Merhaba arkadaşlar, ben çok takıntılıyım bu konuda. Kaç yaşına gelmiş insan "de, da, ki" gibi eklerin yazımını bilmiyorsa, bitişik yazılacak yerde ayrı, ayrı yazılacak yerde bitişik yazıyorsa onunla konuşasım gelmiyor. Hele de v yerine w kullanıldığı zaman çıldırıyorum. Bir de sesli harfler yutulduğunda. Arkadaş niye sesli harfleri yazmıyorsun, çok mu havalı oluyorsun? +Slm canım , nbr? Tnşlm mı? +Nye cwp wrmysn? Ayyyyy :D Benim gibi olanınız var mı, yoksa "uff snne be slk. s. s" mı diyorsunuz? :D
Haha soru guzelmis. Bir sozelci olarak cevabi bulamaya calisacagim. Bugun senin icin hazirlandim. Erken kalktim, cicek aldim ve en guzel kravatimi giydim. Ayrica insanlar bu hatalari bilincli olarak yapmadiginda sorun etmem ama kasti olarak yapiyorsa orada cadilasabilirim. Ama bu yanlislari insanin yuzune vuranlara daha beter uyuz olurum.
İlk defa "slm nbr?" tarzı konuşmalardan hoşnut olmayan bir kız gördüm. Tebrik ediyorum seni. :)
Lanet olsun öyle konuşan insanlara. Türkçeyi katletti şerefsizler!!! Bir de hala büyüklü küçüklü ve X-W-Q gibi karakterleri kullanarak yazan "erqEnLer" var. Onlardan hiç bahsetmiyorum bile. :/
"Kaç yaşına gelmiş insan "de, da, ki" gibi eklerin yazımını bilmiyorsa, bitişik yazılacak yerde ayrı, ayrı yazılacak yerde bitişik yazıyorsa onunla konuşasım gelmiyor.", "bilmiyosa" 'dan sonra noktalı virgül gelmesi gerekirdi.
Evet kesinlikle takıntılıyım bazı insanlar bunu artık çok yapıyor ''ğ'' yerine ''y'' kullanan mı dersin ya da daha aşırı şeyler bu tür olaylara şahit olmak bile içimde bir şeyi harekete geçiriyor
Şaka bir yana bende sinir oluyorum böyle yazilara gecen gün biri sesli harfleri kullanmadan soru sormus kimse anliyamamis :) ama "ş" ye uzun basmaktansa "s" harfi ne basıp geçiyorum vs. vs.
En İyi Cevaplar