İyi akşamlar. Hayatınıza tamamen dahil olmaktan çekinen, her buluşmanızın son buluşma olduğu ihtimalini kafanızdan atamadığınız, ucu açık cevaplar aldığınız biri sevilmeyi hak eder mi sizce?
Her an gidecekmiş gibi davranan biri, sevilmeyi hak eder mi?
İnsan tabi ki kaybetmekten korkar sevdiği insanı ama bunun sebebi bir ayağının hep dışarıda olması olmamalı. Ben bununla yaşayamam en azından. Başta sorup anlamaya çalışırım, çözebilmek adına çünkü bu benden önceki zamandan kalma bir durum yüzündendir muhtemelen. Bunu aşmak için tek taraflı çaba sarfetmiyorsam durabilirim, aksi durumda kalamam. Sevgi hakeder mi kısmı ise karışık bence. Emek vermekten kaçan, korkan biri sevgimi haketmez diye düşünüyorum normalde ama hislerimizin yönünü mantığımızla vermeye çalıştığımızda zorlanırız genelde.
O öyle davranmaz aslında Onun öyle davranmasını sağlayan bizlerizdir Onu şımartan, fazladan değer veren , tek bir saniye diye üzülmesin diye el üstünde tutan biz olunca O da her an gidecekmişi oynar Sizi böyle elinde oynatabileceğini kendiniz ispatlamışsınızdır zaten ona Güçlü insanlar Karşısındaki insanın zaaflarına saldırmaz Mertçe dövüşür Zayıf insandır sizin zaaflarınızı, verdiğiniz değeri kullananlar
Tüm bu sayılanlar zaten karşı tarafa olan güvensizliğin habercisidir. Kendini yanında güvende hissedemediğin, ona aitmişsin hissiyatını veremeyen biri sevgiyi hak etmez benim için.. Keyifli geceler.
İnsan içinde bir sevgi yeşertmeye başladığında hak ediyor mu diye düşünmek için çok geç kalmış oluyor genelde. Birinin her an gidecekmiş gibi hissettirdiği bir ilişkiyi yürütemem. Tek tarafın varlığı ve özverisiyle olmaz zaten. İlişki içinde sevip acı çekeceğime yalnızken acısını çekmeyi tercih ederim.
Sevmek onun gidişinde değil bizim içimizde olan bir şeydir. İsterse kapıdan baksın , isterse gidecekmiş gibi davransın kalp söz dinlemez sever her ne kadar bunu haketmese de :)
Fazla dayanamazdım... Geçerli bir sebebi varsa ayrılırdık. Geçerli bir sebebi yoksa saçmalıyor demektir yine ayrılırdık. Sonuç aynı değişmez. Böyle biriyle yapamam.
O gitmeden sen onu terk et çok seviyorsan bile ayrıl. Çünkü o şuanda sadece senin ayrılmanı bekliyor o yüzden bu tavırları. Seni sevmeyen biri için kendini yıpratmana değmez.
Her an gidecekmiş gibi davrananlar asla kaybetmezler çünkü psikolojik olarak karşısındaki kişiye kaybetme korkusu aşılarlar asıl öyle insanlar sevilmeyi hak eder çünkü zeki insanlardır
Sevilmeyi haketmez insani ugrastirir yorar. Oyle biriyle gelecek dusunemem. Onunla mi oynayacagim. Zmn kaybi olur
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hak etmez elbette. Sevgiyi de, güveni de hak etmez. Bazen öyle olması da gerekebilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Kimseyi hak ettiği için sevmedim yani sevgi böyle birşeyle tarif edilecek birşey değil. Ama bu sorunun gerçeğini yaklaşık 3 haftadır birebir yaşıyorum. Hak edermi? Düşününce hak edip etmemesi değil de her an terk edecek birini sevmemek gerekiyor sanırım
Belki de onu bu hale yaşadığı ortam getirmiştir, güven problemi ya da bağlanma korkusu vadır bir de böyle bakmak lazım. Seviyorsam onu korkularından arındırırim. Sevilmeyi hakeder çünkü sevgi iyileştirir