Selamlar. Hayatınızdaki insanın geçmişinden gelen kırgınlıklarını, yaralarını onarmaya çalışmak ne derece doğru bir davranış olabilir sizce? Yaralarını gizlemek için kendine ördüğü o duvarları yıkmaya çalışmak veyahut?
Hatırlamak istemediği, geçmişini hatırlatan yaralarına merhem olmak isterseniz, sizin de onun geçmişine dönüşme ihtimaliniz var mıdır? Tamamen iyileştiğinde siz de ona artık geçmişi hatırlatan bir varlık haline gelmez misiniz? Sizin fikriniz nedir?
Sevdiğiniz kişinin yaralarını onarmaya çalışmak ne derece doğru?
Geçmişini unutamayan bir insan, zaten tek çare yaralarını başkalarının onarabilmesini istediği için o kişinin duygularını yok sayar, bir nevi çivi çiviyi söker mantığında ilerlemek gibi. Bu durumlara maruz kalmamak adına, karşımdaki insanı sadece tanımaya ve ruh halini çözmeye çalışırım. Yani duygularımı mantığımın önüne geçirmem.. Geçmişten gelen yaraları sarmaya uğraşmakta bence enayiliktir.. Sevgi karşılıklı olacak ki anlam kazansın, yeni bir sayfa açacaksa herşeyi geride bırakması lazım yoksa olan sana olur.
Yaraları sarmak şu şekilde daha doğru olur aslında
Senden önceki ilişkisinde aldatıldıysa aldatma ona, güven ver , şüphelenecek en ufak bir kuşkusu bile olmasın.
İftiraya mı uğramış ona herşeyden daha çok güven hiçbirşeyi sorgulama.
Yalan mı söylemişler , kandırılmış mı , dürüst ol ona karşı en ufak bir iyiyim yalanını bile söyleme duygularını açıkça ifade et , merak ettirme , hiçbirşeyi saklama.
Değersiz mi hissettirilmiş , ona dünyadaki tek varlığın gibi hissettir , ufak bile olsa maddi olmak zorunda değil , yanında ol en basiti , arkadaşlarına ayırdığın vakti ona harca , fırsat bulduğun heran görmek iste , mutluyken de mutsuzken de yanında sen ol.
Sevdiği birini mi kaybetmiş , işini mi kaybetmiş , arkadaşlarını mı kaybetmiş , parasını mı kaybetmiş , bunları hatırlatma sen olabildiğinin en iyisi ol , oturup telefonundan aşkım canım bebeğim diye mesaj çekme seviyorsan çabala , nasıl bir işe alınmak için çabalıyorsan kıyafetinden konuştuğun her kelimeye kadar dikkat ediyorsan bir insanın kalbine girmek için de aynı şekilde çabala yanına giderken kıyafetlerine , kokuna , temizliğine , ayrı bir özen , söylediğin her kelimeyi düşün , nelerle savaştığını bil bu savaşta onu yalnız bırakma.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu biraz derin bir konu. Herkesi geçmişinde onu yaralayan kişi veya kişiler olmuştur. Mesela ben de güven duyamıyorum şu an erkeklere. Çünkü hep aldatıldım. Gözümde tüm erkekler aldatır kafası imajı çizilmiş bir biçimde. Gerek babam annemi hep aldattı gerek ben hemen hemen tüm ilişkilerimde aldatıldım. Sonuç olarak erkekler aldatır kanısı çok var bakış açımda. Ha hiç mi yoktur aldatmayan? Var. Kuzenlerimin eşlerinde buna hiç denk gelmedim. Ağabeyim de çapkın değildir. Haliyle hepsi demiyorum ama geneli aldatır gibi bir düşünceye sahibim. Bu önyargım yenilebilir ama açık ve dürüst olunursa. Belki biraz karşı tarafı zorlarım. O da beni olduğum gibi kabullenmeli. Güven duyamayan birinden ziyade güven veremeyen insan da biraz sorgulanmalı yani. Güven diyor da herkes ne yaptı ki güven duymam için? Buna bakarım ben daha da ziyade.
Hepimizin yaraları var derinlerde bi yerde. Sevdiğim birinin geçmişine takılıp kalmam. Paylaşmak isterse dinlerim yargılamam. Ben de ketum biriyim bu tarz konularda çünkü. Olayları dramatize etmemeye çalışıyorum ana odaklanmak daha cazip. Sürekli geçmişi didiklersek geleceği kaybederiz. Tabi ki yanında olurum ve yanımda olmasını isterim ama bu bizi o andan uzaklaştırıp soyutluyorsa sorun olur. O sebeple benden sonrası ve ondan sonrası ve biz mühimizdir. Keyifli günler..
Öyle demeyin ama... yorumlardakiler hep terslemiş. Tabii ki bu meseleler insanın kendi içinde ama dıştan güç bulamazsa içten nasıl düzeltsin insan kendini, bu çok insanüstü bir performans gerektiriyor gibi geliyor bana. Ben şahsen isterim, ben şahsen merhem olurum. Zira herkese o yaralarını göstermemek için üstünü kat be kat saran bir insanın bana böyle bir yönünü açmasını sevdiğim gibi heyecan verici de bulurum. Kadın cinsi olmamın maharetini sergileyebileceğim nadide alanlardandır. Hem neden boşa gitsin ki bunlar? Gonca haliyle sevdiğin bir çiçeği sularsan açar, yeni yeni güzellikler keşfedersin. Yarası iyileştiğinde ya da iyileşmese bile kendisine iyi gelen merhemi asla unutmaz. Zor ama kendince güzelliği olan bir süreçtir bu.
Yeni bir ilişki demek geçmişe kapatıp gelmek demektir. Şahsi adıma söylüyorum bir kadını sevdiysem geçmişi benim için önemli değildir kapatmıştır o defteri bana gelmiştir. Geçmiş geçmişte kalmıştır bunun içinde yaralar kırıgınlıklar da dahil onarmak işine gelirsek sevgimle onarırım aşkımla tazelerim.
Geçmişten kalan açık yarası olanla ne kadar severseniz sevin ilişki yaşamak pişmanlıktır. Siz onun için bir yara bandın olursunuz, insanlar önce yaralarını kapatıp sonradan ilişkiye başlamalıdır. Siz yaranın üzerini örtersiniz ama o içten içe o yarayla o hatırayla yaşamaya alışmıştır.
Genelde ters tepiyor o fedakarlıklar, iyi ve yardımsever olmak çekici gelmiyor ya da karşı tarafta o anaçlık olmadığı için ağır geliyor olabilir. Bi miktarı iyi ama hayatının önüne geçince tehlikeli, beraber hep gülmeyeceğiz sonuçta ama karşımda da aynı konularla gelen birine aynı tavsiyeleri vermek yorucu olabiliyor
Sevgi başlı başına iyileştirici etkisi olan en güzel şey. Aramızda sevgi bağı olduktan sonra iyileşmemek zor olan olur bence. Ama bir yıkıntıyı dökülen parçaları ile toplamaya çalışmak değil bu bana göre, o yıkıntıyı kırılmış dökülmüş parçaları ile ordan çıkarmak ve sıfırdan başlaması için elini tutmak. Ayrıca yanımda durmak istediği zaman o duvarlar başkaları için dursa da artık benim için olmayacaktır, yıkmasına gerek kalmadan bir kapı açmanın yolunu bulmuş olacaktır.
Hepimizin yaraları var, tek başına iyileştiremeyeceğimiz yaralar. Başka birinin sevgisiyle, ilgisiyle, güveniyle, çabasıyla, hoşgörüsüyle iyileşebilecek yaralar.. Bunu karşıdan beklerken onun yaralarına ilaç olmaya çalışmakta sakınca görmüyorum. Birlikte iyileşmek en güzeli.
Aşkta manevi denklik vardır ve yaraya merhem olma durumu budur. Boşluğu dolduran parça olma hali. Biri dedi ki "peki hastalık geçince ne olacak? tedavin bitince ilaç almaya devam eder misin?"
Merhem olmak tedavi etmek değildir. Netice de merhem olma hadisesi mecazi. Aynı mantıkla cevap verecek olursak, diyabetsin, her gün insülin almak zorundasın ama o insülin seni asla tedavi etmeyecek. Yaşamanı mümkün kılacak ama diyabetin hep seninle kalacak.
Buna yakın bir durum yaşadım ve kendimi geri çektim.. Karşındaki seni yara bandı gibi görme ihtimali oldukça yüksek.. Doğru veya yanlış olup olmadığını tartışmak gerekir.
Yaralarını kendisi onarmadan, yeni bir yelken açmasın bir zahmet. Tabii, unutmak isteyip unutamadığı anıları olabilir. Ama yine de onarmaya çalışmam. O yaraları tekrar deşmek, onu daha çok üzer, sinirlendirir veya ilişkimizi zedeleyebilir.
Güzel sevmek zaten iyileştirmez mi? Zaten seviyorsak yara açmamak yeterli ekstra çabaya gerek yok ki. Elde olmayan bir şey olduğunu düşünüyorum. Doğruluğu yanlışlığı konusunda net bir şey söyleyemeyeceğim detay kafamı karıştırdı
Yaraları önceki ilişkilerinden geliyorsa merhem görevi göremem. Sevdiği insanın bir başkası için acı çektiğini görmeyi hiç kimse istemez. Bu konu haricindeki yaralarını sarmasına yardımcı olurdum elbette.
Ben yasadigimiz donemde iyilesemicek derin yaralar olusturacak iliskiler yasandigina inanmiyoruz. YEni birine cok cabuk adapte olabiliyo inSan. Yarabandi donemi kalkti bence. Yarabandi takana kdr yardan eser kalmiyo. Cok fazla uyaran var etrafta ve insan gercekten sevemiyo.
Ben bayılıyorum karşımdaki insanın yaralarını sarmaya. Yarası olan beni buluyor zaten. İyilik kazanacak😀
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayatımın hatasıdır 12 yıl önce yarasını onardım harika gidiyordu herşey sonra puff kayboldu ortadan hiç olmamış gibi. Dağıldım toparladım yoluma baktım şehir değiştirdim yeni hayat kurdum ve adam kaybolmasından 10 sene sonra dan diye daldı hayatıma kendince açıkladı etti aylarca af diledi özür diledi yarım kaldık biz dedi e yarım kalmışlık hissi bendede vardı tamam dedim sonuç hüsran yapmayın öyle hatalar ben yaptım siz yapmayın
Herkesin kendine göre yarası vardır ve sevdiği kişi de bunu onarabilir evet ama onaran kişinin tek bilmesi gereken şey birgün olur da ayrılırlarsa asla bana o yardım etti o benim arkamda durdu falan demez kendi başımaydım ve kimse yardım etmedi der ve bu da onaran kişinin yara almasına neden olur
Bi zaman sonra sadece anlatıp gideceği biri yerine koyulursun bir kere de demez ki sen nasılsın şunu gözlemledim ne kadar kendi hakkında bilgi verirse sonrasında o kadar uzaklaşıyorlar onlar çıtır şeylerdi sorunlarım var psikolojim bozuk vs amaaan dert babası değilim herkesin derdi kendine banane merhem olmam
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Geçmişten kalan yaralarını onarmaya çalışmak büyük bir hata bence. Kişi kendi içinde bitirmeli ne acısı varsa. Sonra yapılan fedakârlıklar çöpe dönebiliyor. Yine üzülen taraf yaraları onarmaya çalışan oluyor. Maalesef.
Herkes yarasini kendi sarsin. hele ki belli bir yasa gelmisse. kimse kimsenin yara bandi degil. olmasin da. gecmisinde buyuk bir olumsuzluk yasamis biri varsa ve etkisini hissediyorsam asla ugrasmam.