Manken gibi vücudu varken birden 15 kilo alan bir kadın, beyazlarken yavaş yavaş da saçları dökülen bir erkek ya da yardımseverliği sevilen fakat artık hiçkimseye yardım edecek gücü kalmamış biri. Taş çatlasa o çatlamayacak bir sabıra sahipken gitgide tahammülsüzleşen bir insan...
Değişen birini değişik haliyle, her şekilde sevmek mümkün mü? “Ben seni her halinle seviyorum” diyenler “Sen çok değiştin” diyerek ayrılmıyorlar mı?
“Ben seni her halinle severim” diyen kişi samimi midir?
Her haliyle sevmek... Neden olmasın? Önemli olan sevginin hiç bir şeye bağlı olmadan karakterle bağdaşmış olması bence. Sonrasında dış görünüşün bir önemi kalmıyor. Onun saçlarında olan beyazı, yüzündeki kırışıkları, ne bileyim işte hepsini seviyorsun gözüne güzel geliyor. Sevgiyi bir görüntüye indirdiğimiz zaman, işte o sevgi bir ilişkinin her türlü hallerini kaldıramaz. Çünkü insan hep 20-30lu yaşlarında kalmaz. Hep sağlıklı kalmaz... Önemli olan insanı her haliyle sevmektir, şu bu şekliyle değil, olması gerektiği gibi değil, olduğu gibi
Bu bir sevgiliyse evet soğumak için gayet makul bir sebep. Kendinize göre beğendiğiniz yönleri eksilen kişinin artık neyini sevebilirim der, gidersiniz. Fakat evlilikte zaman içinde çiftler birbiriyle evrildikleri için yeni huyları tolore etmek daha kolay. Çünkü eşler birbirlerini gayet güzel değiştirebiliyor. Fiziki değişimlere hiç girmiyorum bile. Kilo alınır verilir, saçlar ekilir, düşen kaşlara fransız askı yapılır... 🤭 Önemli olan insanın huylarını tam tersi yöne değiltirmemesi, geriye kalan her değişimin bir çözümü var. Yeter ki bunu tersine çevirmeyi isteyelim.
Günümüzdeki temel sorun bu zaten insanlar birbirlerinin bedenlerine aşık oluyor. Aşk bedende değil ruhta yaşanır. Beden yalnızca ilk etkileşim için önemlidir. Dışını beğenmediğin birinin içini merak etmezsin çünkü. Ama sırf dışı güzel diye karakterini, davranışlarını sevmediğin biriyle de beraber olmazsın. Önemli olan ruhu sevebilmekte.
Ya birini sevmek aşık olmak öyle hergün herkesin başına gelecek birşey değil 100 yılda bir falan başına gelebilecek birşey yani öyle sanıldığı kadar basit birşey değil ve birine gerçekten aşıksan cidden onu her halinle beğenirsin hoşlandığın her kişiye aşık değilsindir çoğu insan aşık olmanın ne olduğunu bilmediğinden hoşlandığı herkese aşık olduklarını düşünüyorlar ama olay bukadar basit değil günümüzde aşk denilen olay çok basitleştiridli herkes biriyle sevgili olup sevgilim var diye hava atacam diye sevmediği insanlarla sevgili oluyorlar
En sevmediğim cümlelerden biridir "her halinle ve her şeye rağmen." ile başlayan cümleler. Aslında karşındaki kişi hakkında görmezden gelemediğin birgün zınk..! diye ortaya atacağın gerçeklerin ve aklının kenarında olan, bir yandan bastırdığın duygularını özetlemek için kullanılan cümlelerdir bunlar. Dolayısı ile bana samimi gelmez. Kayıtsız, koşulsuz sevgi, kayıtsız güven ve kabüllenmişlik olmamalı. Ben hata yapıyorsam eğer ışık hızıyla uzaklaşmalı karşımdaki kişi benden. Kimse kimseyi her şeye, her haliyle sevmemeli..
Bunu kalpten diyen çok az kişi vardır. Gerçekten bunu diyen insan, aşık olmuştur ama kalbine. Bedenler, süslü kelimeler geçicidir. O insanın ruhunu, senin yanında oluşunu seviyorsan gerçek aşıksındır.
Cümle samimi ama söyleyen kişi samimi mi o önemli. Söylerken anlaşılır zaten samimi söylenip söylenmediği. Yaşadığımız devirde iki gün konuşup sıkılıp gidiyorlar ki şu anki devirde inandırıcı gelmiyor maalesef.
Değil elbet. Laf ile peynir gemisi yürüten biri çabuk ele verir kendini. Her haliyle biri sevilmez. Hele bu devirde. Her halini gösteriyor gibi sanki ya da ben ne kadar gösterebilirim ki. Kimse kimseyi bu denli kabul etmek zorunda değil. Bence ilişkiler içinde sıkılan en büyük palavra budur.
Sen arkadaşlarına arkadaşlık yapmasan onlar da sana yapmaz, sen öğretmenine öğrencilik yapmasan oda sana öğretmenlik yapmaz, evlendin eşine hanımlık yapmazsan oda sana kocalık yapmaz, hiç kimse karşılığını almadığı bir şeyi vermez. Bir tek anne ve babalar hariç tabi ki. Ben onlara evlatlık yapmasam bile onlar yinede analık babalık yapmaya devam eder. Evladı hayırsız da olsa sevmekten vazgeçmez. Bu dünya da birini her haliyle sevebilen gerçek sevgi sahipleri anne ve babalardır.
Başta böyle deniyor ama tüm ilişkilerde olmasa bile çoğunda kişiler sonradan birbirine tahammül etmekte sabretmekte zorlanıyor ve iş ayrılığa kadar gidiyor. Bu devirde kimse kimseye kolay kolay hoşgörü gösteremiyor. Karşımızdakini olduğu haliyle sevmek güzel ama kaçımız bunu yapabiliyoruz? İşte orası muamma..
Evet seven kisi gercekten her haliyle seviyo. Her haliyle sevildigini bilmek de kendini salmayi gerektirmez tabi. Ama saclari varken seviyosan, kelllestigindede sevmeye devam ediyosun. ya da bi zmn sonra olusan gobegini. Ben gogus killarindan hic haz etmezdim mesela ama seneler once sevdigim Adam bana onlari da seversin yakinda demisti. Ve evet onlarida sevdim:)) Yani kisaca sevince her haliyle seviyosun sevdigini, ona ait herseyi.
bak cicem sen anneni dusun hayal et bir zamanlar ne kadindi demi? erkekler pesinden kosardi. simdi ben suratina bakmam ki.! neden yasli diye dusun. ama sen o kadina sarilirsin anam dersin demi. benim annem 75 deydi. sarilir aglardim. cirkindi la ama annemin vucuduna bakmazdim ki? kurusa saclarin dokulse dislerin sen benim yarimsin diyor turku... sen de supersin tas gibisindir demi simdilik ama evlen ya da evlenme yaslaniyorsun... keza ben de. herkes gibi... edebiyat siir bu yuzden var. ve beni de uzen genligimde bir sevgilim olmamasi gibi konular...
Öyle işte Erkekler seni her halinle seviyorum der Hafif bakımsız görse laf söyler Kilo alınca kilo ver der Sorsan sağlığın için dedik derler Herkes partneri için çekici gözükmeye çalışmalı bence 100 yaşında da olsan Çünkü aşkta sekste var arzulama da var
"Ben seni her halinle severim" cümlesi açıkçası cümle olarak bana samimi ve güzel bir cümle gibi gelmiyor. Yani şimdi seni her halinle severim diyen bir insanın karşısına bakımsız, ve kirli bir vaziyette çıksak ya da sinirli bir halimiz mesela. Bu durumlarda da mı sevecek. Bu durum devam etse katlanabilcek mi? Hayır tabi ki. Bence bu cümle yerine seni hastalıkta da sağlıkta da severim, başımıza bir musibet gelse de yanında olurum, seni sen olduğun için seviyorum gibi cümleler kullanan insan daha samimidir.
Samimi olanlar var, laf olsun diye söyleyenler de. Bu ancak zamanla anlaşılır, insanız ve zaman zaman ruh halimiz veya dış görünüşümüz değişebiliyor. Bu sözlerin samimiyeti tam da o zamanlarda belli ediyor kendini. Birini seviyorsak sebeplerimiz, nedenlerimiz olmamalı bence zaten rağmenlerle sevebilmeliyiz.
Bazı şeylerin söylendikçe değersizleştiğine inanıyorum, bir de büyük konuşmamak gerektiğine. Açıkçası sadece bu sözü duysam inanmam ama beni sevdiğini biliyor ve hissediyorsam her halinle severim demesine bile gerek yok çünkü öyle olduğunu bilirim. Zaten sevgi bu değil mi? Ama giderek tahammülsüzleşme kısmına gelirsekte insanız, her şeyin bir sonu var. Beni zaten seviyor diyip emdiği sütü burnundan getirmekte olmaz. Hani beni her halimle seviyordun diyemeyiz
Ruh sevildikten sonra dış görünüş nedir ki? aşık olduğun anda hep öyle kalmayacağımızı biliyoruz yaşlanıyoruz sonuçta ama ruh yaşlanmaz. Ruhlar aynı kalırsa her şeyinle sevmek mümkün olabilir ama sınırları vardır elbet! Hatalı davranışlar ve hareketler tabiki affedilmez ama bu sevmeyi azaltır mi bilemem🤷🏻♀️ Sadece mantıklı düşünüp kurallara uymadığı için uzaklaşırsın ama o an sevgi birden bitmez 😁 o yüzden “seni her halinle severim” sözünde, ruhtan bahsediliyorsa, bu mümkün bence
Eğer sevginiz sadece bedene dayalı görsel bir sevgi değilse herhaliyle seversiniz. Aşkın , sevginin gücünün herşeyden daha üstün olduğuna inanıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her haliyle sevmem. Fiziksel görünümün de pek bir önemi yok. Geçmişi güzel olsun da diğer her şey halledilir. Günümüzde fiziksel görünüm çok önemli görülüyor bu da bir gerçek. 21. yy aşkları daha çok fiziğe yöneliyor 😅 her hâliyle seven pek çıkmaz sanırım
Gerçek aşkı bulan insan için geçerli bir durum demek daha doğru ve mantıklı... Sadece hoşlanan bir kimse bu değişimler sebebiyle, ilişkiyi kolaylıkla bitiriyor..
aslında tüm mesele beni bir yerlerden yakalayıp aşık edebilmesi işte o zaman ona ait olan ne varsa severim bi gün kilo da alsa saçları da beyazlasa dökülse de bir gün beş kuruşsuz kalsada yarası ve bereleri ile her şeyini severim
Önemli olan nokta karşılıklı olarak birbirinizi anlayabilmeniz. Kafalarınızın uyuşması ve beraber eğlenebilmeniz. Bunlar varsa bence bir ilişkide sorun olmaz.
Bir insanı her haliyle sevemezsiniz. Çünkü her haliyle sevilmeye tahammül edebileceğimiz bir insan tipi yok şu yeryüzünde. Seviliyor olsalardı bu kadar ilişki ayrılıkla sonuçlanmazdı.
Kişilik sabittir zaten, değişmez ama insan yaşlanınca huysuzlaşmaya başlar. Açıkçası her haliyle sevmek de zor biraz, bazı huylarından hoşnut olmasa da gene de o kişiye hâla aşk duyabilir tabii.
Hayır samimi değil sebebini bilmiyorum ama bi erkeğin kadınına ilgisi zamanla azalıyor. Dünya güzeli olsun farketmez. Güzel seven adamlarda var hakkını yemeyelim. Ama çok nadir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bana inandırıcı gelmiyor. herkes dış görünüşe bakıyor
Gerçekten severek beraber olan insanların böyle değişimlerden olumsuz etkileneceğini sanmıyorum çünkü o insana aşık oluyorsn öyle olmalı yani sadece görünümüne değil.
Değişimin boyutuna bağlı bence adam artık çok ilgisiz tahammülsüz gözü dışarıda aşırı küfürbaz falansa zamanla soğur insan ama fiziksel değişimler duygularımı etkilemez.