Bir şey yazarken yazım kurallarına dikkat eder misiniz? Karşınızdaki insan sizinle yazışırken yazım yanlışı yapsa uyarır mısınız? Hoşlandığınız kişi yazım kurallarına uymazsa soğur musunuz? Ben özellikle " -de -da" bağlaçlarını ve "- misin -mısın " eklerini bitişik yazanlara sinir oluyorum hatta elim ayağım falan titriyor. Sizde de oluyor mu?
Merhaba, Hiç dikkat etmem, hatta en başarısız olduğum konulardan biridir: "yazım kuralları". Beceremem de hatta, sırf bu sitede fenomelik hakkı kazandım diye yazım ve noktalama işaretlerine dikkat etmeye çalışıyorum. Her hangi biri bariz bir şekilde konuşma ve noktalama işareti hatası yapmıyorsa soğumam. Yanu özetle: A0 türkçeye sahip olmasın yeter.
Ama yazım hataları da anlamayı zorlaştırabiliyor bazen. Noktalama işaretlerinin önemi çok büyük. Ben devrik cümleler çok kullanırım ama elimden geldiğince virgül kullanarak anlam karmaşasını en aza indirgemeye çalışıyorum.
"Resmi makama mı yazıyoruz? Koy ver, gitsin." düşüncesinde oldukça noktalamasına da, çekim-yapım ekine de dikkat etmeyiz. Kültürümüzü yavaş yavaş kaybediyoruz.