Sevgilime yalan söyledim, kandırdım. Sizce ne yapmalıyım?

3 senelik bir ilişki yaşadım. İlişkinin ilk birkaç ayı dışında hep mutsuzdum ve bir türlü verilen sözlerden dolayı ayrılamadım. Bu mutsuzluk bir süre sonra beni aldatmaya kadar götürdü. Duygusal bir aldatma değildi tamamen cnseldi. Daha sonrasında ben git gide ilişkimden soğudum ve bitirdim. Ardından hayatıma yeni birisi girdi. Aşık oldum, gerçek aşkı ilk defa tattım. Dışarıya playboy modunda kendimi yansıttığım için herkes beni ona kötülemeye çalıştı. Dolayısıyla bana hiç güvenemedi ama o da çok aşık oldu ve hala aşık. Bir süre sonra ben, o ve eskiden cnsel ilişkiye girdiğim kız aynı ortama girmek zorunda kaldık. Sebebi ise tamamen iş. Bana adeta içine doğmuş gibi; daha önce bu kızla aranızda birşey mi oldu diye sordu. Bende onca güvensizliğin üstüne onu kaybetmekten korktuğum için hayır dedim. Aşık olduğum kız ve ilişkiye girdiğim kız arkadaş olmaya başladı. Fakat bir süre sonra ilişkiye girdiğim kız, onu kıskandığı için herşeyi gidip anlattı. O anlattıkça ben yeminler edip yalanladım. Çünkü kaybetmekten çok korkuyordum. Daha sonrasında artık işin içinden çıkılmaz bir hâl aldığı için herşeyi itiraf ettim. Benden ayrıldı; hatta hayatında hiç istemediğini ve hayatına başka birini alacağını söyledi. Uzun süredir de bunca şeye rağmen çaba sarfediyorum. Biliyorum, görüyorum, hissediyorum hala bana aşık ama bir türlü bu durumu aşamıyor ve onu kandırdığımı, o kızla aynı masaya oturmasına dahi benim müsade ettiğimi düşünüp beni suçluyor. şu an hala görüşüyoruz hatta adeta sevgili gibiyiz ama her günün sonunda benle bir gelecek planlamadığını, beni istemediğini ve hayatından çıkartıp başka birini alacağını söylüyor. Sizce ne yapmalıyım. İğrenç şeyler yaptım, bunlardan çok pişman oldum ve o hayatıma girdikten sonra tamamen kendimi ona adadım. Onu da kaybetmemek için yalanlar yeminler ettim. Nasıl çıkılır bu durumdan?
Sevgilime yalan söyledim, kandırdım. Sizce ne yapmalıyım?