Kıyaslanılmak beni artık çok yıprattı?

Arkadaşlar merhaba. Eltimle sürekli kıyaslanıyorum ve ben rekabet halinde olmak istemiyorum. Nişanlımın ailesinde bir cok kişi açık açık olmasa bile dolaylı yollardan eltimin çok güzel olduğunu , hatta benden daha çok beğendiklerini söylüyorlar güzellik açısından. Ben de kendime bakım yapıyorum ama ben gerçekten “ ben “ olabilmek istiyorum. Kız benden güzel olduğu icin aynı ortama bile girdiğim zaman o neşeli halimi , pozitif halimi gösteremiyorum. Ama bu sefer de o ortama girmezsem bu duruma nişanlım üzülüyor. O ortamda bulunmak zorunda olduğum anlar oluyor. Ama bu sefer de kendimi huzursuz hissediyorum. İnsanlar özgüvenimi çok kırdılar. Çevremdeki insanlar hep onlar cirkin dedi diye sen cirkin misin diyorlar. Bırak daha fazla beğenilsin sen kendin olmaya devam et diyorlar ama çok üzülüyorum insanlar onu daha çok sevip beğendiklerinde. Sürekli eltimin konusu geçiyor sanki başka konu yokmuş gibi. Ben insanlara nasıl yaklasmalıyım? O ortamda bulunduğumda nasıl olmalıyım? Özünde çok neşeli , güler yüzlü pozitif bir kızım. Ama tüm enerjim sömürülüyor böyle olunca.
Kıyaslanılmak beni artık çok yıprattı?