Boşa yazmayın, çok muhabbet edesiniz varsa kişilere ÖZELDEN yazın!
Mutlu olun da
Sanki böyle yapanlar çok tanıyor.. Elimizi tuttu da ne oldu sonu hep hüsran. En azından günaha girmiyorlar elbette Baş başa kalıp konuşuyorlar sadece arayı uzatmıyorlar kendini iki bilen insan seviyeli bi şekilde görüşüp anlaşıyorlar.. Böyle evlilikler daha uzun ömürlü ..
Görucu usulu evliliklerde basbasa birakilir gencler daha isin en basinda... aileler salonda sohbet muhabbet ederken kizla erkek mutfakta falan basbasa cay icer birbirleri icin olmassa olmazlari, karsisindaki mustakbel esinden beklentilerinin neler oldugunu, birbirleri hakkinda merak ettiklerini vs sorarlar, konusurlar ve ona göre karar alirlar... eger kafalari uyusursa 6 ay 1 senwlik nisanlilik döneminde damat musaade nezdinde ayda bir haftada bir falan kizin ailesinin evine gider gider el öpmeye hal hatir sormaya cay icmeye falan ama aslinda nisanlisini görmeye sohbet etmeye... zaten nisanliyken de cogu telefondan görusmeye devam eder... bana göre evelwnecek olanlarin illa sexting uapip birbirine nude atip basbasa tatile cikip bi guzel yiyisip tensel uyumu kontrol etmeleri gerekmiyor... Annemle babam görucu usulu evlenmisler ben dahil 4 cocuklari olmus hala da devam eden guzel bi evlilikleri var mesela... dayim da sevdigini aldi 4 sene konustuktan sonra 1 sene dolmadan bosandilar... Yani evlilik icin iyi olan en hayirlisi olan 👍
Görüşünüz için teşekkürler ama katılmıyorum
Umarım siz bu şekilde evlenirsiniz
Siz nasil isterseniz öyle evlenin... isterseniz hic evlenmeden ayni evdede yasayabilirsiniz... ben size acik iki örnek verdim druma tersten de bakabilmeniz icin... bu evlendiginiz kisinin karakteriyle alakali bi durum... cevremde görucu usulu Nisan takip 1 ay sonra Nisan atan arkadasimda var ,7 senelik sevgilisyle nisanlanip 6 ay dolmadan Nisan atan arkadasimda var... kader kismet :)
Öyle tabi ki ben görücü usulü kötüdür , berbattır , asla olmaz da demiyorum o şekilde evlenen arkadaşlarım da var ama bir 2 ay sonra ya burun da huyları böyleymiş çok ilginç bir insan vs vs
Sanki eşini daha yeni tanıyor gibi oluyorlar.
Bir adam da cinsel problemler , sapıkça fanteziler varsa örneğin bunu evlenmeden öğrenmen daha iyi değil mi?
İyi de boşanmak çocuk oyuncağı mı... daha evlenmeden bile bunn lafını ediyorsa kişi o ilişki olmamıştır.
İyice tanıyıp evlenmekten yanayım bu 1 yılda da olur 4 yılda da
Kişi Kendi karar versin ona da
Bunun cevabini ikimizde biliyoruz, yuzde 90 ayrilir! Bi kagida atilan imzanin , yani bi nevi anlasmanin feshi (bosanmak) ile ayrilmanin arasinda hicbi fark yok... bosanmak, sapikca zevkleri olan biriyle evli olmaktan daha dogru bi yol... ki bi insan o karanlik taraflarini 10 senw sevgili kalsada cok guzel saklar hatta sen ölene kadar sanada belli etmez... tekrar söyluyorum bu is inanan icin kader inanmayan icin sans meselesidir... umarim sen korkularini hicbi zaman yasamassin... hersey gönlunce olsun, iyi bayramlar... 👋
Birbirini tanılak cinsel temastan ibaret değil. Birbirini tanımak istiyorsan; aileni, medeni halini huyunu suyunu bilmek önemlidir. Cinsel temas içermeyen her durum evlenmeye engel değil. Bu kalıpları yıkmanız gerek, bu kalıpları yıkmanız gerek.
Zamanla evlenene kadar her şeyi öğrenip evlilik sıkıcı aşkı öldürüyor gibi şeyler olmuyor her gün bir şeyler öğrenmek zaten ömür geçiyor tabi bu iki taraf normal ve aşık kişilerse
Cevap
21Cevap
- Sarilma dokunmaya ne gerek var ne icin yani sonucta hala birbiriniz icin yabancisiniz?
- Esin olmayan yabanci bir kisiyle birlikte tatile neden gidecekmissin durduk yere ortada bir sey yokken zaten?
- 3. kisi olabilir ne fark eder en yakinini guvendigin arkadasini dostunu buyugunu abi/abla artik kimi secersen onu cagir gel sanki iki dk sonra gidip elaleme mi anlatacak bu durumu?
- Zaten ikisi de o sekilde gorustukten sonra birbirilerinin hallerini anlarlar yani, ikisi de temizdir yoksa o sekilde gorusup tanismazlardi. Bu konulara dikkat etmeselerdi illa ki bi taraf bi sekilde acar konusurdu sorardi vs vs dimi...
- En dogrusu en guzel bu aslinda, yapanda var ama devir degisiyor iste...
Yalnız yukarıda saydıklarım bir insani tanımak için gereken şeyler. Gözün kapalı ha tamam bu dindar biri evleneyim dersen sonradan oluşacak sorunlara gözünü kapatmak zorunda kalırsan
Ne yani tatile giderek mi taniyorsun insani? Zaten insan tanimadigi biriyle neden tatile cikar ki?
Ya tabi gozun kapali nikah masasinda tanismiyorsunuz, genelde gorucu usulu tarzi iste aileler beraber kiz evinde toplanarak tanistirirlar oglani ve kizi, onlar aralarinda artik sohbet edebilirler abartma bu kadar yok bide tepelerine lamba koysaydik kenara da kamera her seyi canli izleseydik sorgudaymis gibi...
Çık gizliden
Yok boyle iyiyim...
Korkma yemem
Soylemen iyi oldu az daha korkuyordum. Estagfirullah gerek yok sadece
Sorunun altında destan gibi yorum yapacağıma birebir de konuşmak istiyorum. İstişare gibi düşünebilirsin
Neyse sen bilirsin
Anladim ben seni, hem zaten eksiyi basmissin yani biz senle anlsamayiz oyle dusun...
Keşke ön yargılı olmasan..
Eksiyi atan ben değilim
Ozur dilerim o zaman, ama yine de biz senle anlasamayacagiz bence...
Anlaşmak gibi kaygım yoktu, saygı çerçevesinde konuşacaktık ama profilinde sakındığın ne varsa artık
Profilimde sakindigim bir sey yok sadece boylesi daha uygun benim icin
Tamam.
İlk başta sanırım bu, nişanlanıp muhabbet etmeden evlenen yoktur sanırım. Mutfak da baş başa bırakılırlar vb vb Yani hiç görmediğin konuşmadığın biriyle evlenecek değilsin. Bazı Arap devletlerinde dediğin olsa da ülkemiz de o kadar abartan yok diye biliyorum. Zaten o Arap devlerinde de 3-4 kadın ile evlendikleri için birisi ile anlaşamasam diğerine giderim diyorlardır muhtemelen.
isin garip tarafi daha once sevgili olan ciftlerin bosanma orani gorucu usulu evlenenlerden daha fazla olmasi
Görücü usulü evlenen kesim daha eğitimsiz olan kesim oluyor çünkü
Ve kadının ekonomik özgürlüğü olmadığı için eşine katlanıyor
Bir de buradan Bakalım. Yanı eskilerinki aşk değil , çaresizlik
sende her erkek kadini evlilikte ezer algisi var sanirim mantigina sastim cunku
Sordun ben de sebebini açıkladım
Çevremde bir sürü kadın Var ve tam da bu sebepten boşanamıyorlar
Ellerinde meslekleri yok , ek geliri yok, babasının evine mi dönecek 40 yaşından sonra?
Dini esas alarak sırf Allahın rızası için evlenenler hem dünya da hemde ahirette mutlu olurlar çünkü ipler Allahın elindedir ondan habersiz hiç Bir iş olmaz
O senin dedigin ilk gorusme icin gecerli daha sonra konusup severlerse evleniyorlar. O cok eskide kaldi birbirini tanimadan evlenmek
Birbirlerini elbette tanıyorlar ailelerin kontrolünde ve izin verildiği kadar.
5-6 ay içinde de evleniliyor
Allah c. c. izni ile tanırlar da soruya gelme amacım yazdığının cok hoşuma gitmesi idi başkasının yorumuna salca olan yorumu sileceksin ya helal sana bende sinir oluyorum
hadi öbür maddeleri geçtim onlar olmadanda tanırim ama seviim 3. kişiyi 3. kişi ne alaka ya
İslamda kadın ve erkek baş başa oturamaz 3. leri şeytandır
O yüzden 3. bir kişi olmak zorunda yanlarında...
Uymadığı için diye bir şey yok İslama göre’si böyle.
O saydıkların din kuralları değil yalnız dini nikah olması lazım o olunca istediğini yaparsın
Canım bunun hepsini yasayip evlenmiyorlar insanlar onlar ilk anlasiyor sonra evlilik içinde diğerleri oluyor birliktr gezenlerin cogundan ne hayir gorduk
Sanki o dediklerini yapanlar sonsuza kadar mutlu bir ömür sürüyorlar da...
aa ne gariptir ki bosanma istatistikleri en cok kendileri tanisip askim maskim deyip her konuya girip cikip evlenen ciftlerde... dini bir maneviyat olmadigindan olabilirmi? :)
onlar görücü evlenir tanımaz pek maaş falan sorulur bu kadar
İnsanlar bağlı mı zannediyosun kurallara, herkes kendi kafasındaki dini yaşıyor.
çabuk tüketmek / tükenmek yok..
hayallerde yaşamak var.
Aynen ben de çok saçma buluyorum hoş birbirini tanıyıp da evlenenlerin Halide meçhulde bilemiyorum
Severek evlenince de farklı yönlerini görebiliyorsun eyvallah ama görücü usulü daha büyük risk bence
Aileler işin içine girince kişi kendini , olmak istediği biri gibi de tanıtabilir
Evet öyle
Sarılınca dokununca birbirini taniyomusun herşey yerinde güzel cinsellik yaşayınca bı kenera atılıp kalıyorsunuz (sizden bahsetmedim örnek) ve emin ol daha güzel ve daha hayırlı öylesi
Tanımıyorlar. Ne cikarsa bahtına. Zaten çoğu mutsuz ama diger tarafta mitlu olacaklarını düşünüp avutuyorlar kendilerini
Doğru söylüyorsunuz hakikaten öyle
Benim annemle babam da görücü usulü evlenmiş
Ki babam çok despot ve baskıcı biri annem allah rızası diye diye 27 yıldır katlanıyor
Sistem böyle. Zaten onun icin bu ulkedeki evli kadinlarin yuzde 70 i orgazmi hic tatmamis onun ifin evli kadinlarin cogu mutsuz ve onun icin toplumun yaridan fazlasi depresyon hapları kullaniyor
Yani sadece düğün günü mü ne gorebilirsin diye hatırlıyorum bize sacma geliyor ama düşünce de biraz hak verirsin
Bi evlilik sonrasi ebesinin bir yerlerini gorebiliyor. Bi kismi mutlu olabiliyo. Evlilik her türlü bilinmez
şimdi söyle bisey var imam nikahı kıyıyosun rahat oluyosun
biz islamı yaşamadıgımız için bakireligi sevgiliyken
bozulan kızlar kendilerini artık parayla satıyorlar
Saçma slk şeyler işte
Sürpriz yumurta oluyor
Tanıyamıyorlar, sonu da iyi bitmiyor zaten.
Tanımıyor. Evlendikten sonra ızdırap...
Onların evlilikleri ölene kadar sürüyor
Mutsuz mecburiyetler. Obur tarafa ertelenmis hauatlar da ondan.
Günaha girme ayol ne diyorsun en eftali bu
Sen de öyle yapma o zaman?
Yaparım yapmam , seni ilgilendiren ne?
Nasıl bir kezbansın sen ya :D :D
Ne var gizli pısırık zoruna mı gitti 😀😀
Siz yanlış anlıyorsunuz o öyle değil 😂
Allah allah nasılmış peki
Başbaşa oturup konuşmak vardır be
Rus ruleti hesabı ya ölür ya da öldürürsün
Bilmem saçma geliyor bana
Ondan en cok aldatanlar onlar
Tanımıyorlar