Hayatımda hiç sevilmedim hiç sevgilim olmadı bu yaştan sonra da olmayacağını biliyorum ama bu durumu kabullenmek de zorluk çekiyorum bu durumu nasıl kabullenirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba,
Öncelikle diğer paylaşımlarınızı takip ettiğimi ancak görüş belirtmediğimi ve görüşlerinize yapılan yorumları sürekli incelediğimi baştan belirteyim.
Bir kimse, bir başkasını sevmek zorunda değil; bu sizin kusurlu olduğunuz anlamına asla gelmez, lütfen yanlış anlamayın. Yaşınız kötü değil, tam olgunluk yaşı olduğunu düşünüyorum. Gündemi takip etmişseniz "evlilik yaşının 30 ve üzerine çıktığını" dile getiriyorlar, bu doğru; henüz geç değil. Bir kimsenin bir başka kişiden üstünlüğü yok, herkes eşittir. Bu dünyada tek dertli, sıkıntılar yaşayan senmişsin gibi davranmayı bırakmalısın; bu dünyada tek dertli, sıkıntılar yaşayan sen değilsin. Lütfen kendini üzme.
Ben kendimden bahsetmek istiyorum: Ben daha yeni yirmi yaşıma girdim ve hiç sevgilim olmadı; evet, hiç olmadı! Oysa benim yaşımdakiler veya daha küçüklerim "kıyafet değiştirir gibi sevgili değiştiriyorlar" (Ben buna sevgili demem, gerçek sevgili böyle olmaz) ve hatta sürekli aldatmalar, cinsel ilişkler vs vs. Okul hayatım boyunca iki veya üç kız "arkadaşım" oldu, başka olmadı. Ben bu yaşıma kadar annemle birlikte yaşadım, babam yok; kimsemiz yok. Ben kronik böbrek hastasıyım. Maddi durumlardan ötürü hemen Lise KPSS çalışmak istedim ama Lise atamaları çok düşük, üniversite mezunları bile zor atanıyor. Polis, jandarma, asker gibi hemen olunabilecek meslekler olmak istedim fakat sağlık durumum el vermiyor, benim yaşıtımdakiler, kuzenlerim oldu! Başkasının babası var, çocukları ile ilgileniyor, araba sürüyorlar, mutlu oluyorlar; benden küçükler araba kullanıyor. Ben neden böyle değilim? Param yok, kimsem yok, desteğim yok, nasıl olur da ileride evlenirim? Birçok sebepten dolayı her dakika, her saniye lanetler okudum, ağladım, üzüldüm; bir şey değiştiği yok. Ama görüyorum, benden/bizden çok kötü durumda olan insanlar var, halimize şükrediyorum. Yapabileceğimiz tek şey güçlü olmak, kendine güvenmek ve çok çalışmak! Yoksa ağlasak, üzülsek, kendi kendimize hakaret etsek ne değişecek? Hiç bir şey!
Bu benim problemli olduğum anlamına mı geliyor? Hayır, asla! Ben kendimi övmeyi seven birisi (ego) asla değilim, kendini sürekli öven insanı da sevmem. Fakat burada da sizlere çevremin sürekli dile getirdiklerini paylaşmak istiyorum: Oturmasını, kalkmasını nerede ne konuşulacağını, söylediklerimin/yazdıklarımın ileride ne gibi bir sonuç doğracağını, insanın halinden anlayan (empati), sarkıntılık yapmayan yani tabiri caizse çok düzgün karakter sahibi bir insanım. Ama hiç sevgilim yok? Acaba neden? Biz nadir olan tarafız, onlar sıradan! Lütfen sende kendine güven, çok çalış ve en önemlisi kendini bir başkası için asla üzme! Güçlü ol!15 Yorumla- +1 yıl
Yorumun için teşekkür ederim Allah şifa versin Allah kolaylık versin Allah yardımcın olsun hayat gerçekten zor herkesin hayat şartları farklı derdi sıkıntısı farklı sen daha gençsin inşaallah hayattan istediğini alırsın bence güçlüsün alırsın benim gibi güçsüz değilsin bende 32 yaşına kadar hiçbir şey yaşayamadım senelerdir yaşıtlarıma imrenerek yaşadım hâlâ imreniyorum ben hayatta istediğim hiçbir şeyi yaşayamadım başaramadım kazanamadım maalesef hep kaybettim yaşıtlarımdan her anlamda geri kaldım yetersizim zayıfım hayata karşı güçsüzüm bu yaşıma kadar hiç kız arkadaşım sevgilim olmadı bu yaştan sonra da olmaz zaten çünkü yetersizim biliyorum farkındayım ama kabullenmek zor geliyor bana belki de kabullenirim zorluyorum çünkü kendimi buna
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim, amin; cümlemize. ♥️
Güçlü olmam gerekiyor, güçlü olamazsam bu hayatta kalamam; bu herkes için geçerli. Düşmek önemli değil, her düştüğümüzde tekrardan ayağa kalkabiliyor olmamız önemli. Yaşımım yirmi olması sizi asla yanıltmasın, ruh yaşım 40-50 yaşındaki bir insan diyebilirim. Bunun sebebi ise benim yaşadığım durumlar. Yaşıtlarıma göre oldukça olgun birisiyim, bu sebepten onlara göre sıkıcı gelebiliyorum. Fakat böyle olmaktan asla rahatsız değilim; güçlü kalıyorum, daha mantıklı kararlar veriyorum.
Lütfen geç olmadan kendinize gelin, silkilin. İlk önce kendinize saygınız olsun, öz güveniniz olsun. Bu ikisi olduktan sonra her şey zamanla olur. Böyle kötü düşünerek hiç bir yere varılamaz, kendinize yazık ediyorsunuz. Belki sizi anlamıyorum gibi gözükebilirim ama inanın bana sizi çok iyi anlıyorum (empati yeteneğim çok kuvvetli) öyle ya insanı anlamak, hayatı anlamaktır. Günümüzün en büyük problemi insanı anlamak.
Kendinize mutlu olduğunuz bir hobi oluşturun ve bu hobileriniz den diğer insanlara bahsedin. Kitap okuyun, ufkunuzu açın, bakış açınızı değiştiriniz, Topluluğa karışmaya çalışın, dost edinmeye çalışın. Bak mesela küçük bir kardeşin olabilirim, konuşabiliriz. :) Tamam, ilk başta zor olabilir ama inanın yapacaksınız. Oturmak ile olmaz, girişken olmak gerek.
Lütfen sizden tek ricam böyle düşünceler ile kendinizi heba etmememiz. Yaşınız daha genç, çabalayın. - +1 yıl
Sırf seni yanıtlayayım diye hesap açtım sen ne değerli ne mert bir insanmışsın umarım istediğin yere gelir yetimlerin zorluğu biraz olsun hayatta hafifler ve mutlu bir hayat yaşarsın abim benim kendine çok dikkat et aynı benim gibi düşünüyorsun
En İyi Cevaplar
+1 yılNeden böyle düşünüyorsun hiç sevgilin olmadı mı benim de yok 24 yaşındayım hiç olmadı ama şunu sende unutma rabbim kaderine birini yazmıştır ve vakti zamanı gelince çıkarır onu karşına ve buna kimse engel olamaz
111 Yorumla- +1 yıl
Benimde olmadı kral 24 yaşındayım ve insanlar şaşırıyorlar alay ediyorlar kendileri o kız yok bu kız derken 10 tane kızla konuşuyorlar e insanların duygularıyla oynuyorlar iyi bok yiyor zannediyorlar anlına yazılmıştır biri çıkar karşına hem sahte bir ilişkiden se yalnızlığına şükret şimdi aşkın adı cinsellik sevginin adı menfaat olmuş ne yazıkki
- +1 yıl
Hmmm çok karartmışsın kendini içine kapanmışsın peki çekingen birimisin yani daha önce hiç arayış işine girdin mi
- +1 yıl
Veya madem çok bunaldım Anneler hazır kıta beklerler bunun için söyle hemen bulurlar birini kısmetin de varsa
- +1 yıl
Ben çocukluğumdan belli utangaç çekingen içime kapanık asosyal özgüvensiz biriyim bu yaşıma kadar açılamadım ve 32 yaşındayım ama hâlâ işsizim hayatımı kazanamadım evlenmek için birikimim yok ailemde bu halimle bana kız bulamaz zaten bende kabullenmekten başka çare bulamadım ama kabullenmek zor geliyor
- +1 yıl
İyi de bir yerinden tutmalısın artık hayatın bir işe gir çalış yani kız arkadaş manasında söylemiyorum ama yuva kurmak aile olabilmek için elin ekmek tutuyor ve çalışıyor olmalısın ki birini bulduğun zaman o insanı babasının evinden çıkartacak ve onun üstüne titreye eksin ne aç nede açıkta bırakacaksın sen herşey den önce çalışmaya başla yani bir adım at ve hayatın bir köşesinden başla Bi 6 ay çalış mesela sigortan olsun kredi falan çeker bir şekilde kurarsın yuvanı hem iki gönül bir olunca samanlık seyran olur demişler
- +1 yıl
Ya arkadaş çevrende mi yok bir arkadaş ortamın takıldığın erkek tayfası falan
- +1 yıl
Tahmin etmiştim kendine arkadaş edin bu senin için çok zor evet ama zaman akıp gidiyor yaşım geçti deme hiç bir zaman bir adım atmak için geç değil ve iyi bir piskolok bul ve yardım al bu da çok önemli ve bir iş bul gir çalış tecrübe kazan
normalde sevilmeyen adam olmaz. girişimci olmayan adam, sap gibi olan adamı neden sevsinler.
biraz özgüvenin olsun, komik ol, yelpazeni aç (öğrenmeye meyilli ol), konuşmanı düzelt bunlarla işini düzeltirsin.12 Yorumla
+1 yılNiye kabul edesin ki. Kendin gibi bir sürü kız var. Buradan bile tanışabilirsin onlarla. Eski görüşlere bak. "Ben de senin gibiyim." diyen kızlara yaz : "Merhaba, nasılsın, arkadaş olabilir miyiz, günün nasıl geçiyor, neler yapıyorsun vb. ". Zamanla duruma göre diğer konumları da değerlendirebilirsiniz.
15 Yorumla- +1 yıl
Benim gibi olan kız yok kimse yok herkesin 1 2 fazlası var ben her yönden gerideyim maalesef 8 senedir buradayım öyle kızlara yazan bir erkek değilim tanışamıyorum 15 senedir internette takılıyorum ama sanaldan bile hiç kız arkadaş edinemedim kızlar beni ezik görüyor nerdeyse 17 18 yaşlarımdan belli çok istiyordum kız arkadaşım sevgilim olsun ama hiç olmadı bu yaşıma kadar hiç bulamadım maalesef gençliğimde olmadı 32 yaşından sonra da bulması çok zor çünkü yaşıma uygun kızlar evlendi nişanlı sevgilisi var benden yaşça küçüklere de yazmam zaten
- +1 yıl
Ya gerçekten o kadar negatif düşünüyorsun ki anlatamam. Seni okurken içim bunalıyor. Nolur biraz pozitif düşünsen nolur. Niye umut dolu olmuyorsun da hep kendinden iyileri görüyorsun. Sanki senden zor durumda olan yok mu. Kesin simdi yok dersin. Yahu az kendine gel. Insanlar kac yasina gelmis evlenmemis bir sürü insan var cevrede ki senin gibi cekingen olan bir sürü kiz vardir. Sana yaziyorlar arada ben de oyleyim diye sen de ozelden yaz cevap ver. Ben kizlara yazan bi erkek olmadim hic diyorsun. Napsin kizlar mi sana yazsin. Normali ne sence. Sonra diyorsun ki hic arkadasim yok. Sen onlara yazmazsan olmaz tabi. Sen yazdin da millet mi sana kotu davrandi sanki. Ben sana yazıyorum ama sen bana yazmiyorsun. Ben sana alinamaz miyim? Diger insanlarla da iletisim kurmaya calis. Buradan yaz konusmak dertlesmek tanismak isteyen olursa ozelden tanisirsiniz
- +1 yıl
Dışarıda gerçeğini yapamıyorsun bari burada biraz çabala dene. Zaten seni kimse tanimiyor biraz rahat ol
- +1 yıl
Ben kendimi düşünüyorum bencil diyebilirsin bana ama sadece kendimi dertli görmüyorum herkesin derdi olabilir ağır hafif fark etmez herkesin kendine göre derdi ağırdır yaşamayan anlayamaz benden çok çok kötü duruşma olan insanlar var hastalar var belkide benden daha beteri var ama her insanın hayatı kendini etkiliyor benim gençliğim boşa geçti iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım eğitim hayatım hiçbiri olmadı yani lise okudum ama eğitim hayatım patlak değildi hep silik başarısız biriydim ve ben utangaç çekingen biriyim sessizim pasifim asosyalim ne yapıyım insan içine giremiyorum insanlarla kaynaşamıyorum yapamıyorum olmuyor utanıyorum senden bile çekiniyorum utanıyorum burada yazdığıma bakma evet burda anomimim kimse tanımıyor görmüyor beni ama inanki utanıyorum çekiniyorum buradan bile ben nasıl bir erkeğim görmüyor musun halimi ben bu halimle kızlara neden yazıyım adam mıyım ki ne haddime benim kızlara yazmak
- +1 yıl
Öf çok üzülüyorum ya. Niye kendine haksizlik yapiyorsun niye kendine kötü seyler söylüyorsun vallahi kahroluyorum ya. Bu dünyada bir sürü insan var ve hepsi de birbirinden farkli ozelliklere sahip. Sen de boyle birisin. Ben seni boyle kabul ediyorum. Bu seni kötü biri yapmaz, ezik veya herhangi bir sey yapmaz. Mesela ben komsum olsan seninle vakit gecirmek gezmek konusmak seni tanimak cok isterdim. Eğer bir şeylerin gerçekten değişmesini istiyorsan bir şekilde konforlu alanindan cikman gerekir
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
Hayırlısının bu olduğunu düşünebilirsin olan ilişkileri sevmeler de ortada yani hayırlısı olsun senin için 🌿
118 Yorumla- +1 yıl
Ben ilkokula ortaokula liseye gittim ama hiç açılamadım lise bitene kadar okulda hep sessiz çekingen asosyal biriydim arkadaşım yoktu herkes benle dalga geçerdi ama pek taniyanda olmadı silik kaldım liseden sonra eve kapandım askere gittim orada da açılamadım askerden geleli 10 sene oldu hep evdeyim daha da kapandım hatta gençliğim heba oldu
- +1 yıl
Elli kere bende öyle dedim ama bende öyleyim silik herkesin benim hakkımda dediği şey çok sessiz sakin hanımefendi bir psikoloğa gidebilirsin sana öneriler verebilir seni açılmak için teşvik edebilir iyi de gelebilir çünkü kendimden biliyorum böyle olunca yorgun işe yaramayan boş gibi hissediyor insan
- +1 yıl
Herkese basit kolay saçma anlamsız bir durum gibi görünüyor ama yasamayan anlayamaz bilemez sadece yargılar ben 32 yaşındayım çocukluğumdan belli bu yaşıma kadar hiç değişemedim istesemde açılamadım kişilik yapım böyle bu yaştan sonra da değişeceğimi açılacağımı sanmıyorum maalesef kaybettim bu hayatta
- +1 yıl
Hiç senin gibi düşünmüyorum evet yargılayan çok var tabiki ama tolstoyun bisikleti diye bir kavram var neden kaybedeceksin hayatını evet bu kişilik yapısı değişmek istiyorsun ama cesur değilsin bunu yapman gerekiyor kişisel gelişim kitapları var iyi hissettiriyor yani senin gibi olan bir sürü kişi bende varım bu kişiler arasında özgüven eksikliği doğuruyor bunları yardım edebilmek çok isterdim sana umarım iyi olursun umarım adım atabilirsin kendine iyi bak 🌿
- +1 yıl
Benim elimde mi bilmiyorum ama ben bu yaşıma kadar bu durumu hiç kontrol edemedim yani istemsiz bir şekilde utangaç çekingen içime kapanık sessiz biriyim sosyal olamıyorum insan içine giremiyorum evden dışarı çıkamıyorum gençliğim hep böyle geçti ben senelerdir düzelmek değişmek istiyorum ergenliğimde de aynıydım o zamanlardan belli neler çekiyorum içimde kendimle savaş halindeyim ama hiç başaramadım herkes genç yaşlarında bu durumu aşabiliyor ama ben hiç aşamadım demekki güçsüz zayıf biriyim yetersiz kaldım bu yaştan sonra da beklentim azaldı hayattan bezdim mutsuz yalnız geçti gençliğim 30 dan sonra da zaten iyice kapandım hayattan koptum yaşıyor muyum bilmiyorum dış hayatla hiçbir alakam kalmadı
- +1 yıl
Gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum ki seni anladım anlıyorum anlamaya da devam ediyorum ama sen sadece istiyorsun zorlanan gerekiyor kendini rahat hissettiğin alandan kendini dışarı atmalısın o zaman hem iyi hemde özgür hissedeceksin olduğun durumun tersine gitmeye çalışmalısın yapmak zorundasın
- +1 yıl
Yapmak zorundaydım ama yapamadım senelerdir istemeyerek eve kapalı yaşıyorum ergenliğim gençliğim hiç istemeyerek eve kapalı geçti istesemde sosyal olamadım girişken olamadım hep pasif kapanık asosyal çekingen kaldım okulda çok sessizdim kimseyle konuşmazdım arkadaşım olmuyordu hep dışlanan biriydim zaten mahalle hayatım yok mahallede kimseyi tanımam etmem çıkmıyorum hiç dışarı hiç çevrem olmadı hayata uyumsuzum askere gittim kursa gittim işkurdan kısa süreli yararlandım sınavlara girdim ama yine de açılamadım olmadı başaramadım hep eve kapattım kendimi 20 li yaşlarım hep evde geçti şimdi de 30 lu yaşlarım evde geçiyor daha da kapandım hatta
Gizli Üye(18-24)+1 yılKabullenemezsin sen burda da aynı soruları sormaya devam edip durursun.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Hayatım boyunca hiç sevilmeyeceğimi hiç sevgilimin olmayacağını nasıl kabullenirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım