Ben hiç zengin bir kadının farkir erkek sevdiğini görmedim Ben hiç yaş farkının kadında olduğu bir Aşk görmedim Ben hiç ayrılık sonrası uzun süre üzülen kadın görmedim Ben hiç kadının düğün masrafı karşıladığını görmedim Ben hiç kadınların romantik erkek sevdiğini görmedim mesela, çoğunlukla mantık evliliği yaparlar Ben hiç kendi başına bir kadının dünya başında başarıya ulaştığını görmedim genelde ( Boşanmadan kalan mal varlıkları veya Erkeğin kadını ünlü etmesi sayesinde oldular ) Peki kadınlardaki bu Bencillik nedir? Nedir bu Erkek düşmanlığı Onu kalpten seven erkeği yüzüstü bırakıp çekip gidiyorlar veya kolay lokma diye aldatıyorlar. Serseri biri ile olup Tüm Erkekleri genelliyorlar
Ben bunların hemen hemen hepsinden örnekler gördüm evladım. Genelleme yapma. Yaygın olmamasının nedeni erkeklerin izin vermemesindendir.
Kızını fakir adama veren kaç erkek var?
Erkeklerin kaçı kendilerinden büyük kadınlara aşık oluyor ve evleniyor?
Çeyiz istemeyen kaç damat ailesi var?
Düğün masraflarını kız tarafından beklemek kendi hemcinslerin içinde düşüklük olarak görülüyor konuşmaya gerek bile yok.
Romantiklik erkeklerin doğasında yoktur sadece parası olmayan bazı erkekler romantik hava yapmaya çalışıyor. Mantık evliliğini asıl erkekler daha çok yapar. Zengin adam gidip fakir kız almaz sadece eğlenir.
Kadının değeri ve başarısı dünyada nerelere geldiği ile ölçülmuyor. Örneğin bekar çocuksuz bir kadın devlet başkanı olmak, erkek devlet başkanının first ladysi olup anne olmaktan ya da o devlet başkasının annesi olmaktan daha saygın olmuyor.
Kadınlar bencil değil. Siz kendiniz herşeyi onların önüne seriyorsunuz. Yeter ki anne olsunlar neslimizi devam ettirsinler diye bunları sunan sizlersiniz. Kizlarinizin prenses olmasini isteyen de sizlersiniz. Ama bunlara itirazin varsa ileride kızın olduğunda yazdıklarının aynısını yapmasını söylersin o zaman.
Bomboş bir yazı olmuş, sonuna kadar okuduğuma yanıyorum. Erkekler değil kadınlar mantık evliliği yapar çünkü 10 binlerce yıldır bu seçim atadan aktarılmıştır. Erkekler kendinden yaşça büyük kadınla evlenmez değil kadinlar kendisinden kücuk erkekle evlenmezler, kadınlar sürekli "erkekler geç olgunlaşır" demiyorlar mı? Dügun masraflarını bir erkek eşinden destek olarak beklese o kadın nişanı bozar, adamın suratına tükürur. Yaşiniz 64 ama hayata dair hiçbir şey öğrenememişsiniz. Üzüldüm.