😂😂🧸 kurban olmamak için naristleri iyi tanımak lazım. Tanıdıkça bağlanip hasta olanlar var birde fark edip kesitirip atanlar bununla ilgili bomba bir bence düşünüyoruz kankitellarla beklemede kalın gerçek hayat kesitleri ile gelecek
Narsist biriyle ilişkiniz oldunuz oldu mu narsist birini nasıl tanırsın?
Aşağıda bir yorum okudum. Laf sokmalı bir bence yazacağız demişsiniz. Bu tarz olayları çok tasvip etmesem de maalesef oluyor. Ama Türkçe'de "Kişi kendinden bilir işi" diye bir söz vardır. Son derecede haklıdır. Sende ya da sizde de var bu tarz davranışlar var ki birilerine laf sokma gereği duyacaksınız. Muhtemelen bazı yönetimsel avantajlarınızı kullanıp birilerine güya haklılığınızı ispatlayacaksınız.
Benim laf sokmadan anladığım budur. Kişi arkasına aldığı gücü kullanarak güya haklıdır. Ama aslında haklı değil sadece güçlüdür. Haklı algısı oluşturur sadece. Gücün pervanesi olarak haklılığını ilan eder ama aslında adil döğüşten kaçar. Yani klasik Türkiye. Haklının güçlü değil, güçlünün haklı göründüğü klasik sistem. Kim yönetim gücünü arkasına alıyorsa o haklı gibi görünür.
Gerçekten haklı insan bunu yapmayan insan laf sokma gereği duymaz. Oralı bile olmaz. Gücü arkasına alıp laf sokmak kişisel mastürbasyondan başka bişey değildir. Siz bilirsiniz ama ben bu duruma düşmemek için asla böyle laf sokma işlerine girmezdim. Yazacaksam da tarafsız bir şekilde yazımı yazar aslanlar gibi dik dururdum. Güç odaklarına sırtımı yaslayıp da güçlü görüneceğime , zayıf olmayı tercih ederim. Kişisel mastürbasyona gerek yok.
Üstüme alınmadım ki. Neden alınayım? Face duvarında silinemeceğinin arkasına sığınıp da kişisel mastürbasyon yapmakla burda yapmak arasında bir fark göremiyorum. Ben sadece size bir uyarı yaptım.
Narsist bir arkadaşım vardı, ona arkadaş denmez. Arkadaşım değildi tabiki. İnsanlıktan nasibini almamış, burnu kaf dağında olan insan müsveddesi yaratığın tekiydi. Bana çok zarar verdi. Ama ben onu dost olarak gördüm, o kadar saftım yani. Bencil, egoist, şeytan karakterli bir kişiydi. Benim kendisine verdiğim değeri hep suistimal ediyordu ve ben ona çok değer verdim. Benimle konuşurken lütfeder gibi konuşuyordu. Değer vermiyordu, sadece yanında taşıyordu beni çıkarı için. O kendisine diklenmeyen, katlanan insanları tutuyordu hayatında. Kendisi acı çektiği zaman çevresinde mutlu insan görmek istemiyordu. Olayları öyle güzel kamufle ediyordu ki, zeytinyağı gibi üste çıkabiliyordu hep. Eziyordu beni, paramparça ediyordu. Ben her zaman onun doğum günlerini kutladım, ona hediyeler aldım. Ama o benim doğum günümü hatırladığı halde kısa bir mesajla bile kutlamadı, çok gördü o mesajı bana ve kendisi söyledi "ben senin doğum gününü hatırladım ama kutlamak istemedim"diye. Aramız da kötü değildi. Sadece sustum. İnsanları kırmaktan çekinmeyen, sinsi, kendi seviyesinde olan ya da kendinden üstün olan kişilere narsist değildi ama.. İnsanları üzmekten keyif alan bir kişiydi, çıkarı varsa o vardı ve ben yoruldum hep verici olmaktan, aşağılamaktan, onun yaptığı her şeyi benim iyiliğim için yapıyor diye iyimser düşünmekten, sahte dostluğumuza son verdim. Çünkü son attığı kazık büyük bir kazıktı, yinede onu tanıdığıma pişman değilim.. Kötü insanlar sayesinde biliyoruz iyi insanların kıymetini. Her şeye rağmen iyi ki de tanımışım o vasıfsızı. Çünkü onun da katkısı oldu bugünüme ve kendisi için yaptığım her iyilik yüzümün, gözümün sadakası olsun. Ona hakkımı helal ediyor muyum? Ben hakkımı Rabbim'e emanet ediyorum, O dilediğine helal etsin.. Narsist kişiler baş belasıdır, sana hayatı zehir ederler. Karakter olarak güçsüzsen eğer;seni bertaraf ederler, seni değersiz hissettirirler. Öyle kişiler şeytanın kendisidir. Narsistler kendilerini şişirdikçe şişirirler. Sana hiçbir faydası olmadığı halde kendilerini senin için bir lütuf olarak görürler ama herkese karşı aynı değillerdir. Laf duymaya dayanamazlar ama kendileri sivri dillidirler Allah karşımıza nasrsit kişileri çıkarmasın inşallah. Ben kurtuldum çok şükür. Umarım herkes kurtulur
Malesef bende celladıma aşık olmuştum. Tam 7 buçuk senedir çile çektim diyebilirim deyim yerindeyse. Her zaman o haklıydı (!) haksız olduğu durumlarda (ki genelde hep haksızdı) ne yapar ne eder suçu karşı tarafa atardı. Hep pohpohlanmak, her istediğinin yapılması ve ona adeta kul olunmasını istiyordu. Çok şükür ondan kurtuldum. Ondan kurtulamamamın bir sebebi de ailemdi. Düzelir kızım, yıllarca konuştunuz şimdi ayrılınmaz kızım diye diye beni vazgeçiriyorlardı. Artık en sona geldiğimizde ayrılmamak için direndi ama gördü ki ben artık eski ben değilim. Suçu yine bana attı ve ailesini de bana karşı cephe aldı ki bu da bir şey değil onun yüzünden çok arkadaşımı kaybettim, aramı soğuttum. Ailemde bana karşı soğuktu ta ki o benden sonra ona kulluk kölelik yapabilecek bir köy kızı bulup nişanlanana kadar. Bu bayram düğünleri olcaktı galiba yasaklardan dolayı olmayacak. Ama beyefendi attan inip harbiden eşeğe binmiş 😄 tebrikler.
Olmadı ama narsist kişilik bozukluğu olan birini bazı emarelerle farkedebilirim. Her insanın içinde en kötü ihtimalle biraz ego barınır ama narsistler kendilerini de inandırdıkları hayal ürünü olan bir kişiliği ve hayatı benimser. Kendini herkesten üstün tutar. İçten içe özgüven eksikliğini bastırmanın yolu bu. Başkalarının ona hayran olmasına ve herkes tarafından beğenilmeye ihtiyacı olması mesela. Kavga edersin seni küçük düşürücü eleştrilerde bulunur. Kendine değil, kafasında canlandırdığı kendine aşık olur böyleleri. Eleştriye sonuna kadar kapalıdır ve hatta bu onu sinirlendirir çünkü sen kimsin ki onu eleştirebiliyorsun gibi :)
Aslında narsist birine aşık olan kişi kurban çünkü narsist biri hedef koyar o kişiyi kendine ulaşmak için her yolu dener çok iyi aşığı oynar karşıda ki de bu ilgi sevgi hoşuna gider ve bağlamaya başlar sonrası işler değişir işte
Kanimi emdi vampir kilikli herif tam 3 sene mi verdim ilk 1 sene çok ilgili aşk paylasimlari yapar , her saat başı arar , ilgilidir bayağı sosyal medyadki herkesi cikarir senin için her türlü fedakarlığı gösterir ama 1 sene bitince ruyadan uyanirsin önce senin tüm herkesi sosyal medyadan çıkarmanı ister sen de çıkarırsin hayatında kimse kalmaz artık yalnizsindir onun hedefi de budur zaten. Daha sonrada gelir devamı. Sürekli ben ben demeleri yok mu beni delirtirdi yani sanirsin çok başarılı bir iş adamı. Alt tarafı düz memur vsr ya çalıştığı kurumu bi över bi över anlatamam sürekli kendinden bahseder sürekli reklamını yapar. Kavga ettiginiz zaman ya umursamaz , ya da öyle davranır ki siz yüzde yüz haklı olsanız bile her zaman o haklıdır. En sonunda da sonsuza kadar terk edilen ben oldum. Şimdi ise hasta bir benden başka kimse kalmadı hayatımda
Oldu çok kısa sürmesine rağmen sanki senelerce sürmüş gibi yorucu insanın enerjisini tüketen bir cins tahammül edilir gibi değil o kibri nerde görsem tanırım bagirirlar ben burdayım diye kör değilse ya da polyanna modunda bazı şeyleri görmezden gelebilirim güzellik bulabilirim demiyorsa güzellik sadece dış gorunusleridir başka bi güzellik arayan belasını bulur mütevazilik nedir bilmezler kendinden başkasını sevmezler kendini övmek dışında bi meziyetleri yok gözü sadece aynadadır konuşmaları sadece kendisi, hayatı ve ufak dertleri üzerinedir triplere girerler sürekli canları tatlıdır taşı sevsen taş çiçek açar belki bu tiplerde hiç umit yok Allah karşılaştırmasın.
Herkes olmadi yazmış, peki bu kendisini kaf dağı sanan narsistler kimleri buluyor? Bence birçoğu farkında olmadan narsist kişiliklerle sevgili olmuşlar ve farkına varamamışlar, ya da başka bir deyişle burda ki kullanıcılar bu konuda fazlasıyla şanslılar 😀
Bana göre kendisine saygısı olan hicbir birey narsist kişiliklerle ilişki içerisine girmezler. Kimse kimsenin egosuna sponsor olmamalı.
Narsistlik bir noktaya kadar göze hoş gelir. Fazlası hastalık yapar. Empatiden yoksun bir ikişi ortaya çıkar bencillikte fazla göze batarlar. Bir yere kadar tahamül edilir ama onlar ben merkezli oldukları için uzun soluklu bir ilişkileri yok denecek kadar azdır yapamazlar. Uyum sağlayamazlar mesafe koyarlar uzaklaşırlar odaklanamazlar. Bu yüzden böyle insanları ayırt etmek ilişkinin başında kendini belli edeceği için zor olmaz👒
Narşist birini çevresi tanır, narşist olduğunu çözmüş olur ama dışarıdan birisi gerçekten av niteliğinde oluyor ve hangi ara av olduklarını çözemiyorlar, sizi çok değerli bir varlık gibi gördüğünü düşünürsünüz elde ettikten sonra hop en değersiz varlık gibi hissetmenize neden olacak davranışları başlar, sen nasıl istersen yok ben ne istersem olur ve bencillikleri başlar. Narşist insanların birine aşk kadar yoğun bir duygu hissedeceğini sanmıyorum.
Öyle biriyle ilişkim olmadı ancak çevremde böyle insanları gözlemleyebildim. Odak noktası illa kendileri olmalı, dünya onların etrafında dönmeli, ondan habersiz asla bir iş yapılmamalı, kıskançlık uğruna çok kötülük yapabilirler ama sonuçta hep mantıklı bir açıklamaları vardır ve hep onlar haklıdır. Onlardan başka kimsenin canı yanmamıştır... gibi gibi gibi
Narsist tanımak zor olur ama taktikleri var tabiki. Karşıdaki nin konuştuğu cümleleri cok iyi takip etmen lazım ve bulman gereken nokta '' kusursuzluk '' . Onun konuştuğu ve davranışları her daim , kendisini kusursuz , haklı , suçsuz , kültürlü ve bilgili bi şekilde gösteriyorsa narsisttir
Bilmeyen varsa; Narsist kişiler, kendilerini fiziksel ve ruhsal yönden aşırı beğenirler. Diğer insanlara göre kendilerini üstün görürler, sürekli beğenilme, ilgi ve onay beklentisi içindedirler. Benim olmadı. Yorar yaani adamı.
ya ahahah Narsist birini tek bakışta tanıyabilirim çok iyi gözlem yeteneklerim olduğu için. Bir de onların da dikkatini çekiyorum sanki çünkü çok güzelim. Kimseyle ilişkim olmadı çünkü ben eşsiz biriyim. (kötü espriydi, hakkınızı helal edin)