Yarı yabanci bir damadı aileye nasıl ikna edebilirim?

Bir sevgilim var. Evlenmeyi düşünüyoruz. Kendisinin babasi yabanci, annesi türk. Seviyorum, anlaşıyoruz da. Sorun şu babam. Annemi yine ikna edebilirim ama babamdan emin degilim. Babam muhafazakar ve biraz milliyetçidir. Ben pek öyle degilim yani o kadar muhafazakar degilim. Babam Türk olmayan birini ne kadar kabul eder bilemiyorum. Babasi yabanci oldugu için inanc konusunda da soru isaretleri olacaktir kafasinda. Bunun inanci nedir diye. Bizim kulturumuze ters. Gelenek goreneklerimizi tam anlamiyla bilen biri daha uygun olur diyebilir.

Ki sevgilim oldugunu ikiside bilmiyor. Bunu da nasil aciklayacagimi bilmiyorum. Sevgilim gelenek goreneklerimize hakim. Hatta ona daha da baglanmamin sebebi o farkliligi, yari yabanci olusu. Kultur olarak beni o kadar besliyor ki. Gelistigimi hissediyorum. Toplum olarak okuyan bir millet degiliz ama beni kitap aşığı yapti mesela. Onunla o kadar beslendim ki. O kültür karmasasi, melezligi de tatli geliyor. Bazen türk yanını gorebilirken, bazen yabanci yanını görüyorum. Bu geçiş hosuma gidiyor.

Ama işte aileye nasil soyler, ikna ederim bilmiyorum. Istenmeyen damat olsun istemiyorum. Ben bu adamla evlenecegim baba diye asi bir kizda olmak istemiyorum. Herkesin rızasını almak istiyorum. Babam belki karakter olarak sevse de kafasinda soru işaretleri olacak biliyorum tanıyorum. Ne yapsam bilemedim. Bana akil verin.
Yarı yabanci bir damadı aileye nasıl ikna edebilirim?