Narsist kişiyle evlilikk?

10 aylik bir evliligim var. Eşim çok çocuksu eğlenceli şakacı biriyken evlenip bana sahip olduktan hemen sonra sürekli emirverici her dediğim o an o saniyede olsun demeye başladı. Sanki ben iki kişiyle evliydim. Bir gün hersey çok guzel beni el üstünde tutan adam Yarın en ufak şeyde beni aşağılıyor sen ne anlarsın neyi becerebilirsin ki gibi laflarla günden güne beni degersizleştiriyordu. İstediği birşeyde "dur 2 dk ya yapıyorum" demem bile onun için öfkelenme sebebiydi. Dediği şey o anda yapılsın istiyordu. Bunun gibi küçük olaylarda bile "benim sözümü dinle dediğimi yap ben senin kocanım buna mecbursun" gibi söylemlerle bu hükmü sağlamaya çalıştı üzerimde. Öyle bi empoze etti ki Ben bunlarda hep haklı olduğunu düşündüm doğru ben kırmışımdır ben yapmışımdır biraz daha dikkat edeyim gibi düşünerek hatayı hep kendimde aradim ama ters giden birseyler vardı. Çünkü evimde hersey çok düzenliydi. O işten geldiğinde 3 çeşit yemeği hazir oluyor ev tertemiz oluyordu. Giyeceği kiyafetlerini bile ben ayarlıyorum saçını bile kendim fönleyerek işe gönderiyordum. Beni sorgulayacak hicbirseyi eline vermeyişime rağmen en ufak şeyleri sorun yapıp söz dinlemeyişime çekiyordu. Halbuki komşuları eve sokmama izin vermiyordu ve ben bunu asla yapmadım dışarı ondan izinsiz asla çıkmadım bana göre söz dinlemek bunlarla alakalı olduğu zaman denmeliydi? Ortada alenen sözünü dinlemedigim hiçbir durum yokken bile olayı söz dinletmeye bağlıyordu. Ve en önemlisi duygudan ve empatiden yoksun biriydi. Ben düşüp bir yerimi kırsam ve o anda bana sinirliyse asla dönüp bakmıyordu sanki kalbi kilitleniyor o çocuk ruhlu insan bambaşka biri oluyor. Duygularını kontrol edemiyordu. Program yaparken hiç fikrimi sormaz hep kendine göre yapar ben istemediğimi soyledigimde beni dinleyeceksin ben ne dersem o olacak diyordu. Birbirimize küstüğümüzde bile ben gider ben arayı yapmaya çalışırdım halbuki söylediği ağır laflardan dolayi her zaman ona ben kırılırdım yine haksız gibi ben özür diliyordum. Hatta konuşmak istediğim zamanlarda bile Git derdi gitmek istemez onu yumuşatmak istediğimde Şu an git diyorsam gideceksin bak özür dilemeye gelmişsin ama hala sözümü dinlemiyorsun derdi. Bu söz dinleme işini hiç anlamadım. Bir ilişki böyle yürümezdi ve internetten biraz araştırma yaparak onda bir kişilik bozukluğu olduğunu öğrendim. Dinlediğim her video her hikaye sanki benim hayatımı anlatıyordu. Uzun lafın kısası ben bu adamdan Şu an hala bosanmadim ama ailemin evindeyim. hala daha eğer sözümü dinleyeceksen gel diyor. Bana ikinci bir konuşma hakkı bile tanımayan bir adamla evlilik yürür mü? sizce çocuk olmadan bu işin neresinden dönersem kâr mi? Bu tip insanlar düzelir mi? Başa çıkan hayatında karşılaşan var mi?
Narsist kişiyle evlilikk?