Sevmek, onun gözlerinde mutluluğu görmek ve hatta o gözlere gelen mutluluğun tohumunu onun kalbine ekmektir. Bu size yapılmadı ise hiç sevilmediniz, siz bunu yapamadı iseniz hiç sevmediniz demektir. (@superpsikolog)
Siz ne dersiniz?
Siz ne dersiniz?
Vayy Bee Çok Güzel özetledin Kardeşim 😊 Bende Katılıyorum Sana Sevgi Sevmek Çok Güzel Bir Duygu Gerçekten 😊💖 Bir İnsanın Bir İnsana karşı cinse aşık olması hayatının en Güzel Zamanlarından yaşamından Biri Aşk demek Ne Olursa Olsun Sevdiğini Ömrünün Sonuna Kadar Her Daim Ölene kadar Sevmek Onu asla bırakmamak ondan başka gözün kimseyi görmemesi demek Aşk demek Kalbinin sevdiğini görünce onun adını duyunca Hızlı aşkla atması yerinden çıkacak gibi olması demek Onun sevdiğinin gözlerine bakarken İçinin hoş Olması O Tatlı masum bakışlar gözlere içine girmek isteyecek kadar Tutulmak aşk demek Ona Allah korusun Kötü bir şey Olmasına dayanamamak ona bir şey olsa bitmek erimek tükenmek aşk sevgi sevmenin Göstergesidir İşaretidir Keşke Benimde sevdiğim Yanımda olsa 😔 o kadar çok isterim ki benide seven Kız olsa benim kız sevgisine Gerçekten Çok ihtiyacım var 😥 Acaba benide seven olur mu Düşünüyorum ben hep hayatımda tek taraflı sevdim Ben sevince kalbimden gönlümden yüreğimden çok Seviyorum inşallah benimde benide seven kız olur
Harika bir katkı sunmuşsun, çok teşekkür ederim.
Bir çift gözün içinde eriyip kaybolmak ve erirken acı değil mutluluk ile dolması insanın içinin. Orada öylece durup bakmak, ses soluk çıkarmadan. Uzaktan uzağa...
https://www.youtube.com/embed/5h60qQW3x_cBu hayatın ne güzel duygusu.
Sevgi nedir? Dünyada bana sevgi kadar anlaşılmaz gelen hiçbir şey yoktur; ne insan, ne Şeytan ne de başka bir şey, çünkü sevgi her şeyden daha çok işler ruha. Yüreği böylesine kaplayan, böylesine bağlayan hiçbir şey yoktur.
Sevmek bir eylemdir; edilgen bir duygu değil. Bir şeyin "içinde olmaktır" , bir şeye "kapılmak" değil. En genel biçimiyle sevmenin etken yapısı, sevmenin almak değil öncelikle vermek olduğu biçiminde tanımlanabilir.
Vermek nedir? Çok kolay gibi görünsede bu sorunun yanıtı gerçekte karışıklıklarla, belirsizliklerle doludur. Bu konuda en yaygın yanlış anlama, vermenin bir şeyden "vazgeçme", bir şeyden yoksun kalma, bir başkasının uğruna kurban olma gibi anlaşılmasıdır.
Bir yaprak, bir avuç tohum... İlk önce bunlarla başlayın. Sevmek nedir biraz öğrenin. Önce bir yaprağı, yağmurun yağışını sevin, sonra da o bir tek yaprağın size neler öğrettiğini, yağmurun içinizde neler yarattığını duyup anlayabilecek bir insanı sevin. Kolay iş değil, biliyorum. Belki bir ömür boyunca sürer..
Söylenecek söz bulamıyorum. Altın nokta bu galiba.
"Bu konuda en yaygın yanlış anlama, vermenin bir şeyden "vazgeçme", bir şeyden yoksun kalma, bir başkasının uğruna kurban olma gibi anlaşılmasıdır."
👏👏👏
Ben teşekkür ederim.
Bence sevgi insanın her halini kabul etmek. Hastayken de, sağ iken de, güzel iken, çirkin iken, zayıf iken, şişmanken, zenginken, fakir iken, her halini anlamak ve kabul etmek.
Aynen bu, çok teşekkür ederim.
Cevap
12Cevap
Seversin dünyayı doludizgin
ama o bunun farkında değildir
ayrılmak istemezsin dünyadan
ama o senden ayrılacak
yani sen elmayı seviyorsun diye
elmanın da seni sevmesi şart mı?
Yani Tahiri Zühre sevmeseydi artık
yahut hiç sevmeseydi
Tahir ne kaybederdi Tahirliğinden?
Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da
hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.
Nazım Hikmet ♡
yormadan sormadan ... 🤎🤍
Çok doğru ve çok güzel bir yorum.
Hiç durmadan yorulmadan seni bekleyeceğim zatenn.. Elime düşen bi kaç saç telin olmadan bunaa var mı müsaden?
Yormadan sormadan seveceğim seni sadem,
Gönlüme sarmadan yaa buna var mı müsaden... Şarkıda geçen
Karşılıksız severken bilee bu naifflikk durumuuu.. Çok hoş ve anlamlıı gerçekten..
yaaa benimsin ya toprağın der gibii ayrıldı diye kadınlara iftira atmalar boşanılan eşleri öldürmelerr.. "Sevmenin adı " bunlar olmamalı..
Teşekkürler..
Seven, iftira atamaz, zarar veremez ve hatta dedikodusunu bile yapamaz.
Sevgi mi aşk mı temel sorumuz?
Eğer sevgiyse. Bu duygu sadece bir kişiye değil pek çok kişi veya canlıya yönelir.
Eğer aşksa iş değişir. Aş onun yokluğunda bile onun kokusunu hissetmek, her an onu özlemek ve o kapıdan kovsa bacadan gire bilme yüzsüzlüğünü gösterebilmektir.
Sevgi, damlalarla yürürken oluşturduğu okyanusa aşk adını vermişiz.
Sevmek kisiseldir. Sen birini sevince, onun da seni sevmesi gerekmiyor. Elmayi seviyoruz diye, elma da bizi sevmek zorunda degil diyor sair. Gercek sevgi nedir dersen, bana gore sebepsiz olan sevgi gercektir. Yakisikli o yuzden sevdim, maddi durumu iyi, o yuzden sevdim, bana cok iyi davrandi, o yuzden sevdim... bunlar sevgi degil , gereksinimlerin tatmini dir sadece.
Sevmek; eşyalarda farklı insanda farklı tezahür eder. Bu sebeple, kalpler değerini bulsun isteriz. Çünkü şiarlerin sevgisi herşeye iken, bizler sevince sevilmek isteriz. Sevdiği halde sevilmeyenlerin canının çok yanması bu sebepledir.
Elma örneği harikaydı, çok teşekkür ederim.
sevgi yaşamaktır, sevmek ölmektir...
bakınız insan sevgi duygusu olmadan bunu hissetmeden yaşayamaz...
ama birisini sevmek demek onun için çekinmeden ölmek demektir.
kendisini tankın altına atan sabri vardı üzerinden bir tank geldi geçti ikinci tankın altına da attı kendisini ve kolu ezildi...
sabri aslında o kadar cesaretli birisi değildi ama seviyordu. Sevdiği için ölmekten cekinmedi sadece...
Evet, çok haklısınız üstadım. Sevilen, uğruna ölmeye değiyore ise düşünmeden o uğurda ölünür.
Hastalığı, kusuru, bağımlılığı, sorumluluğu, yapacakları ve yapamayacaklarına rağmen sevmektir. Emek vermek, çabalamak, kucak açmaktır. Gölgesinden korkmadan sığınmak, yeniden doğmaktır. sadakati değişmez ilke edinip, ev olmaktır. sarıp sarmalamak, en iyi ve en kötü zamanında bir olmaktır.
Sorumluluklarını anlamak, tek bir şeyde yarım bırakmamaktır. hep ben dememek, verici olmaktır. kötülükler olsa dahi iyiliği kucaklamak, yarına umutla bakmaktır.
tekliktir sevgi. iki ruhun aynı olmasıdır. çünkü bir kere aynı şeyleri hissetiysen geri dönüşü olmaz.
sevgi yaşamak ve yaşatmaktır.
Muhteşem bir yorum.
Sevgi; ilahi varlığa (Allah'a), insana (sevgili, anne-baba, kardeş, arkadaş,..), hayvana (kedi, köpek, kuş,..), doğaya ya da her hangi bir varlığa karşı duyulan yakınlık ve bağlılık duygusu...
Sevmek; sevginin aktif hali, fiili hali...
Belirli bir süreç ve emekle ortaya çıkan neticesi...
Sevmek;
Güvenmektir...
İlgi duymaktır...
Fedekarlıktır...
İnanmaktır...
Fedekarlıktır...
Özlemektir...
Ölmektir...
Hayat bulmaktır...
Yaşamın pozitif enerjisidir...
Her kelimenize katılıyorum üstadım.
Sevgi-canlılara verilmiş armağandır. Sevmeye korkan hastalar asla mutlu olmazlar. Sevmek ise birine kötülük gelmesini istememek, sahiplenmek, acımak, menfaat için kulanmamaktır. Karşılıklı sevgi bulmak büyük mutluluktur kol kanat verir, tektaraflı sevgi kara sevdadır kol kanadı kırar.
Tek taraflı sevgi insanın manevi intiharıdır, bu sebeple tek taraflı sevgi akıl işi değildir.
Sevgi
bir insanın var olmasının tohumudur..
Hepimiz bir sevginin ürünüyüz..
Sevmek
hamurumuzda olan sevgiyi yaşama dürtümüzdür..
Evet, çok haklısınız.
Sevmek kıyamamaktır canın acısa bile canını acıtmaya kıyamamak
Sevmek kıyamamaktır ama canımı acıtanın canını acıtırım :)
Sevgi sevmek denilebilir ama tam anlamıyla sevmek değildir. Sevgi karşındaki insanı mutlu etme, dertlerinde yardımcı olma... Gibi türlü davranışlar sevgidir bence.
Çok doğru.
Rica ederim.
Detaydaki yoruma katılıyorum... O yanınızdayken ona gülen gözlerle bakıyorsanız, içinizde bir rahatlık varsa, yüzünüzde tebessüm eksik olmuyorsa... O nu seviyorsunuz demektir...
Evet aynen öyle. O, bedenen yokken bile yanınızdadır.
gönül işleri çok tuhaf kime ne duygu besleyeceksin belli olmuyor. sevmek her akşam onlu hayaller kurmaktır.
Çok doğru. Sevmek, ona huzur olabilmeyi hayal etmektir.
Sevgi anlatılmaz hissedilir yaşarlar kalemler yazmaz kağıtlar bitmez
Hissettirebilmek önemli.
Daha önce kimseyi anlattığınız kadar sevmediğim için kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmayayım
Birgün gerçek sevgiyi hak edecek kişide yaşamanız dileklerimle.
Rica ederim.
Sevgi insanın içinde olan bir şeydir, sevmek ise bu sevgiyi dışa yansıtmaktır.
Çok doğru.
Teşekkürler
Rica ederim.
Sevgi, dünyayı yaşanabilir, insanları çekilebilir kılan bir duygudur.
Çok doğru.
Sev seni seveni dağlarda çoban olsa, sevme seni sevmeyeni mısırda sultan olsa.
Aynen işin özü bu.
Sevgi anlayış, emek, sadakat, bir ömür elini bırakmamaktır.
Aynen öyle.
Sevmek karşı tarafı mutlu edip onunla mutlu olmaktır
Aynen öyle, bu çok doğru bir bakış açısı.
sevgi neydi sevgi emekti dı dı dıdıdı dı dı dı dıdıdı
Doğru, emek vermediğimiz şeyi sevemiyoruz.
Ben sadece eyvallah der susarım🙂
Eyvallah.
Şu an pek bir değeri yok
Çünkü bizler sevgi değersiz bir şeymiş gibi her önümüze gelenin ayakları altına döküyoruz.
Ayy detay çok doğru hocam
Teşekkür ederim.
Ne demek
gönül gözünün güzel gördüğü anda olan hislerdir
Evet, bencede.
Sevgi karşılık beklemeden duyulan hayranlıktır.
Sevgi, aşk, ve dünyalık herşeyin karşılığı vardır üstadım. Çünkü bizlerin yaratılışında karşılık beklentisi var.
Bu dediginiz bizim gibi normal insanlar için geçerli aşkon ruhlar için böyle bir şeye ihtiyaç yoktur hani diyor ya şair ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim bunun gibi bir şey.
Doğru.
Sevgi, değerini bilene verilmeli.
Aynen öyle, yoksa hem biz hemde sevgimiz heba olur.
Benim için sevgi oral sekstir
Farklı bir bakış açısı. Olabilir bence.
Bnce de :)
Emektir sevgi
Evet, emek vermek ve karşıdaki etkisini sunumunu izlemek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?