Öncelikleee, neden açıklar insan değil mi ya da neden kapalılar insan değil mi? Ya da kapalı açık ne fark eder önemli olan iç güzellik diyenler gelmeden hemen açıklamamı yapayım. Tabiki de iç güzellik daha mühim. Bu sorumda sadece erkeklerin tesettüre bakış açısını ve nasıl biri ile evlenmek istediklerini gözetmek istiyorum. Teşekkürler.
Tesettürlü bir eş mi yoksa açık bir eş mi isterdiniz?
Hayırlısını isterim. Daha da açık olan cevap; maneviyatı olanı isterim. Dikkat edin, kapalı/açık demedim, maneviyatlı olanı dedim.
Kişinin başı kapalıdır ama onun dışında kalan yalan, kul hakkı, gıybet vs çoğu kötü özelliğe sahip olabilir hatta aldatabilir. Başı kapalıdır, namazına hiç dikkat etmeyebilir aynı şekilde.
Kişi de vardır başı açıktır ama maneviyatı vardır. Dekolte/çok açık giyinmez, kendince namazlarına özen göstermeye çalışır, gıybet etmez, güvenilir ve maneviyatı vardır. Kapalı değilim ama birgün kapanmak isterim inşallah, der.
Güzel ahlak yani işin özeti. Başına örtü çekmeyle ahlak güzelleşmiyor ama o örtü de benim Allah'ımın bir emri. Bunun da bilincin de olmak lazım.
tabikide inanın iç güzelliği önemli ama türkiye için tesettürlü kadınlar ağırlıklı fotoğraflarda gördüğümüz tarzlar gayet normal insanın kendi tercihi ülkemizde öyle insanlar varki yanındaki hanımefendiyi gözleriyle taciz eden işte bu yuzden ülkemizde tesettürlü hanımefendilere ilgi daha yoğun bu yaptığım yorum basit bir ayrıntı sadece daha birsürü şeyler var sizinde söylediğiniz gibi iç güzellik ve insan kendisini nasıl iyi hissediyorsa öyle giyinmeli
açık kapalı ayırımı yapmak doğru değil. yanlız biz muhafazakar aileler olarak yanımızdaki hanımın tesettürlü olmasını isteriz . hem edepten hem ahlaktan hemde islam dini emrettiği için tesettürlü olmasını isteriz durum bundan ibarettir
Tesettür sadece dışarıya özel şunu bir anlayın artık kadın kocasının yanında istediğini giyebilir ama bizimkiler tam tersi evde nuri dışarıda huri oluyorlar :D
Ne tesettürlüler gördük biz yemediği b@k kalmayan. Ne açıklar gördük namusuna dil uzattırmayan. O yüzden zihni kalbi temiz olsun yeter. Coupe veya cabrio farketmez
Dürüst olmak gerekirse açık isterdim. Çünkü zamanımızdaki açık kızlar kapalılardan artık daha namuslu ve daha kapalı geliyorlar gözüme. Tesettür bu zamanda sırf moda olsun diye kullanılan bir şey olmuş. Kimse kusura bakmasın ama öyle.
Ben sigara bile içmem hiç içmedim de o kadar içkili ortamlara girdim tek içtiğim şey ya çay ya kola. Ben kendime öyle şeyleri yakıştıramıyorum çok utanıyorum
Bugüne kadar hiç öyle bir baskı yapmadım hatta bana söylemişti evlenecek olduğum zat sen bilirsin demiştim çünkü kadınında kendi vicdanı düşüncesi var baskı zorla olmaz
Hiç kapalı bir sevgilim olmadı ama evleneceğim zaman eşim nasıl istiyorsa öyle olur diye düşünüyorum.. yani açıksa zorla kapan demem ya da kapalıysa zorla açıl diyemem …
İkisinin de ayrı bir cazibesi var. Kesinlikle açılacaksın uada kapanacaksın diye zorlamam ya da şart koşmam kendi nasıl rahat hissediyorsa o şekilde olmasını isterim.
@Sednrur Benim inancım yok ben dinlere inananmam hristiyanlık yahudilik Müslümanlık ben bir şeye zorunlu bir şekilde inanarak değil kendim oluyorum boş yapıp kendini rezil etme
@Sednrur Hala öbür dünya diyor sen nasıl bir cahilsin ya Anan Baban çok mu kandırdı seni Dinle ilgili ben öbür dünyayı bilmem kıyameti bilmem ben bu hayatta yaşıyorum hayatıma bakarım senin gibi hayali ürünü şeylere takılıp kendi hayatımı kısıtlayamam hadi uza
@Perzkozzzkx acınacak bir halde olduğunu söylemek isterim. Ve daha da acınası bir durum da seni bir döl parçasından yaratan Allahı inkar etmendir. Ve buradaki Müslümanlari aşağılamandır. Ve merak ettiğim bir nokta da senin anan baban kim? Seni ne kafayla yaptılar?
Valla hiç cevap veremeyeceğim gerçekten kafanız saman dolu ne desem boş siz ellerime yazık benim benim övenmeye ihtiyacım yok kimse bana yakışıklı oğlum zeki oğlum demedi yalandan heğ kendim oldum olmaya da devem edeceğim kimseyin dayatığı hayat kültür inanç Orta Doğu kafasına ihtiyacım yok ben hayatta ne yapıyorsam kendim için yapıyorum insanların ne istediği önemli sırf biri Müslüman diye evladını da o duruma sokmaz çok geride kalmışsınız çok