Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 990 cevap paylaştı. Ben bu soruyu şahsıma özel cevaplayacağım. Diğer insanların verdikleri cevap umrumda değil. Her insansın yaşamı yaşantısı farklı. Soru zor ve güzel. Zoru severim. Ben eskiden hiçkimseydim. Mutluluk nedir bilmeyen biriydim. Bunu içten söylüyorum. Ruhsuz bir insandım. Ve hep eksik olduğumu hisettim. Eksik olduğumu, bi yarımın eksik olduğunu hisettim. Ve bunun hep böyle olacağını düşünürdüm. Yarım bir insan yani. Bu eksikliğin bana çok zararı dokundu. Hem psikolojik hem fiziksel. Mutluluk nedir bilmediğim için hep hüzünden ve acıdan zevk alırdım. Örnek olarak dövüşmeye gider kendimi dövdürtürdüm. Daraldığım zaman kanımı akıtır yani kendimi kesip rahatlardım. Bu eksik parçamı ben kendim oluşturayım dedim küçük bir çocukken. Ve şu an aklımda olan bana azap çektiren şey meydana geldi. 11 yıl azap çektim tam 11 yıl. Sürekli benimle konuştu, rahatsız etti beni. Ve işin kötü tarafı şu kimse bunu bilmiyordu. Yaşadıklarımı tek yaşadım. Bunun için ölmek için yaşıyoruz derdim. Ve ölmek için yaşadım ta ki o çıkıp gelene kadar. Eksik parçamı buldum. Diğer yarımı buldum. Onun beni seveceğini düşünmezdim. Çünkü ben ona hayvanlar gibi aşıktım. Onu üzmemek için 3 defa gitmeyi denedim. Ama olmadı. İyi ki olmadı. Şimdi gelelim neden onsuz yapamam. Ben eksik parçamı diğer yarımı buldum. Eskiden ben yarımken şimdi tam oldum. Yaşadığımı hatırladım onunla. Mutluluğu öğrendim. Acıdan zevk alıyorken artık mutluluktan zevk alıyorum. Hayatımda ilk defa ben mutluyum diyebiliyorum. Ölmek için yaşıyoruz derken öldüğümde elimden geleni yaptım demek için yaşıyorum diyorum artık. Evet ben onsuz yapamam. Çünkü eskiye dönmek istemiyorum. Ben eksik kalmak acı çekmek istemiyorum. Hani demiştim ya tam 11 yıldır aklımda bana azap çektiren biri var diye. Hah işte o yok var ama artık uğramıyor. Ben onu geri istemiyorum. Evet onsuz yapamam. Ama illaha benimle olmasına gerek yok ya da beni sevmesine gerek yok. Benim onu sevmeme izin versin bana yeter. Yani o bitkisel hayattaki beni uyandırdı. Bitkisel hayata dönmek istemiyorum. Peki ya sen benim yerimde olsan dönmek istermiydin?
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBir çok nedeni olabilir.
Yalan söylüyor belki, böylelikle duygu sömürüsü yapabileceğini düşünüyordur.
Veya aşıktır.
Aşk mahveder insanı.
Bu söz onlar için gerçekten yaşayamayacağını sanırlar.
Onun için ailesini veya her şeyi önüne alır.
Ama genelde hüsranla biter.
Genelde ayrıldıktan bir süre sonra yapamıyorum onsuz olmuyor der ama 1 hafta sonra neden yapamayacakmışım o da kim gibi kelimeler kullanır.😅25 Yorumla- +1 yıl
yaani uzun yazacam diye djksjdddsd
- +1 yıl
Beğenemedin mi 🙄
- +1 yıl
Teşekkürler 😑
- +1 yıl
re
- +1 yıl
@Bi'bot seçecekti ya 🥺
+1 yıl"O olmazsa yaşayamam" demiceksin
Demiceksin işte
Yaşarsın çünkü
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki
Çok sevmiceksin mesela. O daha az severse kırılırsın. ~Can Yücel20 Yorumla
+1 yılÇünkü eksik parçasını bulduğunu hisseder. Onu tanımadan önce öyle bir mutluluğun olduğundan haberi yoktur fakat onunla eriştiği mutluluğu görünce de asla bırakmak istemez. Onsuz hep eksik olacaktır, önceden de eksikti ama önceden bilmiyordu, artık biliyor eksik olduğunu ve o eksikliği dolduran parçayı. Bu çok acı...
Sensiz yapamam ifadesi süslenmiş bir cümledir fakat gerçek dışı değildir.
Ben 5 yaşıma kadar çikolata yemedim, tadını da bilmiyordum. İlk defa yediğimde gerçekten de aradığım mutluluğu buldum dedim ve gerçekten onsuz yapamam herhalde. Asla karşılamaz ama anlaşılması adına küçük bir örnek.21 Yorumla- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=fh5ci6eVlu0
"Beni sevmesen de görmesen de
Hayat sürerdi yine
Ama kendimi sevmezdim şimdiki kadar
...
Beni seçmesen de yok desen de
Ateş yanardı yine
Ama gülmeyi bilmezdim şimdiki kadar"
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
31Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 769 cevap paylaştı.
+1 yılBir çiftin çocuğunun olduğunu düşün, artık evin yeni bir üyesi vardır, o bir tanedir, o canlarının içidir ve daha bir senedir birliktelerdir. Ona bir şey olacak düşüncesi bile insanı aşırı yıpratır, insanın tüyleri diken diken olur düşünürken bile. İşte hayatına bir defa giren insan için de (eğer ki gerçekten sevdiysen, bebeğin gibi gördüysen) böyle düşünürsün. Onsuz olmaz gibi düşünürsün ama aslında kimler nelersiz yaşıyor da göremiyoruz. Çocuğunu daha çok küçük yaşlarda kaybedenler, eşini kaybedenler, onlar hayata bir şekilde tutunuyorsa aslında bu başlık bile saçmadır. Herkes, herkessiz yapar, ta ki yapa yalnız kalana dek. Biz muggel ların sonu da yapa yalnız kalmak. Yalnız insanın bir gayesi olmaz çünkü. Önemli olanın yalnız kalmamak olduğu kanaatindeyim.
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 864 cevap paylaştı. Aha bu benim sorum beynimi de mi okudun KS her neyse, şimdi telefonum olmadan önce de telefonsuz yaşıyordum ama onu şu anda bir yaşam biçimim haline getirdim sadece sevdiğim için değil hayatıma kattığım için vazgeçemez hale geldim. Telefonu bırakalım, kitapları ele alalım onlar da aynı şekilde. yani bir insanı hem sevip hem de düzeninin kalıplaşmış bir parçası haline getirdiğin zaman o insansız yapamaz olmuş oluyorsun. Şöyle bir durum da var, bir taraftan eksik olan kişiler eksikliklerini öbür kişi ile doldurduklarında yapboz gibi birbirlerine bağlanıyorlar. İşte o zaman gereksiz bir "sensiz yapamam" kitlesi oluşuyor. Benim üstte bahsettiğim "hayatına katmak" değil bu, "hayatını yamamak" olmuş oluyor.
10 YorumlaDünyaya yoksul olarak göz açıp zengin olduktan bir süre sonra her şeyini elinden kaybeden bir adam nasıl "Ben şimdi ne yapacağım, nasıl yaşayacağım" diyorsa bu da öyle bişey bence. İnsan dünü sadece hatırlar, yaşamak istemez. Kim bugün kendini mutlu edecek bir şeye kavuşursa onu kaybetmek istemez. Hayatın her alanında bunu düşünebiliriz. Dün Tofaş'a biniyorduk bugün Mercedes'e, olur da yarın lüks aracıma bir şey olursa nasıl tekrardan Tofaş'a bineceğim ki diye düşünebilir insanlar. Aynı şeyi birde ayrıldıktan sonra çok şükür kurtuldum diyenlere sormak lazım bide😅
00 Yorumla
+1 yılYa öyle bi yaparsın ki bunlar tamamen o anın verdiği duygusal coşkuyla söylenen sözler. Olayları dramatize ederek karşı tarafa kendisinin vazgeçilmez olduğu hissini vermek için uygulanır.. Eğer romantik yapıda biriysen hemen düşersin.. Klişe şeyler de zaman zaman güzel olabilir ama her zaman değil. O sebeple kimse beylik laflar etmesin hayatta insanın alışamayacağı hiç bir şey yok ve olamaz. Keyifli günler..
00 Yorumla
+1 yılAlışkanlıktan dolayı olduğunu düşünüyorum, yoksa herkes herkessiz yapar ama bir insanın yeri dolmaz sadece daha farklı birini almış olabilirsin hayatına ve herkes özeldir ve tek, eşsizdir.🙂
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. İlgi budalası insanlar bunu herkes yediği için Bir gün biterse senden sonra hayatima erkek sinek bile giremez diyen kadın şu an haftada bir aşk degsitiriyor. Üstelik de hepsi için ölür. Neyse mi ben yemedim bunları, o yüzden de umrumda değil.
Ben sensiz de yaşarım ama seninle daha iyi yaşarım demek çok daha mantıklı ve kabul edilebilir.00 Yorumla
+1 yılBen bunu tamamen duygu yoğunluğu ile söylenen bir söz olarak görüyorum. Sensiz yapamam, yaşayamam denilen insanların yokluğuna alışmak bir tık daha uzun sürüyor o kadar. Ama olmadan da yaşanıyor. Bunun gerçek anlamı benim için şu sözde geçiyor: ''Hani derler ya ben sensiz yaşayamam diye, ben onlardan değilim. Ben sensiz de yaşarım. Ama seninle bir başka yaşarım.''
00 Yorumla
+1 yılİlişkilerdeki klişe yalanlardan birisidir bu. Herkes herkessiz yapabilir. Hiçbirimiz oksijen değiliz.
20 YorumlaSafsata bunlar, kimse kimsenin mecburi istikameti değildir.
00 Yorumla
+1 yılAlışkanlıktan vazgeçmek kolay olmayabilir, bu da onun gibi bir şey.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Yahu güzel sözler illaki doğru olacak diye bir şey yoktur
Bazen ama bir çok zaman yalanlar da güzel gelir kulağa
Senden önce yaşamadım
Senden sonra ölüyorum
Şimdi yoksun yanımda yaşamak neye yarar00 Yorumla
+1 yılÇünkü onla tanışmadan önce kalbi bir yapboz gibidir herşeyi tam ama bir parçası eksik ve o kişiyi bulunca bir kere tamamlanma duygusunu hisseder böylelikle bir daha onsuz yapamayacağını anlar (boş edebiyat yaptım)
00 Yorumla
+1 yılEvet önceden o yoktu, o yokken ben vardım zaten ama şu an o var... Onun sevgisine alıştım, onun varlığına alıştım. Her hayalimde ona da yer verdim, hatta onsuz hayal bile kurmadım... Çünkü en yalnız en mutsuz zamanımda beni hayata bağladı. Yaşamak için sebebim yok derken o çıktı karşıma... Kimseden görmediğim şefkati, sevgiyi, merhameti onda gördüm. Benim özel olduğumu, değerli olduğumu bana her seferinde hissettirdi... İşte bu yüzden "ONSUZ YAPAMAM"...
03 Yorumla- +1 yıl
@gozde9393 Halletmem gereken sorunlarım var diyosa ondan hayır gelmez malesef yalan hepsi
Alışkanlık bu sadece.
Alışınca böyle söylenir.
Ancak onusuzluğa da alışırsa bu sözün ozaman pek anlamı kalmaz.
Kimse vazgeçilmez değildir sonuçta.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBazen birini tanıyınca o yokken ne yaptığına şaşırıyor insan, ama 'Sensiz yapamam' demek çok saçma. Büyük konuşmaya gerek yok.
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar Birbirlerine Hemen Bağlanır Sonsuza Kadar Beraber Kalır Zannederler Ve Sonu Hüsran...
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü bu söz karşıdaki insana vicdani bir pranga takmaya yarar. Biz vidan yaparken, bu sözü söyleyen keyfine bakmaya devam eder.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Onsuzken bir yaşanmışlık yok çünkü. Ondan sonra artık yaşanmışlık vardır ve bunu atlatmak zor bir durum olabiliyor çoğu kişi için.
00 Yorumla
+1 yılTüm benliğini karşısındaki insana bağlamıştır ve aklına ondan başka ihtimal gelmez bunu diyen kişilerin.
00 Yorumla
+1 yılSoğukta yaşayabilirsin ama bir kere ısınınca tekrar soğuk çekilmez olur alışman çok uzun sürer onun gibi
00 Yorumla
+1 yılÇünkü hayatlari boyunca kendilerini birilerine adamaya çalışarak ya da başkasının sırtından geçinerek gelmişlerdir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 484 cevap paylaştı.
+1 yılOna alışınca o kadar zor gelirki, onsuz olur ama çok kötü olur gibi hissederler. Oysa insan zamanla herşeye alisiyor
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 20,1b cevap paylaştı.
+1 yılAlışkanlık ve sevginin gücü diyelim biz buna.. Onsuz da yapar ama onunla da bir başka yapar yani..
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Bence tamamen ağız alışkanlığı, senden önce de söylemiştir senden sonra da söyler böyle gider
00 YorumlaBoş laflar bunlar. O an elde tutmak için söylenen sözler.
00 YorumlaGöz boyama işte kimse vazgeçilmez değil bu hayatta.
00 YorumlaReddedildim, bugün ve çok seviyorum onu, çok üzgünüm 😭😫🥀🔋
00 YorumlaHaybeden derler sensiz yasayamam diyenlerin hepsi kucaktan kucağa zıplıyor 😊
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Toplumun %80i buna inanacak kadar aptal oldugu icin.
00 Yorumla
+1 yılAnlık söylenen cümle çokta güzel yapılıyor neden yapılmasın.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 333 cevap paylaştı. Duygusal bağlanma diğer deyimle kör kütük aşık olma.. 😏
00 YorumlaKanmayın az önce terk edildim başta o da bana sensiz olöaz sensin ölürüm falan diyordu az önce ayrıldı.
14 YorumlaMantığıyla değilde duygularıyla hareket ettiği için onsuz yapamayacağını düşünür.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet bu soruyu defalarca kendime sormuş biriyim.. yani bence artik onu taniyosun ve hayatında yer edinmiş biri o yüzden yapamayiz diyoruz ama yalan yani herkes herkessiz yapabilir
20 Yorumla
+1 yılÖrnek: hayatında hiç araba almadın toplu ulaşım aracı vs vs. 30 yaşına geldin ve bir araba aldın 1 sene kullandin ve alistin artik sonra kaza yaptin veya satmak zorunda kaldin iste ondan sonra dersin ki abi cidden arabasizlik zor. Bence böyle birsey
00 Yorumla
+1 yılÇunku baglanirlar her gun konusmaya alisirlar insanlarin dogasin da vardir bu olay ayni sey bi nesne icin de gecerli ama o insanlar olmadan daha güclü. olduklarini unutular beyin bunu reddeder ta ki. o. insan gidene kadar..
00 Yorumla
+1 yılyalan söylemeyi sever..
işin güzel tarafı inananlar var..00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 778 cevap paylaştı. Bahane ıste herkes herkessz yapar hayat devam ediyor
00 Yorumla
+1 yılCunki artik onu tanimissindir onunla hayat sana farkli gelir o giderse onsuz yapamaycagni dusunursun
Ama yaparsin..00 Yorumla
+1 yılYalan işte güya kendine bağlamaya çalışıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOndan önce ztn hayatı yoktur ki onunla mutlu olmuştur ve sensiz yapamam der burada boş bos yalan söylüyordur diyenlerin hepsi yalan söylediği için herkesi de kendisi gibi sanıyor .
10 Yorumla
+1 yılkaybetmemek için der yalnızlığa geri dönmemek için der
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. herkes herkessiz yapar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılSakız olmuş aynı seni seviyorum gibi
00 Yorumla
+1 yılAlıştıkları için, geçer ama.
00 Yorumla
+1 yılçünkü o yokken yaşamıyormuşum
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen alismissam evet yapamm seviyorsam onsuz olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüven Vermek için ama halbuki yalan o yokken de onsuzdu sonrasında da bi güzel onsuz olur
00 YorumlaOlumun oldugu bir dunyada edilecek en sacma laf
00 YorumlaÇünkü yalandan kimse ölmez 🤦
00 YorumlaBelki de onu arıyorken bulmuştur.
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik rahatsızlık geçiyor sonra
00 Yorumla
+1 yılYaşamayı onunla öğrenmişse
00 Yorumla
+1 yılYa yalan söylüyor ya da aşırı bağlanmıştır.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı. Boş boş konuşuyorlar işte.
00 YorumlaHiç kimse kimsesiz ölmez. Yapılır yani.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Boş lafları severler ondan
00 Yorumla
+1 yılYalan söylemek bedava.
00 Yorumlaİyi şeyler abartıyı hak eder çünküsü :D
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 618 cevap paylaştı.
+1 yılYalan söyledikleri için
00 Yorumla - Devamını Gör (25)
Devamını Gör(70)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > İnsanlar neden önceden onsuz olduğu halde ''sensiz yapamam'' der?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne