Selam aşk çiçekleri ve böcekleri! İlişkilerle ilgili en sık rastlanan sorunlardan biri de ne yaparsak yapalım, ne kadar dürüst olursak olalım, ilişkilerimizin kısa ömürlü olması. Yapılan bir araştırmaya göre, sevgilisini idolize edenlerin ilişkileri daha uzun ömürlü oluyormuş. Yani sevgilisini bir çok açıdan harika biri gibi görüp; herşeyin en iyisini en güzelini o yapar, o bilir tarzında bir bakış açısıyla yaklaşmaktan bahsediyorum. Şimdi burda öyle yaparsak da egolarını şişirmiş olmuyor muyuz diyenler olacaktır. Gerçekten kendisinin ve ne istediğinin farkında olan biri, gereksiz ego gösterilerine tenezzül etmez bence. Sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ettim. Yorumlarda buluşalım..Siz sevgilinizi yılın sevgilisi seçer miydiniz?
Sevgiliyi idolize etmek ilişkinin ömrünü uzatır mı?
Elbette böyle bir yaklaşım ilişkinin ömrünü uzatır, ama alt yapı olarak o ilişki hep çatlak kalır. Bu yaklaşım bırakıldığı an birçok gerçekle yüz yüze gelinir ve beklenen son gerçekleşir.
Buna katılmıyorum. Hiç sorgusuz o en iyisini bilir, en iyisini yapar demedim. Bahsedilen o en iyisi bakışı ile yaklaşmak ona kötülük etmek olur. Hatalar olabilir, bunu farketmesini ve çözmesini sağlamak daha sağlıklı yanında durduğum insan açısından. Eğer ilişkimizin sağlam olmasını istiyorsak birbirimizin olumlu olumsuz her yönünü detaylı görebilmeli ve başta kendimiz sonra birlikteliğimiz için düzeltilmesi gerekenler adına adım atabilmeliyiz. İlişki ömrünü uzattığına inandığım en net yaklaşım olduğu insanı görerek sevebilmek. Hatalar değil kusurlar ile sevebilmek.
Ya yok öyle bir olay. Kim kimi mükemmel bulabilir allah aşkına. Herkes egodan yıkılıyor.. Düşünemiyorum yani durmadan öven bir sevgili.. Açıkçası ben de durmadan hayatımda ki insanı övemem. Hepimizin hataları da var eksikleri de. Tek düze ilişki yaşanmaz arada kavga da lazım. Herkesin ilişkiden ne anladığına göre değişir bu olay. Keyifli günler..
Sürekli övmekten bahsetmiyorum aslında. Sevgiliye belli etmeden de yapılabilir bu. Mesela hayatında karar vermediğin anlarda ona fikir sorarsın ve onun önerilerini uygularsın. Genel olarak bu tarz şeyler..
Sevgilinin yanında ne kadar süre rol yapabilir ki bir kadın ya da erkek Tek sorun nedir bende teknolojinin gelisi sevgiyi bittirdi özlem sıfır artık eskiden öyle değildi benim fikrim boyle