga da olsa sevgisizlikde olsa öyle bı adam eşini bırakmaz, sen iyice ağzını yokla yaşlar da 30 üstü yani belki de bunu bekleyen biri varda öyle diyor çok ev işiyle yemekle uğraşıp ilgi gösterme çok bence öyleleri sever adamlar
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılOzaman bebegi aldir ve bosanin boyle okuz bir adamla bir omur gecmez ayrica bunun icin ibadet ediyorsa buda mantar gibi tureyen sahtekar gostermelik muslumanlardan
30 Yorumla
+1 yılBebeğin düşmesine gerek yok boşanalım diyebilirsin mesela, senin ona ihtiyacın yok çocuk doğar babalık görevlerini yerine getirir seninle bağlantısı kalmaz olur biter.
30 YorumlaÇok üzüldüm bu duruma, görücü usulü evlilikte en önemli faktör saygıdır ama bakıyorum o da yok 🤷🏻♀️ Sevgi ve saygı yoksa o doğan bebeğe nasıl bir aile olunur?
30 Yorumla
+1 yılBöyle diyen bir adamla bir ömür geçirmek ikinizede eziyet. Normalde çocuğu aldırmak güzeş bir şey değil ancak bu şekilde dünyaya bir çocuk getirmekde mantıklı değil bence. Çocuğu aldırın sonrada boşanın.
10 Yorumla
+1 yılMadem çok dindar ibadet etmesin diyeyse islamda tatlı dil var öyle beddua edeceğine mal kocan biraz insanlık dersi alsaymış böyle insanlara minnetiniz olmasın görende kıldığı namazla dindar der insanı dinden soğutuyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
zaten inandırıcı değil
+1 yılyav madem sevmiyo neden evlendin ki ne kadar mantıksız o kadar zamanda anlayamadın mı sevip sevmediğini, neden sormadın madem öyle diyor boşan çocuğuda boşu noşyna doğurma kendi kötü dünyana onuda sürükleme yazık
10 YorumlaMerhaba,
Bebeğin düşmesine gerek yok, boşanalım diyebilirsin..
Sen ona mecbur muhtaç değilsin. Küt diye sevgi olmaz olmamalı, böyle bir insanı nasıl sevebiliyorsun?
Çok saçma olduğunu düşünüyorum daha neler göreceğiz acaba!12 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 637 cevap paylaştı. Keşke evlenmeden önce adam olsaymış. kendinden emin olsaymış. Allah kimseye vermesin.
20 Yorumla
+1 yılBeni istemeyen bir adamla ondan çocuğum olacak diye evli kalmaya kimse ikna edemez. Direkt boşanırdım. Çocuğunu istediği zaman gelip görsün benim gözüme gözükmeden.
Madem sevmiyordu o çocuğuda yapmayacaktı.. mevzu o iş olunca severler tabi.01 Yorumla- +1 yıl
Her zaman kadın suçludur bu memlekette. Senin hatan sevfirememişsin de derler öyle giyinmeseydin de derler, o saatte ne işin vardı seninde dışarda da derler,.. derlerde derler.
Ruhsal anlamda gelişememiş , sadece bedensel anlamda büyümüş..
Yetişememiş yetişkinler ülkesi burası.
Gizli Üye(25-29)+1 yılİbadeti boşuna gitmiş bence. Allah eşlere böyle davranilmasini istemezdi. Eğer gerçekten böyle düşünüyorsa ve sen de soguduysan asıl sen boşan. Bebeğin yaşadığını gördükçe Allahtan af diler her gün. Benim böyle insanlara acıyasım gelmiyor.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 478 cevap paylaştı. zindik kafir. Kadini rizasi olmadan bosamak icin karninda cocugun dusmesine, olmesine dua edeceksin, sonra namaz kilacan, kildigi namaza tukureyim.
31 Yorumla
+1 yılbu cümleyi kuran birisi insan evladı olamaz..
bu cümle kurulduktan sonra.. o kişi adam olamaz...
öyle birisiyle birlikte olmak yerine hayatını yolunu ayırmak en mantıklısı gizli..10 Yorumla
+1 yılAşağılık pislik, kendi evladı için beddua edermi insan? İçinde can taşıyan kadını bu kadar üzermi insan? Bırak o şerefsizi, ondan önce sen bırak. Onsuzda güçlüsün sen, annene babana anlat durumu sığın onlara. O şerefsizede bebek doğunca bile gösterme.
10 Yorumlao adamdan koca falan olmaz. yol yakınken ayrıl derim.
40 Yorumla
+1 yılAldır falan derse aldırmayın o çocuğun bir günahı yok, ama sizin ve çocuğunuzun ilerideki hayatı için seviyor olsanız bile ayrılmanız gerekir.
20 YorumlaBöyle adamdan koca moca olmaz diyerek, ayrılman gerek diyorum. İnsan eşine böyle bir şeyi nasıl der anlamıyorum ya.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Allah bilir ama bence o çocuğun olmaması en hayırlısı. Diyelim ki oldu, yine de o öküzü biran önce boşaman en hayırlısı...
20 YorumlaGörgüsüz , cahilin , önde gideni başka bişey denmez , ortalıkta adam diye gezmesin. Fazlalığını kestirsin, terbiyesiz insan.
20 Yorumlaiyi ki ibadet ediyomuş kendi evladına bunu söyleyen adam doğunca da babalık yapmaz yol yakınken dön sana da bebeğine de yazık
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl“İyi yapamamışsın ki düştü. Asıl ben boşanmak istiyorum senden daha iyi yapanı vardır onu bulur anne olurum, kodupumun sığırı” de adamın hayatı dursun.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılboşanacaksa sktirolup boşansın ulan bi erkek karşıma geçicek bana bunu söylicek bende ağzına etmek yerine ksde sorusunu mu sorucam al birini vur ötekine senden de bişey olmaz
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Belki severim diye evlenmek? Nasrettin Hoca gibi ya tutarsa diye de çocuk yapılmaz. Belki kültürünüz görücü usulüdür ama kocanın sözleri insanlık dışı.
00 YorumlaKardeşim böyle bir mantıkdaki adamla ömür geçmez zehir olur
Gelecekte başka şeyleri sorum eder
Den bosanmak istiyormuş
Veya şöyle sorayım geri gelsek geçmişe
Bu adama evet dersmisin00 YorumlaÖmrün boyunca sana sevgi saygı duymayan adamla mı yaşayacaksın
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. bu din ayaklarına takılanların genelde böyle dandik huyları oluyor.
30 Yorumla
+1 yılKendi çocuğuna ölsün diyen adamdan hayır gelmez, o doğmamış bebeğin düşmesini beklemeden ayrıl
30 Yorumlasizi hiç sevmemiş, evlilik bilincinde olmamış, adet yerini bulsun diye evlenmiş, muhtemelen anne kuzusu biridir.
terk ediniz.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılPek mantıklı değil bu sözler, büyük ihtimalle troll gibi çünkü dini gerçek anlamda bilen biri bunları söyleyemez...
10 Yorumla
+1 yılİnsan düşmanına bile böyle beddua etmez, karnındakini tek başına yapmadın. Bir hatasını daha görürsen ayrılmayı düşün bence.
10 Yorumla
+1 yılAllah ım sirf böyle seyler yüzünden evlenmeye korkuyorum. Siz de bosansaniz daha iyi olur zaten sizi sevmedigini siz de söylemissiniz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Kadir gecesin de sana uyudun diye tavır yapan kendisi ibadet eden insan mı sana bebek düşsün diye dua ediyor. Bana aşırı ironik geldi. Söyledikleri ile yaşadığı hayat tutarsız oluyor.
31 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılSen bence o adamın insan olduğundan bir tespit ettir o nasıl cümle düşük olursa ayrıl kafası güzel heralde
10 Yorumla
+1 yılNedeni kadir gecesinde ibadet etmemen degil, bu pisligin senden hevesini almasi...
20 Yorumla- Devamını Gör (130)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat