Hiçbiri. Kendi ailesine ve benim aileme saygılı olsun, merhametli olsun. Anlayışlı olsun. Yeter bana. Yeri gelince sert yeri gelince yumuşak olsun. Adam olsun Lan 😂
Ana kuzusu erkekle yaşanmaz, hep annesiyle uğraşırım.
Maço erkekle de yaşanmaz, gereksiz sert tepkilere karşıyım.
Hanımcım erkekle de yaşanmaz, sanki annesiymişim gibi hissetmek istemem.
Kaynanaya sormuşlar damadın nasıl diye. Kaynana; -Damadım harika bir adam, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya dokundurmaz. Evi temizler, yemek yapar, alışverişe gider. Harika bir eşi var kızımın demiş. Peki gelin nasıl diye sormuşlar; - Mendebur gelin herşeyi oğluma yaptırıyor. Tembelin teki demiş.
Yani kıssadan hisse. Anakuzusu mu yoksa hanımcının mı makbul olduğunu bulunduğunuz taraf beliler. Bunun makul ve mantıklı tarafı yoktur. :)
Erkek biraz maço olmalı gadası. Kadın erkeğin yanında kendini güvende hissetmelidir. Sessiz sakin bir erkeğin yanında kadın kendini güvende hissedemez.
Ana kuzusu erkeklerden bi cacık olmuyor. Elini gerektiğinde masaya vuramayan erkektir, omurgasızdır, annesinin sözünden çıkmaz. Hanımcı erkek eşine değer verir iyidir ama her dediğini yaparsa yanlış olur. Erkek adam herşeyi adam gibi dengelemeli. Eşinide sayacak, annesinide sayacak ama doğruya doğru, yanlışa yanlış demekten çekinmeyecek.
Ne hanımcı olup anasını bir köşeye atsın ne de ana kuzuusuu olup hanımını hiçe saysın... Maço da olmasın. Karakterlii efendi nerde nasıl davranacağını bilsin yeri geldiğinde çocukla çoucuk olsun yeri geldiğinde aile büyüğü.. Hepsinden önemlisiii merhametlii olsun.. 🧚🏻♀️
Hiç birisi tercihim değil. Eşine ve anene diyduğun sevgi bir birinden farklıdır. Her ikisinede saygı duyulmalı, sevilmeli ancak hiç birine bağımlı olmamalıdır. Kendi kendini idare edemeyen adam doğru eş tercihi değildir. Eşin yeri ayrıdır , annenin yeri ayrıdır ikiside değer verilmesi insanlar. Ve eşlerde bu dengeyi korumalıdır BENCE.
Allah maco erkekten korusun hepimizi. Tabii ki hanimci erkekten yana tercihim. Ana kuzusu erkekler hakkinda ise soyle dusunuyorum; bir erkegin annesine duskun olmasi suc degil ama annesi de ona asiri duskun olunca sorun oluyor. Ama annesi oyle degilse sorun degil bence, annesini el ustunde tutan seven sayan erkek tum kadinlara ozellikle esine karsi da saygili olur. Onemli olan annesinin onun bu sevgisini suistimal etmemesi, asiri duskunluge yol acmamasi.
Asıl seçeneği vermemişsin ikisi birden. Hanımcılık eşine duyduğu saygı ve sevgiden gelir. Ana kuzusu diye aşağılanan şeyse anneye duyulan sevgi ve saygıdan gelir. Annesini sevip saymayan adam elin kızını nasıl sevsin? Hanımcı olması eşine verdiği değeri gösterir. Bir erkeğin adam olması için hanımcı olması gerekmez mi?
İkisi de makbul değildir, at gözlüğü takmayan ve adaletli kararlar alan erkek makbuldür. Kim haklıysa onun yanında olacak kadar aklını kullanmalı, körü körüne bir tarafa bağlı olup diğer tarafı aşağılamamalı.
Kadın erkek farketmez birey olabilmiş kişiler iyidir. Koca koca insanların evlenip de hâlâ anne babasına muhtaç yaşaması olmuyor. İnsan bir yerden sonra kendi ayakları üzerinde durabilmeli.
O konuda sonuna kadar haklısınız, imzamı atarım. Benim demek istediğim ana kuzusu olanlar daha çok, evlenip de her gün sabahtan akşama annesinde oturan kızlar var, madem sürekli annende oturacaksın ne diye evlendin o zaman değil mi ama😅 aileden kopamayanlar, e tabi 30 yaşına gelip hâlâ anneden su isteyenler olursa böyle oluyor.
İkisine de saygı duyup, seven erkeği tercih ederim.. Kuzu da olmasın maço da.. Kendi fikrini söylesin her zaman her konuda. Yeri geldiğinde de alttan alabilsin. Kırıcı olmasın. Başka birşeye gerek yok benim için...
İkisi de tehlikelii yalnız başına mast yapa yapa ölmek bile daha iyidir o kadar diyorum bu arada maço olduğunu bile bile seçen kadın, başına gelecek kötü şeylerden de bütün erkekleri suçlamamalıdır. period. Her şey ayarında olacak
Kendi kararlarını alabilen ve değer verdiği insanlardan saygısını, sevgisini sakınmayan insan makbuldür. Verilen değer karşındakini gözde mükemmelleştirmek değil, olmamalı.
Ya bence ortasını bulmalı hem hamımci hem anneci olmalı. Annesi onu bu yaşına getirmis büyütmüş beslemiş sonuçta anneci olması normal. Ama hanımı ile de geri kalan yıllarını geçirecek hanımcı da olmalı
Bence ikisinin de ortası kimse annesini babasını atmaz kimsenin de bunu istemeye hakkı yok tabi bir de aldıgı kadını sevecek sayacak sahip çıkması gerekecek o yüzden en iyisi ortası