Anne ve babamla yıllar sonra tanıştım. Hayatın cilvesi işte en çok ihtiyacım olan zamanda yoktular. Ne yazık ki şimdilerde ise sadece kimlikte isimleri yazıyor.
Buraya uzun uzun yazı yazacaktım ama o yazının ana konusunun en kısa özeti babalarda kendi babalarından öğrendiklerini uygularlar. Öğretmenim demişti ki (kendisi Ardahanlı) benim babam çok sertti o varken yanında yemek yiyemez çocuk gibi eğlenemezdik ağzından bir kere seni seviyorum (Ablasına da dememiş) lafı duymadım ama sevdiğini biliyordum böyle davranmasının nedeni o da babasından böyle gördü öğrendi ve göre bildiğim kadarıyla günümüzdeki birçok erkek bu zinciri kırmayı becere biliyor ( aynı şey kadınlar içinde geçerli ama anneler genellikle hoş görülüdür, bu arada bazı anneler evlatlarını babalarına karşı inanılmaz iyi şekilde kullana biliyorlar. (Benim durumumu açıklamicam onu benimle babam bilir sen ne bilirsin ki?)
Aslında iyi hep çok iyidi de daha iyi olabilirdi. Babamdan çekiniyorum ya çok çekiniyorum. (Üvey) annem yüzünden biraz mesafeliyiz. Çnkü babam ne zaman bana ve kardeşime yakın davransa hep kıskançlık yaptı. Benim çocuklarıma niye böyle yakın davranmadın diye. Babamda ister istemez çekiniodu onun yanında yakın davranmiodu. Bizi hep gizli gizli seviodu buda biraz mesafe koydu sanki aramıza 😢 ama çok seviyorum babamı ve biliorum oda bizi sevio ❤️
Aynen. Bn ikinci evliliğinin çocuğuyum. İlk karısından 6 çocuğu var babamın, ikinci karısından 2 çocuk. benim annem kuma gelio. Babam annem sayesinde yurt dışına gelio onunla evlenerek. Ama iki eşte birbirini kabul edip seviolar. Yani iki kadın içinde sorun yok (çok tuhaf) babam ilk karısıyla görücü usulü evlenio ikinci karısıyla aşk evliliği yapio. Sonra birgün benim annem o kdr çok güvenio ki kumasına nasıl olsa çocuklarıma bakar diyip 6 yaşında terk edio bizi. Sonra babamın ilk karısı ve çocukları gelio yurt dışına. Babam bizi her sevdiğinde babamın ilk karısının aklına kendi çocukların mahrum kaldığı sevgi gelio. Oysa demio ki onların anne sevgisi gördüğü yok bari baba sevgisi görsünler. Ve çekinmekten gizli gizli sevdiğim için babamı.. aramıza mesafe girio. Şu an bile 26 yaşındayım. Babam beni gizli gizli arar. Çnkü annem yakalasa 8 çocuğunu birden araması gerekir. Ya babam beni evine davet ederken bile dio ki. Anneni ara de ki geliom. Yani kendin kendini davet etmiş gibi görün. Ben Babamı hatalı buluyorum. Kim ne derse desin çocuğunu sevmek suç değil. Ama 8 çocuğunada aynı değeri vermeli orda da hatalı.
babamla aram Amerika ve Rusya gibi ne severiz nede birbirimizden vazgeçeriz öyle gidiyoruz işte
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Küçükken ve ergenlikte berbat anlamıyordum onu, yaptıklarını, kafa yapısını şimdi büyüyünce anladim ona göre davranıyorum beni anlamasini beklemiyorum artık ergenken insan gerçekçi hayaller kuramiyor, beklentiye girmemeyi öğrenceksin zamanla