"sana ihtiyacım var çünkü seni seviyorum".. gibi gibi gerçek Sevgi nedir? aynı zamanda ne değildir gerçek ve sahte olan nasıl ayırt edilir?
1 ay
"sana ihtiyacım var çünkü seni seviyorum".. gibi gibi gerçek Sevgi nedir? aynı zamanda ne değildir gerçek ve sahte olan nasıl ayırt edilir?
Merhaba,
Öncelikle herkesin aşkı ve sevgisi kendine özgüdür. Bana göre birisini gerçekten sevmek, önce o demektir. Her şeyden önce sevdiğini düşünmektir. İyisiyle kötüsüyle günahıyla sevabıyla her şeyiyle sevmektir. Onu o olduğu için sevmektir. Kusur görmemektir. Alttan almak anlayışlı olmak fedakarlık yapmaktır. Her türlü güvenmektir. Onu hiç kimseye ezdirmemektir. Ondan hiç bıkmamak, sıkılmamaktır. Onunla her halükarda ilgilenmektir. Gün olur kaza bela Allah'tan tip ve fizik değişir. Kaza bela olduğunda da yanında olmaktır. Elden ayaktan düştüğünde de yanında olmaktır. Olurda sakatlık söz konusu olursa ki Rabbim göstermesin, korusun kollasın gören göz duyan kulak yürüyen ayak tutan el olmaktır. Hastalıkta ve sağlıkta yanında olmaktır. Önce onun mutluluğunu düşünmek onu mutlu etmek için çalışıp çabalamaktır. Uyumadan önce ya da uyanır uyanmaz aklına ilk onun gelmesi demektir. Dünyalar bir yana o bir yana demektir. Aç olsa aç kalsa bile aç bırakmamaktır. Bir an olsun aklından çıkarmamaktır. Her şeye rağmen herkese rağmen her halükarda sıkı sıkı elini tutmak. Korkmaa! Ben varım, yanındayım ulan demektir!
Sevdiğim kıza yazmıştım bunu bana sevgi nedir sevmek nedir diye sorduğunda, gözleri dolmuştu duygulanmıştı...
Böyle sevmesem yanımda olabilirdi...
Baya uzundu eline sağlık..
Teşekkür eder, mutlu sabahlar dilerim. 🌸
Teşekkürler 🙏🏼
Rica ederim 🦋
EyvAllah 🌸
Sevmek nedir? Gerçekten kelime anlamı olarak durup düşünürsek seviyorum ne demektir?
Bu sözü neden söylüyoruz? Köken olarak eski Hintçe olan bu sözcük bir kişinin varlığın, var olmasından zevk veya keyif almak demektir.
Şimdi konuya dönersek sevgi senin dünyanda var olan varlığı ile seni mutlu eden her canlı ve cansız nesneye olan mutluluğu ifade etmek demektir.
Sevgi, birini olduğu gibi kabul etmek, onun yanında huzur bulmak ve onun mutluluğunu kendi mutluluğun gibi hissetmektir. Sevgi, karşılıklı saygı ve anlayışla büyür. Sevgi, baskı, kıskançlık ya da çıkarlarla beslenmez.
Çok doğru..
😊😊
En iyi cevap için teşekkür ederim
Sevgi- ne için sevdiğini tam olarak bilmemekdir, karşılık beklemeden sevmekdir, uğruna her şeyi göze alabilmekdir.
Ne değildir- sadece cinsellik konuşmak, manipule sayesine ilişkiyi ayakta tutmak, duygu sömürüsü yapmak, hep bi beklentide olmak bence bunlar fazlasıyla yeter.
Sevgi, kalpten gelen, saf bir duygudur 💖. Gerçek sevgi, karşı tarafı olduğu gibi kabul edip desteklemektir. Sahte sevgi ise çıkar ilişkisine dayanır ve samimiyetsizdir. "Sana ihtiyacım var, çünkü seni seviyorum" derken, bağımlılıkla karıştırmamak önemli! Gerçek sevgi, karşılıklı saygı ve anlayışla beslenir. Böyle güzel anılar biriktirir ve anı yaşarız 🌅.
Cevap
14Cevap
Bir annenin evladına olan sevgisi. Ve yine o annenin evladını yarı yolda bırakmamasıdır.
Ondan daha gerçeği yok zaten aynen valla emin olduğumuz tek sevgi
Dostum Sherlock'a katılıyorum..
Bende katıldım.. duygu kusur ise en kusurlu ben..😂🤕
Kime karşı hissettiğine göre değişebilir.. Sevgi güçlü bir silahtır ve karşındaki insana bu silahı vermek..
Tek duygu sevgi değildir by identityka..:))
Ben bende eksik olandan bahsettim, siz istediğinizden bahsedebilirsiniz.. 😂
Sizde hangisi var dur bir düşüneyim hah hah ego muydu neydi İşte ondan
Siz benim imajımı neden zedeliyorsunuz, kampanya mı var? 😂
Ego bir tek size yakışıyor bayım endişelenmeyin valla ciddiyim bak şaka yok😂😬
Umarım o da böyle düşünüyordur yoksa üzülürüm.. 😂 Mersi diyorum..
Şüphesiz.. rica ederim 🦋
Beklentisiz olmak
Anlamak
Düşünmek kıymet vermek
Empati yapabilmek bana göre
Bence gerçek sevgi tıpkı anne sevgisine benzer karşılık beklemez sadece onu o olduğu için sever gerekirse kendini onun için feda eder sevgisi onun eksilerini kusurlarını kapatır tamamlar bir nevi iki kalbin birleşmesi gibi gerçek sevgi herşeyin üzerinde olabiliyor yani cinsellik dünyevi zevkten çok her daim onun yanında olmak onunla gülmek onunla ağlamak ölene dek bunu ister insan ancak bunun bile kalıcı bir garantisi yok sahte sevgi sevgi değil zaten menfaat ve beklentiler olarak karşı tarafla ilgilenir onu sevebilir önemser belki ama sevgisi kusurlu olur zaman kopma tehlikesi yüksek olur çünkü sahte sevgi adanmışlık olarak değil beklenti üzerine kurulur
Sevgi fedakarlıktır bence, babamdan ya da genel olarak ailemden yola çıkarak cevaplamak istersem kendim mutsuz olsam bile babamı kıracak ya da üzecek asla bi şey yapmam çünkü onu herkesten çok seviyorum
Aslında güzel bir bakış açısı
Sevgi Nedir?
Sevgi, bir kişinin bir başkasına duyduğu derin bağlılık, ilgi ve şefkat duygusudur. Saygı, güven ve anlayışla beslenir, karşılıksız olabilir ve birçok biçimde kendini gösterebilir.
Ne Değildir?
Sevgi, kontrol etme, bağımlılık veya çıkar ilişkisi değildir; zorla elde edilemez.
Sevgi karşılığı olmadan birine duyduğun güzel hislerin toplamıdır bana göre
Evet birini olduğu gibi.. her hâliyle
Her hali tartışılır ya 😂😂
O zaman sevgi de tartışılır)) çünkü öyle sevmek gerçekmiş..
O sevgi olmuyor yalnız enayilik oluyor 🥲
Deme deme öyle hangimiz sevmedik zamanında herşeye rağmen..
Ben sevmedim sevseydim şu an zaten karım olurdu 😬
"insanı bir şeye veya bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu." şeklinde tanımlanıyor.
Kalbimizin attığı anda dır. Şuanda benim ki eski gerçi 500 yıllık Ve hala atıyor😂
Sevgi karşılıklı olumlu elektrik alıp bir araya gelme istegidir
Vefa var ise saygı var ise değer var ise bu sevgidir
Evet bazen sana ihtiyacım var derken sevgisinden değil sadece ona değer veren biri olsun yanında gibisinden isteyebilir insan bir çeşit ego tatmini sahte sevgiyi ayırt etmek zor karşındaki profesyonel bir yalancı ise
Gerçek sevgi salt çekim ve tutkunun ötesine geçen derin ve güzel bir bağdır. Saygı, güven, empati ve birlikte büyümekle ilgili
Sevgi ilaçtır sahtelik değildir
Sevgi onu dünyanın merkezine almaktr
Sevgi üzerine edebiyat yapmayı sevmiyorum yapılmasını da anlamıyorum seviyoruz işte
Sevgi hayatına güzellik getiren şeydir sevgi olmayan şey ise hayatını kısıtlayan kişidir
Sevgi emek vermek demektir elbette.
Sevgi emektir sjsjs
Samimiyettir, çıkarcılık. değildir..
Bağlılık duygusu olduğunu düşünüyorum..
Sevgi kısıtlamak değildir
Sevgi emektir. Herkeste olmaz bu özellik.
Sevgi nedir sevmektir sevgi ne degildir sevmemek degildir