@KürkMantoluHayri Teşekkür ederim ☺
Sizce nişanlılık süreci ne kadar olmalıdır?
@KürkMantoluHayri Teşekkür ederim ☺

Çiğ köfteyi yapmadan nereye? :D
Evlenecek taraflar görüşüp, konuştuktan ve anlaştıktan sonra, aralarında bir nişan merasimi düzenlenir.
Nişan bir çeşit sözleşme sayıldığı için, talip olunan kızı artık bir başkası gelip isteyemez. Nişanlanma memleketimizde yaygın bir âdet olduğu gibi, İslâm'da da yeri olan bir husustur.
Nitekim, Peygamberimiz (asm), Hz. Âişe (ra) ile üç sene kadar nişanlı kaldıktan sonra evlenmişlerdir. Böylece, nişan aynı zamanda bir sünnet sayılmaktadır. (Müslim, Nikâh 69.)
Haha😅 biryere gitmiyorum ortada aday, adayı bile yok😂
Bilgiler içinde Teşekkür ederim 🌿
Hayırlısı ☺ Rabbim isteyen herkese hayırlı eş versin insaAllah😊
Fazla uzun olmamalı, yok iş nedeniyle yok okul bitsin öyle gibi nedenler işin sonunu hazırlar. Çok nadir ilişki (nişanlılık) devam eder genelde ayrılık olur. Ne kadar uzar ise o kadar sorun birikir. En kısa zamanda evlenilmeli, yok daha tanıyamadım yok hazır değilim gibi bahaneler üretmeden (böyle sebepler var ise nişanlanmanın alemi yok) sona varılmalı. Nişanın uzaması hem aileler arasında sorunlara neden olur hem de nişanlılar arasında cinsel ilişki yaşanmasına ve devam etmesine , heves alınmış olursa (beklentiyi karşılamamışsa) yine ayrılığa neden olur.
👏👏👍
Cevap
38Cevap
Merhaba,
3 ay ideal diye düşünüyorum. Zaman sadece su misali akıp gider. Zamana yön veren kişilerdir. Zaman ile hiçbir şey olmaz..
Kişi kendini belli eder. Kimi zaman bir bakış gülüş kimi zamanda bir çift söz yeterlidir tanımak için maskesi var ise yıllar da geçse nafile değil mi! 😅
👍👍
Kesinlikle uzamaması gereken süredir. Sevgili olmakla nişanlı olmak arasinda dağlar kadar fark vardır. Hele ki gelenek görenek ayaklarına saçma sapan adetlere sahip bir gelin adayı ya da ailesi varsa ortalık daha da gerilecektir.
En güzel süre maksimum 4-5 aydir. Çünkü daha kısası olursa bu sefer işler yetişmeyecektir. Gergin ve mutsuz günler gelin ve damat adayının peşini bırakmayacaktır.
Süre uzadıkça insanların detaylı düşünmeye vakti olacağı için her geçen gün istekler de masraflar da artacaktır. Eğer tarafların masrafları karşılayabilecek kapasitesi yok, nişanı yapalım da düğüne bakarız 'para biriktiririz' düşüncesi varsa nişanın yapılmaması en güzelidir...
Katılıyorum hayırlı işleri uzatmamak en doğrusu
Aynen çok uzatılınca her kafadan bir ses çıkar.😊
Aynen😊
3 vakit olarak görüyorum nişanlılık evresini.
3ay ile 3 yıl arasıni uygun görüyorum.
Zaten nişanlılık da evleneceğin kişiyi tanırsın. Yani o kişi kendini belli eder.
Gözlerine baktığın zaman nisanlanacagin kişinin gönlünde kendi yansımasını gormuyorsan nişanlanma derim.
Evlilik çok önemli bir unsurdur.
İki dünyanı ilgilendiren bir konudur.
Tabi Rabbim neyi uygun görürse o olur.
Rabbim Ümmeti Muhammede , hayırlı ve güzel eşler nasip etsin. 🤲 Amin
Amin
Ben eşimi hiç tanımıyordum evlendiğimde. Kendisi yine görevde ve başka bir şehirdeydi. 8 ay sürdü nişanlılığımız. Tanımadığım için uzun sürdü. Tanışsak belki daha kısa sürebilirdi.
İdeali bence 3 ay. O da düğün hazırlıkları için.☺️🌺
Eşiniz asker veya polis mi?
Bizim oralarda da bir sorun olmadığı müddetçe 2 buçuk 3 aydır Nişanlilik süresi ☺
Hayırlısiyla kavusursunuz insaAllah☺🌹
Dinimizce ve tecrübeler ışığında baktığımızda 3-6 ay arası uygun görülüyor. Tabi burada evlenecek kişilerin durumları ve aileleri de bağlayıcı rol oynamakta.
Gençleri yormaması ve yıpratmaması için dikkat edilmesi gereken bir mevzu bence.
Dediklerine katılıyorum kardeşim 😊
Sağ ol kardeşim 🍃
6 ay 1 yıl arası..
İki taraf da anca toparlayabilirler kendilerini maddi manevi..
Resulallah (asm) Hz Aişe annemiz ile 3 yıl nişanlı kalmış..
#Vesselam
nişan evliliğe son adımdır yani evleneceğin kişiyi iyi tanıdığından ve ben bu adamla 50 yıl yaşaya bilirmiyim diye düşüneceğin tek zamandır o yüzden aklındaki tüm şüpelerden kurtulana denk nişanı bitirmemek lazım ama süre istiyorsanız en kısa 2 ay en uzun 6 ay
3-6 ay uygun sanırım...
Fazla uzamatmak hele bu devirde pek uygun olmaz sanırım...
Farklı sıkıntılar çıkabiliyor...
Çok uzayınca çok iyi tanırsın diye de bir durumda yok...
Sözlü ve nişanlı kalma süresine dair ortalama bir süreyi ifade ederken neleri göz önünde bulundurduğumuzdan bahsedeli Eğer her iki taraf da düğün için hazırsa kısa süren bir nişanlılığın ardından evlenmek sorun teşkil etmeyecektir ancak nişanlılık süresinin özellikle 1,5–2 yılı aştığı durumlarda sorunlar baş gösterebilir. o yüzden bence elinizi çabuk tutup evlenmelisiniz ama yinede siz bilirsiniz iyi günler.
çok kısa olmalı bence mesela benim kuzenim 4 sene nişanlı kaldı ve çok sorun yaşadı bu yüzden her fırsatta dile getirir çok nişanlı kalmak iyi değil diye
Bu insanların durumuna göre değişir ama 1.5 yıldan fazla uzatmamak lazım ozamana kadar gerekli yapılıcaklar alınıcaklar herşeyi düzene koymuş olursun.
3 aydır bana göre taş patlasın 5 ay olur daha fazla olmaz 😊
2 veya 3 ay olması uygundur. Nişanlılık süreci evi döşeme süreci diyebiliriz
En az 6 ay ile 1 yıl normal 2 yıl üstü nişanlılık genelde nişan atmayla son buluyor Size kalmış artık
En az 6 ay , haftada 2 gün konuşmak buluşmak şartıyla
Bu duruma bağlı değişir ama yaklaşık 1 sene ideal bana göre.
Cok uzayinca suyu cikiyor 3-5 ay sonra nikah olmali
Nişana da, isteme faslına da, düğüne de karşıyım.
Taraflar birlikte yaşarlar, birbirlerini buna uygun görürlerse, giderler gözden ırak imzalarını atar, yaşamaya devam ederler.
Salak gelenekler..
fazla uzamamasi iyidir. yeterli tanışma süresi olduysa. hemen evlenmek gerekli. kanaatindeyim
Nişanlılık saçma bişey gidip istenilir bir tarih verilir o tarihte evlenilir nişan söz gibi adetler boş masraftır gözümde
6 ay yeterli
Sen kaç ay nişanlı kalmıştın?☺
😅 güzelmiş 😊
Şahıslar tamam birbirimizi tanıdık diyene kadar.
Para biriktirecek kadar
Kişiye göre değişir en az 6 ay
Mumkun oldugunca kisa
3 4 ay kesinlikle özellikle ailesini tanımak için
şu süreçte kısa olmalı
en azından birkaç sene
3 ay kafi uzadikca boku cikar
uzun sürmemesi daha sağlıklı
6-12 ay ardından evlilik bence
6 ay iyi bir süre bence..
Adam sniper ise iş değişir
En fazla 5 ay.