Arkadaşlar merhaba. Eltimle sürekli kıyaslanıyorum ve ben rekabet halinde olmak istemiyorum. Nişanlımın ailesinde bir cok kişi açık açık olmasa bile dolaylı yollardan eltimin çok güzel olduğunu , hatta benden daha çok beğendiklerini söylüyorlar güzellik açısından. Ben de kendime bakım yapıyorum ama ben gerçekten “ ben “ olabilmek istiyorum. Kız benden güzel olduğu icin aynı ortama bile girdiğim zaman o neşeli halimi , pozitif halimi gösteremiyorum. Ama bu sefer de o ortama girmezsem bu duruma nişanlım üzülüyor. O ortamda bulunmak zorunda olduğum anlar oluyor. Ama bu sefer de kendimi huzursuz hissediyorum. İnsanlar özgüvenimi çok kırdılar. Çevremdeki insanlar hep onlar cirkin dedi diye sen cirkin misin diyorlar. Bırak daha fazla beğenilsin sen kendin olmaya devam et diyorlar ama çok üzülüyorum insanlar onu daha çok sevip beğendiklerinde. Sürekli eltimin konusu geçiyor sanki başka konu yokmuş gibi. Ben insanlara nasıl yaklasmalıyım? O ortamda bulunduğumda nasıl olmalıyım? Özünde çok neşeli , güler yüzlü pozitif bir kızım. Ama tüm enerjim sömürülüyor böyle olunca.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
peki eltinle aran nasıl?
BEN ilk gelinim o sonradan geldi. Ben ona iyi yaklaştıkça o kaçıyor. Ailesinin tek kızıymıs şimdide istiyor ki o ailedede en çok ben önemsenip sevileyim. Herkese çok iyi bi bana kötü. Kendini öyle bir sevdirdi ki benide çok seviyorlardı başlarda ama o kız gelince gerçekten 2. Plana atıldım kimsenin Benin’le eski samimiyeti yok varsa yoksa o kız üstelik daha evli nişanlı bile değiller hemen sahiplendiler gelinimiz diye
eşin peki? o ne diyor bu duruma?
Onunda elinden bir şey gelmiyor aslında. Çok yorum yapmıyor. Ben kendimi üzüyorum ama ona yine de belli etmiyorum. Ama her şeyin farkında bu duruma o da üzülüyor. Biz yan yanayken çok güzel bir ciftiz çok güzel bir sevgi bağımız var gerçekten. Ama o ailenin içine girince işler değişiyor. Sürekli “ ELTİM ÖVÜLÜRKEN “ İster istemez çok üzülüyor , kasılıyorum. Kendimi onun yanında çok cirkin hissediyorum , o ortamda bulunmak hiç istemiyorum. Bir ann önce gitsek artık diye bakıyorum. Ama mesela bana cook değiştin diyorlar Eski enerjik Sinem yok karşımızda diyorlar. Ama neden değiştiğimi kimse sorgulamıyor
ama bu sekild devam ederse senin enerjin bitecek. eski sana dönmen lazım. anladığım kadarıyla eltinde iyi bi halt değil. ve daha evli bile değiller. evlenmeden bu kadar aileye girmesi ilginç. evlenince bişeyler değişir ama. ama o zamana kadar senin bişeyleri değiştirmen lazım.
Kız iyi ayak değil ya. Daha ilk tanışmada 10 gün kayınvalidesinin evinde kaldı. Üstelik böyle bir insanın benden daha fazla önemseniyor olması beni hep çıldırtıyor. O kadar çok yoruldum ki. Cevremdekiler daha evli dehi değiller , belki de olmayacaklar bilemezsin ki dediler takma dediler ama olmuyor.
evet belkide evlenmicek ama evlense de merak etme asıl o zaman sorunlar cıkıcak. ama senin bişeyleri değiştirmen sart. çünkü bu olmasa baskası olacak. yerine göre hareket etmesini bilmezsen kim gelirse gelsin benzer sorunlar yasarsın. belki de bi ka. ara bu kadar değer veriyolarsa onlar da iyi bi nane değil. sen yapmacık değilsin ondan buhaldesin
Evet ben neysem o olmayı çok seviyorum. Kız canım cicim bi görsen herkes diyor ki çok tatlı dilli çok güler yüzlü. Bende güler yüzlüyümdür ama yapmacık değilim. Kızın çok güzel olduğunu mesela ısrarla bana söylüyorlar. Kız oraya her gittiğinde bana tonlarca fotoğraf çekip atıyorlar hep beraber samimi samimi. İster istemez kıskanmasam bile zorla kıskandırıyorlar. Diyorum nişanlına odaklan ama ailesinden kurtulamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım ben artık.
daha sende mi nişanlısın
Biz nişanlıyız 2 ay sonra düğünümüz olacak insallah. Onlar da 1 yıllık sevgililer. Ama o aile beni yaklaşık 3 yıldır tanıyor. Ama Daha 3/4 kere gördükleri kızı bana değiştiler bu çok zoruma gidiyor. Bana bu zamana kadar şöyle güzelsin böyle güzelsin diyenler simdi onu dilinden düşürmüyor bu çok zoruma gidiyor. Hatta nişanlımın kuzenleriyle Elti adayım dedikodumu bile yapıyorlar bunu da iyi biliyorum. Ama nişanlımın da ailesiyle arası bi o kadar iyi. Nişanlımın yanında bile varsa yoksa hep eltim. Hep onu övüyorlar. Artık bu muhabbetlerden yoruldum. Güzel giden bir ilişkim var. İlişkimden yana en ufak problemim yok ama ailesi beni huzursuz etmeye başladı iyice.
daha evlenmeden bu kadar içlerine girmen doğru mu? ilerde cok sıkıntı yasarsın bu konuda. onlar sana saygı duymuyor.
Başta mesafeyi koruyamadım haklısınız. Hani o insalarla iyi anlaşıyoruz beni çok seviyorlar bunu da biliyorum. Zaten bu kadar çok değer verdiğim icin onlara bu kadar çok üzülüyorum. Hani derler ya hep en sevdiklerimiz üzer en çok bizi diye. Böyle bir şey işte buda. Hani kız geldikten sonra bi 2. Plana düştüm. Üstelik özgüvenim tamamiyle yerle bir oldu. Benden daha güzel olduğunu düşünmeleri beni çok üzdü. Sen cirkinsin demiyorlar açık açık senden daha güzel de demiyorlar fakat bunu alttan alttan söylüyorlar ve bu durum beni çok üzüyor. Ne yapacağım nasıl davranacağım bilmiyorum. Bazen diyorum hepsiyle bağını kopart sadece nişanlına odaklan
bak yanıldığın noktalar var. seni çok sevseler bunları yapmazlar. kıyaslamak çok yanlış ve sana bilinçli olarak yapıyorlar bunu. ben bu insanların fesat olduğunu düşünüyorum. hatta nişanlına güvenmiyosan ayrıl bile derim. çünkü yarın bi çatışma olsa aranızda oda aileninin taraını tutarsa sen çok yıpranırısn
Doğru diyorsunuz. Ya sadece bana değil , o kıza da yapılsın istemem kıyaslama çünkü ister istemez herkeste bu kıskançlık duygusu oluyor. Ve insanlar böyle yaptıkça o duygu daha çok kabarıyor. Hani nişanlım benden yana oluyor bir çok konuda. Fakat hani o da üzülüp yıpranmasın diye genellikle hep susuyorum. Ben o insanlara karşı sizce nasıl yaklaşmalıyım? O ortamda bulunduğum zaman çok kasılıyorum ne biliyim o kızla ben kıyaslanılınca ya da ay çok tatlı ya çok sevecen çok komik çok güzel modum düşüyor hatta nişanlım da farkediyor onun da modu düşüyor. Kayınvalidem mesela kızla sürekli resimlerini paylaşıyor samimi samimi ister istemez kıskançlık oluyor. Hani güzel giden bir ilişkim varken ailesinin böyle seyler yapması beni çok yıpratıyo mesafe alsam bu sefer “ Değiştin “ diyorlar. Soğuk davransam saygısızlık gibi görünüyor. İki arada bi derede kaldım
kaynananın bu yaptıkları hiç normal değil. ona cok dikkat et evlendikten sonra daha cok üstüne oynayabilir. bence mesafe koy kesinlikle. nişanlınla konus oda destek olsun sana. ne kadar yakın olursanız o kadar üzülürsün. üzülmeyi gectim psikolojin bozulur
Hayır mesela nişanlım diyor Kİ sana çok farklı sevgisi var diyor hatta her yerde diyormuş gelin değil o kız kız diyormuş. Ama diğer gelinini de yanımda öv öv bitiremiyo. Resimlerini görmek istemiyorum ama vatsap duruma felan atıyo ister istemez görümce üzülüyorum. İnsanlar sürekli eltin şöyle iyi böyle iyi deyip duruyor. İnsanların üzerimde çok çok büyük etkisi oluyor normal şartlarda ben kıskanmam elbette ki sevebilir o da oğlunun kız arkadaşı sonuçta. Ama ben hiç kıskanmasam bile adeta zorluyorlar bunu. Güzelse kendine güzel. Ama benim yanımda söylemeleri benim özgüvenimi çok kırıyor. O kızla aynı ortama dahi giresiö gelmiyor mesela
oğluna seni iyi anlatabilir ikili oynar genelde kaynanalar. biraz uyanık olmalısın. öyle olsa sana bunları yapmaz. sen üzülmesin diyosun ama herseyi nişanlınla paylaş psikolojim bozuldu de
Zaman zaman çok kıskanıyorum ve bunu da çok belli ediyorum. Bunu nasıl belli etmem? Nasıl daha sağlıklı olur?
Surec boyle devam ettikce senin enerjini somurecek u durum. Niyetler bozuk, eltinin de, kaynananin da niyeti bozuk. Sen iyi niyetlisin. Mesafe koy yavas yavas ve saf, salak olmadigini anlasinlar. Kolay lokma olmadigini goster. Acik acik degil dolayli olarak goster bunu. Bilafim vardir benim, disini gister ama isirma. Bu yeter
Sen cekirdek aileye bak. Bosver onu bunu.
Kaderimiz bu