Nolur yardım edin ne yapmalıyım?

Yaklaşık 8 aylık bir ilişkim var. Sevgilim 26, ben 20 yaşındayım. İlk başlarda çok güzel giden bir ilişkiydi. Bana ilgisi, saygısı, kibarlığı olsun her şeyiyle çok güzel gidiyordu.5 ay önce sevgilim Suriye'ye gitti. Orada uzman, yani normalde de meslek olarak askerlik yapıyor. Oraya gittiğinden beri çok değişti, ya da yeni yeni karakterini göstermeye başladı, bilemiyorum. Makyajıma, üniversiteye gitmeme, dışarıya çıkmama, giyimime, her şeyime karışır oldu. Her gün neredeyse trip atıyor, konu bulamayınca aylar önce ses etmediği konuları açıp onlara trip atıyor. Alttan aldım, almaya da devam ediyorum. Ailesine hasret, bana hasret, evine hasret, stresli, normal bir yerde değil, sabret sabret... ama kendime yaptım maalesef zayıfladım, saçlarım dökülmeye başladı, roza hastalığı geçiriyorum şu anda da. Hala bir şey demiyorum onu üzüp orada streslendireceğim diye. Bu kötülüğü kendime neden yapıyorum, evet benim de aklımdan bu geçiyor. Vicdanım elvermiyor onu orada terketmeye. Gelmesini beklesem daha çok var gelmesine yine kendimi tüketmiş olacağım. Hiç konuşmayı denedin mi diyeceksiniz, denedim tamam diyor iki gün sonra aynı veya hiç ses etmiyor yine kendi bildiğiyle devam ediyor. Gercekten arada kaldım. Ne bırakabiliyorum ne de ilişkimiz sağlıklı ilerliyor... Mesela yaşadığımız bir şeyi anlatayım. Birkaç gündür ağzımda uçuk var (küçükte değil bayağı büyük), dün de kabuk bağlayınca çok kötü bir görüntü oluştu. Fotoğraf attım ve hani tiksinir diye ki tiksinebilir de gayet doğal."Biraz çirkin duruyor, idare et artık" dedim. O da ben bunu millete güzel görünmek için diyormuşum diye bana küstü konuşmuyor, günlerce de konuşmaz böyle bir huyu var. Halbuki o da tıraş olunca çok çirkin oluyorum gibisinden muhabbetler eder, benim de o zaman öyle düşünmem gerekiyor. Günlerdir konuşmuyor benimle. Ne yapmalıyım?
Nolur yardım edin ne yapmalıyım?