Aşk ilişkileri değil efkar rehber fenomeni olmaya adım adım giderken yepyeni bir soru ile buradayım! 🙌
Evet, aşk harika bir şey fakat bazı durumlarda tüm büyüsünü kaybedebiliyor. 😔 Hep duyarız; bir kere yapan bir daha yapar, boşver güvenme gibi lafları.kavgadan 5 saniye öncePeki, sizce gerçekten bir kere aldatan tekrar aldatır mı? 💔 Yoksa herkes ikinci bir şansı hak eder mi? 💘
Aldatmak, sevdiğin bir insanı bile bile yaralamak. Bile bile diyorum çünkü hata değildir aldatmak, bana göre hastalıktır. Çünkü hata bilmeden, istemeden yapılan şeydir. Aldatmak Bilerek isteyerek zevk uğruna tatlı gelen o yasağı çiğnemektir. Çünkü aldatırken bilirsin, bunu yaparsam sevgilim duyarsa üzülür kahrolur ilişkimiz bitebilir canını acıyabilir. Bunlar olabilir bilirsin. O an bunları düşünmezsin tatlı gelir karşı cins ancak bunu bilirsin bile bile yaparsan hata olmaz. Ve bir kere yapan ne hikmetse bir kere daha yapıyor çok karşılaştım. Sevgilimi bilmeden 7 kez aldattım dedi. Ya bir olur iki olur hadi Allahın üçtür olur. 7 nedir uğurlu rakamın mı? sonra elimi ayağımı çektim diyor ama sevgilimin haberi yok bir kaç kişiyle daha aldatmıştım diyor. Sence yapmama gibi bir şeyi var mı? Seven adam bilir, eğer bir kişiyi sevdiyse o diğer karşı cinslerden elini ayağını çeker karşısında ki sevdiği kişiyi düşünerek hareket eder. Ha baktın o kişiyi kaybetti aldatan burnu sürtüldü pişman oldu, diğer ilişkilerinde sevdiğine pervane olur, çünkü bilir ki benim düştüğüm hataya sevgilimde düşmesin der
çoğunluk haklı gerçekten aldatan kışı bır daha yapar. evt doğru sıradan bır örneğı anlatacağım şımdı sızlere. bızım komşumuzdan anlatıcam. komşumuz dedığımde kız benden ıkı yaş küçük galıba yazık gencecık. 22 şu an ama 19 yaşında evlendı. ılk başlarda her aşk gıbı mukemmel ılışkılerı vardı. görüyorduk. evlılık 1, 2 yıl ılerledı. meğerse eşı. ış yerınden bırıyle aldatıyormuş bunu kızda kendı yaşında üstelık adamın evlı olduğunu bıle bıle yapıyor. resmen kadının düşmanı kadındır hesabı. kızıda bak o benım arkadaşım dıye tanıştırmış. bunlar gerçekten tam şerefsız anlatınca bıze kanım dondu. mesajlarını yakalammış. o kadar ıyı rol yaptıktan sonra mesajla yakalandılar. e boşanmakta ıstemedı affettı. sonra ne mı oldu. adam kendı aynı kızla görüşmeye devam ettı. mahkemeler falan açılınca hanı bır ara hıçbır davaya bakılmıyordu ya coronadan dolayı. heerşey açılınca dava açtı o şerefsız erkek. kıza dıyorum elınde kanıt var tazmınat davasınlay donuna kadar alırsın dıyorum kı ben olsam kızada açardım çünkü evlı olduğunu bıle bıle ılışkıye sürdüren şahısta hukuk gereğı suçludur. kız ıkısınede vdava açmadı kaldı öyle tek başına boşandılar. genceceık yaşında neler yaşadı. o 22 yaşında ben 24 kaarşı karşıya oturup konuşsak onun yanında kendımı küçük hıssedıyorum. cıdden artık hayat tecrübesı ışte acıda olsa
Bu soruyu bir ihanet Bir yanlış olarak ele alacak olursak Bir insanın sevdiği güvenip değer verdiği bir insan tarafından her ne olursa olsun duygularının boşa çıkarılıyor olması bir güven kaybına bir yıkıma neden olur bu yüzden ilk tertemiz olan duygular zedelenmesi olduktan sonra bir daha eskisi gibi olmaz olmayacaktır.
Bundan dolayı da bir defa yapan kişiler Bir daha yapmayacak olsa dahi artık o güven yıkıldığı için şöyle söylemek daha doğru olur Bir defa yıkılan köprünün kırılan güvenin geri gelmesi imkansız olan bir durumdur kim ne derse desin bu değişmez.
O yüzden bir defa yapan bir daha yapar çünkü insan hata yapmaya müsaittir.
Eğer konu yalan ve aldatma ise cevap maalesef evet.. Neden? Çünkü yalan ve ihanet; bir kerelik bir hatadan çok bir karakter özelliğidir. Size bir kere yalan söyleyen veya aldatan biri, istemeden oldu veya bir hataydı, bir daha kesinlikle olmayacak derse bu lafa sakın inanmayın. İşte bu da en büyük yalanlardan biridir. Affettiğiniz an, onun tuzağına ve yalan, ihanet sarmalına düşersiniz ve sonrasında bunun getirdiği sorunlarla uğraşmak durumunda kalırsınız.. Bu yorum, onlarca deneyimin damıtılmasıyla ve harmanlanması ile kazanılmış bir hayat tecrübesidir..
Güven toprak gibidirKayabilir ya da çökebilirErezyona uğrayan güven ekilemez, dikilemez ve verim sunamazDeprem olursa sarsılır Toprağa ekilen aşk ağaçları ihanet ateşiyle yanar Ve aşkın dünyası yok olur
Evet kesinlikle yapar. Çünkü bir kere affedersin ve yine aynı yalnışı yapmak isteyecek çünkü tekrar sizin affedeceğinizden emindir. "Ne de olsa tekrar affettiritim" düşüncesi oluyor kafasında. Affetmeyin, hele de başka bir şahısla sizi aldattıysa. Sürüm sürüm süründürün ve onu hayatınızdan tümüyle silin ki yalnışının farkına varsın ve bir daha ki ilişkilerinde aynı hatayı tekrarlamasın. Ama ne demişler "huylu huyundan asla vazgeçmez" 😄 Böyle insanlardan olabildiğince uzak durmanızı tavsiye ederim
Bir kere yapan tekrar yapar diye bir durum yok bana göre. Fakat bir kere yapılan ihaneti unutabilmek pekte mümkün değil.
Ona her yaklaştığınızda ya da baktığınızda "bak onunla da böyle yapmıştır" diye geçer aklınızdan.. Ona her baktığınızda ihaneti görürsünüz. Artık bu ilişki sizin için her an hatırlamak zorunda kaldığınız kötü bir anıya sahiptir.
Aşk o kadar özel bir duyguki sadece iki kişiye ait kalmalı. Bu sınırları aştığı an yaşadığınız şey artık sadece bir kabustur..
Eğer kişi aldatmanın sonucunda acı çekmiş, gerçekten pişman olmuş, yaşamında aksamalar, kayıplar yaşamışsa, aldatma eyleminin bir daha tekrar etmeyeceğini varsayabiliriz. Çünkü insanlar deneyimlerinin sonucuna göre o yaşantıyı yeniden hayatlarına sokmak ya da sokmamak yönünde bir karar verebilirler.
"Bir kere aldattı ve bu bir alışkanlık oldu" şeklindeki bakış açısı, ilginç bir şekilde yeniden aldatmanın gizli kaynaklarından biri gibi durmaktadır. Çünkü çoğunlukla aldatılan eş, derin bir güvensizlik duygusu yaşamakta, aldatılmayı kendisinin bir eksikliği ya da kusuru gibi algılamakta ve çoğunlukla denetimlerini artırmaktadır...
28 yıllık yaşantımda gözlemlediğim şey, insanlar değişmiyor. Değişir zannediyorsun bir şans daha vereyim diyorsun şans verdiğin yerden daha kötü kırıyorlar seni. Bir kere yapan yine yapar, hep yapar. Alışmıştır çünkü.
Seni bir kere yüzüstü bırakan, bir kere daha bırakacaktır, Seni bir kere satan yine satacaktır, Seni bir kere aldatan bir kere daha aldatacaktır, Bir kere seni kıran, defalarca kıracaktır..
Descartes, duyularla sakatlanmış bilince güvenilmemesi, yargılarından kuşku duyulmasını önerir; bizi bir kere aldatan yeniden aldatabilir, öyleyse yapılması gereken aldatana bir daha aldanmamaktır.
Aşk büyü gibi bir şeydir karşınızdaki insanı mükemmel görürsünüz, kusurlarına bile hayran olursunuz. O kişi sizi aldattığında aşkın büyüsü de bozulur artık o gözünüzdeki mükemmel adam veya kadın değil, her an her şeyi bekleyebileceğiniz güvenilmez biridir. Bu yüzden aldatan bir daha aldatır veya aldatmaz bunun bir önemi yok. O tekrar aldatmasa bile aldatılan hayatı boyunca bunun korkusuyla yaşamak zorunda kalacak. Hiç kimse için böyle bir yükü taşımaya gerek yok hele ki o kişi sizin varlığınızı yok sayarcasına böyle bir şey yapmış biriyse.
Yani bu durum her insan için geçerli değildir. Kimisi hatasından ders alır ve aynı hatayı tekrar yapmaktan kaçınır, kimisi de karşı tarafın iyi niyetinden faydalanıp nasıl olsa affeder deyip aynı hatayı defalarca tekrarlar. Bu tamamen karakter meselesi. Hatasından ders alabileceğine inandığınız insanlara şans vermenizi tavsiye ederim.
Bir yapan tekrar yapar, diye kesin bir şey söylemek mümkün değildir. İnsanoğlu bu, yapabilir ya da yapmayabilir. Eğer bir kere aldatmış ise, ikinci aldatma ihtimali; hiç aldatmamış olan birisine göre daha kuvvetlidir. Ne yapacağını bilir, alacağı tepkiyi görmüştür. Tüm bunları yeniden göze alabilirim düşüncesine sahip olduğunda, aldatabilir. Hiç aldatmayan birisi ise, ne yapacağı konusunda ve ne ile karşılaşacağı noktasında belirsizlik içerisindedir. Bu da onu ileri adım yerine; yerinde saymaya, geri adım atmaya itebilir diye düşünüyorum.
Kesinlikle bir defa yapan bir daha yapar.. Çünkü bu basit bir hata değil. Aldatmak zaten başlı başına her şeyi göze alarak yapılan bir eylemdir ve bunu yapan kişi kesinlikle kaybedicek bişeyi olduğunu düşünmez.. O sebeple bir kez bunu göze alıp yapabilen insan bir daha yapacaktır emin olun. Keyifli geceler..
Kişiye göre değişir aldatıp bir daha aldatmayan da var, aldatmaya devam edende var. Ben şunu bilirim aldatana şans verilmemeli çünkü o konuşmak yerine aldatmayı seçti, konuşarak ilişkideki sorunlar çözülüp yola devam edilebilirdi, sorunlar çözülmüyorsa yollar ayrılırdı. Aldatmak bir ilişkiyi katletmekdir, aldatana da bir şans daha verilmez bir daha aldatacak olsada olmasada.
Tekrar yapar diyemeyiz. Belki yapar, belki de yapmaz. Ama ilişkiye belkilerle, şüphelerle, kırılmış kalp ve incinmiş gururla devam etmeye ne gerek var. Sevgi onarır, güzelleştirir. Kırıp döküp çirkinleştirmez. İlk aldatma aldatanın hatasıdır ama eğer tekrarlanırsa, bu tekrar aldatmasına müsaade eden tarafın hatası olur.
Yaptığın şey sende pişmanlık ve vicdani duygularını çok sarsmamışsa tekrar yapma ihtimali yüksek. Hatta yaptığın şey sana mutluluk ve haz vermişse takrarların gelmesi kaçınılmaz olur ve bilinç belli bir tekrardan sonra bu durumu kanıksar normal karşılar.
Evet, bir kez aldatan bir daha aldatır. Hadi varsayalım ki, aldatmadı. Peki ya bir daha güvenmek olur mu? Olmaz. O fırsatta beni düşünmeyip, başka kadına aldanan bir defa daha yapabilir.
Yapar defalarca yapar. Buna fırsat vermemek gerek ona üçüncü bir şansı tanımamak gerek. Eğer tanırsak tekrarlar ve yine üzülen biz oluruz. Ben birine iki kere şans tanırım üçüncüyü tanımam ve tanıyorsamda güvenmem gözüm üzerinde olur. Tekrar hata görürsem basarım tekmeyi öylesine kafam kaldırmaz tantanayı benim.
Dört yıllık ilişkimi beni aldattığı için bitirdim. Bana sadık oldu hep en azından ben öyle bildim. Benim için herşeyi yaptı. Ailesiyle tanıştırdı söz bile takicaktik ayrılmadan önce. Sona öğrendim ki aldatilmisim. Kafası guzelken yaptığını söyledi bende şans verdim. Açıkçası çok güveniyordum bir daha olmayacağına onun üstüne iki kere daha olmuş ve ben bunları çok sonradan öğrendim. şu an ayrıyız ama bazen en yakınında zannettiğin insan aslında senin en uzagindadir. İstediği kadar sevdiğini söylesin istediği kadar hediyeler alsın hatta seninle ciddi bir yola girmeye kalksın ihtiyaçlarını karsilamiyorsan o aldatma senin başına da gelecek.
Aldatmak, ihanet seviyesinde ise çok ağırdır... Aldatan, bir daha aldatır mı? Evet öyle bir ihtimal var... Affedilebilir mi? Bu İhanet seviyesinde ise bu mümkün değil... Böyle durumda bir daha aldatıp-aldatmamasının da bir ehemmiyeti yoktur... Bunun haricindeki aldatmaların, affedilebilir tarafı da olabilir. Hatta hatasından kesin dönüş yapanlar da çıkabilir...
İhanet, Planlı ve bilerek yani kasıtlı yapılan bir cinayettir. Bunu böyle çirkin kılan zaten planlanarak yapılmasıdır. Öyle ki her şey hazırlanır, tüm zemin hazır olur ve en uygun zamanda servis edilir.. İşte bu yüzden bedeli de ağırdır.
Bir kere yapan bir daha yapar mı bilmem ama bir kere yapana, bir daha da inanmam ve güvenmem.
Kalbi bir kere kırdın mı daha eskisi gibi tamir edemezsin. Yapıştırıcı eninde sonunda yine etkisini kaybeder ve kalp fincan takımı gibi parçalanır. Aldatma olayı da aynı uyuşturucu gibidir. Nasıl bir defa alınca kanına işliyor almadan yapamıyorsun ya aynısı işte. O zehir kanına işlerse zehri almadığın sürece rahat edemezsin. Yani aldatan yine aldatır. O kalp her zaman tekrar tekrar parçalanır.
Bir kez yapan mevcut koşullar sağlandığında bir daha yapar.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Olaya hemen ihanet gözüyle bakıp evet demek istemiyorum. Eğer sadakatsizlik söz konusu ise yüzde doksan dokuz tekrar yapacaktır, nasılsa bir kez affetti yine affeder gibisinden.. Fakat kırgınlıklar, kızgınlıklar söz konusu ise tekrarlamayabilir. Bu da birazcık ona karşı olan tavrımıza bağlı. Pat diye affetmek tabi ki aptallık ama diğer türlü belki olabilir.
Evet bir kere yapan tekrar yapar mı çok güzel bir soru bir kere yapan gerçekten tekrar yine yapar bazı yapılan hatalar bazı yaşanmışlıklar insanlarda alışkanlık haline gelebiliyor bazen bu hatalar vazgeçilemez alışkanlıklar halinde olduğunda ortaya Güven konusu giriyor ve insanın güveni bir kere kırıldığında hiçbir zaman karşındaki insana eski Güven tozuyla bakmıyor
İnsan sevdiğini aldatmaz. Aldatmışsa sevmemiştir. Sizi aldatan kişinin bir gün başka birine sonsuz bağlılık ve sadakat gösterdiğini gördüğünüzde anlarsınız bunu ve ne olursa olsun suçtur bu, sevmiyorsa ayrılsın aldatmak çok adice.
Kumar oynamayı, risk almayı hiç sevmem. Yapan bir daha yapar gözüyle bakmak yerine yapanı direkt silme gibi eğilimlerim olduğu için bu tarz bir düşünceye sebebiyet vermiyorum kendimde.
Aldatmak kadar utanç verici bir aptallık yok fakat bi insan artık ilk günkü gibi sevmeyip herdediğiniz ters e çıkıyor ise ve o anki sinirle sana bağırabilir fakat bağırmak yerine ayrıldı diyelim bunu sana kısacası o kadar iyi yaparki * bu sadece yani bu aldatma mevzuları sadece suyu çıkmış ilişkilerde olur
Yapıyorlar. Doğru demişler. Lakin yine de ders çıkartmayı bilen biriyle beraberseniz durumlar değişebilir. Lakin ile başlayan cümlem de çok nadir çıkar insanın karşısına.
Firsati oldugu halde yapmicak erkek bulabilecek olan var midir aranizda? Olsa da bunu nerden bileceksiniz, bir arkadasinizi gonderip deneyecek haliniz yok heralde. O bi arkadasinizin da elinden bi kaza cikabilir.
O yuzden... Agzini burnunu kirin, sonra da pansuman yapin derim ben.
İhaneti bir kez gördüysem bir daha kaç kez yaparsa yapsın çünkü hayatında ben olamayacak. İçine ihanet girmiş, artık kokuşmuş bir peynirdir bir daha yenmez.
Bir kere yapan evet bir daha tekrar yapar, hatta oda yetmez yine yapar çünkü ne yaparsa yapsın geri döneceğini düşünür. Ha birde bu karakterle alakalı kesinlikle.
Yapmaz. Pişmanlık ve içten samimiyet o hataların önüne geçebilir. Ancak bu o insanların affedilmeyi hak ettiklerini göstermez. Bazı hataların affı, telafisi yoktur.
Bir kere yapan bir daha yapar elbette, tabi o şans verilirse. Sonuçta bulmuş kerizi bol bol ihanet içine düşer. Mantıklı olan bu fırsatı tekrar sunmamak. Ya da bunlara katlanmak.
İnsanın içine bir kere namussuzluk uğradıysa bir daha kurtulması zordur, vatanını 1 defa satan 2’nci defasını düşünmez, aynı şey aldatma içinde geçerli. Bunlar yanlışlıkla yapılacak şeyler değildir.
Maalesef bir kere yapanın yüzü düşmüstür hep yapar. Aldatan biri sevmiyordur. Seven insan zaten aldatamaz, kıyamaz, başkasına bakamaz bile. Bir kere aştıysa o virajı geçmiş olsun. 😑
Aldatmanın tadını almışsa tekrar yapar tabii ama bu durum aldatılan kişinin düşüncelerine göre değişir. Çok seven taraf tekrar ikinci bir şansı hakettiğini düşünür ve sevdiği kişiye o şansı verir.