Selam arkadaşlar. Size bir sorum olacak. Hayatını sıfırlamak isteyen biri nasıl ve nereden başlamalı?
Aklımda olan bir çanta yapıp plansız yola çıkmak. Peki sizce?
Aklımda olan bir çanta yapıp plansız yola çıkmak. Peki sizce?
Hayat Hayat işte beş harf 1 kelime şimdi sil baştan başlamak gerek bazen mi diyorsunuz? Pekala : Nereye gidersen git ne kadar uzaklaşırsan uzaklaş aklında beynınde yüreğin ruhunda olan herşey yine seninle... Sen sadece kişilere ve somutlara mesafe koyabilirsin giderek... Yaşanmışlıklarına anılarına acılarını sevdalarına heyecanlarına mesafe koyamazsın... Kendinden kaçamaz insan... İnsan birtek kendini terk edemez bu hayatta...
Yani gitmek çözüm değil... Giderek yani KAÇARAK değiştirmek sadece korkaklara yakışan bir eylemdir bence...
SİL baştan diyorsan olduğun yerden olduğun zamandan başlamalısın bence... Ayşe yi mi çıkarmak istiyorsun hayatından o zaman alıp karşına Ayşeyi görüşmeyelim die bilmelisin.. Acıtsada yorsada incitip kırsada zor olsada bunu yapabilmeli kendinle yüzleşip kaçak dövüşmeden İRADENLE bir olup başlamalısın YENİ HAYATINA... Önce ne istediğinden nasıl yaşamak nasıl olmak kim olmak kim olduğundan emin olmalısın... .
Acı Zor Git = Kaç
Hepsi 3 Harf 1 Kelime Üç harflilerle başacıkma cesaretin var mı?
O zaman!!!
Değiş Başla İrade = Hayat... Hepsi 5 Harf ve 1 kelime... Beş harfle başladın beş harfle bitir... BENCE!!!
hayatı sıfırlamak bence seni kötü etkileyen alışkanlıklarından kurtulmak ki bazen sana ii geldiğini sandığın bu alışkanlıklar farkında olunmasada insanı sıkıyor olabiliyor aslında yerine başka şeyler koymak gereksiz insanları hayatından çıkarmak bir süreliğine her zaman gördüğün insanlardan uzaklaşmak sevdiklerin bile olsa kendini yenilemek kısaca bir yolculuk bence güzel bir fikir
katıldığınız için teşekkür ederim.Bende öyle düşünüyorum.Bir sırt çantası hazırlayıp bilinmeyene gitmek..
hayatı sıfırlamanın en güzel yolu kaldığın şehri değiştirmektir..
her şeyin değişmiş olacak böylece işin, arkadaşların, akrabaların bile değisecek..
yıllarca yüz yüze görüştüklerinle görüşmeyeceksin.. sevdiklerini unutmak en kötüsüdür ama iyi bir başlangıç için bir süre görmemekte fayda var..
yaptığın hataları artık burda tekararlamayacaksan sıfır başlangıç yeri..
acı veren, sinirlerini bozan şeyleri hatırlamayacaksın..
Düşündüğüm bu idi.Dile getirdiğin için teşekkürler..
Ben bunu çok istiyorum zaman zaman...
Ve şöyle düşünüyorum herşeyi olduğu yerde bırakıp uçağa binip bambaşka bir ülkede hiç kimselerin beni tanımadığı yol iz bilmediğim sokaklarda yollarda...
Hayata yeniden başlamak...
Ve bu bir gün gerçekten olacak... Potansiyel yüksek görünüyor bende :)
Umarım başarabilirsin.
Cevap
7Cevap
keşke hayatı sıfırlamak o kadar kolay olsaydı.tamam bi yerlere gidip kafayı toplamak iyidir ama geride bıraktıkların,problemler döndüğünde bıraktığın yerdedir ve çözümlenmeyi beklerler (:
Zordur hayatı sıfırlamak. Anıların da seninle beraber gelirler. Yer değiştirmeye gelince, bir köpek de çeker koparır zincirlerini kaçar o yerden, ama halkalarını boynunda taşıyarak. Belki bedenen sıfırlanabilir hayat, peki ruhen?
Buarada farklı şehirleri gezip fotoğraf çekmekte süper olur ben bayan olduğum için kafama esince yapamadım ama yapmak süper olur dene bence:)hayat inan kimseye değmiyor mutlu olduğun gün sana kardır.
mantıklı ama gelecek kaygısı olmayan,ve cüzdannı dolu olan insanlar için yapılabilecek bir şey gibi bu ne dersin?
evet haklısın sorun iş sanırım,Sil baştan başlamak için bugün aslında güzel bir gün kandil ve bir duayla herşey değişebilir sana imkansız gelsede Allah dilerse olur,allah yardımcın olsun.
Teşekkür ederim ama ondan yardım bekleyeli çok oldu..Artık hiç bir şeye inancım yok..Umarım sizler için herşey iyi olur..Yorum için teşekkür ederim..
Biliyormusun insanın umudunun bittiği yerde başlar yenilikler biraz zamana bırak bukadar karamsar olma.bu arada iki gizli kullanıcıda benim tekrardan baştım yanlışlıkta 2 tane oldu.
Yeni yapılabilecek bir şey göremiyorum artık ben.Bu arada önemli değil cevap verdinya :)) isterse 10 tane gizliden cevap ver.O kadar çok şey denedimki..Artık benim hayatımı bilen,içinde olan insanlar bile bir yorum yapamıyor.Burada sadece meraktan yazıyorum.Benim düşünemediğim şeyleri düşünebilecek birileri varmıdır acaba diye.Biraz egoistçe oldu ama benimkkisi inat karamsarlığı,veya boşa karamsarlık değil artık..
Ben anlam veremiyorum gencecik bir insanın en güzel yaşlarında bukadar karamsar olmasını balık burcumusunuz yoksa:)bence gülmek kadar güzel bişey var mı ben çok pozitif bir insanım etraftada üzgün insan görmeye dayanamıyorum belki inanmazsınız ama bu sitede yorum yapıyorum bazen sırf morali bozuk olanları görünce üzülüyorum,keşke elimden bişey gelse.Kişi inanın mutlu olmak istese bunu yapabilir ama siz istemiyorsunuz sanırım:)
İkizler burcuyum ama lütfen kötü yorumlamayın.İkizlerin bir çok olumsuz yönünü traşlayalı çok oldu.Mutlu olmayı herkes(aklı başında olmayanlar bile)ister.Benim umudum yok sadece.Üzgün değilim kırgınım artık.Benim şanssızlığım bu gencecik yaşa çok şey sığdırmış olmam.Keşke doğmasaydım diyilebilecek şeyler..
Umarım en kısa zamanda rabbim size bir mucize verir bügün sizede dua edicem akşam bunu içtenlikle söylüyorum,müslüman kardeşin müslüman kardeşe duası kabul olurmuş,elimden gelen bukadar arkadaşım keşke fikrini değiştirebilseydim.
Anlayışın ve bu hoşsohbetin için teşekkür ederim..Ama dediğim gibi inancım yok.7/24 okuyanlar var etrafımda bolca.Ama dediğim gibi ondan bir şey beklemeyeli çok oldu.Hayatımda çokçada mucize gördüm.Ama en kötüleri onlar oldu çünkü her mucizenin hızla geldiği gibi geldiğinden daha hızlı gittiğinide gördüm.:umarım bu duygusallığınız sizi üzmez.Yorumlarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.Umarım istediğiniz herşey gönlünüzce olur..
:(
hocam ayıp oluyor ama benimkini en iyi cevap seçmiştin..
Bu şarkıyı dinleyip hayatı sıfırladım ben geçen sene,iyikide sıfırlamışım eskiyi unut yeni hayata bak yenilikler yap sıfırlanıyor eğer insan isterse.
Hmm.nasıl başardın?eskiyi unutmak kolay değil yenilik olmayınca.Aynı şehirde kalarak mı yaptın?
aynı şehirde kalarak yaptım ama ortamları değiştirdim çevremdeki insanları değiştirdim eskiyi hatırlatan şarkı bile dinlemedim,yeni aktivitelere katıldım,kitap okudum aklıma gelmesin diye eski olaylar,bisiklete bindim yüzdüm gezdim yani farklılık aradım,en iyiside yeni ortamlar bulmak yeni arkadaşlar edinmek,bu sitede bile sorunlarını unutuyor zamanla insan:)
Dediklerinin hepsini denedim.ama ne yazıkki geçmiş geleceğimi hep gölgeliyor...
eğer eski aşkınsa sorun yeni birini sevmeye çalış ama ne olduğunu bilmeden çözüm bulmak zor
o kadar çok şey varki..buradan ifşa etmek istemem aslına bakarsanız..
Başka bi şehirde yeni bir hayata başlayıp, eski ve kötü anıları unutmakla sıfırlanır bence. Ben öyle yapmayı düşünüyorum.
yanına yüklüce para al, kafana neresi eserse oraya git.
para dediğimiz şey aşk gibi kovaladıkça kaçmasa alacağım :)
yapabiliyorsan şehrini değiştir, hayatın sıfırlanmasa da yakınlaşır.
bulunduğu ortamı tamammen terk etmek lazım,iş, arkadaşlar ,uzak diyarlara gitmek lazım
Bu yazıları ben yazmadım ama ben yazmış gibi hissettim.. Bilmem anlatabiliyor muyum :) hatta zamanlama bile bana uygun..
sıfırlamaktan yana değiliö
sağ alt köşede reset tuşu var usta :)
sadece sanal ortamda dimi :P zaten sanal ortamı sıfırladım.Face,msn hiç bi sitede kaydım kuydum yok ama yetmedi gibi...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar