Çok güzel giden bir ilişkim vardı, Ben laik solcu bir aileden gelen bir kızım o da muhafazakar sağcı aileden yetişme biri, ondan önce asla bir sağcının yüzüne bile bakmam diyordum ama artık gözüm ondan başkasını görmüyor, canımdan çok seviyorum ve evlilik düşünüyoruz, onun ailesi beklediğimden sıcakkanlı çıktı açık giyiniyorum diye istemezler diyordum ama hemen kabul ettiler beni, misafir ettiler çok iyi baktılar, ailemse tam tersi daha sevgilimin yüzüne bile bakmadan tanımadan gerici yobaz biriyle evlenemezsin diyorlar, tanışmak istemiyorlar bile. Sevgilim bunları öğrenince seni daha fazla zora sokmak istemiyorum size göre bağnaz biriyle daha fazla mutlu olamazsın zaten diyip gitti memleketine, her gece ağlıyorum ama artık dayanamıyorum ne yapmalıyım.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılAileni ikna etmeden sevdiğini birleşmek için ikna etmeye çalışman saçma olur. Ailen ısrarcı olur ya o ya bize getirirse de yol yakınken bittiği iyi olmuş, önür boyu burnundan getirirdi evliliğini. Sürekli olumsuz yorumları ile seni zehirleyip dururlardı, onu belki sen tolore edebilirsin ama sevdiğin insana ve ailesine değersiz birileri gibi davranacakları için sürekli arada kalıp acı çekecektin. Eşini ve eşinin ailesini seçsen bu sefer anne babanı çok özlersin. Belki yol yakınken bitmesi iyi olmuştur. Ama yok ben onsuz yapamam dersen ailenin sözünü dinlediği birinden ikna olmaları için yardım iste
00 Yorumla
+1 yılailen belki haklı olabilir tek bir konuda anlaşmazlıklar yaşanabilir aynı evi paylaştıktan sonra değil sevgili, bir arkadaş bile karakter değiştiriyor ya da gerçek karakterini esas o zaman yansıtıyor. ama bu değil ki anlaşmazlıklar evliliğe engel olsun. aşılamayacak hiçbir engel yoktur eğer iki insan birbirine gönülden bağlıysa. bunun dini dili ırkı olmadığına inanıyorum. ailen ne gördü de böyle düşündü hissetti bilmiyorum ama seni seçim yapmak zorunda bırakan insanları ailen dahi olsa seçmemeni tavsiye ederim. fakat bu seçimin gerçekten ona değsin bunun da altını çizerim.
00 Yorumla
Aynen dua et.. Aileler haklı ama aşk işte haklı haksız anlamıyor
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
33Cevap
Bazı yorumları hayretle okudum. Siyasetle bağdaştıran, aileni haklı bulan gerçekten çok ilginç yaratıklar. Öncelikle ailen gerçekten laik kimseler ise ön yargılı olmamaları gerekir, bir insan namaz kılıyor ve dinine bağlı ise laik olamaz diye bir kavram yok. Laiklik ilkesi Atatürk’ün ilkelerinden biridir din ve devlet işlerinin ayrılması, devletin din söylemi altında sömürülmemesi içindir. Ailen bunları bilen kimseler ise ön yargılı olmamaları gerekir ki öyleler, bence senin yapman gereken ailene gördüğün muameleyi, erkek arkadaşının iyiliğini ve güzelliğini anlatmandır. Kimse yüzde yüz mükemmel değildir elbet, herkesin kusuru ve hatası olabilir sen onların kızısın elbette kötü olmanı istemezler, iyi olmanı isterler onlara iyi olacağını, karşılarında ki kişilerin iyi kimseler olduğunu güzelce anlatmalısın sen onların kızısın seni dinleyeceklerdir ve dinlemek zorundalar. İnşallah senin için hayırlısı olur.
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 704 cevap paylaştı. açıkçası evlilik için aşk tek başına yeterli değil , biraz mantık da istiyor dürüst olmak lazım. mantıktan bahsettiğim evlenecegin insanla bazı konularda ortak noktada olmak lazım, cunku flortle evlilik cok ayrı noktalar. siyasi görüsün simdiki zamanlarda cok onemli olduguna inanmıyorum, simdiki nesil önceki nesile göre biraz daha apolitik diyebiliriz cunku. ama burada onemli olan hayat tarzınız aynı mı? mesela sen rahat bir ortamda yetismissindir, karsındaki erkek muhafazakardır, evlenince bunu senden bekleyebilir, alkol giyim tarzı din gibi konularda ilerde ayrı düsüncelere varabilirsiniz, ki bu konularda zıtlasma olur genelde. ha bu konularda sorun yoksa aynı yasam tarzlarına sahipseniz sevgilini ailenle tanıstırıp tahmin ettiği gibi bir insan olmadıgını onlara zamanla gosterebilirsin, ama zamana ihtiyacınız olacak. kimse kızının mutluluguna farklı siyasi goruste diye engel olmak istemez cunku, illa ki zamanla yumusar tutumları
00 Yorumla
+1 yılSencede asıl yobazlık ailenin yaptığı değilmi siyaset amaçlı kesinlikle söylemiyorum bunu ama insanları sırf bi partiye oy verdi diye yobaz muamelesi yapmak ya da başka bi partiye oy verdi diyr cahil muamelesi yapmak ülkemizi daha kötü bi yer yapar solcuların çok katı davranışları var şağcılardada var fakat solcular olaya çok katı yaklaşiyor savaş olunca sirt sırta savaşmayacakmıyız toplumu ayırmak neden ayıracaksak tecavüzcüleri, pkklıları ayıralım hepimiz aynı gemide gidiyoruz
40 Yorumla
+1 yılAilen hatalı. Onlari bir şekilde ikna etmelisin. Zaten davranışlarına bakılınca bağnaz düşünen senin ailen. Sabit fikir insanı zehirler. Ben kürtüm erkek arkadaşım köyü milliyetci hiçbir sorun çıkmıyor aramizda. Cunku özünde ikimizde ülkemizi çok seviyoruz. Kaldi ki siyasi fikirlerle insan seçilmez kalp kimi severse hele o kalpte sana karşılık verirse olay bitmiştir. Sen erkek arkadaşını kazanmaya bak.
10 Yorumla
+1 yılöncelikle ülkedeki lanet politikanın ilişkileri bile ayrıştırmış olması üzücü. ailen sanırım yobaz ve gericilerin sadece sağcılarda olmadığını bilmiyor hatırlatma fayda olabilir lakin görünen o ki sağcı yobaz dedikleri kişiler onlardan daha açık fikirli görünüyor. soyunup alkol alan herkes kendini ileri medeniyette sanıyor bu da sıkıntı allah solcunun yobaz olanından da korusun. neyse normalde şöyle derdim sevgiliyi değiştirebilirsin ama aileyi değiştiremiyorsun maalesef ama senin durum karışık allah yardımcın olsun inş mutlu olacağın kararlar verirsin.
00 YorumlaBenzer durumlara şahit oldum. Aileler haklı çıkıyor genelde. Sen şu an sevdiğin için belki de kötü yanlarını görmezden geliyorsun. Evlendikten sonra değişen çok insan var bunu unutuyorsun. Aileni karşına almanı önermem. Herşey dereyi geçtikten sonra belli oluyor :) karar senin
00 YorumlaAilenin yaptığı şeyi saçma bulmuyorum. Ama burda senin yapman gereken şeyler var eğer gerçekten seviyorsan ve evlenmek istiyorsan baş kaldırmasını ve direnmesini bir solcu olarak ailene göstermen gerekirdi. Diğer taraftan ise çocuk kendi çapında duyar yapmış bağnaz falan, lan olum madem bağnazsın ailende bağnaz olmayacağını madem biliyordun niye bu kadar uzattınız ilişkiyi çocuğa aşırı sinir oldum kusura bakma neyse asıl konuma geleyim. Çocuk da gerçekten seni seviyorsa bir baş kaldırış ile ailenle konuşup kendi fikirlerin ve seveceğin adamla evlenmek istediğini söyleyip ve hala dayatma yapıyorlarsa hem aklının hem de kalbinin sesini dinleyerek birini seçip diğerini elemelisin. Ya ya bir de devir olmuş 2021 yok alevi yok sağcı yok solcu muhabbeti yapan bir ailen varsa bir de kendinize aydın diyorsanız yazık size çünkü yobazdan yok bir farkınız yani
00 YorumlaAilen ile güzelce konuş. Böyle ilişkilere sağcı solcu siyaset falan karıştırmak doğru değil. Ailenize "Ben onunla mutluyum. Onlar beni kabul etti sizde onu kabul edin. Hem nerden biliyorsunuz solcu birinin beni aynı şekilde mutlu edeceğini. Sizin için önemli olanın benim mutluluğum değil mi?" gibisinden yumuşak bir konuşma yap.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani garipmiş biz de sağcıyız gayet moderniz
her türlü insan var bu hayatta biraz atıp olmuş ve birazda ırkçılığın bi çeşidini yapmışsınız oysa ki bunu yapmaman gerekirdi bide büyük konuşmuşsun. Büyük lokma ye büyük konuşma... eğer çok seviyorsan mücadele et. Onun için onunla bile.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBurada kimlerin kimlerin yobaz olduğu çok bariz bir şekilde belli oluyor. Ailenin daha karşılarında ki insanı tanımadan yobazdır şeklinde ki düşünceleri senin ailenin nasıl bir yobaz olduğunu gösteriyor. Kusura bakma ama ailenin düşünceleri hastalıklı. İnsanları sağ sol diyew ayıran , sağ görüşlülere yobaz lafını takıp takıştıran , karşısıdna ki insanı dinlemeden ve görmeden ön yargılarda bulunan insalar yobazın önde gidenidir aynı senin ailedne olduğu gibi.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBenim durumumda seninkinden bi farkı yok. Benimde 9 yıllık ilişkim var evlilik için adım atalım dedik babamın ön yargısındanndolayı çıkmaza girdim ölsem de o şehirden kız almam diyor. Ne yaptıysam boş. Senin ailen sözde solcu demokrat özgürlük çü bi aile bak işte hesabına gelmeyince neler yapıyorlar tam tersi mühafazakar ın kabul etmemesi gerekirken senin ailen kabul etmemiş yapacak bişey yok galiba bende bunca şeyden sonra ayırcaz yolları
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAileni anlıyorum, kız çocuğu olan anne/babalar daha korumacı oluyor. Ancak bir süre üzerlerine gitme. Ayrılmış imajı ver ama mutsuz görün. Sürekli odandan çıkma, ağlıyor gibi yap. Öyle olursa babanın çağıt gelsin tanışalım diyeceğine eminim. Ablam tarafından denendi onaylandı bebek. İşe yarıyor ;)
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGülüm oglanin anlinda sağcı mı yaziyor. Hadi kadın olsa basorytulu falan olur akil yürütürsun ama ailende daha tanimadan konusmadan böyle bir sey demesi sacma. Baska bir durum mu var? Oglani sorusturp birseyler mi öğrendiler. ya da sana yanlış birsey falan yapmadi değil mi?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 512 cevap paylaştı. 21. yüzyıldayız yani senin ailen modern ve laik mi oluyor? eğer senin ailenin yaptığı daha modern ise ben modern olmak istemiyorum umarım ailen bu at gözlükleri hemen çıkarır
20 YorumlaLan 2021 de hala sağ sol mu kaldı. Ailenle adam akıllı konuş yobaz olmadıklarını söyle onlara razı olmazlarsa onları bir daha affetmeyeceğini söyle kabul etmiyorlarsa evlen çocukla böyle iş mi olur okurken sinirledim ailene.
00 Yorumla
+1 yılailene iza et. onun öyle biri olmadığını, ön yargılı davrandıklarını anlat. yinede olmuyorsa adama söyle senle kaçacağım de (biraz absürd olabilir). ama sen ilk olarak ailene durumu iza et. ya da aradan zaman geçmesini bekle. örneğin 1 ay bekleyin belki ailen yatışır
00 Yorumla
+1 yılteroru destekleyen bi gorus olmadigi taktirde insanlarin siyasal gorusleri aralarindaki iliskileri etkileyecek bir durum degil bence onlar sagci oldugu icin seni dislamamislar annen ve babanla bu konuyu daha acik konusup guzel bir dille tartismalisin bence
00 Yorumla
+1 yılKaçın ben ilerde çocuğunuz falan olursa allahın izniyle Tabi ozaman olması gereken herşey en güzeliyle olur torun sevgisi hiçbirşeye eş değer değildir :)
00 Yorumla
+1 yılHer iki taraf da birbirini biraz dinlese, hangi konularda ne gibi sıkıntı oluyor konussa sorunlar çözülebilir. Bence muhafazakar biri şans da olabilir kör talih de. Buna sen karar vermelisin.
00 Yorumla
+1 yılAilen mutluluğunu istemediği için kabul etmemiş ama sevdiğin adam senin mutluluğunu düşünüp gitmiş bu durumda bence sevdiğini seçmelisin bende senin gibi ailem ve sevdiğim adam arasında kaldım ve çok zor bi durum ailem kötü ama sevdiğim adam çok iyi ailem değil sevdiğim adam mutluluğumu istiyor vicdanım ailemi bırakmama el vermiyo zor bi karar benim için ama onuda çok seviyorum edit: kimseyi canından çok sevme
00 Yorumla
+1 yılBurda gerici ve yobaz kim oluyor ortaya çıkıyor sanki
50 Yorumla
+1 yılAilen yobaz olmasaydı tanımadığı insanları sağcı solcu diye kategorize etmezdi.. malesef üzülerek söylüyorum yobaz bi ailen var
11 Yorumla- +1 yıl
Zaten bütün meselede bu hep bu yüzden sorunlar çıkar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu sorunu okumaya gerek bile duymuyorum başlık yetti. Ben bu soruyu kendime sormazdım bile. Ailemi seçer yoluma bakardım. Bir anne baba evladının kötülüğünü asla istemez onu korumak ister bunu bil. Ayrıca elin oğlunu dinleyip aileni dışlayacaksan git ozaman ve pişman ol.
Sana tavsiyem ailene sarıl. Bu zamanda ne el oğlu nede başkası seni korumaz. Ailen korur20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanları ayıracak kadar yobaz bir aileye sahip olman ne üzücü. Bu mu medeniyet bu mu insanlık? Laik olmadıkları tutumlarından da belli laiklik açık giyinmek kapalıya yobaz demek değildir. Bu zihniyet devam ettikçe zor düzelir bu toplum
00 Yorumla
+1 yılailen haklı. yobazlığını bilmem ama çakışmalar olacak. cinsel çakışma değil, ideolojik çakışma.
10 Yorumla
+1 yılKardeşim asıl senin ailen gerici yobaz sevginin dili dini ırkı olmazki sen seviyosan kaç git boşver
00 Yorumla
+1 yılBilmiyormu bir binizi ne kadar seviyosunuz amma sevgilin seni birkasa aile en bırkamaz
00 YorumlaAbla ailen o kadar modernmiş ki , senin kararlarını daha görmeden yargılıyorlar. Maşşallah
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 374 cevap paylaştı. mantıklı ve guven veren konuşayı kim yaparsa onu dinle
00 Yorumla
+1 yılAilen yanlış davranıyor. En azından tanışmak zor olmazdı kızları için..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖn yargı cok yanlış birşey. Kendimden örnek verebilirim bana yazarsan.
00 Yorumla
+1 yılHayatina illa yeni bir adam girer ama hiç birşey ailenden öte olamaz asla kimse onların yerini tutamaz, yarın öbürgün sevdiğin kişiden çelme yiyip düşünce en büyük destekcin ailen olacak senin bunu bilerek hareket et ve salaklık yapma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSakın bi yanlış yapma ailenide kaybetme güçlü dur sevginin arkasında dur elbet ikna olacaklar zamanla tanımaları lazım
00 Yorumla
+1 yılBaşlığı okuyunca aileni dinle demek istedim. İçeriği de okuyunca karışık bir durum. Ailen on yargılı olmaması gerekirdi. Belli ki karşındaki insanlar iyiler. Yapacak bir sye yok belki de hayırlı olan budur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende bu dertleri okuyunca kendi derdimin dert olmadigini anlıyorum ya. Umarım çözüm yolu bulursun
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Ne kadar seversen sev aile istemedikten sonra o ilişki yürümez.
02 Yorumla- +1 yıl
Tamam aile kavramı daha baskın ailen sonuçta ama az da olsa herkes zamanında birşeyler için birşeylerden kısa süreliğine vazgeçmiştir bunda toparlanmayacak birşey yok eğer mutlu olduğuna inanmışsan gerisi çorap söküğü kadardır diye düşünüyorum
- +1 yıl
Olacağına*
Aşkın dili dini olmaz bence ama her ne olursa olsun ailen ve sevdiklerinle beraber kal. Sevgili eş bulunur ama aile bulunmaz.. zaten seni sevseydi gitmezdi bi çözüm yolu bulurd üzülme
00 Yorumla
+1 yılOlacağı varmış zaten. Erkenden bitmiş oldu işte zihinler uyuşmadıktan sonrs evlilikte çok sıkıntı yaşarsınız
00 YorumlaAİLE AİLE AİİİLEEE neden biliyomusun çünkü seni bu yaşına kadar yetiştirip senin için neyin iyi olduğunju bilen onlar
00 YorumlaAile karıştırma kararı sen ver mutlu olan sen olacaksın evlenen de sen olacaksın ve istediğin kişiyle evlenecen ailen zamanla alışır
00 Yorumla
+1 yılailenin modern ve laik oldugunu düşünüyorsan yanlış düşünüyorsun
seçim senin buna kimse karısamaz gönlün hangisinde rahat edecekse onu seç00 Yorumlaçok saçma. inancından dolayı yobaz demek. orta yol bulunur seviyorsanız ayrılmayın. ailen muslumanmi.
03 Yorumla- +1 yıl
Yok ataist 😂😂😂
- +1 yıl
Bende kötü birşey demedim sadece kibar bir espri caz yapma.
+1 yılArada kalmamalısın eğer arada kalıyorsan aile ilişkilerinde sorun var
00 YorumlaAile hiç kimse yanında olmazken onlar her zaman seninle emin ol..
00 YorumlaMalum partili değilse sorun yok
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılÖnyargı böyle bir şey işte
00 Yorumla
+1 yılpeşinden git onu asla bırakma
30 Yorumla
+1 yılKader de yokmuş demek ki
00 YorumlaAilenin laik olduğuna emin misin?
10 Yorumla
+1 yılErkek doğruyu yapmış siz mutlu olmazsnz
15 Yorumla- +1 yıl
Sevdiğim kadını sırf ailesi istemiyor diye doğru olanın kaçmak olduğunun neresi rahatladıcı acaba :)
- +1 yıl
@ÂşkAdamı1990 bu adamı hep ezer bu kziin ana babası. Emin ol mutlu olmazlar
- +1 yıl
yaşanmışlığın var sanırım :)
- +1 yıl
@ÂşkAdamı1990 yok ya ben bekarim da bana oyle geldi hiss
- +1 yıl
Hım anladım küçükhanım
+1 yılAileni kimseye tercih etme.
13 Yorumla- +1 yıl
Hayır kaçarak evlendim. Bizzat yaşamış biri olarak ailemi kimseye tercih etmemem gerektiğini öğrendim
- +1 yıl
Kaçarak mı evlendiniz biraz konuşabilir miyiz tabi siz müsait olunca bende kaçarak evlenmeyi düşünüyorum😞
+1 yılikisini de seçme ikisi de çöp
00 YorumlaSiyaset sokmayın bence içinize mutluysanız bosver
00 Yorumla
+1 yılZORLU bir yol...
00 Yorumla
+1 yılKalbini dinle ailen evlenmeyecek sen evleneceksin
00 Yorumlayaa işte kim gericiymiş çıkıyor ortaya
00 Yorumla2sini de bırak
00 Yorumla
+1 yılBırakmA
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılVazgeç bu sevdadan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyrıl
00 Yorumla- Devamını Gör (3)
Devamını Gör(48)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar 💜
Aşkın dini, dili, ırkı, mezhebi ve hatta mantığı olmaz.
Birini görürsün ve amaçsız bir şekilde kişiye çekilirsin. Fakat evlilikte bunların büyük bir önem taşıdığını söylememde fayda var.
Toplumumuzda ne yazık ki dini, siyasi, ideolojik, giyinme tarzı ve sosyal yaşantı gibi konularda birbirimizden farklı olduğumuz noktalar ve ayrışmalar var. İşin kötü tarafı tarafların karşılıklı olarak birbirine saygı göstermemesinin popüler duruşu ve beraberinde gelen daha büyük ayrışmalar. Bunlar tabi ki bizim kontrolümüzde değil. Ailenin tutumu da öyle. Ve kontrolümüzde olmayan konuları değiştirmeye çalışmak yerine durumu olduğu gibi kabul ederek hareket etmek en doğrusu olacaktır.
Kültürümüzde ne yazık ki evlilik iki kişilik bir kavram değil. Biriyle evlendiğimiz zaman ailesiyle de evlenmeye deyim yerindeyse mecbur bırakılıyoruz. Dolayısıyla onların hayata bakış açıları da oldukça önemli. Sorunda sana beklediğin gibi davranmadıklarından bahsetmişsin. Her insan kendinden görmediği birine karşı hırçın veya dışlayıcı davranacak diye bir kural yok. Kaldı ki olması gereken davranış biçimi bu. Yukarıda anlattığım ayrıştırıcı tutum da elbette seni bu düşünceye itmiştir. Bunun yanında bu durum ailesinin senden farklı bir düşünce yapısına ve yaşam tarzına sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Senin alışkanlıkların dışında alışkanlıkları ve hatta belki senin değerlerine taban tabana zıt değerleri olabilir. Bu durum eninde sonunda seni zorlayacaktır.
Son olarak konuya sadece evlilik değil çocuk olarak da bakmak gerekir. Farklı kültürlere sahip insanlar, çocuk yetiştirme konusunda da farklılık gösterebilir. Sen özgür bir birey yetiştirmeye çalışırken, eşin veya ailesi daha tutucu bir tutum sergilediği zaman da aynı şekilde rahatsızlık duyabilirsin.
Bunlar benim şu an aklıma gelenler. Benim listeye ekleyebileceğim, senin listeden çıkarabileceğin birçok madde daha olabilir. Ailene sırt çevirip bu aileye dahil olursan, gerçekten mutlu olabilir misin? Farklılıklarınız seni ilerleyen dönemlerde zorlar mı? Birbirinizin değerlerine ne kadar saygı duyabiliyorsunuz? Bu gibi soruların cevabı senin için olumluysa, tabi ki ailene rağmen olumlu bir karar verebilirsin. O zamana kadar asıl tavsiyem ailenin söylediklerini erkek arkadaşınla paylaşmaman olacaktır. Belli ki kırılmış. Kafanı netleştirene kadar ilişkini yıpratmaman yapabileceğin en doğru hamle gibi görünüyor.
Kendin için en doğru kararı vermen niyetiyle 💜
Kendi ilişkiniz için değerlendirme almak ve ilişkinizi doğru okumak için DM üzerinden randevu alabilirsiniz!
R. Cansu ÇELİK & Okan KOÇYİĞİT
Takip etmeyi unutma! 👇🏻
instagram
YouTube
Okumaya üşendim valla :)
Hocam ben 2 yıldır benle konuşarak bana umut veren kendi kendime hayal kurmama sebep olan hatta kullanmak isteyen kişi evlendikten sonra hala acı çektiğimi düşünmesin diye, o evlendikten 5 ay sonra ona eşin görmesin yazdığımı mutluluklar dilerim dedim, adımı sordu söyledim ama teşekkür bile etmedi, sizce mutluluklar dileyerek hata mı yaptım, kendim için yaptım aslında beni zaten aptal yerine koydu hep öyle de hatırlamasın istedim, zaten aylardır konuşmuyordum yeni duydum, bazı arkadaşlarım doğru olanı yaptın dedi ama hata yaptığımı söyleyenler de var sizin düşüncenizi merak ediyorum teşekkür ederim