Yaşım 22 ve evliyim 21 yaşımda evlendim kendi istegimle ve maalesef üni okuyordum annem ailem hiç istemedi eğer seni seviyorsa okulu bitirmeni bekler dedi söylediğimde eşim yani tabii o zamanlar sevgiliyiz ne alaka falan dedi ben seni sevmesem neden evlenmek isteyim dedi haklı buldum ailemi de ikna ederek evlendik ama galiba pişmanım çünkü uniyi bıraktım hayatımın hatasını yaptım o zamanlar kafam yerinde değildi şimdi neden böyle bişey yaptım diyorum yasitlarim unide ben ise tüm günüm evde geçiyor seviyorum eşimi ama yine de pişmanım evlendigim için çok mu garip ya haklı miyim pişman olmakta 🙄
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
soru troll değilse pişman olmakta sonuna kadar haklısın. seni sevseydi en azından üni bitene kadar beklerdi. bugünün yarını da var oku ,çalışmasan bile elinde mesleğin olsun derdi. şimdi lise mezunu evde koca bekleyen biri yapmazdı, kendine bağımlı biri yapmazdı. laflarım yanlış anlaşılmasın kimseyi küçümsemek için demiyorum ama senin yaşıtların istediği gibi hayatını yaşayıp sonrasında evleniyor ya da en azından okulunu bitiriyor. senin elinde fırsat varken tepmişsin resmen. kimseye kendi geleceğinin önünde görüpte hayatını ona bağlamamak lazım
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEşinin seninle evlenmesi seni sevdiğinin bir kanıtı değil bence, mutlaka seviyordur. Ama evlenmek sevginin tek kanıtı olamaz. Ah niye üniversiteyi bıraktın, tekrar devam et eğitim hayatına. Aşıkken evlenmemek lazım, sana tavsiyem çocuk yapma, tabi ki senin bileceğin bir şey. Evlilik konusunda acele karar vermemek lazım, boşanmak konusunda da öyle.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. pişman olacağın bir durum yoktur acık söyleyeyim
arkadaşların özgür bir şekilde gezebilir lakin sen onlardan daha özgürsün
tak koluna eşini cık gez her yerde foto çekil at sosyale
istediğin gibi giyin o mekan senin bu mekan benim hesabı
hayatı kim okşaya bilir gecenin sessizliğini ne bozar
bak her türlü sen onlardan daha özgürsün daha iyi gezersin eğlenirsin
özenme yaşa00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Evlenmek için aceleniz nedir hiç anlamıyorum. Biz zamanında 5 yıl bekledik evlenmek için. Üstelik de 4 yıl mezun olduktan sonra işlerimizi rayına oturtana kadar. Son pişmanlık fayda etmez maalesef. Ama eşini ikna edip yine de devam edebilirsin. Evli olarak üniversite okuyan çok insan var sonuç da.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
76Cevap
Merhaba!
Asıl sorun şu ki, siz daha kendinizi tanıyamadan evlenmişsiniz. Kişiliğiniz, karakteriniz, hayata bakışınız, hayattan beklentileriniz şekillenmemişken evlenmiş ve şimdi de pişman olmuşsunuz. Oysa evlilik insanın hayatta vereceği en önemli kararlarından biri. Aileniz de sizi uyarmış ama onları da dinlememişsiniz. İşte bu yüzden sizin özelinizde burdan tüm genç kızlara sesleniyorum: Kızlar, lütfen okulunuz bitmeden, bir meslek sahibi olmadan evlenmeye kalkmayın. Genç yaşta aşktan gözünüz kararmış şekildeyken evlenmeyin. Sonra pişman olup, evlendiğiniz kişiye de kendinize de yazık etmeyin. Sevgiliniz sizi çok güzel seviyor olabilir. Gençlikte bu duyguları yaşamak güzeldir, insanın aklını başından alır ama bir süre sonra pişman olursunuz. Yapmayın!60 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yıl1 senede hata yaptığını anladin çok geç kalmiş sayılmazsın oku bitir okulunu.
Evlendigine pişmansan okumakta faydasız olur.
Acele düşünmeden verilen kararlar sonradan düşünüyor ne yazıkki. Biraz zamana bıraksaydın okulun bitene kadar en azından hem düşüncelerin değişirdi hem okulun bitmiş olurdu
Bunların artık bir yararı yok eşinle konuş bu durumu okulunu bitirmek istediğini60 Yorumla
+1 yılAaahhh aaahhh evlilik öncesi söylemler...
Aile %95 haklı çıkar.
Neyse ki seviyorsunuz:) evdeyken de bir şeyler yapabilirsiniz aslında varsa bir ilgi alanınız vs.12 Yorumla- +1 yıl
Hmm.. neden?
Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı. Biraz yanlış karar olmuş her ne kadar birbirinizi sevsenizde okulu bırakmamak senin adına çok daha iyi olabilirdi imkanın varsa tekrar gidebilirsin hiç birşey için geç değildir
12 Yorumla
+1 yılEskiden 18-19 bu yaşlarda evlenilirdi ama artık evlilik yaşı 25-27 den başlıyor evlenmeden önce her birey 100 kez düşünmeli zaten hedeflerin varsa önce hedeflerini gerçekleştirmeliydin kişi ve kurumlara bağlı kalmayın bugünde çıkar karşınıza biri yarında
10 Yorumla
+1 yılEvliliğin neden engel oldu okuluna bunh anlayamadım. Sınıfımda çocuğu olan bile var. Sen hemen pes etmişsin
16 Yorumla- +1 yıl
Sebebini sordun mu
- +1 yıl
Bazen anne baba sözü dinlemek gerekiyormuş. Onlar bizden daha iyi görüyor. Sadece evlenmek için evlenen kişilerden anladığım kadarıyla. Sevseydi beklerdi gerçekten
- +1 yıl
İnşallah mutlu olursun
+1 yılkocan bu pişmanlığı duysa üzülürdü. ama en iyisi sen pişmanım demeden üniversite okumak istediğini söyle illa ki orta yolu bulursunuz.
11 Yorumla
+1 yılErken olmus kiz kendini bilip evlenmeli hayata karsi planlari olmali kendi oz saygini ezip okulu birakmisin. Hersey sirayla olmali uni btrcektin isini alcaktin. Kendini gerceklestircektin. Ben bile evlilige hazir degilim. Ama evlenmissin bundan sonra evliyken de devam edebilirsisn yasin hala genc aciktan devam et ya da bulundugun sehre gt bizim unide oyle evli gelen coktu.
00 Yorumla
+1 yılhayatta hatalar yapabiliyoruz kendini suçlama keşke ailenin fikirlerini onemseseydin bazen bizim gormediklerimizi gerçekten onlar görüyor tecrübeli oldukları için ama şöyle düşün sana da bir tecrübe oldu ve çocugun olduğu zaman ona da aşılarsın bunu hatalar bizim için kendini üzerek bir yere varamazsın.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba.
Evet çok haklısın pişman olmakta.
Hiçkimse için okulunu bırakma.
Yaşın daha az ve tekrar okuya bilirsin.
Bunu eşine güzel bir dille anlat. Anlaşın bu konuda.
Hiçkimse sana garanti veremez ki, hiç bir zaman eşinden ayrılmayacaksın.
Gün gelir biter ilişki ve sen ortada kalırsın.
O zaman senin işe ihtiyacın olacak. Ne yapacaksın?
Bunları bir otur düşün derim.
Eşin okumana karşı çıksa bile, sen yinede kararlı ol ve oku.
Okumak kadar güzel birşey yok çünkü.00 Yorumla
+1 yılBiraz ailenizi dinleseniz bir yeriniz incilir demi bu zamanda bir kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı ve bunu yapmak için her türlü imkan var bu zamanda ve üniversiteyi açıktan da okuyabilirsin ama hayatını geriye alamazsın yol yakınken en doğru kararı ver ve bir iki tatlı söze kanmayın lütfen köprüyü geçene kadar ayıya dayı derler diye boşuna dememişler
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,3b cevap paylaştı.
+1 yılPişmanlık mı, sıkılıyor musun bu ayrımı iyi yap bence.
Evlenirken hayal ettiğin şeyler farklıydı sanırım, gerçekçi göremedin bazı şeyleri.
cut.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Üniversite kesin oku açıköğretim bile olsa okumalısın atanmaya çalış. Asla kocanın eline bakma hem ayağımı denk alır oda güçlü bir kadın olursan
20 Yorumla
+1 yılÜni okusan yine pişman olmayacağın ne malum her zaman pişmanlıklar olurEşin izin vermiyor okumana aksini yaparsan yine huzursuzluk çıkar. Üni okuyanlar çok mutlu sanki pişmanlık yaşıyarak şu günlerine yazık edersin
01 Yorumla
+1 yılEvlilik güzel de yaşın genç oturmamış evlilik ciddiyet ister sıkılmak da haklisin
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılSen bunu dinlerken şunu söyleyeyim. Iyi ki bu soruları açıyorsunuz da belki birilerinin de akillanmasına sebep olursunuz
https://www.youtube.com/embed/2q8lkGj6Qas10 Yorumla
+1 yılÇok erken evlenmişsin. Üniversite okuyup evlenmek varken şimdi onun pişmanlığıyla yaşıyorsun umarım düzelir bu durum.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Erken evlenmişsin. Acele olmaz bu işler. Bebek var mı peki?
18 Yorumla
+1 yılGeç değil ki. Yeniden başla okuluna. Evliliğin okuluna engel olacağını düşünmüyoru.
20 Yorumla
+1 yılBence yanlış duşunuyorsun. Sen toplumun dayatması olarak bu algıdasın. Geçmişte bir karar almışsin, şu an pişman olarak eline hiçbir şey geçmeyecek. Okumak istiyorsan hâlâ okuyabilirsin bence. Içinde bulunduğun durumdan mutlu olmaya çalış.
00 Yorumla
+1 yılEşine bu durumdan üzüldüğünü ve üniversiteyi bitirmek istediğin konusunu aç bence. Sonuçta onunla evlenmek için bir şeylerden fedakarlık yapmışsın. Eşini seviyorsun, o da seni seviyorsa hak verecektir bir şekilde.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılÜniye devam et ama izin verilmez bu yüzden de son pişmanlık fayda etmez
10 Yorumla
+1 yılKeşke ailenin sözünü dinleseydin biraz bekleseydin ama olan olmuş şimdi dışardan da okuyabilirsin.
10 Yorumla
+1 yılAyrıl şiddet uyguladı de al ömür boyu nafakanı tazminatı yaşa hayatını böyle enayileri sömürün bu zamanda evlenilir mi hiç kafa yok
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 332 cevap paylaştı. üniversite okumakta hayatı kurtarmıyor maalesef okuyan işsiz sürüsü dolu evde otur keyfine bak de miii @gnl_1998
20 YorumlaBence evlenmek için acele etmemek gerekiyor. Belli bir olgunluk seviyesine ulaşmak gerekiyor. Artık olan olmuş. Bence hayattan ne bekliyorsun oturup düşün ona göre kararını vermelisin.
00 Yorumla
+1 yılBence ilk önce kariyer yapıp sonra evlenmek daha mantıklı kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorsun kimseye muhtaç olmadan, pişmansan bence bitir evliliğini.
00 Yorumla
+1 yılİstersen okuyabilirsin tekrar sınava girerek evlilik buna engel değil. Üniversitede sınıfımda bir bayan vardı 27-28 yaşlarındaydı evliydi hatta 2. Sınıfta çocuğu bile oldu.
00 Yorumla
+1 yılYanlış kararlar vermişsin tam sorumluluk hissetmeden uni bitirseydin öyle evlenseydin bu kadar pisman olmazdin belkide ama herkes senin gibide degil erken evlenip mutlu olanlarda cok
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHaksızsın Sana bu dünyanın cennet olduğunu kim söyledi Her yerde farklı zorluk var Eğitim isteğini eşine aç Zaten kimsenin okula gittiği de yok online devam et işte
00 Yorumla Dışardan oku, okulunu bitir bence. Hiçbir şey için geç değil ayrıca bir kadının kariyer sahibi olması çok önemlidir!
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılpişman olmakta haklısın. gençliğini yaşamadan kocanı evde bekliyosun. ama senin yaşındaki kzılar da sana özeniyor. her gece yanında kocan var diye
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 677 cevap paylaştı.
+1 yılOkumak için yine çok geç değil. Sevmişisn evlenmişsin bunda bi ayıp yok ama uni ni bitirebilirsin yinede
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBiraz acele etmişsin ama eğer mutluysan pişman olma hem pandemiden dolayı yaşıtlarında evde kız kârdasın hee 😀
00 Yorumla
+1 yılPişman olma ama bazı şeyleri duzeltmelisin okula yeniden dönmelisin kendi ayaklarinin uzerinde durman için şart bu
00 Yorumla
+1 yıle okuyabilirsin tekrar. evde hem ders çalışırsın hem de ev işini yaparsın. ev bütün gün senin sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılOkulu bitir. Eşine bastır. Üzülme daha çok gençsin eşine sözünü geçirirsin. Hakkında hayırlısı buymuş. Bazen ne yaptıĝımızı bilemeyiz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılCanim disardan bitir ve Ben hep diyorum 30 yasindan asagi evliklerin yurumeyeceyini soyluyorum olgun dusunmek farkli
00 Yorumla yol yakınken boşan daha çok pişman olursun sonra ve bi daha da evllilik düşünme kimse için hayatını mahvetme😉
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılAileni elin oglu icin dinlemedin ya al simdi pismanlik...
20 Yorumla
+1 yılNe tuhaf ki bende okudum hatta 2 üniveristesite mezunuyum. Erken yaşta evlenmedigime pişmanım.
Senin hatan sadece okulla evliliği birlikte göturmek varken birini tercih edip diğerini boynu bükük bırakmam. Ama mutluysan kafana takmaaaaa. O kadar.30 Yorumla
+1 yılEvlendin diye neden üniyi bıraktın ki? Evli olup okuyan tonlarca insan var. Senin suçun
10 YorumlaHala okuya bilirsin...
Evlilik engel değil...
Engel beyinde başlar...10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılHâlâ okuyabilirsin çünkü yaşıtlarının hepsi evde okuyor şu an.
10 Yorumla
+1 yılelbette haklısın, bir kişi en az 24 yaşında evlenmeli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılHâlâ dışardan okuyabilirsin ki pişman olma olan olmuş sonrasına bakk
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılpişman olmakta haklısın. ev hanımı olmanın sana ne faydası var?
00 Yorumla
+1 yılgeçmişe takılıp kalma her şeyde bir hayır vardır de
00 Yorumla
+1 yılBen de 22 yaşın da evlendim evlilik süper bişe eşimi çok seviyorum
00 YorumlaPişman olacaksın tabi bir kızın en güzel yıllarınj kaçırmışsın
00 Yorumla
+1 yılÜzülme ya yeniden okursun kendine bir şans tanı evliliğini bitirme kocamla mutluysan
00 YorumlaKeşke bırakmasaydın. Evli olup üniversite okuyamassın diye bir şey yok.
00 Yorumlaciddi bir karar vermişsin eşini seviyosan neden pişman olasınki
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılNeden evlenince okulu bıraktın? Evliler okuyamıyor mu? 🤦♀️😒
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılEvli olmak okumana engel değil başvuru yap çalış gir tekrar eşinde destek versin sana ne olacakkkk¿
00 Yorumla
+1 yılKendi isteğinle evlenmişsin, aklın nerdeydi? Ağlama şimdi.
00 Yorumladışardan açıktan oku evdeysen rahat rahat okuyabilirsin çocukta yaparım karıyerde
00 Yorumlaevliyken devam edebilirdin okumaya
hatta eşin de yardımcı olabilirdi00 Yorumla
+1 yılGençsin daha boşa bunu okumaya devam et çocuk olursa daha daha zor.
00 Yorumla
+1 yılhaksızsın. emin ol 10 sene sonra sen daha mutlu olacaksın
00 Yorumla- Devamını Gör (87)
Devamını Gör(132)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri