Öncelikle isteklerine saygı duyduğumu belirtmek isterim ama objektif olmalıyım. Olaya her iki taraftan bakmalıyım. Empati yapıp kendimi sevgilinin yerine koyduğumda bu durumun pek hoş olmadığı düşünmeye başladım. Düşünsene evlenmeyi düşündüğün insan sürekli senden maddi anlamda bir şeyler talep ediyor. Sanki kendine eş değil de finansal bir köle arıyor. Onun için sadece yürüyen bir banknottan mı ibaretim? Gerçekten seven insan böyle mi yapar diye düşünürdüm. Bence nişanlının üstüne daha fazla gitme, sırf hırsların uğruna kendinden soğutma.
100 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba, benim annem babamı somurmedi. Kimseden bir şey istenmedi, kına gecesi köyün bahçesinde, düğün de yaşayacakları sehirin normal bir salonunda oldu. Evliliğe yuva anlaminda bakıp, maddeleri bir kenara koyarsanız siz de yapabilirsiniz. Bizim gelenek ve göreneklerimiz kimseyi zora koymaz. Gelenek görenek adı altında yeni gelin zirvalari uygulamayın. Evliliğinizi maddî şeylerle rezil etmeyin derim.
90 Yorumla
+1 yılAşkın gözü kördür ne mal ne mülk ister sadece mutluluk ister. Sen aşık değilsin mantık evliliği yapmak istiyorsun. Adamların elinde olsa yapmazlar mı sanıyorsun? Onlarda istemez mi gösterişli bir duğun yapmak. Çalışırız beraber yuvamızı yaparız yeterki mutlu olalım kafasındaki kızları üzmeyin bir kez daha anladım sayende. Çok sağol
90 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 11,9b cevap paylaştı. Beraber kazanılmış her şey ortaktır onun için sözleşme olur. Onun dışındakilere karşıyım. İsteklerini karşılayacak maddi durumlarını bilmediğim içinde yorum yapamayacam.
50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
+1 yılİsteklerini saygı duyuyorum ama belirtmek zorundayım sorduğuna göre fikrimi özgürce söyleme hakkına sahibim. Seni haklı bulana teşekkür edip, eleştirene saygı duyman lazım bu soruyu soruyorsan...
Gelinlik, düğün, bilezik ok bir yere kadar tamam olabilir. (yalnız nişanlının ve ailesinin buna bütçesi varsa)
Evlilik sözleşmesine gelince evin yarısı demişsin. O evi beraber mi aldınız ki hak iddia ediyorsun. Senden önce çalışılıp alınmış bir evin tapusuna hukuken ortak olamazsın. Evlilik sürecinde alınan her şey ortaktır. Evlilik öncesinde alınan değil. Senin evin olsaydı ortak eder miydin?
Kendine örnek aldığın kişiler var. Birde hiçbir şey istemeyenler var. Onları neden örnek almıyorsun?
Her şeyi kenara bırak. Nişanlının borca girmesi demek seninde borca girmen demek oluyor. Aynı evi ve aynı bütçeyi paylaşacaksınız. Bu durumda sende sıkıntıya gireceksin.
Ayrıca sen satılık mal mısın? Kendine fiyat biçiyorsun. Kadın mı kalmadı? Kaşına gözüne neden servet ödensin. Kusura bakma bunun adı sömürmedir. Özgüvenli olun ama kendinizi vazgeçilmez sanmayın. Nişanlın emin ol onu malı mülkü olmadan sevecek, senin isteklerini istemeyen başka kadını bulabilecek durumda. Seni seçtiyse, sen onu seçtiysen mantıklı isteklerde bulunmalısın.20 Yorumla
+1 yılAbi çok saçma nişanlının yaptığı gelenek görenek onun yalanı ben doğu taraflarında büyüdüm altın kemer yaptırılıcak diye kaç tane 50-60 kilo kadın 100-110 kilo oldu bir bilsen senin yaptığın çok mantıklı ama bak başta bile ailesi kafasına girip onu böyle doldurabiliyorsa düşün evlendiğinizi kaç yaşına gelmiş kendi fikri düşüncesi oluşamamış ben yerinde olsam atardım nişanı bu ne ya böyle ailesinin sözünü dinlemek ne ve çok saçma bir konu için ya bak canım çoğu aile gelini ilk başta sevmezler ısınamazlar ama nişanlın her şeye rağmen ailesine rest çekmesi lazım ki ailesi aaa demek ki oğlum bunu çok seviyor kızın iyi huyu falan mı var acaba der seni tanımaya çalışır bu mal en baştan kaybetmiş boş ver değerini bilicek biriyle nişanlanıp evlenirsin Bak daha nişan bunun ev alıp evi dizmesi çocuk yapması her küçük olayın sülale içinde dönmesi gibi seni yıpratıcak bir sürü olay olucak en baştan doğru kararı ver ve amann neyse diyip geçme böyle bir olaya göz kapatman neleri başlatır bir bilsen o yüzden ben yerinde olsam atardım nişanı
00 YorumlaSevgilinin ailesi senin istediklerini kabul etmeyerek sonuna kadar iyi yapmış. Senin gibi kızlardan iğreniyorum. Tek yaptığınız erkeği bankamatik olarak görmek. Erkeğin kalbine değil parasına aşık oluyorsunuz. Senin nişanlın olsam nişanı atmıştım ve senden ayrılmıştım. Allah senin gibi kızları erkeklerden uzak tutsun. Çünkü herhangi bir boşanma durunda erkeği ekonomik olarak tamamıyla çökertip bitirirsiniz. Nafakayı ödeyemeyen erkekler hapse bile giriyor. Tabi sırf nafakasını ödeyemediği için hapse giren erkekler siz çıkarcı kızların ve kadınların umrunda değil. Anca kendinizi düşünürsünüz.
72 Yorumla
Soran+1 yılAilesi ne derse yapan erkek bence gariptir
+1 yılDaha da şöyle bir şey var da yani herkes herkesin her istediğini yapmak zorunda değildir Tabii ki böyle bir kaide yok ama sonuçta burada nişanlılıktan bahsediyorsun Yani bir takım şeyler tolerans gösterilebilir yani bazi istekler yapılabilir ama onun da bazı sınırları olmalıdır sadece bunu söyleyebilirim
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Doğru olani yapiyorsun.
Tabii Nişanlınin durumu yoksa (olmasa sen istemezsin zaten)
Bu sekilde Ret etmeleri normaldir.
Kendi fikrime gelince Evlilik boyutunda Evlenecegim Hanımefendi Bana emanettir. Bunun bilincinde olarak evlilige giderim.
Akabin de Ne isterse imkanim olduğu sürece kesinlikle ALLAHIN izniyle Ret etmem. Kisi bir kere evleniyor Erkek icin bu siradan gelebilir, fakat kadin icin cok guzel bir muazzam olaydır.
Ben Sahsen evleneceğim hanımefendinin icin de bir şey kalsin istemem
örnek: Ya sunu mu alalim yoksa bunu mu?
Me: ikisini de Alalim.)))
Yapim geregi insanlari Mutlu etmeyi cok seviyorum.
Bilhassa evleneceğim hanımefendi söz konusu oldugun da.))
neler yaparım kim bilir.
Tabii bu söylediklerim imkanım izin verirse.))
Dipnot:Evlilik düşündüğüm, Düşüneceğim Hanımefendi benden yapamayacağım bir seyi istemez.13 Yorumla- +1 yıl
Doğru olanı yaptığı falan yok. Yapacak durumu olsa bile isteklerini böyle sıralayıp hepsinin yapılmasını beklemek görgüsüzlüktür. Hakkı da yok zaten böyle bir şeye. Böyle kadınlar Allah'ın emaneti değil laneti olur olsa olsa. Paragözün teki.
- +1 yıl
Birilerinin sponsorluğunu yapmak için evlenmem ben. Ayrıca kadın erkeğe emanetse erkek ney? Erkek, kadının kölesi mi? Bunu cevapla.
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn az 250bin nasıl harcatır, nerenden uyduruyorsun? İnsanların bir düğün için harcayacak 250bin lirası olduğunu mu sanıyorsun? Pandemi döneminde insanlar mecburen işten çıkartılırken, dükkanlar kapanırken, esnaf batarken, borç batağına girmişken, eve ekmek götüremiyoruz diye isyan bayraklarını çekmişken, şu şımarıklığı yapıp bir ton şey istiyorsun ya pes! Nişanlının babası esnafsa vay halina adamcağız kim bilir kaç aydır borçlarını ödeyemiyordur. Senin gibi ancak düşüncesiz denir başka da bir şey denmez. Madem çok istiyorsun düğün gelinlik altın o zaman durumların düzelmesini bekleyeceksin efendi gibi! Ayrıca biz evden dışarıya adım atmak için bile 2 kez düşünürken ne düğünü yasaklardan haberiniz yok herhalde, ya da yasak sadece aklı basında insanlar için geçerli!
12 Yorumla
Soran+1 yılLütfen pembe prensesi oynamayın. Aileler borç içinde
Cevap sahibi+1 yılNe prensesi oynaması be, madem. aileler borç içinde neyin ısrarı bu
Yol yakinken dön derim. "Zararin neresinden dönersen kârdır" çünkü evlediğinde, her ne kadar aksine inanıyor olsanizda, ailelerde evleniyor. İlerde daha büyük huzursuzluklar yaşamak yerine bunu nişanlına ve ailesine açıkça dile getir. Yine de düzelmezse, evliliği tekrar düşün derim..
10 Yorumla
+1 yılBence mantıklı hele ki boşanmamın yoğun olduğu dönemlerde. Sen herşeyden önce bireysin. Ve haklarını kullanmak istiyorsun bu da gayet doğal. Ailesi aklına giriyorsa zorlama al karşına konuş olmuyor de önüne bak
12 Yorumla
Soran+1 yılSonunda. Şimdiden ailesini dinliyorsa ilerde neler neler yapar...
- +1 yıl
Yani sen gerekeni gerektiği gibi yapmışsın. Cidden bak olan sana olur. Zamanını harcama onunla. Buradaki linçlere de aldırış etme
+1 yılBöyle gelenek, görenek mi varmış? Kör mü çalışsaydın da o evi sen alsa idin. Enayi mi lan ailesi, oğlan sana her şeyi yedirecek. Kim olsa seni kapının önüne koymuştu. Bunları yapmadığına şükür et. Var ise, yok ise para ya. Ulan paradan önemli şeyler de var. Huzur gibi, mutluluk gibi sevmek gibi tabi senin gibiler bundan ne anlar?
40 Yorumla
+1 yılSende çok paragöz çıktın be sevmek neyinize yetmiyo sen adamımı seviyosun parasınımı bu nasıl bir açgözlülüktür ayrıca bir gelin olarak dahamı ağır başlı olsan bunları istemek en azından sana değilde ailene düşer paradan puldan daha önemli şeyler var bu hayatta aşk sağlık huzur gibi
40 YorumlaBoş işler bunlar. Ben boşansam kocamdan nafaka falan almam. Ayrıldığın insandan para almak gurursuzluktur benim gözümde. Okuyup kendi ayaklarının üzerinde duran insan, kötü bir şey yaşayınca ona bu kötülüğü yaşatan kişi üç kuruş para versin diye eline bakmaz. Kendinizi bu kadar değersizleştirmeyin. Sevdiğiniz insanla evleneceksiniz diye dünya kadar masraf yapıp millete gösterişte yapmayın. Gerçi ben senin sevdiğine de inanmıyorum. İşine gelince eskiye bağlı kalıp gelenek görenek diyip işine gelmeyince hangi yüzyılda yaşıyoruz ya diyen de sen ve senin gibiler. Bi net olun.
40 YorumlaSen daha evlenmeden bosanmayi garantilemişsin yazik ya adama keske bu dusuncelerini bilipte uzaklaşsa senden parayla evlilik olmaz mutluluk olmaz her sey bir yere kadar ya sonra koca bir hüzün sen bu kafayla bir yere varamazsin ailesi anlamis seni de evlatlarını uyariyor.
30 Yorumla
+1 yılNeden Kızlar ve Erkekler tepki göstermiş? Bu gönderide dediklerinin daha fazlası yapılıyor zaten yalan mı? Binlerce düğün oluyor bunların hiç biri Eşitlik şeklinde yapılmıyor ki hepsini erkek yapıyor en kötü gelinlik 10.000 lira ortalama erkek ve ailesi 180 bin lira harcıyor. Neden şimdi herkes namuslu rolü oynamış burda :D
14 Yorumla- +1 yıl
Hepiniz paragözsünüz işte.
- +1 yıl
Gelinlik giymeden gelin olan çok kadın var. Bunları istemek sıkıntı değil nişanlısı yapmak istiyorsa kimseyi ilgilendirmez ama karşı taraf yapmak istemiyorsa gelenek diye zorlamanın lüzumu yok. Bu şekilde başlayan bir evlilikten hayır gelmez. Hiçbir kadın kendini mal mülk için böyle küçültmemeli.
Soran+1 yıl@Acılıkoala Ülkemizde olan düğünlerin %80 i böyle sende böyle yapacaksın bundan eminim :)
- +1 yıl
+1 yılEğer elinde bir mesleğin yoksa yani bir güvencen yoksa zannetmiyorum isteklerini karşılamazlar eğer bu erkek senin tek şansın değilse evlenme kafa dengi birini bul aşk evliliği asla yapma mantık evliliği yap pişman olmazsın aşk dediğin en baba 1 sene sürüyor gerisi boş
120 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite okudum Bankada çalışıyorum fakat, Kızların çoğu benim isteklerimi devasa abartatak erkek tarafından istiyorlar, Benim Hukuken ve Geleneksel isteğime gelince herkes adaplı insan rolune bürünmüş. Sankı kendileri, Erkekten hiç bir şey istemeyecekler
- +1 yıl
Yaa sen onlara ne bakıyosun herkes lafta iyilik meleği 😂 her konuda haklısın ama şu sözleşme konusu banada biraz kötü geldi kendince haklısındır ama güvene dayalı bir evlilik olmaz diye düşünüyorum eğer sana altın gelinlik vb şeyler almıyolarsa sakın evlenme zaten ne güzel mesleğin var aklını peynir ekmekle yeme bunlarla bir ömür geçmezzz
Soran+1 yılİyilik meleği kızlar burda cidden iyimser rolunde, Evlenecekleri adamdan minımum 150.000 lira isteyecekler... Gelmişler burda benim maksimum isteğim olan 150.000 liraya laf atmaları çok gülünç. Ben Türkiye de 0 dan evlik görmedi hep para harcanıyor, Ama yorumlarda ERKEKLER EVLENMEM, KIZLAR BÖYLE KIZ MI olur diyorlar ne kadar cahilce. İnsan içindeki yalanı başka bir yalanla saklarmış. Evlilik sözleşmesi Batıda gayet var
- +1 yıl
Boşver onları kendini geliştirememişler
- +1 yıl
Erkekler kızların isteklerini yapmak zorunda değil bu arada. @melikecskn6777
- +1 yıl
Ben yapmak zorunda dediğim yeri göremiyorum? Nerden çıkardın bu sonucu
- +1 yıl
İyi tamam. Paragöz olduğunuz gerçeği değişmiyor. Paragözsünüz hepiniz.
- +1 yıl
He kanka aynen paragözüz ondan kimseye muhtaç olmamak için uğraşıyoruz kusura bakma yağın kilosu olmuş 70 lira sen neyden bahsediyosun tabiki paraya bakıcaz yoksa kara kaşına kara gözüne ekmeğin arasına koyupmu yicem saçmalama lütfen devir değişti kusura bakma aşk sevgi eskidendi
- +1 yıl
Tamam o zaman hiç evlenmeyelim. Nasıl?
- +1 yıl
Evlenip para yedireceğime kendi paramı yalnız yerim kendi başıma da ölürüm.
- +1 yıl
Güzel kardeşim ben zaten kendim çalışıp kendi paramı kazanıp onu yiyorum eğer daha iyi bir hayat sağlamayacaksa ben neden evleniyim öyle düşün şu an zaten kendim kazanıyorum ha ben demiyorumki evlenince çalışmıyım kocamın parasını yiyim tabikide çalışıp bende destek olucam bilip bilmeden paragöz demen çok saçma
- +1 yıl
Aşk sevgi eskidendi diyorsun ben de şunu soruyorum neden evlenelim ki? Ne gerek var?
- +1 yıl
Evlenip evlenmemek sana kalmış herkesin kendi tercihi 🥰 aşk evliliği yapıpta hergün kocamla birbirimi yemektense çocuklarımın psikolojini bozmaktansa evlenmem daha iyi
- +1 yıl
Kadınlar evlenirken erkekten bu kadar şey istiyorlar peki evlendikten sonra yine aynı kadın erkeğe ne verecek? Bir şey sunması lazım değil mi bunların karşılığında?
Soran+1 yılTatlım bu tip erkekler Kadın Düşmanı her yoruma cevap atmış...
- +1 yıl
Kardeşim anlamaa kıtlığın var heralde seninn evlenince bende çalışcam diyorum git düzgünce oku sonra yanıt ver algılamadan kendi kendine sırf muhalefet olmak için konuşuyorsun lütfen boş yapma saygılar 😊
- +1 yıl
Bu arada gelenek göreneklere göre herkesin kendi üstüne düşenler var kız tarafı nişan mutfak dizmek yatak odasını dizmek gibi tek siz yapmıyorsunuz yani 😂 ama başka zaman olsa ataerkilliği savunursunuz madem savunuyorsun üstüne düşenide yap
- +1 yıl
Hiç evlenmem olur biter.
- +1 yıl
Yaa sana kim diyor evlen diye Allah aşkına tamam evlenme nolur yeterki sus lütfen
- +1 yıl
Zaten evlenenlerin de başı göğe eriyordu... Para için işte. Karşı tarafı suistimal etmek amacınız.
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Evlilik sözleşmesi bence de olmalı ama ayrılık durumunda nafaka tazminat ödemem herkesin üzerinde ne mal varsa onun olmalı dediğin gibi Türkiye de yaşıyoruz 1 yıl evli kalıp 5 yıl nafaka tazminat ödemenin anlamı yok burada senin gibileri gördükce paranın değerini anlıyor insan
20 Yorumla
+1 yılO insanı soyup soğana çevirmek için evleniyorsun sanırım. evlenmek bir çatı altında el ele herşeyin üstesinden gelmek değil mi. Sen kimsinki böyle şeyler istiyorsun bu zamanda böyle seyleri git acun Ilıcalı dan iste. millet ev alamıyor senin istediklerine bak. sen nesin İngiliz prensesi misin? Senin durumun ne peki. karsindaki insandan bu sebeple biseyler istemen seni ne kadar küçük duruma düşürüyor farkında degilsin. elin var kolun var git çalış al yap. Eşin nasıl çalışıyorsa sende çalış. bu zamanda prenseslik işe yaramaz tatlım.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüğün gelinlik bunları istemen normal insan bir kere evleniyor en iyisi olsun ister tabiki ama bilezik evlilik sözleşmesi biraz garip olabilir kendini güvence altına almak istemeni anlıyorum fakat karşı taraftan evlenmeden boşanmayı düşünüyo gibi bir izlenim oluyo ve buna günümüzde herkes tepki gösterir bence bende nişanlıyım ne bilezik ne bi güvence hiç bişey istemedim birbirimizi sevdikten sonra maddiyat bi şekilde hallolur diye düşünüyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen boşuna demiyorum gençler gidin ve kuzeyin kızlarıyla evlenin diye... (Bence de nişanı atmalısın. Yazıktır. Yakma çocuğun başını)
Bakınız;
Ukrayna Köy Kızları
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSkFUf_mk0bgGw2qTw7tBy2ftW4N8RQFczzPA&usqp=CAU10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılsen ciddimisin sunlari okurken bile inam ciddimisin diye 2 defa okudum.. iyi yerde dugun istiyorsun o dugune yarisini ortak olacakmisjn... iyi gelinlik istemissin peki o da cok iyi markadan damatlik isterse alacakmisin.. evlilik sozlesmesine gelince onu bdnde yaparim ortak olmak icin degil herhangi durumda kimse kimseden bisey istemesin diye.. sen nisanlinin evine ortak olmak istiyorsun. kendisi calisip kazanmis.. sende calis kazan al.. kac yasindasin bilemem ama hayatimda hickomseden sevgilimden dahi en ufak bisey istemedim hep kendim kazanip aldim.. onurum icin ben sana sunu aldim bunu aldim demesin diue. ayrilma olursa demissin sen simdiden bosanmayi goze almissin.. ulkemiz insanlari diyorsun boyle dusunenlerden bahsediyorsun. uzgunum evlencegin kisinin ailesi hakli
12 Yorumla
Soran+1 yılSen kocana damatlık aldın mı? Kim alıyor ki bu zamana kadar? Kendiniz zırlaya ağlaya 200.000 lira harcatın sorun yok ama açık görüşlü biri olunca oooo
- +1 yıl
ben hic evlenmedim hatta soyle solim sana benim ciddi dusundugim vardi turkiyenin zenginlerinden biriydi ve 1 kez sunu al bu al demedim.. kendin diyorsun kim aliyorki bu zamanda ama onun evini ortak olmak istiyorsun. bilezikler istiyorsun. ve simdiden nafakayi dusunuyorsun... gercekten seviyormusun... kac yasindasin bilemem ama sana akilda vermem haddim degil enazindan buyik olarak sunu derim.. herzaman kendin calis kendin al emin ol kendin herseyi aldigin zaman kimse sana bendexsana sunu aldim bunu yaptim diyemezde...
- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılDoğru anasına didisina bacisina bile yüzük aldiranlar VAR daha kiymetli oluyorlar hatta
22 Yorumla
Soran+1 yılBuradaki kızların çoğu böyle ama yorumlara bakın...
- +1 yıl
Bizim uzaktan akraba da bır kız var normalde başlık parasi diye bişey yoktur bizde
Âmâ kızın babası kızın üstünden 15 milyar başlık parasi aldı hemde krediyle ve damat çavuş mesleği kredi çekip verdi gelinin ailelesine gorsen yağlı ballilar a den zye kızın herseyini yaptılar kız kaçarak evlendi bide 17 yaşındaydi. Kacmasa nolur du acaba
Isteyen daha kiymetli oluyor isteyemeyen HEP ezilen taraf
Gelenek görenek adı altında yeni gelin zirvalari uygulamayın bu çok saçma. Evliliğinizi maddî şeylerle rezil etmeyin derim.
Ki zaten bu saatten sonra evlensende çocuk senin hakkında doğru şeyler düşünmez , bence nişanı at senide bu düşüncede kimse almaz , sanki eşya alıyorsun bırak bu ayakları seven kuru ekmek yer , yuva kuruyorsun ama sen eşya alıyormuşsun gibi 😊00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 434 cevap paylaştı. Öncelik isteyeceğin bilezik altın vs senin hakkın çünkü bunlar mehir olarak geçiyor birbirinize fazla yük vermeden anlaşın diycem ama hangi yöredensiniz bilmiyorum ama evlilik sözleşmesi ne ben karşıyım eğer birbirinizi gerçekten seviyorsanız hiç birşey olmasada sevginiz kazanır diyecem ama bu devirde çok değişik yarın ne olacağı belli olmaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılBunları karşılayacak durumu var mı yoksa istemen anormal l olurdu ayrıca ailesi seni istemiyor olabilirbu nedenle ne istersen karşı gelecekler
02 Yorumla
Soran+1 yılTürkiye de ortalama 100,150K para harcanıyor düğüne kimseden ses yok ben açık açık söyleyince mi sorun oluyor
- +1 yıl
Durumları yoksa evet
Mehir olarak istenen şey zaten geline verilmesi gereken hak olandır buda karşı tarafın karşılayacağı ölçüde olmalı ama senin istediklerin kusura bakma çoook fazla abartı zaten evleneceğim kişi adamsa seni zor durumda bırakmaz ki sende bu kişinin adam olduğuna inanıp teklifini kabul ettim değil mi? Hadi diyelim anlayamadın zaten ilerde boşanma olursa hukuken hakkını alıyorsun.
00 Yorumla
+1 yılBu kafayla zor evlenirsin sen. Sadece bunu söyleyim.
30 Yorumla
+1 yılBence asıl onlar nişanı Atsin valla böyle Helin düşman başına. Bi an trol sandım. Yani yok artık sen resmen boşanmak için evleniyor sun şimdi gelenek frene bahanesine siginma
62 Yorumla- +1 yıl
Zaten ülkenin başına ne geldiyse bu gelenek görenekçilerden geldi
- +1 yıl
@drdreadnought bahane bunlar. Gelenek Görenekler diye bişey yok. hepsi para tuzağı bu gibi insanların işine yarıyor işte
Sal gitsin hayır gelmez istediğini uapmayacaksa mk bir kere oluyo her şey bok var parada
114 Yorumla- +1 yıl
Paragözsünüz.
- +1 yıl
Param olsa da sizin gibilere yedirmem.
- +1 yıl
Evlenecek olduğum kız bu kadar şey istese yine yapmam. Gidebilir.
Param varsa ihtiyacım yoktur kimseye... - +1 yıl
Siz paragözsünüz esas.
- +1 yıl
Erkeği donuna kadar soyuyorsunuz. Değmezsiniz o kadar masrafa.
- +1 yıl
La sen malmsiin beynini sktigim ananı baban donuyla mı aldı iki kişi yaşayacak o evde mutlu olunacak her şey olunmalı iki taraf için de aşkım yok para yok almayalim demek doğru değil durumun yokken uçmak ta doğru değil siz degmezsiniz diyonuz ama sizin bahsettiginiz insanlar donunuza kadar soyup evde altın ve koltuk takımıyla övünen insanlar üzgünüm ama böyle insanlara ancak sizin gibi insanlar layık ve eninde sonunda öyle insanlarla karşılaşıyorsunuz mutlu olan yine bizim gibi düşünenler gelmiş fikir yapısına bakmadan naisl insan istiyor cahille sohb yoruldu g kor cahile jsjdjd
- +1 yıl
Sizin gibi biriyle evlenmem zaten. Türkiye'de evlenmem. Yalnız kalırım.
Soran+1 yıl@Kpsonesaid Seni hiç bir MEDENİ kadın Kabul etmek. Ukraynalılar EVLİLİK SÖZLEŞMESİ yapıyor :) Sonuçta Medeni insanlar hayal dünyanda yaşa sen
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvime kimseyi ortak etmem açıkçası. Nafaka da ödemem çocuk yoksa. Varsa da sadece çocuğun masraflarını karşılarım. Ayrıca çocuğa ben bakacaksan çocuğu da alırım. Yoksa bir kuruş alamaz benden. Mutlu ve güven duygusunun hakim olduğu bir evliliğim varsa zaten neyim varsa yarısı onun. Ama onun dışında maddi olarak bu kadar net beklentileri olan bir hatunla zaten evlenmem de oldu da evlendim ettim bir hata ve sonra ayrıldım diyelim hakkaten çorabımın tekini bile alamaz.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılkişiden kişiye değişir benim yengemler evlenirken bilezik felan istemedi aynı şekilde teyzen evlenirken oda bilezik almak istemedi ama aile biraz baskı yaptı az biraz altın istendi o kadar.
yani altın istemek eve ortaklık felan demek para avcılığıdır.
nafaka olayını açmışsan ayrılmak için evlenmişsin10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen ne veriyorsun? 🤣🤣 erkekler aklınız varsa gidin Rus’la evlenin şerefsizim hem daha namuslular hem daha mantıklılar. Bişey koyma ortaya ama şunu isterim ama bunu isterim sende ne var? 🤣
64 Yorumla
Soran+1 yılTürk Gelenekleri ve Avrupa Hukuk hakkım bunlar?
Cevap sahibi+1 yılGençler dağılın abla ergen burada büyük gözükmeye çalışıyor. Tamam canım haklısın he he haklısın
Soran+1 yılSenin Annen nasıl evlendi bir araştır bakalım
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum nasıl evlendiğini ama sen biraz aptalsın Türk erkekleri evlenmeyin bunlarla verin zenciler bipsin bunları yeni nesil kızlar çok ap. tal Ruslar hem ahlaklı hem namuslu hemde güzeller bırakın şu kezoları kendileri takılsın zencilere Yunanlılara versinler
Aşk İlişkileri konusunda 746 cevap paylaştı. Düğün sonrası alınan herşeye ortaksin da öncesindekilere sen hayırdır lan kim köpek derler aç gözlü seni
60 Yorumla
+1 yılBeyler cok güzel bir örnek ile karşı karşıyayız işte bu arkadaşımızın söylediği şeylerin birini bile size diretilirse evlenmeyin anladiniz mi canlı örnek bakin örnek alın 'bundan uzak durulur ' "danger" ölüm tehlikesi" "arkani dön ve kaç kurtul "
95 Yorumla
Soran+1 yılEvlilik cesaret ister korkaklar gelmesin zaten mıymıntı erkekler
- +1 yıl
bunun gibi dolandırıcılara idam gelsin 😎
Güvenmiyorsan evlenme kardeşim süresiz nafaka kul hakkı bu arada biraz tutumlu olun her şeyi bir anda istemeyin sizin gibiler yüzünden İnsanlar evlenmekten nefret eder hale geldi. Hepsini bir anda almasın ne gereği var sonra alsa ne olacak ki?
20 YorumlaNe diyorsun lan sen. Kalk da popona don al sen. Ağzın açlıktan kokuyor gelmiş Buraya hukuki hakkım gelenek görenek bilmem ne. Ulan İstanbul sözleşmesi iyi ki kalkmış mk.
24 Yorumla
Soran+1 yıl@Mineee3 Ülkenin %80 i benim dediklerimin daha fazlasını isteyip evleniyor, Millet ailesine bile para istiyor ayy ben Resmi Hukuk ve Geleneklerimi savundum sanki herkes Erkekten hiç bir şey istememiş gibi davranıp Kadın DÜŞMANLIĞI yapıyorlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınların lisede her bku yiyip ardından diktirip masum rolü oynamasına ne demeli. Şu dünyada en kötü şeytanlığı bir kadından beklerim. Ve erkekler sunuda hiçbir zaman unutmayın.. her kadının içinde biraz fhşelik vardır. Güvenmeyin bunlara. Konu boşanmak oldumu donunuza kadar alırlar bir kez bile üzülmezler. İşte bu yüzden evlenmek istemiyorum. Nefret edeceğim kadına ömür boyu nafaka ödemek haksızlık gibi geliyor. Hanfendiye bak evlilik sözleşmesiymiş o muş buymuş
00 Yorumla
+1 yılAfedersin de senin özelliğin ne ki? Dünya güzeli misin, prenses misin? Yan gelip yatarak isteklerini ardı ardına sıralıyorsun. Muhtemelen işin gücün yok beş kuruş paran da yok milleti yolmaya çalışıyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu şimdiden böyle yarınki gün sana hayatı zindan ederler at bence
11 Yorumla
Soran+1 yılAilesi nederse yapar gibime geliyor benimde
+1 yılKendi ayaklarinin üzerinde durmak için bi mesleğin olmalı elin adamı değil daha ortada fol yok yumurta yok hayırdır nerdq kadin erkek esitligi!!! okumayip koca peşinde kosmakla olmuyor siz eltilerinizlé kısır yerken biz sinav pesindq kosuyoruz okul peşinde kosuyoruz kimsq kusura bakmasin bakadabilir tabi umurumda değil !
13 Yorumla
Soran+1 yılÜniversitem bitti, Bankada da çalışıyorum :) Etrafına bir bakar mısın? Düğünler nasıl oluyor? En az 150.000 lira harcanıyor ve hepsini Erkek ödüyor
- +1 yıl
Erkek ödüyor evet o zaman eş adayını degistir tatlım bu soru geldiğine göre istediğin damat adayi degil
+1 yılMadem garantini almak istiyordun, okuyup kendine altın bilezik edinseydin. bir gün için sevginden vazgeçmeyi düşünüyorsan zaten bitir gitsin. düğün olmuş olmamış pekte önemi yok önemli olan huzur mutluluk sağlık
68 Yorumla
Soran+1 yılBankada çalışıyorum zaten Universite okudum
- +1 yıl
Okuduğundan öyle kendini garantiye almaya çalışıyorsun... diyecek bir şey bulamıyorum sana. allah akıl fikir versin
Soran+1 yılEvlendikten sonra belki çalışmam bu yüzden güvene alıyorum Hukuken
- +1 yıl
O zaman eşek gibi çalışacaksın kusura bakma da bu isteklerini hiçbir insan evladı kabul etmez kendini neden düşük düşürüyorsun bunları isteyerek nasıl paragöz göründüğünün farkındasındır diye düşünüyorum. ayrica kimse evlenmeden bosanacağını düşünmez bu nasıl bir mantık boşanırsam diye... hayır diyelim boşandın madem üni mezunusun boşandıktan sonra çalışır bu mal varlık anlayışınla yaşarsın
Soran+1 yılAy diyene bak sen evlenince Gelenek olarak altın almayacak mısın sanki.
Soran+1 yılHukuk bana bu hakkı vermiş, Nafaka alan arkadaşlarımda var artık korkmuyoruz evlilikten
- +1 yıl
Kendi şereflerine kalmış bir mesele. mehir zaten dinimizde de var. onun dışında sevdiğimin maddiyatını zorlayacak bir altın istemem.
- +1 yıl
Elin ayağın tutuyor çalış o zaman eşek gibi hukuk o hakkı da vermis
Gizli Üye(25-29)+1 yılUlan yorumlara gel Türk kızları sütten çıkmış akkaşık sanki, Gönderide ne yazıyorsa daha fazlası = Türk kızları :D Kimse duyar kasmasın ayy ben böyle değilim diye
24 Yorumla- +1 yıl
@xedax5635 Gelinlik adeti İslami değil Hristiyan adetidir aslında. Eskiden böyle bir şey yoktu Naime Sultan ile bu adet bize yerleşti. Ya hadi gelinlik alırsın tamam ama bunlar en pahalısını istiyor bir tane kız 5 tane gelinlik istiyorum diye açıklama yaptı :D çok kararsızmış hanımefendi 5 tane istiyormuş :D
- Aşk İlişkileri konusunda 878 cevap paylaştı.
+1 yılNişanlının ailesi seni istemiyorsa iyice kudurt yemek masasında bile nişanlının kucağına otur g*tlerini yırtsınlar hahaha yaptıracaksın evlilik sözleşmesini sana bir şey yapacak olursa g*tünde ki donuna kadar da çatır çatır alacaksın
02 Yorumla- +1 yıl
Erkeğin terk etme seçeneği var daha bir şey yapamaz merak etme...
+1 yılvalla ablacım ne benim annem ne benim kardeşim bu yöntemlerle evlenmedi, resmen soygun peşindesin gelenek, hak, hukuk ayağına indiricen cebine her şeyi bence nişanı at adam kurtulsun senden
30 YorumlaKızım senin ki evlenip yuva kurmak değil, bildigin limited şirketi kurmak. Bunun için önce ticaret odasına başvurman gerek, nikah dairesine değil.
30 Yorumla
+1 yılEvlilik sözleşmesi mi vay anasını yok mondros ateşkes sözleşmesi imzala birde böyle saçmalık görmedim yani sözleşme nedir işe mi giriyorsun. İsteklerini yapmıyorsa nişanı at o zaman istemiyorsan.
10 Yorumla
+1 yılAilemin maddi durumu çok iyi şu an ama evlendiğimde bende anlaşma yapmak istiyorum sonuçta vericeğim para beni etkilemez ama vermektense tanımadığım insana 2 3 katını vereyim daha iyi bide evlenince niye eşime ve ailesine bir şeyler almak zorunda değilim parası olan benim sonuçta
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGelinlik konusununu merak ettim açıkçası ne kadarlık gelinlik istedin?
Kaç bilezikti bahsettğin?
Düğün olcak yerin fiyatı ne?
keşke bunlarla ve nişanlının da maddi imkanlarıyla ilgili detaylar verseydin12 Yorumla
Soran+1 yılHepsi Maksimum 150.000 lira
Cevap sahibi+1 yılFazla istiyorsun bence. Senin aile durumunu ve onun ailesinin maddi durumunu bilmiyorum ama bu devirde o para kolay kazanılmıyor. Sen anladığım kadarıyla çalışmıyorsun ve çevrende sosyetik tipler var ondan bu şekilde düşündüğünü düşünüyorum...
Nişanı hemen atman gerek evlensen bile sende huzur mutluluk bırakmazlar
10 YorumlaTürkiye'de maalesef sadece kadın ve erkek evlenmiyor. Aileler de evleniyor. Ailesiyle aranızda pürüz varsa iyi düsünün derim.
10 YorumlaTazminat ve nafaka hangi gelenekte var. Mehir dediğin tamam diğerleri de tamam. Ama sözleşme tazminat nafaka hangi gelenekte var.
14 Yorumla
Soran+1 yılHukuken
Soran+1 yılGelenek ve Hukuk ayrı şeyler tamam mı
Aşk İlişkileri konusunda 473 cevap paylaştı. Strapon hakkı da iste haftada bikac kez sen durt kocayı
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKazanıpta almıştın ya evine ortakmis hatırlat 25 dk sonra sövecem 😅👓
40 Yorumla
+1 yılValla herkes bütçesine göre hareket eder. Cocugumu evlendiricem diye elin kızına yagdiracak halim yok.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılDaha evlenmeden boşanırsak nolur diye düşünmüş hatta sözleşmesini hazırlamışsın sizden bişey olmaz
24 Yorumla
Soran+1 yılAy sanki sen düpdüz evleneceksin. En büyük hakkım asırlardır olan
- +1 yıl
Ortak alınan mallar zaten ortak paylaşılır dümdüz evlenicem demiyorum ama koca parası yiyeceksen ya yaşlı ya da çirkin biri yapar bunu
Soran+1 yılSen evleneceğin zaman benden 3 kat fazla isteğin olur ama burda iyimser numarası yapma
- +1 yıl
Valla çok şükür kimsenin cebine bakmam kendi evim var kendi param var kendi hayatımı garantiye almadan da evlenmem başkasının parasının kimseye hayrı olmuyor isterse trilyoner olsun
Erkek arkadaşının ailesi seni senden iyi tanımış ki yokuş yapıyor. Sen olsan oğlunu sen gibi biriyle evlendirir miydin?
01 Yorumla
Soran+1 yılAilesi ne derse yaparsa zaten biter bu iş
+1 yılSen kendini garantiye almak istiyorsun sonuçta yasal birşey bu eğer sevgilin de ailesinin dediklerine şimdiden tamam diyip senin isteklerini dikkate almıyorsa oturup bi ciddi ciddi konuşun derim
00 Yorumla
+1 yılEğer dert ediyorsan kendini ayrıl. Daha nişanda böyle dertler olursa nikahtan sonra kendini çok üzersin böylece huzur kalmaz karşındakileri de üzersin
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim yaptığımın 3 4 katını yapıp evleniyor millet benim minumum isteklerim neden sorun oluyor? Sen evlenince erkekten hiç bir şey almayacak mısın?
- +1 yıl
Ben seni suçlu bulmadım ki canım isteyebilirsin doğal hakkın eğer isteklerin karşılanmıyorsa evlendikten sonra daha kötü olur ilişkiniz onu diyorum ben
- Aşk İlişkileri konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılKomik misin sen ya? Sen ne vaat ediyosun bunların karşılığında seninki altından mı?
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvini sizle evlenmeden almışsa üzgünüm ama hiçbir hak talep etmeye hakkınız yok. Nafakaya gelince bir çocuğunuz olduğu takdirde zaten vermek mecburiyetinde fakat evliliğin ilk aylarında çoçuk vs olmadan ortak kararla boşandığınız zaman neyin nafakası?
Ayrıca eğer durumları normalse siz de ona göre şeyler isteyin. Yok efendim millet en az 200.000 TL masraf ediyormuş valla durumu olan ediyor.
Son olarak çoçuğun yerinde olsam bir dk durmam sizle. 🤑32 Yorumla
Soran+1 yılBal gibi de en kötü 150.000 liraya düğün yapıyor kızlar, Seni de göreceğiz sende mızmız kızlar gibi istemem yan cebime koy diyip 200.000 lira harcatırsın :)
Cevap sahibi+1 yılHığğ paragöz seni 🤑🤑
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi gelenek görenekte evlilik sözleşmesi var ahsjajsj sen yuva değil şirket kurmaya çalışmışsın. Aklı varsa çocuk bırakır önüne bakar 😂
35 Yorumla
Soran+1 yılHukuken
Cevap sahibi+1 yılHukuk u bana anlatma istersen ben hukukçuyum. Senin mal varlığın gelirin eşinden yüksek olur. Boşanırken senden bişey almaması için yaparsın o sözleşmeyi. Eşinin malına çökmek için değil.
Soran+1 yılAy Erkek savunucu Hukukçu, Mahkemelik olunca haklı olan ben olurum siz değil
Cevap sahibi+1 yılAhahahah tamam sizin köy daha büyük 😅 daha evlenmeden boşanmayı düşünüyorsun Allah sana senin gibi birisini versin masum insanların canını yakmazsın umarım.
Cevap sahibi+1 yılYa senin kafan mı güzel hiç bir kanun yönetmelik kararname sana böyle bir hak vermemiş. Sözleşme imzalandıktan sonra hakkım var diyebilirsin. Bir tarafınızdan kanun uydurmayın. Bide ısrarla hakkım diyor yüzsüz.
+1 yılŞimdi sözleşme kadın hakları vb gibi şeyleri para konularına mazeret edersen gerçekten mağdur olan kadınların hakkına girmiş olursun. Öyle şeyler yazmışsın ki sanki boşanmak için evleniyormuşsun gibi.
10 Yorumla- Devamını Gör (100)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat