Sevgilim eski ilişkimi kaldıramıyor. Ne yapabilirim?

8 aylık birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var ve özellikle şu pandemi döneminde birlikte çok şey atlattık. Hem evsiz hem işsiz kaldık bu zorlukları da beraber atlattık hala da atlatiyoruz. Benim için çok değerli biri çok özel biri. Benim daha önceden 2 yıllık bir ilişkim olmuştu ve aldatilmakla sonuçlandı tamamen bağım yok yani. Sevgilim eski ilişkimi çok fazla sorguladı haliyle yan yana olmadığımız bir dönem vardı ve anlatmak istemedim biraz üstü kapalı cevaplar verdim anlatamadim yani ve eksik anlatmak yalan soylemk zorunda kaldım. Çünkü telefondaydik ve bazı şeyleri doğru aktaramadim. Yani açıkçası bu konuları konuşmaktan da kaçtım sizi bilmem ama ben bu konuları konuşmak hoc istemiyorum. Benim için de önemli değil daha önce erkek arkadaşım ne yaşasa yaşasın. Hic de sormadım ya da sorduysam didiklemedim. Ama erkek arkadaşım o kadar her şeyi didik didik sorduyordu ki ben yalan söyledim. Daha sonra yan yana geldiğimizde yine bu konular açıldı bir kaç kere daha anlat. ak istemedim ve en sonunda anlattım. Eski ilişkide birlikte olmamıştım ama çok fazla yakinlasmistik. Sevgilim de bunu öğrenince çok kötü oldu. Kaldıramıyor başka biriyle bu kadar yakinlasmami. O kimseyle benimle olduğu kadar yakın olmamış ve çok zoruna gitti beni de çok sevdiğini biliyorum. Daha önce yalan söylediğim için birlikte olmadığıma da inanmıyor. Daha önce yalan söyledin ve bu konuda sürekli eksik anlattın bana diyor ki haklı. Ama söyleyemedim onu kandırma amaci hoc gutmrdim. Bu yüzden bana inanmıyor. Ve bu konu ilişkimizde surwkli bir sorun benden bir seu bekliyor beni bırakmayı aklından bile geçirmiyor çünkü sürekli bu konudan tartışsak da bana inanmak istediğini güvenmediği o ve güvenmek istediğini biliyorum. Ben olsam bunu sorun etmezdim yalan söylemesi ederdim ama bunu etmezdim. Ama bu adam da böyle biri ve ben onu çok seviyorum. Aramızdaki tek kötü durum bu. Onu cidden çok seviyorum güveniyorum böyle bir hata yüzünden onu kaybetmek ve artık iliskimizin daha fazla yıpranmasını istemiyorum. Bu konuda yeterince yara aldı zaten. Ne yapabilirim onu nasıl inandirabilirim. Normalde çok tepki gösterirdim ama yalan söyledim bu konuda çok pişmanım. Ama korktuğum ya da cekindigimden soyleidm asla isteyerek değil. Lütfen bir tavsiye verin
Sevgilim eski ilişkimi kaldıramıyor. Ne yapabilirim?