Ailem beni çok kısıtlıyor ozgunevsiz ve utangaç olmamın sebebi bu sanırım sizce de öyle midir?

20 yaşındayım, babam küçüklüğümden beri alttan alttan laf ediyordu yani söyle açık giyinmek konusunda çok açık giyinme erkeklerle konuşursan bacaklarını kırarım makyaj yapma doğal güzelliğini kaybedersin saçını boyama saçım belime geliyor mesela kalcama geldiği için bel hizasında kestim 2/3 hafta sonra çok az yani o kadar da değil uçları kırıktı rahatsız oluyordum kesmek istedim babam da kestigim için "baban mı öldü saçlarını kesiyorsun" dedi ,, ondan öncesinde de sadece ama sadece rimel sürdüğüm için laf yedim kardeşime diyor "ablan gidip gözünü boyamış tipsiz olmuş gibisinden şeyler sırf ben makyaj yapmayayım diye diyor. çok üzülüyorum. beni sevdiğini söylüyor tamam bende biliyorum ama uzuyor bunlar beni ister istemez. anne baba arasında da çok kavgalar oluyor küçüklüğümden beri hep onların kavgası elde bıçaklar tehditler kimseye zarar gelmedi tabi ama öyle görmek bile psikolojimi bozdu, kavgalarini ayırmak için annemi susturmaya çalışırken sen karışma diyerek tokat attığını hatırlıyorum çok eski bunlar tabi ama yine de unutamıyorum birde annem diyor ben seni hiç dövdüm mü ben seni dövmem kıyamam.. kavgalarina karışmasam biliyorum ki birşey olacak birine. karışsam suçlu oluyorum. aşırı utangaç ve özgüvensiz biriyim sanırım bu ailemden kaynaklanıyor ne yapacagimi bilemedim. işe girip çalışmak çok istiyorum ama annem izin vermiyor önceleri dışarısı tehlikeli başına birşey gelir diyip izin vermiyor. bir de şu var hani diyorum ya babam bana diyor "erkeklerle konuşma gezme bacaklarını kırarım görürsem " böyle diyor iyi hoş ama kendisi ben 19 yaşındayken bana birini buldu o kişi 27 yaşındaydı ben sırf babamla aram bozulmasın diye kabul ettim tanışmayı sırf onlar beni azarlamasın laf söylemesin aramız bozulmasın diye. benim sevdiğim biri olduğu zaman neden böyle düşünmüyor peki neden bacak kırmak neden ya?
Ailem beni çok kısıtlıyor ozgunevsiz ve utangaç olmamın sebebi bu sanırım sizce de öyle midir?