evet soru gayet açık. Karınızın kapalı mı açık mı olmasını tercih edersiniz? genelde erkekler kapalı olmasını tercih ediyo sadece ben görim onu diye düşünüyolar siz nasıl düşünüyosunuz?
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle sadece ben göreyim diye kapalı bir bayanla evlenmeyi amaçlamak saçmalıktır sapkınlıktır psikopatlık derecesinde kıskançlıktır
Kapalılık dinin gereğidir sırf benden başkası görmesin diye kimseyi kapatamayacağın gibi bunun bilincinde l*n kapalı bir bayanında sırf bu düşücede bir erkekle evleneceğini sanmam
Tabii burada kapalıdan kasıtta çok önemli
Ne kapalılar gördüm saman altından su yürüten...
Cevabıma gelince
Gönül isterki kapalı değil allah için iman için tesettürlü muhafazakar bir eş nasip olsun
Ama gönül bu kime toslayacağı belli olmaz o yüzden büyük konuşmamak lazım
Kadere inanırım ne yazıldıysa o olur bize sadece dilemek düşer
İlla kapalı olsun ya da açıksa bile kapansın diye diretmem önemli olan gönüller bir olsun inanca saygısı olsun Nasip der geçerim ;)30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıltesedürlü tabiki
evime hanım çocuklarıma anne olacak bende baş tacı edip onlara bakacam gece gündüz çalışıp.. bu kadar net...258 Yorumla- +1 yıl
güzelse bu - yi basan kim peki :D
- +1 yıl
:) aha 3 oldu :) bakalım kaça çıkacak enson :) hepside kın :) bence kediler değilde kızlar nankör :)
- +1 yıl
haha - eler 5 oldu :D
ne oluyor len :D - +1 yıl
Eksileyen kafirleri mi kafana takıyorsun?
De ki : kininizle geberin! Ali imran 119 - +1 yıl
haydaaa arkadaş bugün yaklaşık 100 tane - yemişimdir :D
sevgidenmidir anlamadım ki :D
Erkek olsam tesettürlü olanı seçerdim. Tesettürlü bir insan günahlara kapalıyım işareti ve izlenimi vermelidir. Üzerinde çok büyük bir farzın vebali var. Tesettürlü bir kadın o örtünün edebi ve ahlakı altındadır. Tesettüründen utanarak zamanla kendine çeki düzen verir. Acaba hakkıyla taşıyormuyum? Düşüncesiyle korkar. Çarşaflı birini gördüğünde utanır. Edeptendir bu. Onun gbi nefsiyle cihad etmeyi duayla ister. Açık bir bayan gördügünde "yobaz" kelimesini kullanmaz. Islamda kimse kimseye kibirlenemez. Gizliden gizliye açık kızlarımıza dua eder Rabbim onlarada nasip et diye. Tesetturlu kadın sadece helaline sunar kendini. Sokaklarda reklam etmez orasını burasını. Bu söylediklerimide "Başörtülü " kızlarımız yapar. Sadece "Başı örtülü " olanlar degil.
611 Yorumla- +1 yıl
Tamamda kardeş profil seninse ha sokakta ha burada şimdi lahana pehriz cart curt akla geliyo sokak artık sosyal medya başörtulusun ammena ds bacım burada ne işin var elli tane mesaj alıyosundur bazı zamanlar ifete leke deilmidir bu beğenen ailesine söyler izdivaç talebini dinimizde burada sana bakan erkekler yok mu var nerde kaldı şimdi tesetturun manası...
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslüman değil Süslüman olmuş kızların çoğu.. Makyajlı, ayağında halhal, daracık tayt üstüne baş sıkı sıkı ama illaki moda olan bir eşarpla... Her tür ilişki (zarın durması koşuluyla) , yollarda nikahlı olmadığı erkekle salya akıta akıta öpüşmeyi mübah gören, uyarınca sana ne? diyen sözde kapalı kızlar var. Bir aile dostumuzun hobisiydi evli ve kapalı kadınlarla yatmak. Kocaları işe, onlar bu adama... Keşke, düzgünce kapanıp gereklerini yapsalar...
110 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
103Cevap
Bende bunu hiç anlamadım bir insan evlenir açık biri ile (açık derken saçı açık normal giyimli) *(tayt mini jartiyer gibi demedim) o insanı o şekilde kabul eder sonra vay anam sen kapanacan. Ya arkadaş insan kabul ettiği insanı neden değiştirmeye zorlarki. Bir dahaki sorunuzuda bu şekilde sorarmısınız yorumları okuyup öğrenmem lazım.(Dinimiz emrediyor diyen arkadaşlara kutsal kitabımızı ilk emri olan OKU yu kaçımız yerine getirdik kaç kişi okudu? google de hadis sure ayet arayarak bana akıl vermesinler şimdididen.
40 YorumlaBu salakca sorulardan bir vazgecin artik hangi kitleyi olusturmaya calisiyosunuz anlamadim gitti basi kapali kiz heykeli dikilecek kiz mi oluyor veya acik kizlar evlenilemeyecek mi oluyor? Milleti artik modaya ittiler hakiki kapali kadinlarin yuzdelik hesabi cok az yani kapananlar %50 ise %30'u cazibe icin kullaniyor.. Kendini bilen tesetturlu bayan ne makyaj yapar ne de o turbani tekstil malzemesi gibi kullanir.. Masallah sokaklar fashione one tv oldu amac bizlere fantastik dunyayi genisletmekte yardimci olmak (cogunun dusuncesi bu)
41 Yorumla- +1 yıl
on numara yorum ++1
hayır sen kapalısın belli ki ve kapalı tercih eden erkeklere gıkın çıkmıyor çünkü seni desteklemiş oluyorlar, tersi olanlara bir çemkirme hali falan? cennet türbanla gelmiyor bacım sen insan gibi insan ol, hak yeme suç işleme namusunla yaşa yeter. Yüce Allahın cenneti kılık kıyafete göre sunacağına inanacak kadar oksijensiz kalmış beyniniz..
60 Yorumla- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılTesettürlü çok basit ve hafif arkadaş tanıdığım kadar tesettürsüz ama temiz çok insan tanıyorum. Bu iş tesettürle değil insanın nefsiyle alakalı bir durumdur. Her açık namussuz olarak addedilemeyeceği gibi her kapalıda namuslu addedilmiyor maalesef. Tesettürün kalbinde olması yeterli dışı açık veya kapalı farketmez.
40 Yorumla Diğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. kriterim tesettür olmasıdır ama sadece tesettürlü diye de kabul edemem ilgisi davranışı ahlakı nasıl bunlar da önemli onun için açık bir kızla da beğenirsem evlenmeyi tercih edebilirim. kısmet sonuçta.
48 Yorumla- Diğer konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılkapalı tabıkıdeee dedıgın gıbı kımse gormesın sadece be ngorıyım onu yanı bence mantıklı bı neden bu. tam kapalı bole sosyal alemde falan resımlerını mıllete paylaşmayan takıpcı kasmayan bı kız mesela bu olsa cok ıyı olur @romeooooo dedegı gıbı ınsallah ole bı kıza layıkızdır bızde. bıde oyle bı kız var bu dünyada ıllakı ama nerden cıkcak karsımıza nasıbımız gelır bulur tabı bızı ama bakalım inşallah doğru kışı gelır karsımıza
10 Yorumla Kesinlikle Tesettürlü,
Ama nette gezen facebook'a foto atan falan değil hiç bir şekilde internet alemini bile bilmeyen, Allah için kapanan biri ile isterim tabi oda beni isterse.145 Yorumla- +1 yıl
Haddime degil belki ama dusuncelerin güzel oldugundan dolayi sende böyle insani istedgn icin karsina cikarir allah ama sende simdiden ona layik olmaya basla belki de laiksindir bilemem tabi ama yinede :)
- +1 yıl
yahu önce kendine bir baksana kendin bin tane kari kizla ciktin karsindan namuslu biri bekliyorsun.
- +1 yıl
bu sitede açık kızları kötüleyip kapalıları övüyorsunuz ama gerçek hayatta bu tamtersi kapalı kızları kenara itiyorsunuz çevremde evde kalmış kapalı bayan var ama kıçını açıp gezenler hemen koça buluyor bu ne iş?
Diğer konusunda 320 cevap paylaştı. Hımm Gerçekten Soru Gayet Açık Her İnsanın Anlayabileceği Bir Soru :) Ben Daha Çok Hal Ve Hareketleri Düzgün. Konusma Tarzı Usluplu. Olgun Bayanla Evlenmeyi Düşünürüm :) Lakinnnnn Bu Bayanın Daha Çok Tesettürlü Olmasını İsterim :) Çünküm Bir Bayan Vücut Hatlarını Belli Etmeyecek Şekilde Giyinmeli :) Tabi Kader Kısmet :) Biz Ne Kadar İstesek De Pek Olmuyor Ya Hakkımızdan Hayırlısı :)
02 YorumlaKapanıp kapanmamak kişinin kendisine kalmış bir şeydir. Sırf kapalı diye evlenilecek kız olmuyor kimse. Hakkını veriyorsa amenna. Benim tercihim bana sadık olsun, sevsin saysın evliliğinde hakkını versin gerisi boş. Birinin içinde sinsilik varsa açık ya da kapalı farketmez kız milleti sonuçta yapacağını yapar. Allah öyleleriyle karşılaştırmasın.. Amin.
40 Yorumlatesettur dedigin ney? acik dedigin ney kadin kadindir iyi kadin kotu kadin vardir herkes de iyi kadinla evlenmek ister sizin tesettur dediginiz sey yahudilerin gelenekleri yahudi gelenegini yasan insandan nasil evlilik yapilir? islam da kuranda olmayan bir seyi islama dayatmayin
29 Yorumla- +1 yıl
"mümin kadınlara da söyle: gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). ey müminler! hep birden allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz."
( nur suresi 31) - +1 yıl
1. arastirmani iyi yap bu sure indiginde hangi donemdeydi ve nerde indi 2 peygamberin yasadigi donemi gir bak arastir insanlar nasil giyinirdi arablarin kulturu nasildi? ziynet deyince ne anliyorsunuz? kadin erkek edep yerlerini ortsun diyen ALLAH kadinlarin edep yeri kafasimidir? ve bilimsel arastirma yap biraz okuyun arastirin sorgulayin basi kapali biriyle acik olanin saglik durumunu iyi aratirin gunes sisini almayan bir vucut saglikli vucut degildir on yargili olma gir arastir sorgula ve nur suresinde mealinde bir cok kelime oyunu captirilmis orjinall musafa bak ve lüsanul arab edebiyata bak manasini iyi cozersin
- +1 yıl
www.youtube.com/watch
sana kurandan ornekler belki muslumanligi daha iyi anlarsiniz
Tesettürlü dersiniz, tesettür giymeyen kızlarla çıkıp, eğlenirsiniz ama iş evlilik olunca mümkünse kapalı olsun dersiniz. Kusura bakmayın ama bu iki yüzlülüktür. En başından beri böyle isteyenlere lafım yok.
50 YorumlaBunun kararımda bir etken oluşturacağını sanmam. Ne kapalılar var dudak uçuklatır sana yaptıklarıyla. Ne açıklar var çoğu kişiden dindar. O yüzden karşımdaki insanın kişisel görüşleri hayat görüşü anlaşır mıyız anlaşamaz mıyız vs vs şeylere bakarım. Başı kapalı mı değil mi diye değil
00 Yorumla''dışı kapalı içi o* olsa nasıl olcak dıştan açık olabilir ama içi edepli olsun derdim'' ERKEK OLSAM
514 Yorumla- +1 yıl
Öyleyse dedi @aşkasor neden bu tepki oyleler demedik ki butunleyerek.. yok mu gel taksim meydana akşama kadar kaç tanesini gorursun aklun durur emin ol ben nelerini görüyorum he bu arada 6 kız kardeşim var 5 i kapalıdır annem ve ailem 5 vakit namaz kılar ama görüyoruz be kardeşim @JeydaQ yapmayın Allah aşkına elime adres kağıdı diye tutuşturdugu kagıttaki numarayı aramamı isteyen kapalı bayanın verdiği telefonun yanımda çalmasının yarattığı şok gibisi yoktur emin kağıdı alıp elimden giderken ara beni demesi hala aklımda iyiside var kotusude bilmeden görmeden savunmayalım ya da suclamayalım...
Şimdi çok açık giyen bir bayanla zaten evlilik düşünmem gene de büyük konuşmiim ama düşünmem. NormL giyinimli ise iidir evlenilir onun dışında tesettürlü olması çok da önemli değil ben ne tesettürsüz bayan biliyorum bir çok tesettürlüden ii onun için ben eşim olarak kabul ediyosam inandığım güvendiğim içindir kapanması kendisinin seçeneği
00 Yorumla
+1 yılNe kapalilar var ruhu genelev. Ne aciklar var ruhu kabe..
82 Yorumla- +1 yıl
Yani bunun basortuyle felan ilgisi yok. Onemli olan imsanin ne dusundugu kisiligi
Bu namus bekçileride onla bunla gezer tozar yatıp kalkar evlenmeye geldimi on numara beş yıldız namuslu kız ararlar yürüyün gidin lan.
61 YorumlaTesettürlü açık olsa dahi Allah yolunda kapanmasını isterim.
Eşim olucak benle birlikte cennete gidicek ulen :)44 Yorumla- +1 yıl
güzel cevaptı:)
Kapalı olmasını tercih ederim ama şu zamanda bazı kapalı kızların bile başı aciklardan daha havalı olduğunu görüyorum herşeyin hayırlısı olsun demekten başka bir şey gelmiyor
10 YorumlaTesttürlü. Ama süslüman kılıklılardan degil. Inancin gerektiği gibi kapanan birisi.. FERACELİ <3 😊
Örnek; kafada eşarp kicin da tayt olmayacak : )30 Yorumlaben erkek olsam acık ya da kapalı aramam insan olsun yeter yani ALLAHTAN korkan biriyse zaten yapacağı şeyi bilir derim :)
22 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılGenelde kapalı tercih ediyo demen senin yaşadğın çevreyle alakalı bir durumdur ben kapalı biriyle anlaşamayıcağımı düşündüğüm için açık olmasını isterim deistim çünkü ben
14 Yorumla- +1 yıl
Açık olanlar müslüman değil yani ölemi?
- +1 yıl
Ya ister de ister deme umrumda olmaz ki sadece sordum acaba ölemi düşünüyorsun diye
ne tesettürlüler gördüm. altı kalay üstü şişane... kapalı olmayla olmuyo bu işler. açık olup namazını kılanda var.
30 Yorumla- Diğer konusunda 956 cevap paylaştı.
+1 yılsadakatli iyi ahlaklı olmadıktan sonra ha kapalı ha açık ne farkeder!!
40 Yorumla Ruhu o*bu olanin bedeni bakire olsa nolur cok sevdigim bir soz bu kapali acik namus ne bununla olculur nede insanlar evlenecegi kizi buna gore secmeliler karakter karakter onemli olan budur arkadas
20 Yorumla
+1 yılBenim için farketmez ister açılır ister kapanır. Evlendiğim kadın güvendiğım kadındır. Bu kapanma açılma olaylarını çok buyutuyorsunuz ülkeyi ikiye böldünüz len 😐
10 Yorumla- Diğer konusunda 560 cevap paylaştı.
+1 yılErkeğinde tessettürü vardır bu soru niye bizlere hiç sorulmuyo
46 Yorumla- +1 yıl
@JeydaQ
Yokki zaten - +1 yıl
Yok yok vardır biraz daha araştırın :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan olmasina bakarim. Ahlakli olsun durust olsun sadakatli olsun yalanci olmasin. Cahil kapali olacaksa hic olmasin. Ne icin kapandigini bilmeyenler cok etrafta. Disi kapali ici oynak cok etrafta. Kisacasi once ADAM olsun karakterli olsun. Acik olacaksa da Sadece basi acik olacak baska bir yeri degil.
00 Yorumla
+1 yılBen şahsen açık olmasını isterim çünkü bizim ailede ve arkadaş çevremde kapalı kadın pk yok
25 Yorumla- +1 yıl
Başı kapalı = namuslu ahlaklı başı açık = namussuz ahlaksız denklemini kuranlardan mısın?
- +1 yıl
Ben inanmıyorum öyle söyliyim. Bana saçma geliyo başın kapatılmasının gerekliliği. Ama inanana da saygı duyarım
+1 yılKarakter önemli. Her şey başörtüsü değil. Başı açık edepli olanda var, kapalı olup kaşar olanda var. Kalbi edepli olsun, aklı kapalı olsun. Ve gönlünü tek bir kişiye açsın. Başka kimseye de bakmasın.
10 Yorumlakapalı tesetturlu bir es hayal etmiştim ama gordugum ve tecrubelerim bu hayalimi suya düşürdü artik acik olmasından yanayım
42 Yorumla- Diğer konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunun evlilik kararında bir etkisi olmadığını düşünüyorum.
80 Yorumla
+1 yılHakkıyla kapanan çarsaflı bir kız isterim.. Erkllerin şehvetinin kölesi olmuş bir kızı ne yapayım ben?
10 Yorumla- Diğer konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılKlasik olucak ama insan olsun. Ne giydiği bu kadar önemli olmamalı. Zira parayla İMANIN kimde olduğu belli olmaz demişler
30 Yorumla Karakterli bir kadın olsun çarşafı ucunca çıplak olanını görünce tesetturun bedende değil ruhunda olduğunu gordum bir kadının..
00 Yorumlaerkek olsam testtürlü biriyle evlenirdim..
bayan olarakta sofi olursa iyi olur:)20 YorumlaDiğer konusunda 864 cevap paylaştı. burada onla bunla sevişen erkekler tesettürlü isterim vs yazmışlar herkes hakettiğini bulur yarın size bir kazık atar o kadın görürsünüz bana gelirsek 2siylede evlenirim yeterki gözlerinde ışık olsun
10 YorumlaAcik olsun mini etek giysin tayt giysin seksi ve havali olsun
31 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Teseturu kafasına degil ruhuna ortemesı gereken bı bayanla
kapanmak cozum degil
gülahane parkı seviglisine saxo ceken türbanlılarla dolu dolu20 Yorumlatesettürlü birisiyle elbette , imanlı ihlaslı birisi yuvaya neşe katar huzur verir.
10 Yorumla- Diğer konusunda 18,8b cevap paylaştı.
+1 yılbeni seven bir bayanı her ikisine de tercih edereim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAçık bayanla tabiki, tesettür nasıl bir modadır, dindede yeri yok benim yanımdada, başı açık kendine güvenen, dürüst çıtı pıtı olmalı
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTesettür allahın emri değildir, modayı dine çeviren insanlardır, kuranda hiçbir ayet saçını başını kapat. Saçından tekbir tel bile görünmesin demez yok öyle bişey, hz. Muhammed zamanında başı açık namaz kılan cariyeler mevcut, Maliki Hanefi zamanında uine aynısı, allah cariye kadın ile diğer kadınları ayırıyormu hayır, öyle bir emir yok, kuranda yazmaz iyi araştır
- +1 yıl
Bence sen araştır Kuran da herşey yazmaz mesela Kuran da sigara iç veya içme diyormu hayır? onu sen aklınla bulucaksın Allah sağlığa zararlı şeyleri yasaklamış dolayısıyla sigarada yasak. aklını kullanarakda bulabilirsin. Allah kadını güzel kılan yerlerini kapat demiş ve birçok ayet... gerisini sen anla
Cevap sahibi+1 yılAllah sigarayı yasaklamış, kuranda açık açık yazar ama siğara demez, malesef içki alkol gibi yanlış çeviriler mevcut kuranda, hamr kelimesini yani aklı örten allah ile bağını koparan herşeyden uzak durun der, sarhoşluk olayını sadece içkiye baglayan insanlar var, siğara uyuşturucu maddedir ve alınmadığı anda sinirlenip gözü hiçbişey görmeyen insanlar var, bu hamr işte, bütün uyuşturucular bu guruba girer kuranda herşey yazmaz nasıl dersin
Câsiye 6. Ayet: İşte şunlar, Allâh'ın âyetleridir, onları sana gerçek ile okuyoruz. Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi hadise (söze) inanacaklar?
Kuranda yazmayan allahın emri değildir, ve peygamber efendimiz döneminde başı açık namaz kılan bayan olması, başı açık gezen bayan olması bu saç örtünmesinin sadece moda olduğunu belirtiyor, allahın emri neden kuranda yazmıyor kuran açık ve net okumasını bilirsen
Cevap sahibi+1 yılKuranda hangi ayet güzel kılan yerleri kapat demiş, kuranda olmayan bir söz söylüyorsun ve kuran uyarıyor böyle sözler için
Onların bazısı, kitapta olmayanı kitaptan sanasınız diye dillerini bükerek kitabı taklit eder ve ALLAH katından olmadığı halde, 'Bu ALLAH katındandır,' derler. Bile bile, ALLAH adına yalan söylerler.
(Âli İmrân 78. ayet)
Cevap sahibi+1 yılAllahın emri derken emir nerde yazıyor, ya da allah diye başkasına hitapmı ediyorsun, kuran bilmeden yorum yapmak çok tehlikeli, ve şirke giriyorsun
- +1 yıl
Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
Cevap sahibi+1 yılSenin örnek gösterdiğin ayette, baş örtüsü geçiyor, yani hımar kelimesini baş örtüsü diye çevirmişler, hımar manası örtü demektir, yani örtünüzü gögüs bölgesini örtün der, kelime oyunu ile baş örtüsü diye çeviri var, ve Ziynet eşyası gögüs bölgesini ört derken saçı başı kapat yine demez, örtünün manasını değiştirip bu baş örtüsü demek, ve baş örtüsü madem saçı başı kapat, tek tel bile görünmesin demek kuran ile dalga geçmektir, hz muhammed zamanında başı açık şekilde namaz bile kılan var, hz. Muhammed karışmamış buna, bu dinin emri değil, farz değil, sadece modadır
Perdesiz ev ya satilik ya kiraliktir dostum o nedenle tesetturlu
14 Yorumlatesettürlü olmasını isterim ama çoğu tesettürlü açıklardan daha ahlaksız o yüzden önce ahlaklı olanına bakarım ben
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi tesettürü tercih edicem ama şöyle kadınlar var tesettürlü kapanmış eyvallahda adını duymayan kalmamış yani davul delinmemiş ama tokmağında değmediği yer kalmamış böyle kadınlardan nefret ediyorum diğerlerinin adını kirletyolar
00 YorumlaEşarbına kurban olacağım o eşarbın altında büyük bir Allah korkusu bulunana saygı ve sevgi de sıkıntısı olmayan bir bayan tercihimdir.
10 YorumlaDiğer konusunda 643 cevap paylaştı. Kadının başının açık veya kapalı olmasını evlilikte bir kriter olarak görmem önemli olan kadında gönlü yüreği kalbi kapalı olsun ve sadece eşine kocasına açılsın o kalp ben öyle bir kadınla evlenirim
20 YorumlaÖnce insan olsun acık kapalı farketmez kafamız uyuşsun sevsin anlaşalım gerisi ona kalmış nasıl rahat ediyorsa öyle tabi acık olmanında bir usturup u var
00 YorumlaNe kapalılar gördüm gerçekte k... dılar. Açık tercihim ama bilemeyiz tabi gönül bu
10 Yorumla- Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılÖyle ayrımcı bir düşüncem yok. Büyük konuşmamak lazım. Kısmet diyorum her ikisi de olabilir.
10 Yorumla - Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılVerilen her cvb sacma olur icinde allah korkusu olan vicdanli birisi isterim bütun degerleri bir esarp a. Baglama yanlis bence
20 Yorumla Fark etmez. Efendi, ahlaklı olsun her şeyden önce. Ne kapalılar gördüm tanıdım yemedikleri halt kalmamış.
10 Yorumla
+1 yılAçıkla eglenmeyi kapaliyla evlenmeyi istiyolar bence -_-
10 Yorumla
+1 yılHakkıyla kapanan avrat ile izdivaca talibiz...
120 Yorumlaiçinde iman dinini hakkıyla yaşayan ve evlendikten sonra eşinden başkasını görmeyen kapalı kadınlara selam olsn..
00 Yorumla
+1 yılbenim için namuslu, şerefli olsun gerisi mühim değil. Ama genel olarak Türk anneler kapalı kız isterler gelin olark
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşın birinin tesettürlü birine arkadan iteledeğini duyunca tesettürlü lere de güvenim kalmadı yani önemli olan dıştan değil içten nasıl biri olduğu?
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAynı değil amma önemli olan iç dünyasında nasıl biri olduğu
+1 yılBen tesettürlü değil ama kapalı giyinen , yani adam akıllı giyinen bir kadın tercih ederdim şahsen
20 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki tesettürlü olmasını isterdim, hatunum açık yanlız kapanacak Allah'ın izni ile..
00 Yorumla Oldurseler kapaliyla olmam. Acikla bile olasim yok oda ayri
10 Yorumla
+1 yılKapalı tabikide ama evleneceğim açıksa güzel bir dille söyleyip kapattırırım..
20 Yorumla- Devamını Gör (69)
Devamını Gör(114)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem