Eskisi gibi ilgili davranmıyor?

Arkadaşlar biraz uzun olacak ama yalvarırım lütfen okuyun. Bir sevgilim var yaklaşık 8 aydır çıkıyoruz. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama şehirlerimiz yan yana yani istediğimiz zaman birbirimizi görebiliyoruz. Aramızda mesafe olmasına rağmen ilişkimiz mükemmel bir ilişkiydi. İlişkimiz başladıktan bir kaç ay sonra ayrılma derecesine geldik. O dereceye gelmemizin sebebi benim bir kaç hata yapmamdı ve sevgilim her seferinde beni alttan aldı. (Hata diyorum ama bana göre normal olan şeyler, ona anormal geliyormuş ben bilmiyordum tabii.) O dereceye geldiğimiz günün akşamı sevgilim benden ayrıldı ama yarım saat sonra tekrar yazdı "Ne olduğumuz belli değil gel konuşup öyle karar verelim." dedi. Konuştuk ve ben ayrılmak istemediğimi söyledim, tekrar barıştık. Barıştık ama bir şeyler hep tersti. Bana eskisi gibi ilgi göstermiyordu artık. O kadar soğuktu ki sabahları bile günaydın demiyordu bazen. Tanıdığım eski insan yoktu karşımda. Bu iki hafta kadar böyle devam etti. İki haftanın sonunda tekrar bir konuşma yaptık. Konuşmada "Seni eskisi gibi sevmeyi çok istiyorum ama yapamıyorum içim el vermiyor." dedi ve konu tekrar ayrılığa geldi. O akşam tamamen ayrılıyorduk ki ben ona o anki halimin videosunu gönderdim ve videoda ağlıyordum. O an bana kıyamadığını, uzun zamandır ağlamadığını ama attığım videodan dolayı ağladığını söyledi ve ayrılmaktan vazgeçti ve son bir şans verdi. Şu an her şey normal ama hâlâ eski insan yok karşımda. Yani bana beni çok sevdiğini söylüyor ama ilişkimizin başlarında olduğu gibi ilgili davranmayı vıcık vıcık buluyormuş artık. O öyle davranınca ben çok kahroluyorum. Bana eskisi gibi davransın istiyorum. Sizce zamanla bana eskisi gibi davranır mı? Zaten bir ilişkide karşındaki insana ilgili davranarak göstermez misin sevgini? Yalvarırım yardım edin kimseye danışamıyorum bu konuları.
Eskisi gibi ilgili davranmıyor?